Газови пистолети

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Газови пистолети

Мнениеот uha_rampage » Пет Апр 21, 2006 12:01 pm

Има ли смисъл от тях?

Ето нещо що годе полезно - http://handguns.g00net.org/Gazowo/Txt3.htm

Ако имате 500 лева за какво бихте ги дали
боен пистолет или газов?
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Alpina » Пет Апр 21, 2006 12:23 pm

Бих дал 100 за газов, 100 да пострелям в някое стрелбище, а останалите - тях винаги има къде и за какво.

Не бих си взел боен поради факта, че е много по-непригоден за носене, да не говорим за документи, отговорности... и т.н.

Плюс това, не мисля, че повечето хора имат нужната психика и отговорност, за да им се позволява такова оръжие.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nymphetamine » Пет Апр 21, 2006 12:28 pm

Бих ги дал за шини, курбели, движение или вилка.
Не виждам смисъл от всякакви оръжия, освен ловни. По-добре си вземи оса, тия пищови правят проблеми при проверки на дебнещи полицаи. Освентова можеш и недай си Боже да убиеш някой, въпреки, че е газов.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 2:51 pm

има доста робри изпълнения на газови пистолети и револвери и на турските производители: BLOW, Voltran и т.н.
Аз се ровя по разни форуми за оръжие и от всичкото изчетено до сега съм се спрял на няколко модела (степенувам ги по реда по който мисля че са удачни за мен):

[b]1. BLOW mod.38 револвер[/b]
+ добро изпълнение, вадиш и стреляш(това е важно когато караш колело, за пистолетите трябва да заредиш с другата ръка и тогава да гърмиш, забранено е носенето на пистолет с патрон в цевта), пректически липсва засечка ако се почиства редовно, засече ли ти патрон барабана просто превърта на следващия.
- зле балансиран (по тежък е в предната част, което лично за мен не е проблем защото това не е оръжие за спортна стрелба, я ти се наложи я не ама по добре не :) )
цена около 50 лв.
снимката е взета от www.oragie.com
[img]http://oragie.com/revolverBlow38.jpg[/img]

[b]2. BLOW Compact[/b]
+ здрав пистолет (според мен най-добрия модел пистолет на БЛОУ), сравнително малък (подходящ за всекидневно носене), добра изработка, малко засечки.
- засече ли кофти, трябва да се разглобява , а това в реална ситуация е невъзможно и фатално (дано не), за зареждане трябват две ръце , освен ако не се научите да го зареждате в панталона например , ама е трудно.
Цена около 50 лева.
[img]http://oragie.com/blow2002black.jpg[/img]

[b]3. BLOW Mini [/b]
+ супер малък, добра изработка, малко засечки, много подходящ за всекидневно носене.
- зареждане с две ръце (явява се от тук написаното че за мен е огромен недостатък, револвера го вадиш и натискаш спусъка), липсва психологическия ефект (малко като играчка).
Цена около 25 лева.
[img]http://oragie.com/2003black.jpg[/img]

[b]4. Class Magnum[/b]
[i]виж BLOW Compact подобни + и -[/i]
[img]http://oragie.com/class_magnum_blue_r1_c1.jpg[/img]

edit: снимки
www.zoo-info.org
сайтът за екзотични животни
onion

Рейтинг: 1198

Мнениеот username » Пет Апр 21, 2006 2:59 pm

Guns are for pussies

edit: пропуснах :hbang2::hbang2::hbang2::hbang2::hbang2:
БОЗИЧКА - леко резлива...
Аватар
username

Рейтинг: 1255

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 3:09 pm

о , може да се поспори по това но щом казваш :)
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот PtD » Пет Апр 21, 2006 4:33 pm

Доколкото може да се съобрази, основният проблем е следният: вие имате газов пистолет, противникът - боен. Вадите газовия пистолет и го насочвате срещу противника... какво според вас ще се случи след това?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MAN6 » Пет Апр 21, 2006 4:56 pm

ще прочетем в "нощен труп" ...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот mih » Пет Апр 21, 2006 6:40 pm

споделям мнението на PtD и съм против използването на оръжие, но дори и да ми се наложи, не бих имал доверие на пистолет за 25-50лв нов. :dunno:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 6:53 pm

@PtD проблема е в една думичка която не си написал и тя е "стреляте". Ако беше написал тази думичка на мястото на точките тук: "вие имате газов пистолет, противникът - боен. Вадите газовия пистолет и го насочвате срещу противника..." няма да четете нищо в нощен труд! След изстрел (а с газов се стреля от близо , когато нещата вече са сериозни) не вярвам човека с бойния (ако го изпреваря с газовия) да успее да си намери дори главата къде му е (виждал съм какво правят PV Supra на човек , не е приятна гледка - сълзи, храчки, сополи и т.н.).
Пропускаш важен момент при носенето на оръжие (било то и газово) и той е извадиш ли оръжието ТРЯБВА да стреляш . Газово оръжие не се вади да се сплашва с него , то е за САМОЗАЩИТА.

Извод: вадиш и гърмиш, превариш ли го печелиш!
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот mih » Пет Апр 21, 2006 6:56 pm

@onion
ако някой носи в себе си боен пистолет и види друг да насочва към него пистолет, какво мислиш ще направи?
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 6:57 pm

[quote="mih"]

споделям мнението на PtD и съм против използването на оръжие, но дори и да ми се наложи, не бих имал доверие на пистолет за 25-50лв нов. :dunno:
[/quote]

о, проверени са , работят ... пък и помисли колко пъти ще ти се наложи да го вадиш и да стреляш ... дано не се налага , но ако се , то е рядко ... така че - вършат работа. При газовите не е необходима точност.
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 6:59 pm

[quote="mih"]

@onion
ако някой носи в себе си боен пистолет и види друг да насочва към него пистолет, какво мислиш ще направи?
[/quote]

ами толкова ще види от ситуацията - изваждането на газовия , после няма да вижда нищо поне 1-2 часа ... зависи от човека.
Ако той го е извадил вече не е здравословно да вадиш газов , но ако неговия е под мишницата и извадиш газовия преди него - толкоз!

ЕДИТ: предполага се че газовия е за самозащита -> значи човека срещу теб те напада -> има боен -> той носи боен за да убива -> мислиш ли че непременно трябва да види газов за да те гръмне (та той е престъпник щом те напада и то с оръжие в него) ?!?
Грабеж и въоръжен грабеж са две различни неща и за едното последствията за престъпника са доста по големи ако го хванат , повечето дребни мародерчета не носят оръжие , защото това може да ги вкара в затвора за дълго ако ги хванат.
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот mih » Пет Апр 21, 2006 7:03 pm

тъкмо това е проблемът - че в единия случай минаваме само със сълзи и сополи, а в другия - с кръв, сълзи и труп...
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 7:06 pm

моята логика ако нося газов е има ли сополи няма кръв!

прочети едита в горния ми пост
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот mih » Пет Апр 21, 2006 7:14 pm

Определено има значение кой вади пръв и кой с каква цел е понесъл пистолета си. Въпреки това си мисля, че при евентуална среща на невъоръжен човек с човек с пистолет шансът историята да има смъртен завършек е по-малък, отколкото ако се противопоставят тъкмо противници с газов срещу боен пистолет. Не е задължително застреляният да е напълно обезвреден след изстрел с газов патрон (че дори и след изстрел с боен пистолет), тоест дори да стреляш пръв, пак можеш да отнесеш куршума, още повече , че щом притежателят на бойния пистолет види пистолет в ръката на противника си, ще действа колкото може по-бързо.
И също съм убеден, че ако не се ползваха оръжия щеше да има по-малко смъртни случаи в криминалната хроника, по-малко въоръжени грабежи, случайно застреляни и т.н. (без да говорим за военните)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот uha_rampage » Пет Апр 21, 2006 7:49 pm

Лично не бих дал толкова малко пари за оръжие.
Ако ще си взимам нещо, което евентуално може да ми потрябва за защита, ще гледам да не е "мейд ин Туркей" :)
Онион - до сега гледах един форум, в който си писал миналата година на тема газови пищаци :)

Някой знае ли как се изкарва разрешително за боен пистолет?(Изключваме варианти - 1.С връзки; 2.С кинти под масата) :)
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот MAN6 » Пет Апр 21, 2006 8:23 pm

[quote="uha_rampage"]

Ако ще си взимам нещо, което евентуално може да ми потрябва за защита, ще гледам да не е "мейд ин Туркей" :)
Онион - до сега гледах един форум, в който си писал миналата година на тема газови пищаци :)

Някой знае ли как се изкарва разрешително за боен пистолет?(Изключваме варианти - 1.С връзки; 2.С кинти под масата) :)
[/quote]

доста трудно. много са нещата... остави там психо и т.н. т'ва не е проблем. трябва да си назначен на някаква длъжност, която изисква притежание на подобно оръжие(напр. охрана) и пак не е сигурно че ще ти дадат. освен това се чака адски много.
с 2 думи- откажи се (ако за себе си питаш де)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Admin » Пет Апр 21, 2006 8:47 pm

Абе, хора, какво ви става, та ще се въоръжавате? :bigeyes:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MAN6 » Пет Апр 21, 2006 8:50 pm

[quote="axelmax"]

[quote="uha_rampage"]

[/quote]

ако пусна едно тжое филм4е като по малък ,по смъртно няма да искараш психото за което ****** те успокоява

[/quote]

отново нямаш какво смислено да кажеш... иди до най-близката аптека и вземи нещо ****************************************...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 10:06 pm

аз съм на мнение че турските пистолети и револвери на фирмата BLOW са доста качествени за парите си!

за боен - вижте тук е обяснено:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5

ЕДИТ: двата форума които аз посещавам и чета са forum.oragie.com и forum.sotisbg.com
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот uha_rampage » Пет Апр 21, 2006 10:28 pm

Админ - готвим се за война :) :shooter::uzi::qright:
Манш - 10х :beer:

Какво мислите за този "сладур":
http://www.oragie.com/umarex_P99compact.htm
Туй орУжие е въздушно вече и май е по-добре, защото с тия газове и ла*на най-много и стрелеца да пострада.
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 10:36 pm

въздушен е ... много добър ... но аз пак за газовите , бих взел този ... стига да ми се даваха толкова пари за нещо което надявам се няма да ми се наложи да ползвам - затова все гледам в турските
http://www.oragie.com/umarexP22carbon.htm

ЕДИТ: въздушните нямат така наречения стопираш или възспиращ ефект , т.е. можеш да го простреляш 20 пъти и той (нападателя) да продължи да тича срещу теб с нож в ръката. Въздушните са за стрелба по мишени , за самозащита не стават.
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот klmn » Пет Апр 21, 2006 10:39 pm

Мисля си,че който не може да стреля,не му трябва оръжие..,само сакатлъци могат да станат..:bulb:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот batsandro » Пет Апр 21, 2006 10:46 pm

абе колеги хич не ви требе бойно оръжие,нито от газово,тва газовото е само за кучета,за друго не помага (дано не ви се налага)извадиш ли патлака требе да го ползваш:bawling:и после кво,ще го лежиш тоя де си тепал.с тия скапани закони в БГ:dunno:аз кат гледам по ТВ тия АТАКИСТИ кво са правили,ми оня футболист как го стрелнаха няколко пъти от литекс ина шофора не му направиха нищо.представете си че бяха гръмнали БОЛЕН СПИДЕРОВ,а в закона е разрешено да се стреля при самоотбрана в автомобил и други превозни средства(да поясня имам изкарани курсове за носене съхранение и приежаване на бойно оръжие и боеприпаси съжалявам че развалих темата:offtopic::offtopic:
"Да запомните туй от мен - жена и дъжд да не ви отказват от планината!”
Аватар
batsandro

Рейтинг: 1275

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 10:47 pm

мда , но по скоро човек трябва да осъзнае сериозността на носенето на оръжие. Оръжие се носи за "когато потрябва" не за перчене из квартала. Аз лично предпочитам да нося пищов 20 години и да не ми се наложи никога да стрелям с него за самозащита, отколкото един път да ми се наложи (ситуацията да го налага) и да нямам оръжие.
http://talks.guns.ru/forummessage/29/130945.html
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот uha_rampage » Пет Апр 21, 2006 10:48 pm

Смятам, че една съчма в главата ще възпре всеки :shooter:
А и ако е с нож, а ти му извадиш подобно орУжие трябва да е доста тъп за да продължи :)
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот klmn » Пет Апр 21, 2006 10:51 pm

[quote="batsandro"]

абе колеги хич не ви требе бойно оръжие,нито от газово,тва газовото е само за кучета,за друго не помага (дано не ви се налага)извадиш ли патлака требе да го ползваш:bawling:и после кво,ще го лежиш тоя де си тепал.с тия скапани закони в БГ:dunno:аз кат гледам по ТВ тия АТАКИСТИ кво са правили,ми оня футболист как го стрелнаха няколко пъти от литекс ина шофора не му направиха нищо.представете си че бяха гръмнали БОЛЕН СПИДЕРОВ,а в закона е разрешено да се стреля при самоотбрана в автомобил и други превозни средства(да поясня имам изкарани курсове за носене съхранение и приежаване на бойно оръжие и боеприпаси съжалявам че развалих темата:offtopic::offtopic:
[/quote]
Трай,че Волф че изскочи отнекъде..:roll2::roll2:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот onion » Пет Апр 21, 2006 10:53 pm

една съчма в главата от близко и ще го лежиш вместо да го пориташ докато се сополяви на земята. Според мен не е решение , пък се изисква и точност от твоя страна ... ами ако са 3-ма ?
Колкото до това тъп или не - ми хора всякакви , друсани , пияни и т.н.

ето ти един линк с преглед на Валтер П22 щом те кефят Валтерите
http://forum.sotisbg.com/viewtopic.php?t=97
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот uha_rampage » Пет Апр 21, 2006 10:55 pm

Последно какво е решението? :)
Колко струва бутилката с газ за пищова?
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Следваща

Назад към Други