Състояние на планините в момента

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Състояние на планините в момента

Мнениеот did » Съб Яну 14, 2006 11:55 pm

Виждам, че във форума с малко ровене винаги може да се разбере какво е положението на Витоша в момента. Ще ми се така да е и с другите планини. Знам, има си сайтове - на спасителната служба, на разни метеоролози... Но когато реша да тръгна нанякъде, аз не вярвам на тези източници, твърде често са ме подвеждали. В момента продължават да се носят някакви цифри и "факти" из въдуха, които някои потвърждават, други оспорват... Да не говорим, че в официалните сайтове освен класическите курорти като Пампорово, Боровец, Банско и т.н. друго не съществува.

Давам пример какво би ме интересувало, като бих се радвал такава актуална информация отвреме навреме да се появява и за други благи местенца из милата ни родина:

Дата: 14.01.2005.

1. х.Здравец.
Пътят - отличен, почти сух. Навалица - достатъчно, че въобще да не поглeдна каква е пистата и моментално да отпраша по-нагоре.

2. Бяла черва: Път - отличен за зимни условия. Писта - обработена добре, сняг - бива. Тук-таме стърчат клечки, но не пречат да се кара спокойно. Достига се от Пловдив за по-малко от час, даже и с летни гуми. Влекът е доста подобрен в сравнение с миналата година - има 46 котви - двойно повече от миналата зима. За колела не става, щото качването нагоре с влек котва не си го прадставям, но за всичко пързалящо се, включително сноуборд - става. Цена на картата за 1 ден - 12 лева за възрастен, 6 лева за дете. Ски под наем за 1 ден - 6 лева, независимо от размера. Нямат качествени ски. Дължина на пистата - 800 метра. Денивелация - не помня колко беше, но е прилична. На малката писта картата за влека е 5 лева на ден, но там става само за начално обучение. Удължили са я с 40 метра, преместили са влека на ново място и сега е доста по-удобен за ползване, особено ако тепърва "прохождате". Пистичката изглежда така. Ако сте от Пловдив и тепърва ще "прохождате", а нямате много финансови ресурси - това е мястото. Снимки от голямата писта няма, щото ми паднаха батериите.

Не че има нещо общо с колоезденето, но все пак - зима е.

Утре ще има нова актуална информация от това любимо мое местенце и вероятно - още доста снимки (без колело:ashamed:). Ще ми се обаче да имам такава информация и за други "подобни", щото знам, че съществуват.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот halcor » Пон Яну 16, 2006 12:46 pm

Някой например знае ли как е на Безбог? Работи ли лифта и как е пистата?
Аватар
halcor

Мнениеот Zink » Пон Яну 16, 2006 3:33 pm

Лифтът на Безбог работи. 10 лв е картата на ден за ученици, а за възрастни е 13.
Пистата миналата седмица беше обработена и беше перфектно за каране.
True Riders Team
Zink

Мнениеот halcor » Пон Яну 16, 2006 5:11 pm

Мерси за благата информация :beer:
Аватар
halcor

Мнениеот pascoff » Пон Яну 16, 2006 5:46 pm

Вчера се върнах от там, условията са прекрасни, пистата е добре поддържана, има разни зарибявки по нея - скокчета, дроПчета и др. такива, няма много хора, има места за фриирайд (не за колело, особено към върха е много интересно), лифта работи от 9 до 15:30 (15:45 на междинна), в х. Безбог нощувката е 10 лв. (за 4-ка), топло е вечер и манджата е много добра (особено шкембето) но може би малко скъпа, х. Гоце Делчев е малко по-мизерно, по-студено е (особено вечер), 6 лв. нощувка и неприятна бабка-домакиня ... внимавайте да не изпуснете лифта ако спите в х. Безбог, че един младеж катери 4 часа пеша до горе :banghead:
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот kagami » Чет Дек 07, 2006 4:03 pm

Изрових темата от архива, но няма смисъл да пускам нова.

Някой скоро да е ходил на планина? Как е по високите места, и особено на Витоша?
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот kibikoff » Пет Дек 08, 2006 8:56 am

Стара Планина, миналият уйкенд.
Изглед от връх Мара(К)гидик.
[img]http://img155.imageshack.us/img155/197/pc0300301lp1.jpg[/img]

а наляво е в.Ботев, Жълтец и Голям Купен
[img]http://img237.imageshack.us/img237/1751/pc030036sv1.jpg[/img]
kibikoff

Назад към Други