Колко цилиндъра има вашият автомобил?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Колко цилиндъра има вашият автомобил?

Мнениеот Harka » Съб Ное 05, 2005 12:33 pm

...
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sherman » Съб Ное 05, 2005 5:19 pm

само 4 цилиндъра но със 16 клапана ;)
Ученското си е ученско...и в кенефа да го затвориш гладен и жаден нема да остене
Sherman

Рейтинг: 1700

Мнениеот Windstream » Пон Ное 07, 2005 8:44 am

Е как колко, 8 разбира се :D Ама искам 10, по-конкретно 7.5L турбо-дизел от F350 :pimp:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот Harka » Пон Ное 07, 2005 8:17 pm

[quote="Windstream"]

Е как колко, 8 разбира се :D Ама искам 10, по-конкретно 7.5L турбо-дизел от F350 :pimp:
[/quote]

Уф, 7.5L...
Аватар
Harka

Мнениеот hlebarka » Пон Ное 07, 2005 9:00 pm

цели 4, но само с 8 клапана.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Windstream » Вто Ное 08, 2005 5:46 am

Harka, вярно че 7.5L, ама не е бензинов - тоя двигател има толкова много въртящ момент, че дори кола с размерите на моята хич няма да я усеща. Един колега от университета има Кадилак Елдорадо от '70-те (забравих точно коя година), мотора е 8.8 литра и въпреки това на магистралата спокойно си докарва 25mpg (около 10л/100км).
Аватар
Windstream

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 08, 2005 9:12 am

[quote="Windstream"]

Един колега от университета има Кадилак Елдорадо от '70-те (забравих точно коя година), мотора е 8.8 литра и въпреки това на магистралата спокойно си докарва 25mpg (около 10л/100км).
[/quote]

Е па нема нищо чудно - то при разрешената скорост по US магистралите, тоя двигател работи непрекъснато на празни обороти...

Което ми напомня за един стар виц.

Една "Варшава" (полски римейк на съветската ГАЗ М-20 "Победа", силно вдъхновена от следвоенните американски модели) спира на селската бензиностанция на "Петрол".
"Пешо, напълни догоре!", казва водачът на бензинджията, отваря вестник "Земеделско знаме" и се зачита... След около половин час стърчане с пистолет в ръка и наливане, бензинджията усеща, че нещо не е наред, заслушва се и буди задрямалия - "Абе Гошо, земи загаси тоя дзвер бе! Така нема да заредиш никога!" :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Windstream » Вто Ное 08, 2005 9:44 am

Вица е страшен, бащата много ще му се зарадва (никак не ги обича Варшавите, макар че с Победите е ОК). А ограничението на скоростта по US магистралите е по-скоро препоръчително, поне в Мичиган така го тълкуваме. Реалността е следната: при малки скорости (до 40mph) обикновено безопастно може да се превишава с 10mph, ако ограничението е от порядъка на 50mph се кара с около 65, а при ограничение от 65 и нагоре се гони колкото ти душа иска - аз лично държа 75mph на автопилот заради разхода, но от време на време си позволявам до 120. Скоростомера ми btw свършва на 85mph, при 120 стрелката му сочи "OD" от индикатора за предавките :D
Аватар
Windstream

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 08, 2005 10:23 am

[quote="Windstream"]

Вица е страшен, бащата много ще му се зарадва (никак не ги обича Варшавите, макар че с Победите е ОК). А ограничението на скоростта по US магистралите е по-скоро препоръчително, поне в Мичиган така го тълкуваме. Реалността е следната: при малки скорости (до 40mph) обикновено безопастно може да се превишава с 10mph, ако ограничението е от порядъка на 50mph се кара с около 65, а при ограничение от 65 и нагоре се гони колкото ти душа иска - аз лично държа 75mph на автопилот заради разхода, но от време на време си позволявам до 120. Скоростомера ми btw свършва на 85mph, при 120 стрелката му сочи "OD" от индикатора за предавките :D
[/quote]

Хм, доста либерално звучи... Преди близо десет години, когато за първи и засега последен път ми се случи да карам автомобил в Щатите (Южна Каролина), нещата (или поне предупрежденията) изглеждаха доста по-сериозни...

Доколкото съм чувал, единствено в Монтана цари нещо като пълна свобода по отношение на скоростта. "Нещо като" в смисъл, че съобразността и се определя на 100% от преценката на оторизирания орган... Абе разни хора, разни нрави... :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Windstream » Вто Ное 08, 2005 10:39 am

Еми аз доколкото знам колкото по на юг отиваш, толкова по-строги са законите и по-зли ченгетата. Тукашните по принцип не им пука, освен в края на месеца като усетят че не са си попълнили квотата. През останалото време обаче шанса да се измъкнеш е доста голям, дотолкова че всички сме свикнали да превишаваме. Затова й ченгетата в съседните щати толкова ни обичат, направо като дойни крави сме им. Гадовете даже си водят статистика по кои маршрути се срещат най-много мичигански шофьори, и съответно се прегрупират - в Уисконсин примерно има една отсеча от около 10 мили, където на всяка миля поне по едно ченге дебне :crazy:
Аватар
Windstream

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 08, 2005 10:57 am

[quote="Windstream"]

Еми аз доколкото знам колкото по на юг отиваш, толкова по-строги са законите и по-зли ченгетата. Тукашните по принцип не им пука, освен в края на месеца като усетят че не са си попълнили квотата. През останалото време обаче шанса да се измъкнеш е доста голям, дотолкова че всички сме свикнали да превишаваме. Затова й ченгетата в съседните щати толкова ни обичат, направо като дойни крави сме им. Гадовете даже си водят статистика по кои маршрути се срещат най-много мичигански шофьори, и съответно се прегрупират - в Уисконсин примерно има една отсеча от около 10 мили, където на всяка миля поне по едно ченге дебне :crazy:
[/quote]

Звучи като мила родна картинка :)
Аватар
TOYAGA

Назад към Други