Момчета,
всяка лична идентификация с футболни отбори, волейболни отбори, мутренски групировки, махленски банди, интернет-форумии, стилове в музиката, марки велосипеди, марки автомобили т.н. е опасна за Вашето здраве!Тва трябва да го пише по сайтовете на ФК-тата и по билетите за мачове, както е с цигарите.
Правете това, което правите, живейте си живота, срамувайте се от
вашите си провали (не че има полза), гордейте се с
вашите си постижения (макар че това било грях, разправят), ... ама спрете с това "нашите това, нашите онова, моя отбор така, ония онака...".
Вие нямате нищо общо с този отбор, освен болезнена емпатия. Бих могъл да разбера писанията в темата, ако са написани от акционери на клубовете, но тъй като не са, за мен диагнозата е ясна.
Ей тва с масовките с футбола, с клишетата като "отбора на народа", "такивата", "онакивата", ... най-много ме отвращава в тоя "спорт". Не е само български проблем, но хората по света се мъчат да го решат, а тук се поощрява това поведение, а феновете е важно да са "много", без значение дали вдяват нещо от спорт и дали могат да ритат топка. Важно е да си купуват билети и клубни сувенири и да вдигат джангър.
Докато живях в Майнц, тъкмо отборът им беше влезнал в първа лига. През седмица имаше мачове. Гледах, как хората отиват на стадион - с децата си, като на празник, влизаха заедно с феновете на "противниковия отбор" (Боже, как само звучи - противников!), радваха се, после не отиваха да пият бира, а и те да поиграят на някое от 30-те игрища по стадионите в града.
По това време бях съсед с един българин, треньор на младежки отбор от квартал на Майнц (да, там и кварталите си имат по 3-4 отбора за различните възрастови групи и по няколко игрища), който беше завършил спортно висше образовение в България, имаше 2-3 начални лиценза и от школи в Германия. Той се беше отдал на футбола и искаше да прави кариера като треньор в Германия. Само дето продължаваше да ми говори за "моя отбор", "противниците", "съдията п***ас" и т.н. В момента е без работа, само с една риза на гърба си, в България, като според мен скоро ще го диспансеризират в психиатрията. Впрочем, в Германия кариерата му приключи, защото като човек с педагогическа работа, трябваше всяка година да минава при психолог на събеседване и да получава свидетелство, че е годен за такава работа. Е, в един момент психологът каза "не!" и кариерата беше дотам, а на този етап той не беше по-зле от тукашните треньори, фенове, шефове и т.н. Страшното стана след отказа.
Тая картинка хич не е изключение и е чест завършек на всякакви пристрастявания, включително към определени идеи, клубове, марки, "федерации" и т.н.
Ако ще коментирате футбол, коментирайте футбола като спорт. Говорете за конкретни мачове. Това не е нещо лошо. Приказки за клубовете "по принцип" и раздаването наляво-надясно на разни епитети, хич не говорят добре за вас.
Alpina написа:bluskanie написа:...имайки предвид, че Левски е отбора на народа...
Как звучи само

Звучи тъпанарско. Звучи така, все едно "ние сме народа, другите не са народа". Остава само да си избръснат главите, та да им станат толкова гладки, както са им мозъците, да хванат по една бухалка и ...
Q. b. f. f. f. s.