Интернет ... прекратяване на договор ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Интернет ... прекратяване на договор ?

Мнениеот Wooolf » Сря Май 02, 2012 4:47 pm

Здравейте , от скоро ме мъчи нета ми (слаб, мобилен и ограничен) , бях предплатил за 5 месеца и сега ми се иска да се отърва от него. Има ли възможност да прекратя договора , щом не съм доволен от услугата . Някой правил ли е нещо подобно и ако прекратя този договор мога ли да подпиша договор със същия доставчик , но на друга тарифа (кабелен интернет). :confused:
Аватар
Wooolf

Рейтинг: 1230

Re: Интернет ... прекратяване на договор ?

Мнениеот azze » Сря Май 02, 2012 5:23 pm

Защо не питаш доставчика?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Wooolf » Сря Май 02, 2012 5:28 pm

Ами един познат каза , че я е правил тази шашма , а като питах достачика по мейла разбраха съвсем друго и отговора им беше отрицателен . Реших да попитам за да разбера дали си заслужава да се разправям.
Аватар
Wooolf

Мнениеот wawel » Чет Май 03, 2012 6:00 am

Кой е доставчика?
По принцип, всички оператори затова те вързват с 1-2 годишен договор. Ако и когато искаш да го прекъснаш, трябва да си платиш оставащите такси по договора като неустойка.
Обаче, ако искаш да минеш на по-висока тарифа, сключвате нов договор, който почва да тече от новата дата, а стария отпада. Въпраса е какво правиш, ако пак не си доволен от услугата?
А, да, ако си на БТК, виваком, некво сродно - махай се веднага оттам. тия са най-големите шибаняци, които съм виждал. Космически цени за ниски скорости и обясненито "това позволява техниката". Като че ли всички работим на уиндоус 95 и имаме по 3к нет, а те и само те са се изстреляли на оптика и доставят 100мб.
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот Wooolf » Чет Май 03, 2012 10:00 am

Ами да точно така, реших да не ги споменавам, но те са си доставчиците. Аз си направих договор за 1г с мисълта, че ще ми трябва мобилен интернет, защото ми се случва да съм напред-назад, но в крайна сметка където отивам има интернет (в последствие стана така , някой да не каже да съм бил гледал преди това) . Иначе съм използвал кабелен интернет на същия доставчик и ми хареса, и така реших да го сменя. При въпроса, дали мога да прекратя този договор и да подпиша друг отново с тях , но на по-висока цена и да е кабелен, отговора беше отрицателен.
Аватар
Wooolf

Назад към Други