Който е ползвал рутер от Vivacom знае, че същият е заключен. Можеш да му правиш някои настройки online през account в система, която го access-ва от разстояние.
Сега към проблема:
В офисчето сме 4 компютъра и наскоро си взехме новия ADSL модем/рутер, който поддържа wireless. Това последното не ни засяга в момента. Използваме го главно като нормален рутер.
Главния проблем е, че компютрите не се виждат в скайп, когато са логнати. И освен, че не се виждат не се осъществява и връзка помежду им. За файлов трансфер да не говорим. Също, когато пращаме файл през скайп към външен, за нашата мрежа, той се праща с някаква мижава скорост, примерно 8 KB/s и ни изкарва съобщение, че връзката е relayed, което означавало, че NAT(или NAPT, не съм много в час) настройките на рутера ни не са в ред.
Друг проблем е, че когато натиснем на My network places, за да влезнем в някой друг комп от мрежата, компа забива за около 30 сек, докато премине през рутера и покаже workgrоup-ата. И това не е заради скапан Windows. Прави го от всеки един от компютрите и windows-ите са си читави...
Знам, че трябва да звъня в Hell desk-a на Vivacom и го направих няколко пъти и те ме увериха, че ще оправят нещата, но нещо не им вярвам много.
Дали има какво да направя, според вас (все пак от my.contact.bg има някакви NAPT настройки, които мога да въвеждам) или да продължавам да тероризирам Vivacom и да се надявам на чудо?!