PEOPLE

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

PEOPLE

Мнениеот Гост » Чет Фев 02, 2006 9:33 pm

Повечето от нас, изброявайки своите най-съкровенни желания, за пореден път несъзнателно доказват, колко ненаситни са човешките гърла..."Земята се върти, човече, Светът се променя, технологиите напредват, стандартът на живот си го изисква.." Рядко обаче дочуваме, че някой си мечтае за топла чаша мляко или чист креват..поне за една нощ. Може би защото всичко ни е прекалено наред?! Или ни е неудобно да говорим с такива хора. За момент ни става жал, даже ни обзема и лек страх..но си казваме, че съдбата се е разпоредила по този начин - на нас "ДА", но на тях едно голямо "НЕ"!

Всъщност не осъзнаваме, колко много губим...

Как се трупа човешката злоба в нашите сърца, как завистта поглъща всяка наша мисъл? Това не ви ли тревожи?

Смисълът на живота бил..да го намериш?!
Едва ли той се крие в дървена Алпийска къща, съвършеното планинско колело или мултифункционален "ВАН".

....
Даряваш ли всяка минута от живота си на собствения си егоизъм, човече? В толкова затворен Свят ли живееш, наистина?
Гост

Мнениеот bikerider » Чет Фев 02, 2006 9:59 pm

май да, но учените още изследват как точно се е стигнало дотук.... :eek3:

btw, това поредната метафизична дискусия ли е? да знам да се спасявам Овреме :D

Edit: ъъ, прощавайте аз явно съм се понапил, това опит за поезия ли е? щото ако е се извинявам за грубостта :rofl::rofl::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Чет Фев 02, 2006 10:25 pm

[b][color=navy]Sorry, но е част от страничните ми интереси и занимания.

Харесвам глупавия ти сарказъм, но невинаги е намясто. Важно е все пак да има и хора като теб, които едва ли вярват в нещо повече от собствените си убеждения.

Подобна реакция се очаква и приема, но повече ме вълнува, какво наистина мислят съпричастните. [/color][/b]
Гост

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 02, 2006 10:36 pm

...че времето лекува, а и също така че времето е пари...

...и че абитуриентските балове са пълна скука, освен ако не те гони полиция, а ти си с още двама лумпена и бягате бутайки неискаща да запали лада...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Гост » Чет Фев 02, 2006 10:42 pm

[b][color=navy]"Beyond Borders" 2003 /Clive Owen, Angelina Jolie/[/color][/b]
Гост

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 02, 2006 10:44 pm

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]"Beyond Borders" 2003 /Clive Owen, Angelina Jolie/[/color][/b]
[/quote]

кат' си оправа щайгата...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот caspar » Чет Фев 02, 2006 10:47 pm

И на вас не ви е лесно!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот mih » Чет Фев 02, 2006 10:48 pm

:offtopic:
интересно, тъкмо за този филм си мислих докато четях темата...
гледай и "The Constant Gardener" - на мен ми хареса повече, макар и да ми идва малко прекалено феминистки.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Гост » Чет Фев 02, 2006 10:50 pm

[b][color=navy]...Ще, благодаря ти [/color][/b]:)
Гост

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 02, 2006 11:21 pm

Сикстинската капела не е рисувана с гъз...

Утре ще ви мине!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mih » Чет Фев 02, 2006 11:26 pm

[quote="TOYAGA"]

Утре ще ви мине!
[/quote]

Да, но тъкмо това не е добре да става.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот GECKO » Пет Фев 03, 2006 12:00 am

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]...Смисълът на живота ... се крие в дървена Алпийска къща, съвършеното планинско колело или мултифункционален "ВАН"...[/color][/b]
[/quote]

ММммдамм, явно съм затворен егоист
Аватар
GECKO

Мнениеот Гост » Пет Фев 03, 2006 12:18 am

[b][color=navy]Явно повечето сме такива.[/color][/b]
Гост

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Фев 03, 2006 12:26 am

Явно е така.:)

Но какво да очакваш.Живота е преходен.Всеки(е,не точно,но взимам за пример себе си) помага на другите колкото може,но все пак гледа да си сбъдне неговите си мечти/ала бала.

ХъмЗ,в момента не съм на вълна свободни философски разсъждения.:)
Но се радвам,че има такава тема.:)

Шиърс:beer: гхагхагха:D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот PtD » Пет Фев 03, 2006 2:56 am

Емче да 'зема и аз да са вмъкна в таз метафизична дискусийка...

Смисълът на живота не може да бъде притежанието на някаква вещ.

Но притежанието много по-лесно се измерва, а освен това има определени групи хора, на които е по-удобно останалите да се съизмерват според притежанието, затова налагат по всякакъв начин този стереотип.

Затова огромна част от хората прекарват живота си в гонене на неща за притежаване - най-новата S-klasse, най-новия платформен шок, най-ходещата вилка, къща в Драгалевци на 3 ката, 1 Зилион долара в банка, копторче в Бевърли Хилс, най-цицестата жена в селОто и какво ли още не.

Никой от тях не става по-щастлив от притежанието на тези вещи. За да няма време да го осъзнае, продължават да го подмамват с нови и нови неща, за които да мечтае и така "давай! давай!", докато погледнеш - той животът си минал, а твоето участие в него някак се губи в гонене на неща, от които вече нямаш полза.

[quote]
Животът е кратък като дъждовно мехурче в локва. Нека поне през това кратко време да правим добро.
[/quote]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот uha_rampage » Пет Фев 03, 2006 3:21 am

PtD - я вземи си легни да поспиш и не се набърквай в метафизични спорове :beer:

Уай пък човек да не става по-ХЕПИ уен хи притежава кинти анд готина кар?
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Пет Фев 03, 2006 3:53 am

[quote="uha_rampage"]

PtD - я вземи си легни да поспиш и не се набърквай в метафизични спорове :beer:
[/quote]

Ни мой! Я шъ стаам на сека манджъ мирудиъ. Глеъм чи съ арчи!

[quote]
Уай пък човек да не става по-ХЕПИ уен хи притежава кинти анд готина кар?
[/quote]

Не знам. Факт. Някак си свикваш с тези неща и не ти правят впечатление вече.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Windstream » Пет Фев 03, 2006 6:18 am

[quote="PtD"]

Затова огромна част от хората прекарват живота си в гонене на неща за притежаване...

Никой от тях не става по-щастлив от притежанието на тези вещи.
[/quote]

А, ти ще кажеш че не се става по-щастлив - аз знаеш ли колко галона бензин изгорих преди няколко седмици докато се радвах на новите си турбокомпресори. И още си им се радвам даже, и то как няма - на всяко излизане на пицария/бар/стриптииз клуб с аверите си правим поне по една драг-гонка, удоволствието от това да унижиш някое позьорче с лъскава играчка може да се сравнява само с това от секса :evil:

Kekemora, не знам за болшинството от човешкия род, но поне аз и приятелите ми си купуваме нещата, които си купуваме, и правим нещата, които правим, не от завист и за да подражаваме на някой друг, а точно защото вярваме че ще са ни полезни или ще ни донесат някакво удоволствие, което обаче оправдава вложените за постигането му усилия. За себе си лично мога да призная че ежедневните ми грижи са над нивото "храна и подслон, поне за една нощ", но не бих казал че това ме прави егоист - в крайна сметка нямам възможност да помогна на половината човечетсво да си оправи живота, а дори и да я имах пак едва ли бих я използвал - на собствен гръб със се убедил че хората наистина [b]НЕ[/b] са all the same, и че някои не заслужават дори и малкото, което в момента имат.

Пък дори и егоизъм да е в крайна сметка, от какво точно губя заради него? От дивото щастие на приятелката ми когато след 15 часа нон-стоп шофиране прекосих половината шибан континет само и само да я видя за няма и ден? Или пък от тихата радост и благодарност на майка ми когато едно от нещата за които винаги си е мечтала съвсем случайно се случи точно за рожденния й ден? Списъка мога да ти продължавам безкрайно... The point is - ако не си забелязала почти нищо хубаво не става ей така от само себе си, според мен поне положителните емоции в нечий чужд живот напълно си заслужават няколкото негативни черти в твоя характер. И ако те са завист и егоизъм - еми нека, целта понякога наистина оправдава средствата.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот RaveUnit » Пет Фев 03, 2006 9:07 am

може би е до натрупване на навици - като в по-големите обширни съвременни игри - избираш стратегия за развитие и съответно се изявяваш в нейните ограничения

за навиците - навикваш да си в някакво състояние, съответно навикваш да го предизвикваш по някакъв начин

примерно Windstream може би е свикнал да бъде щастлив/ентусиазиран по определен начин и ето - пребивава в такива компании, прави каквото може за любимите хора
каква е разликата от действията на някой свикнал да се наслаждава на отпускането в леглото след тежък ден, там няква чаша с нещо в момент на спокойствие ? нали и той се е напрягал преди това за да може да се отпусне в такива моменти ?

може би разликата е в избраната стратегия, натрупаните навици - нищо повече

може някой друг да не харесва да бъде happy, съответно прави това-онова и постига каквото желае

не винаги е ефективно да се приемат чуждите аксиоми без преразглеждане, било то определения, идеи, концепции или начин на действие - особено неща които са 'широкоизвестни'
веднага примера с 'егоизъм' - какво е егоизъм, дето уж всеки знае какво е ? за мен егоизъм е когато съм бил малък и нашите са искали да ме накарат да правя нещо, съответно за да ми създадат стереотипи са ми вкарали програмата 'ето този набор от действия е негативен за някой друг, нищо че за теб може и да не е, това е егоизъм'; и кво, става ли така че като приема програмата ще помогна на някой друг да стане щастлив, нали тази програма е въведена от родители/учители/приятели и т.н., в конкретната ситуация имам отношение със съвсем друг човек, може 'егоизъм' да направи и двама ни щастливи ?

а може и 'егоизъм' да е винаги непоклатимата презумпция че точно твоите схващания са норма, съответно няма как някой друг да прави нещо защото му е приятно, не той просто завижда :)
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот Гост » Пет Фев 03, 2006 10:19 am

[b][color=navy]@Metal Psycho, но какво ли остава от тези мечти/ала бали, когато вече сме ги постигнали...или ние сме се променили и вече не са чак толкова значими за нас самите? Всяка преходна възраст влачи със себе си определени наклонности и виждания. По себе си го усещам и даже ме е яд много често..че вече съм "изстинала" за определ. нещо, което м/и е щяло да направи остатъка от живота ми щастлив...булшит.

Знам, че в момента ти преживяваш материалната раздяла с "предмет", в който си наръгал смъртоносна доза мечти, старания и алa бали...[/color][/b]
Гост

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 10:21 am

малееее... колко сложен бил живота... като чета и ми иде да се гръмна.

какъв егоизъм, какви 5 лева???

това, че искаш да разполагаш с добра кола, хубаво жилище, прилични доходи, качествено колело и т.н. не е егоизъм.

много е лесно да си живееш сам (или с мама и тати) на 15-20-25 години, да си четеш вечер философски книжки, единственото ти сериозно задължение да е ходене на училище или в някой ВУЗ и да обясняваш колко лошо било да искаш да имаш. Ама като завъдиш собствено семейство и жената почне да протестира, че жилището било малко, че искала да ходи на екскурзия еди-къде-си, когато детето започне да иска ролери, колело, малка кола, голяма кола... Нека тогава някой да ми обяснява, че стремежът към "материални" неща било егоизъм. Глупости.

Всъщност, има една книга, която така добре изяснява повдигнатите до тук въпроси, че след нея по темата просто няма какво сериозно да се каже - "Да имаш или да бъдеш. Дилемата на човешкия избор" на Ерих Фром. Струва около 7 лева, но ако нямаш тези "пари", просто няма да можеш да я прочетеш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот klmn » Пет Фев 03, 2006 10:31 am

И яз мислим като did!
Ама си е друго с готина вилка по пътеките,а?Да се *** в Егоиста долен :rofl:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Гост » Пет Фев 03, 2006 10:37 am

[b][color=navy]@PtD, и това имам предвид. [/color][/b]
Гост

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 10:41 am

... а, да допълня нещо: има и една книга, която също разглежда тези въпроси, даже е "бестселър", но в никакъв случай не трябва да се чете. писал я е един каруцар, който като не можел да си докара достатъчно доходи с каруцарстването, решил да става писател-философ. казва се "Изкуството да бъдеш егоист" на каруцаря Йозев Кришнер (или нещо подобно). Мотаеше ми се по едно време, реших да се ограмотя по основните каруцарско-философски правила на егоизма, ама ме заболя главата от твърде много каруцарски интелектуализъм и метнах книжното тяло в "чудо"-то.

Добавка:
@Kekemora:
искам сериозно да питам нещо? наистина ли има жени, които гледат на живота по начина, показан тук от теб? ако знаеш за други - кажи. ако нямаш такава информация, значи си едно много приятно изключение, следователно DH облагородява много и издълбоко..

ако е така, да купувам отсега на щерката некое прАсе с 20 санта ход отзад и да я пращам при ZK на частни уроци.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Пет Фев 03, 2006 10:42 am

[b][color=navy]...Може би, не се изказах дотатъчно ясно...още с първия си пост, въпреки че се постарах.

Съжалявам...[/color][/b]
Гост

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 10:51 am

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]...Може би, не се изказах дотатъчно ясно...още с първия си пост, въпреки че се постарах.

Съжалявам...[/color][/b]
[/quote]

Много ясно си се изказала, който иска да разбере - ще разбере.

ама тая тема за мен е точно една от ония, заради които съм си турил сегашния подпис.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот GOA » Пет Фев 03, 2006 10:54 am

Kekemora,
почти всички мечти опират до ценностната система на съответния индивид, от средата, в която живее. Напълно възможно е някой обитател на тропическа/африканска страна да спи на улицата върху кашон и да е много по-щастлив от европеец/американец заспиващ на кожен диван пред плазмения телевизор. В общия случай и религията, която изповядваш (или не изповядваш) оказва голямо влияние. Егоизъм е да търсиш помощ за постигане на нещо повече от това, което те задоволява. От друга страна колкото и да ти се иска е много трудно да осигуриш чист креват когато собственият ти понасмръдва.
[quote="RaveUnit"]

може би разликата е в избраната стратегия, натрупаните навици - нищо повече

може някой друг да не харесва да бъде happy, съответно прави това-онова и постига каквото желае[/quote]

По отношение не хепито (а и други чувства) хората много си приличат, несъмнено всички го искат. Разликата е и в късмета - дали си поникнал тук или там, дали се случва на теб или на друг. Дет' вика тояга - ще ни мине. Като се напъваме по-скоро ще се на***** вместо да променим нещо.

[quote="uha_rampage"]

Уай пък човек да не става по-ХЕПИ уен хи притежава кинти анд готина кар?[/quote]

И аз незнам. Лично аз съм по-хепи когато се с добия с нещо, което ми върши работа. Всичко по-отгоре е забавно за някакво време, да се почувстваш за малко нещо повече от позьорчето дето си скъсал на ластика. После търсиш друго... и така до края.

Смисъла на живота. А кокошката или яйцето ? :)
Когато велосипеда разбере защо е направен може и да се замисля по въпроса. За сега се интересувам само дали смисъла на живота на въшката е да дразни хората.

bikerider, щеше ми се да те игнорирам обаче пак ме остави без думи :crap:.
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 11:04 am

[quote="GOA"]

За сега се интересувам само дали смисъла на живота на въшката е да дразни хората.
[/quote]

ох, и твойта не е лесна...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Пет Фев 03, 2006 11:50 am

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]Повечето от нас, изброявайки своите най-съкровенни желания, за пореден път несъзнателно доказват, колко ненаситни са човешките гърла..."Земята се върти, човече, Светът се променя, технологиите напредват, стандартът на живот си го изисква.." Рядко обаче дочуваме, че някой си мечтае за топла чаша мляко или чист креват..поне за една нощ. Може би защото всичко ни е прекалено наред?! Или ни е неудобно да говорим с такива хора. За момент ни става жал, даже ни обзема и лек страх..но си казваме, че съдбата се е разпоредила по този начин - на нас "ДА", но на тях едно голямо "НЕ"!

Всъщност не осъзнаваме, колко много губим...

Как се трупа човешката злоба в нашите сърца, как завистта поглъща всяка наша мисъл? Това не ви ли тревожи?

Смисълът на живота бил..да го намериш?!
Едва ли той се крие в дървена Алпийска къща, съвършеното планинско колело или мултифункционален "ВАН".

....
Даряваш ли всяка минута от живота си на собствения си егоизъм, човече? В толкова затворен Свят ли живееш, наистина?[/color][/b]
[/quote]

да така е
няма да питам какво да се направи по въпроса това си на само преценка,но каквото и да се направи то по4ва от самите нас като единици

аз хората над моята възраст ги смятам за обременении с нетрезва преценка-за 15 години нещата се се промениха и сега тея хора ,които трябва да са за пример 40-45 годишните,са като отвързани(никои да не ссе обижда)

така4е на нас хората на новото време така да се каже остава да променим нещата към добро,но не да мислилм ,4е некои друг набор ще направи вместо men/вас усилието(nikoy неможе да е на гърба на другите)

хората не осъзнаваme как за един миг,може да се промени добре построени им живот и затова се правим на улави
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 12:16 pm

[quote="axelmax"]
така4е на нас хората на новото време така да се каже остава да променим нещата към добро[/quote]

оххх. :indiffe:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Други