Tема"Тимур и неговата команда"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Tема"Тимур и неговата команда"

Мнениеот parapiteka » Нед Юни 23, 2013 8:55 am

Или Тема”Добрата новина” за съфорумниците не знаещи кой е Тимур.Случайно попаднах на това старо комунистическо четиво на Аркадий Гайдар и умиление обхвана пионерската ми душа;сълзи напълниха очите ми, гърлото ми пресъхна :D .Спомних си моите пионерски години и нашата славна Тимуровска команда; колко дърва пренесохме на баби за едната старческа прегръдка;колко тротоари боядисахме в стил зебра,колко съчки изнесохме.Та след това лирично отклонение,Темата е: за всеки който е направил нещо, човешко и добро или пак е видял друг да го прави нека го сподели тук в Добрата новина............
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Re: Tема"Тимур и неговата команда"

Мнениеот zImage » Нед Юни 23, 2013 10:02 am

Ами не знам дали се вписва точно в Тимуровските идеали, но всяка година организирам косенето на тревните площи (1 декар) пред блока ни в Люлин за собствена сметка. Също правя редовни месечни вноски за SOS детски селища. От време на време според случая и др. неща от най различен характер. Веднъж напр. ходихме да помагаме с гасенето на горски пожар в Кюстендилско. Онзи ден пък докато висяхме на протеста (#дансwithme) оправихме падналите капаци на ел. инсталацията на няколко стълба за улично осветление - двама чичковци ни видяха и се заеха да махат едни стърчащи телове от колчетата против паркиране забравени кой знае откога, та явно е поне малко заразително.

Като цяло се стремя да се придържам към принципа да оставям след себе нещата/местата в поне една идея по-добро състояние отколкото съм ги заварил.

Основното е, да не го е страх човек да не се мине. Мнозина си мислят, че ако направят нещо добро за другите със собствени сили или за собствена сметка ще се окажат в ролята на "балъци", а получателят на добрината е "тарикат". Доста смотано схващане...
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Re: Tема"Тимур и неговата команда"

Мнениеот cvb » Пет Авг 23, 2013 5:30 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Назад към Други