Моля за съвет за палатка за кАлоездене

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Моля за съвет за палатка за кАлоездене

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 08, 2009 10:10 am

Чудесно предложение! :beer: Само, че вече съм обзаведен, пък и ми е извън бюджета. Но това ми напомни, че една такова тема би била подходяща, да се залепи в началото - особено ако в нея повече хора споделят опита си с различни палатки.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот EmZo » Чет Окт 08, 2009 10:42 am

Това също е чудесен вариант, за нашите нужди:
http://adventuresport-bg.com/index.php? ... t&Itemid=1

Изключително устойчива на вятър, за съжаление до сега не съм имал късмета да ме пере сериозен дъжд с нея, но предполагам няма да има проблеми.

Първоначално като я разпънеш ти се струва тясна за двама човека, но се оказа че при правилното разпределение на багажа двама човека с по две раници (малка и голяма) могат да спят вътре съвсем спокойно.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот ubersoldat » Чет Окт 08, 2009 10:57 am

bi написа:аз пак да си кажа:
http://www.vango.co.uk/products/tentsIn ... d=17&id=19
От скоро я изпшолзваме много е лека, малко са прекалили с проветрението, адски компактна, добър воден стълб и перфектна за вятър. :beer: :beer:

А от къде я взехте ?
ubersoldat

Рейтинг: 1205

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 08, 2009 11:38 am

Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bi » Пет Окт 09, 2009 10:29 am

ubersoldat написа:
bi написа:аз пак да си кажа:
http://www.vango.co.uk/products/tentsIn ... d=17&id=19
От скоро я изпшолзваме много е лека, малко са прекалили с проветрението, адски компактна, добър воден стълб и перфектна за вятър. :beer: :beer:

А от къде я взехте ?

Всъщност от Англия и излезе със 70лв по-евтина, за това я препоръчах.
Преди 2 седмици бяхме в Родопите и спахме на ужасен вятър, на -2 градуса. Беше ми комфортно, но голяма част от вътрешното покритие е с мрежа, за по-добро проветрение уж, но през него нахлуваше вятър. :slug: :slug: :slug:
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот Bero » Пет Окт 09, 2009 2:50 pm

http://artus-sport.com/artus-sport/en/tents964a.html
Тази съм си харесал аз, но цените... :crazy:
"You are not stuck in traffic. You are traffic."
Аватар
Bero

Рейтинг: 1390

Мнениеот Daniel Panev » Пет Окт 09, 2009 3:27 pm

В интерес на истината подобни пари някъде беше моята Trimm Himlite D - сравнима като размери (разгъната) и воден стълб, ама 1.7 кг...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот vlassadar » Пон Окт 12, 2009 3:29 pm

Ако прогнозата не е тежка, има много по-леки варианти за къмпингуване - потърси в google - tarp shelters или tarp camping - има много информация, с малко практика този заслон е перфектен. Дори ако вали, ако си подготвил добре мястото си за спане, няма никакъв проблем.
Ето една примерна страничка - с няколко варианта на разпъване. За лято/есен моята "палатка" се събира в 4-500 мл обем и тежи около 300 г. с алуминиевите колчета, които също са излишни, от дърво се дялкат за 5 минути :) Това беше кратък не много добър експеримент, въпреки че с чувал за 13 градуса спахме на вятър, ръмеж, мъгла и на 6-7 градуса на 2300 м, но следващия беше със завет от 3 страни и половина и форма на пирамида, на практика пълна защита от вятър и вода, но пък нямам снимка :dontknow:
Можеш да си направиш и по-висок покрив, под който можеш да се сготвиш и ядеш, когато вали.
Още по-лесен и отново много лек вариант е бивак-сака, всичко с него става свръхбързо, но ако вали постоянно не знам как бих се оправил с него. Добре е той да е по-дълъг от теб за да си прибираш багажа/обувките вътре.
Всичко това го пиша, защото си с колело, а не пеша, и теглото разваля карането.
За конкретната байкария обаче, като ще има съпътстващ транспорт, и с тази прогноза, е добре с палатката - и с чувал за по-ниски температури, че май ще е около 0 през нощта...

Видях, че ти остава шалте - ако не си взел, наскоро попаднах в един магазин (строителен), в който на руло по 1 метър ширина се продаваха полиуретанови подложки, имаше 5 и 10 мм, с и без допълнително алуминиево покритие, като можеш да си вземеш 2 м или повече, и да си го отрежеш на каквато ширина искаш - аз се въртя и от моето тясно шалте редовно излизам и се будя като ми стане студено, та с такова си спиш царски. Около 12лв/метър беше 10-мм с алуминий. Магазина е на Красно село от страната на велоалеята, на 20-ина метра по Житница, вдясно.
Аватар
vlassadar

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Окт 12, 2009 3:44 pm

Взех си шалте 10 мм. По-широко от стандартните, че и аз не съм много тесничък. А иначе за другите предложения - изгледал съм всички популярни "сървайвъл" сериали на Рей Миърс, Мечока Грилс и Лес Страуд. Най-подходящ за гора през лятото са хамак с комарена мрежа и покривало. Все пак много благодаря за предложенията! :agree: :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Предишна

Назад към Други