малък месокомбинат има на ъгъла между Враня и Калофер (това е в Банишора), много близо до Сливница и Опълченска, от там се тръгва към Люлин втората в дясно, входове има и от Враня и от Калофер, има една едничка реклама и щандовете са ниски и не си личат отвън, така че гледайте мн. добре за средноголямо на пръв поглед празно помещение с бяла някаква модерна дограма
има кайма, котлети, суджуци, наденици, кебапчета, кюфтета, дебарцини и др.
естествено всичко това е сурово, свинско и телешко
продават и на дребно !!!
преимерно кюфтето е 40ст, има едни много готини наденици дето като се изцвърчат на скара стават като ловджийска дебели, 90ст бройката
нали, пак не е съвсем сигурно какво точно има в каймата, но поне прилича на нещо и е що-годе прясно
след приготвяне месата са ок - няма като при заводските разни несдъвкваеми жили и т.н., няма като отхапеш и да те е страх да погледнеш какво е останало в кюфтето.
Рядко ям меса, но се случи да купувам за кафето на леля ми менюто за деня и съответно после опитах готовата храна, затова знам
***сетих се и друго важно нещо
фабрика за шоколадови бонбони има мн. близо, на Цар Симеон и Брегалница, има една градинка там, завива се по Брегалница и на средата между Ц.Симеон и Кирил и Методи в дясно има една по-читава дворна врата, в посока канала точно до нея има витрина и като се загледа човек през нея вижда вътре нещо като сладкарница, входа е през дворната врата, малко навътре и в ляво
това е фабриката в която правят бонбоните Морско Дъно, Кама Шакта и др. - според мен най-добрите български.