Събиране на информация

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Събиране на информация

Мнениеот moonlight » Вто Юли 09, 2013 12:43 am

Здравейте

Някой може ли да ми даде идея как по най-лесния и автоматизиран възможен начин мога да събера дадена информация от много хора?
Става въпрос за една таблица, която трябва да се попълни от голям брой хора, а аз искам без много хамалогия да получа същата тази таблица, с обобщена информация от всички попълнени таблици. Досега съм ползвала forms, които пращам като линк, и те изпращат инфо към spreadsheets в гугъл драйв, но в случая не е удачно, защото не ми трябва попълване на нови данни, а само отбелязване на важащи опции.

Има ли някакъв начин да направя таблица, която да разпратя с линк, и резултатите от тази таблица да отиват автоматично в някаква мастър-таблица, в която примерно кутийка C3 да ми изчислява сбора от всички кутийки C3 на всички попълнени таблици?

Съжалявам за тъпото обяснение, ще се радвам ако някой може да ми даде някакви идеи
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Re: Събиране на информация

Мнениеот cvb » Чет Юли 11, 2013 12:17 pm

wrong forum :agree:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот veskoz » Чет Юли 11, 2013 12:36 pm

Нищо не е сбъркала колежката с хубавото дУпе! ...ама немоем да помогнем. Антарес?!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот moonlight » Пет Юли 12, 2013 1:50 am

Ами реших да пиша тук защото има доста хора, които се занимават с неща, свързани с компютри...

Доколкото разбрах, това нещо май няма как да стане без елемент на програмиране, който за мен е непосилен, а нямам време тепърва да уча, защото съм под срок. Така че май ще си го правя по моя хамалска система - онлайн таблица със стотина шийта в google docs, на всеки от хората назначавам по един номер шийт, разчитам, че всеки ще попълни своя шийт и само него без да пипа нищо друго, после запазвам всичко в ексел и изкарвам с 3д формули обобщената информация в един summary sheet... :dontknow: Това е единственият вариант, за който се сещам, който да не включва безкрайно разпращане на мейли, после да ми връщат мейли с преформатирани и непреименувани таблици, с които да се боря като куцо пиле с домат...

Все пак, ако някой знае как мога да направя спредшийт с fillable form функционалност, ще го черпя :)
Аватар
moonlight

Мнениеот cne » Пет Юли 12, 2013 7:39 am

Може да потърсиш някой сайт за онлайн анкети (примерно http://signup.iperceptions.com, http://survs.com). Безплатните версии обикновено са лимитирани, но може и да намериш нещо подходящо за твоите цели...
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот moonlight » Нед Юли 14, 2013 5:40 am

Мерси, вече търсих такива и си направих сума ти регистрации, на които забравих паролите :D Но ще потърся още :)
Аватар
moonlight

Мнениеот hitar_potter » Пон Юли 22, 2013 6:05 pm

moonlight написа:Здравейте

Някой може ли да ми даде идея как по най-лесния и автоматизиран възможен начин мога да събера дадена информация от много хора?
Става въпрос за една таблица, която трябва да се попълни от голям брой хора, а аз искам без много хамалогия да получа същата тази таблица, с обобщена информация от всички попълнени таблици. Досега съм ползвала forms, които пращам като линк, и те изпращат инфо към spreadsheets в гугъл драйв, но в случая не е удачно, защото не ми трябва попълване на нови данни, а само отбелязване на важащи опции.

Има ли някакъв начин да направя таблица, която да разпратя с линк, и резултатите от тази таблица да отиват автоматично в някаква мастър-таблица, в която примерно кутийка C3 да ми изчислява сбора от всички кутийки C3 на всички попълнени таблици?

Съжалявам за тъпото обяснение, ще се радвам ако някой може да ми даде някакви идеи

Я кажи какво точно искаш да направиш, т.е. кажи си по-конкретно проблема. В момента въпросът ти е нещо подобно на „искам да си купя хубава гума“, т.е. малко гадаем точно какво се иска да бъде постигнато. Мисля, че с Google Drive ще можеш да сътвориш нещо..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Назад към Други