"Жена паднала от Кончето"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

"Жена паднала от Кончето"

Мнениеот Yavkata » Съб Дек 05, 2009 7:13 am

Ако сте срещали тия дни по медиите вариации на тази тема, и сте се заинтересували, ето ви историята разказана от единия участник. Георги (Солджъра) не е байкър, но все пак сме приятели, работели сме заедно, ходели сме по скали и пещери. С Рени се познавам по -слабо. По медиите се изля много противоречива информация, и за това поздрави за Жоро, че се зае да опише лично ,какво се случи и как оцеляха с помощта и на много късмет. Понеже и много от четящите този форум , тръгват в планината с един план, пък живота им се обръща от нещо , уж дребно наглед, като едно падане например, дано намерите някаква поука в този разказ.
"Правилната Предварителна Подготовка Предотвратява Пикливото Посиране" -май неправилан цитат от "Свирепия"
http://iskar-speleo.org/drupal/?q=node/234
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: "Жена паднала от Кончето"

Мнениеот Stuny » Съб Дек 05, 2009 8:24 am

Интересно! Май проблема ен е бил в подготовката , щом все пак са се отказали от кончето.
Stuny

Мнениеот XTR » Съб Дек 05, 2009 10:50 am

Евала че са запазили самообладание и не са стояли на едно място. Евала и на момичето което макар и с комоцио не се е предавала :bowdown:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот kibikoff » Пон Дек 07, 2009 4:25 pm

Разказът ина другият участник в инцидента:
Оцелялата Рени: Камъните ме помляха, удряха главата ми
kibikoff

Мнениеот sailman » Вто Дек 08, 2009 8:46 am

Е, не мога да се сдържа! :banghead:
Това журналистите са...нямям думи, ебаси лешоядите. Пишат глупости, съкращават, преиначават и манипулират казаното от хората. Като четох статията в в. "Труд", просто изглупех..."...бяхме с грейки и шушляк", "...приятелят ми ни покри с одеало. То беше от брезент. Пази ни от снега и вятъра", това са такива глупости, че нема повече на къде. Все едно гледам "Катерачът" със Сталоун :bawling:
Доколкото си спомням от разказа за случката на Георги, хората са били добре екепирани и одеалото е било поларено, а не от брезент. Не, че се хващам за думата, ама това е поредният случай, в който журналисти не си готвят домашното, пишейки за неща от които грам не разбират! Това показва единствено, колко пишещият е "заинтересован" от нещастието сполетяло хората. И после людете, дето не са "вътре" в нещата си създават съответните (изкривени) представи за ходенето и ходещите в гората... :(!:
Извинете ме за словесната диария, ама тия дивотии за пореден път ...дойдоха ми в повече.

П.П. Не е по темата, ама благодарение на такива писания, на хора, дето са ги завели на нЕкое "екстремно" преживяване в гората срането в кенеф с дупка им се струва екстремно преживяване. (не си измислям)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот marsa » Вто Дек 08, 2009 11:13 am

Баце sailman, не се коси! Според ендата статия на Труд пострадалите са на втзраст 23 и 27, а според другата - ... 22 и 22 :rofl: Това какво ти говори? :dontknow:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Вилката » Вто Дек 08, 2009 3:05 pm

Ами то още от заглавието подвеждат хората и търсят сензация. Двамата изобщо даже не са доближили Кончето. Пак в "Труд" пратиха Синаница в дерето на Влахинска река.
А цялата история завърши щастливо заради невероятния късмет, който е имало момичето! Изводът е - не си тествайте късмета толкова брутално. Ако шансът да останеш без поражения при такова падане е 1:100, той вече се изчерпа. Следващите 99 случки няма да са с такъв край.
Айде, умната! :beer:
А ако не умната, тагава русата! :love:
Аватар
Вилката

Мнениеот hrissim » Вто Дек 08, 2009 5:20 pm

sailman написа:Е, не мога да се сдържа! :banghead:
Това журналистите са...нямям думи, ебаси лешоядите. Пишат глупости, съкращават, преиначават и манипулират казаното от хората. Като четох статията в в. "Труд", просто изглупех..."...бяхме с грейки и шушляк", "...приятелят ми ни покри с одеало. То беше от брезент. Пази ни от снега и вятъра", това са такива глупости, че нема повече на къде. Все едно гледам "Катерачът" със Сталоун :bawling:
Доколкото си спомням от разказа за случката на Георги, хората са били добре екепирани и одеалото е било поларено, а не от брезент. Не, че се хващам за думата, ама това е поредният случай, в който журналисти не си готвят домашното, пишейки за неща от които грам не разбират! Това показва единствено, колко пишещият е "заинтересован" от нещастието сполетяло хората. И после людете, дето не са "вътре" в нещата си създават съответните (изкривени) представи за ходенето и ходещите в гората... :(!:
Извинете ме за словесната диария, ама тия дивотии за пореден път ...дойдоха ми в повече.

П.П. Не е по темата, ама благодарение на такива писания, на хора, дето са ги завели на нЕкое "екстремно" преживяване в гората срането в кенеф с дупка им се струва екстремно преживяване. (не си измислям)

И къв е извода?
Ама вие още ли гледате новини и четете вестници?!?!
От ония дни /оняден - у наше село/ случайно се загледах и заслушах в новините, щото баща ми ги гледа редовно, и си умрях от смях как се коментираше случката.
А какво ще кажете за информацията от медиите по теми от които не разбирате? Ще им се доверите ли? :roll2:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот hitar_potter » Вто Дек 08, 2009 8:08 pm

По въпроса с одеалото, защо останах с впечатлението, че е било от онези малки и леки„целофанени“ одеала, с които „опаковаш“ пострадалия, запазвайки температурата му?

Едит: мда, вярно... Не съм чел внимателно..
Последна промяна hitar_potter на Вто Дек 08, 2009 8:47 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Yavkata » Вто Дек 08, 2009 8:25 pm

"...поларено одеалце на селева- микрофлес.( мога да кажа, че голяма част от заслугата да не замръзна и аз бе одеалцето, което топлеше в пъти повече от спалните чували)"
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Назад към Други