Левски в ЕВРОПА 2009

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Левски в ЕВРОПА 2009

Мнениеот Alpina » Пет Авг 28, 2009 11:45 am

bluskanie написа:...имайки предвид, че Левски е отбора на народа...

Как звучи само :D :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пет Авг 28, 2009 12:02 pm

Момчета, всяка лична идентификация с футболни отбори, волейболни отбори, мутренски групировки, махленски банди, интернет-форумии, стилове в музиката, марки велосипеди, марки автомобили т.н. е опасна за Вашето здраве!

Тва трябва да го пише по сайтовете на ФК-тата и по билетите за мачове, както е с цигарите.

Правете това, което правите, живейте си живота, срамувайте се от вашите си провали (не че има полза), гордейте се с вашите си постижения (макар че това било грях, разправят), ... ама спрете с това "нашите това, нашите онова, моя отбор така, ония онака...".

Вие нямате нищо общо с този отбор, освен болезнена емпатия. Бих могъл да разбера писанията в темата, ако са написани от акционери на клубовете, но тъй като не са, за мен диагнозата е ясна.

Ей тва с масовките с футбола, с клишетата като "отбора на народа", "такивата", "онакивата", ... най-много ме отвращава в тоя "спорт". Не е само български проблем, но хората по света се мъчат да го решат, а тук се поощрява това поведение, а феновете е важно да са "много", без значение дали вдяват нещо от спорт и дали могат да ритат топка. Важно е да си купуват билети и клубни сувенири и да вдигат джангър.

Докато живях в Майнц, тъкмо отборът им беше влезнал в първа лига. През седмица имаше мачове. Гледах, как хората отиват на стадион - с децата си, като на празник, влизаха заедно с феновете на "противниковия отбор" (Боже, как само звучи - противников!), радваха се, после не отиваха да пият бира, а и те да поиграят на някое от 30-те игрища по стадионите в града.

По това време бях съсед с един българин, треньор на младежки отбор от квартал на Майнц (да, там и кварталите си имат по 3-4 отбора за различните възрастови групи и по няколко игрища), който беше завършил спортно висше образовение в България, имаше 2-3 начални лиценза и от школи в Германия. Той се беше отдал на футбола и искаше да прави кариера като треньор в Германия. Само дето продължаваше да ми говори за "моя отбор", "противниците", "съдията п***ас" и т.н. В момента е без работа, само с една риза на гърба си, в България, като според мен скоро ще го диспансеризират в психиатрията. Впрочем, в Германия кариерата му приключи, защото като човек с педагогическа работа, трябваше всяка година да минава при психолог на събеседване и да получава свидетелство, че е годен за такава работа. Е, в един момент психологът каза "не!" и кариерата беше дотам, а на този етап той не беше по-зле от тукашните треньори, фенове, шефове и т.н. Страшното стана след отказа.

Тая картинка хич не е изключение и е чест завършек на всякакви пристрастявания, включително към определени идеи, клубове, марки, "федерации" и т.н.

Ако ще коментирате футбол, коментирайте футбола като спорт. Говорете за конкретни мачове. Това не е нещо лошо. Приказки за клубовете "по принцип" и раздаването наляво-надясно на разни епитети, хич не говорят добре за вас.

Alpina написа:
bluskanie написа:...имайки предвид, че Левски е отбора на народа...

Как звучи само :D :rofl:

Звучи тъпанарско. Звучи така, все едно "ние сме народа, другите не са народа". Остава само да си избръснат главите, та да им станат толкова гладки, както са им мозъците, да хванат по една бухалка и ...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 28, 2009 12:18 pm

Точно така, аз затова казвам на чорбарите да не се обаждат :rofl: :rofl: :rofl:

Тва са пълни глупости, дето ги пишеш, did. Запада не, че не се е отървал от маниата по футбола ами там е много по-страшно (според твоите думи) положението, включително и в Германия, която даваш за най-добрия пример по всякакви аспекти на живота, които коментираме в тоя форум.

Футбола е футбол, това е мъжка игра и е много повече от спорт, а за някои дори начин на живот. Който не го харесва или не го разбира - не е нужно да го коментира.

Още един час до жребия :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пет Авг 28, 2009 1:25 pm

:rofl: :rofl: :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот shepo » Пет Авг 28, 2009 2:01 pm

голем смех ще падне с леФски в тая група :rofl:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот did » Пет Авг 28, 2009 2:10 pm

за некои - смех, за други - плач, а за нормалните хора - просто натискаш едно копче на дистанционното и си спестяваш мъките.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 28, 2009 2:10 pm

Група G
Виляреал
Лацио
ЛЕВСКИ
Ред Бул Залцбург

Ем са далече и нема да може да се ходи, ем са трудни. Лоша работа, ей! Но ще е интересно, все пак!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пет Авг 28, 2009 2:15 pm

Аз за друго се смях, все пак е български отбор, дет се вика, няма значение от името му или колко привърженици има - ще ми се да побеждава... други неща са смешни или по-скоро тъжни...
Yavkata написа:...Дали пък няма малко да се поочовечат така наречените "фенове"? :praying:

А дано :D
Последна промяна Alpina на Пет Авг 28, 2009 3:12 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Yavkata » Пет Авг 28, 2009 3:06 pm

Между другото преглеждайки футболните форуми установявам феномена на сближаване на феновете на двата "гранда". Пожелават се успехи на "кръвния враг", коалиции за "превземане на Рим" и много ниско ниво на "ругатни и злобеене" :love: .Дали пък няма малко да се поочовечат така наречените "фенове"? :praying:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот did » Пет Авг 28, 2009 3:13 pm

Yavkata написа:Дали пък няма малко да се поочовечат така наречените "фенове"? :praying:

Със сигурност! Ако не се очовечат доброволно, ще им се наложи по друг начин.

Впрочем, ако те се очовечат дотолкова, че ако ида на стадион, да мога да си влезна с фотоапарата, с децата, да не ме обискират, наоколо да не скачат и псуват, да не хвърлят бомбички и бутилки, да се държат като на спектакъл, на който могат да присъстват и деца, да пеят, да се радват, да не пушат... може пак някога да ида да гледам футбол. Последно го направих преди 20-тина години и оттогава нямам намерение да се навирам в такива кочини, каквито са българските стадиони по време на мач.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Пет Авг 28, 2009 3:15 pm

bluskanie написа:...Левски е отбора на народа...
М'да, пълна чалга...

Митак, гореописаното ще стане, когато българския "футбол" стане нещо повече от просто безразборно ритане на топка... Тоест, когато започне да се мисли за футболна култура, за детски школи, дългосрочни и перспективни идеи за развитието на спорта. А не за простото поддържане на сегашното плачевно равнище. Тоест да се помисли как да се върнат ФЕНОВЕТЕ по стадионите, а не "хората" отишли там, за да дигат джангър, да излеят стреса с викане, да се сбият, да си изпсуват всичкото псуване, дето са го сдържали в ежедневието си...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 28, 2009 3:46 pm

did, еми на мачвете на Ботяф може никога да не стане тва, но на националния стадион в различните от Б и Г сектори, аз мисля, че имаш пълно основание да се надяваш на това. СМисъл, винаги ще те обискират, иначе това, дето ти си го мислиш - изобщо няма да стане. Нали в това е смисъла, да има някаква сигурност? Отдавна вече, да ходиш на мач не е толкова "опасно", обаче не е и интересно де )))

Именно, заради това се вълн8вам аз от тия "европейски" мачове, щото това са единствените мачове, които а искам да посещавам и наистина се ввълнувам от тях. Но пак казвам, ако някой приема футбола като театър, на който хората ръкопляскат - еми има си театри все пак. )))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот hitar_potter » Пет Авг 28, 2009 5:09 pm

bluskanie написа:, обаче не е и интересно де
Ха, познай защо не е интересно

[quote Но пак казвам, ако някой приема футбола като театър, на който хората ръкопляскат - еми има си театри все пак.[/quote]
Тези спортове са точно „театри“ и Шампионската лига е театър и всякакви турнири. Какво мислиш, че цялата тая работа е с цел подобряването на формата на спортистите? Че турнирите се правят за да се спортува, а не да се гледат? Всичко това се прави, за да има зрители => реклами => пари. Не го правят от любов към спорта. Когато гледах мачовете на България с/у Куба по волейбол във Варна, ходех като на „Театър“ - да, виках за наще, но нито съм псувал противника, нито съм го замерял с бутилки.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Пет Авг 28, 2009 5:14 pm

Бе и да не хвърлят бутилки (щото не им дават да внасят), само като видя кървясалите очи на агитките на входовете на стадионите и почва да ми се повръща от тоя "спОрт".

Много гаменска и мутренска история - и като федерация, и като ръководства, и като финансиране и спонсори, и като играчи, и като публика... Няма друг такъв кенеф.

И в същото време, понеже там се перат парите, сичко живо гледа тая простоия, а никой не иска да отрази като хората поне едно състезание по планинско колоездене, в което спортът е много повече, отколкото при ритнитопковците, без извинение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот petbul » Пет Ное 06, 2009 1:38 am

Аз да си кажа...Оптимист съм и тази вечер беше наполовина пълна за мен :D
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот Schizophrenia » Пет Ное 06, 2009 9:46 am

@did много хейт вкарваш бе човек...ускопой се малко...
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 06, 2009 9:03 pm

Йовов пак ни порезА :(!:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Предишна

Назад към Други