Преди година и аз бях пред същия избор, тъй като в къщи си пърлих очите с едно ЦРТ което не си знаеше годините...та на кратко дилемата е според парите и ако това е най важното за теб предполагам и за 200лв. монитор ще върши работа.
Срещал съм по брошури за 19" цена 190лв. - LG с време за реакция 5ms, яркост 300, контраст 1000:1, резолюция 1440х900 WXGA+ и т.н. Всъщност за около тези пари параметрите на повечето са в тези граници.
Мислех да купувам
PHILIPS 190CW8FB/00 виж го, дори и на външен го докарва. Но си купих за 220лв.
AOC 2216sa и съм доволен, само като минус да спомена:
- подсветката (първите 2-3 минути след включване трепти, след което стабилизира ест.)
- също така по тънките и светли линии почти не се забелязват (пример в страницата на
МенТел полетата срещу Потребител и Парола почти не се забелязват)
- няма DVI вход (не ми и трябва, но пък с такъв горния проблем вероятно ще отпадне, тъй като знам че в текстов режим с DVI се държи по добре...)
Иначе проблемите на LCD (тези които аз съм забелязал) са:
- избледняване на екрана с времето (спад в яркостта), такъв беше случая с един служебен Филипс 17", след 3год. работа без да се изключва, беше светъл както и да опиташ да настроиш...
- тъмни петна по екрана - пример пак служебен
Sony SDM-p232w за близо 7г. работа без да се изключва, самия екран има тъмни петна от топлината която сам отделя, но и това не му пречи все още да се работи на него (той е с по слаби параметри, но цветове, яркост, контраст всичко е ок)
За марката не знам до колко е ориентир и си стува да държи човек на нея, защото през годините се сливаха фирми, други фалираха и не знаеш кое от къде и как за кого е произведено, купуваш това което ти изнася като цена и да не се налага да се носи в сервиз и така