може би е до натрупване на навици - като в по-големите обширни съвременни игри - избираш стратегия за развитие и съответно се изявяваш в нейните ограничения
за навиците - навикваш да си в някакво състояние, съответно навикваш да го предизвикваш по някакъв начин
примерно Windstream може би е свикнал да бъде щастлив/ентусиазиран по определен начин и ето - пребивава в такива компании, прави каквото може за любимите хора
каква е разликата от действията на някой свикнал да се наслаждава на отпускането в леглото след тежък ден, там няква чаша с нещо в момент на спокойствие ? нали и той се е напрягал преди това за да може да се отпусне в такива моменти ?
може би разликата е в избраната стратегия, натрупаните навици - нищо повече
може някой друг да не харесва да бъде happy, съответно прави това-онова и постига каквото желае
не винаги е ефективно да се приемат чуждите аксиоми без преразглеждане, било то определения, идеи, концепции или начин на действие - особено неща които са 'широкоизвестни'
веднага примера с 'егоизъм' - какво е егоизъм, дето уж всеки знае какво е ? за мен егоизъм е когато съм бил малък и нашите са искали да ме накарат да правя нещо, съответно за да ми създадат стереотипи са ми вкарали програмата 'ето този набор от действия е негативен за някой друг, нищо че за теб може и да не е, това е егоизъм'; и кво, става ли така че като приема програмата ще помогна на някой друг да стане щастлив, нали тази програма е въведена от родители/учители/приятели и т.н., в конкретната ситуация имам отношение със съвсем друг човек, може 'егоизъм' да направи и двама ни щастливи ?
а може и 'егоизъм' да е винаги непоклатимата презумпция че точно твоите схващания са норма, съответно няма как някой друг да прави нещо защото му е приятно, не той просто завижда