Гаранция на продукт

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Гаранция на продукт

Мнениеот PtD » Сря Дек 22, 2010 12:46 pm

rarekin написа:
И след това
суперинтелигентния собственик написа:
I am the owner and rider of this broken tin can bike. Do you think 5mm is REALLY that much of a difference? 175mm-180mm?

След това някой прочита написаното и казва ... е, цитирания пост.

Т.е. искаш да кажеш, че 2.8% разлика в натоварването са сламката, която чупи гърба на камилата? И води до скъсано чело? :popcorn:

В такъв случай никога не бих си купил продукти на въпросната фирма. Най-най-оптмистичният запас от якост, както всеки инженер знае, е 5%. (И под оптимистичен имам предвид МИНИМАЛЕН).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот rarekin » Сря Дек 22, 2010 1:12 pm

A2C 2005 - 592/572
A2C 2007 - 565

Зная какво имаш предвид.

Ирония е факта, че Specialized са предлагали модела именно с въпросната вилка(Marzocchi 66 RV 2007) , но на 160 мм.:

http://www.specialized.com/it/en/bc/SBC ... &gold_ses=

Въпреки това гаранцията трябва да има някаква база. Да не говорим за това, че показаната от теб вилка от 2005 година е по-скоро извън нормалното положение по отношение на A2C за такъв ход, поне за 2007 година за вилки с посочения ход (170 мм)

Моя коментар беше насочен към непрочелите/недочелите и техните очаквания, а не по отношение на гаранционните политики на Specialized. Съмнява ме, въпросния собственик да е прочел какво може да слага на велосипеда си и какво не. Това е проблемът.
Иначе в някои Manual - и има допуск от показаните стойности за хода на вилката именно по причина на изключения като посочената от теб вилка.

:beer:

Edit: Хехе. Не съм искал да кажа това. Уточнил съм какво искам да кажа. Big Spec :D са отделна тема.
Edit 2: +10%
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот deadahmed » Сря Дек 22, 2010 3:45 pm

rarekin написа:
deadahmed написа:След това някой прочита написаното и казва ... е, цитирания пост

Рамката се води все пак за freeride, нали? Защо тогава не признават гаранцията, когато си подскачал по трасето?
Всъщност собственика се оплаква в промяна на гаранционните условия, след като е закупил рамката!

Просто търсих в нета информация от първа ръка за продукта, но бях неприятно изненадан от резултата :xx(: И без това имах намерение да я карам с еднокоронна вилка, ход до 150мм, но това не изключва възможността пак да се отлепи челната тръба по заварката :nuts:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот Alpina » Сря Дек 22, 2010 4:54 pm

В интернет можеш да намериш за един и същи продукт както крайно негативни, така и превъзнасящи го коментари ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот deadahmed » Сря Дек 22, 2010 6:34 pm

Ползвам Интернет от 1994-1995 година, но все пак мерси за съвета :^: Чета плюсове и минуси, но повече клоня към второто.
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот codename47 » Сря Дек 22, 2010 9:29 pm

@rareikin, 2007 66цата RV си е нормална (565мм), 160 ход са някакви ОЕМ за Specialized, както имаше Z1 на 160mm.
..и не е единствената, x-fusion RC 160 е 560мм, а има и модел на 170мм->570мм axle to crown
на доста фрийрайд филми съм виждал "прота" да карат с Тотем-и. Едва ли при техните скокове се замислят за тези 5мм разлика която може да доведе до счупване.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот rarekin » Чет Дек 23, 2010 8:07 am

Ако правилно съм те разбрал, намекът е, че в гаранционните условия би трябвало да залегне именно това A2C, вместо вариращ от производител на производител ход на вилката. Сега, нямам при себе си Manual на въпросния модел а и не ми се занимава да го търся специално, но в него би трябвало да има такъв параметър.

Моята идея е за онези потребители, които гледат филми с ПРО-та и след това си избират модела, който те карат .... и почват да правят неща без да са си направили елементарна сметка за това, какво е позволено от производителя (какъвто е случая, който коментираме), след което се стига доста често до момента 'Oh, S**T'. Факт е, че въпросната рамка се кара с BOXXER, въпреки ясното ( в случая на снимката) съзнание, че това анулира гаранцията.

За фирми като Specialized това е добре, тъй като могат да изберат как да процедират в случаи като този - да уважат гаранцията въпреки нарушението и или да откажат. За потребителите това е зле, тъй като не стимулрат (със съдебни искове в случай на основателна претенция и/или нанесени 'други' щети) производителите да произвеждат качество. Допълнително хаоса се засилва от неясните дефиниции кое какво е ...... със същия успех биха могли да нарекат рамката и Specialized SX AM :D

Както казах, съвсем друг въпрос е Big Spec, false advertising - a, гаранционните политики и пр. Факт е, че това отдавна е част от бизнеса. Също така е факт, че почти няма ГОЛЯМ производител (за сферата в която оперира) на каквото и да било, за чиито продукти да не може да бъде намерена компрометираща информация.

:beer:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Предишна

Назад към Други