Войната по софийските улици - една случка от днес...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Войната по софийските улици - една случка от днес...

Мнениеот Петър Велков » Чет Юли 11, 2013 9:10 pm

Едва ли някой от вас не е чул за пияния бакшиш, каращ излишно бързо в бус лентата на Цариградско.

Днешният случай не е фатален за никого. Но беше изключително показателен за това какво се случва по всички нива от софийските улици, пешеходците и шофьорите до висшите полицаи, следователи и други индивиди, дето ги стяга шапката и не знаят къде се намират.

Случката е ПТП на бул. "Тодор Александров", в посока Люлин, малко преди светофара на кръстовището с бул. "Христо Ботев". От трите ленти на пътното платно лява и средна са задръстени, а лек автомобил се движи със скорост малко под ограничението от 50км/ч в най-дясната лента, тъй като се готви за десен завой. Измежду автомобилите в задръстването изскача пешеходец (млада жена) и шофьорът на автомобила се изнася рязко надясно, леко побутва жената с лявото си странично огледало и задна лява врата, бастисва две (десни) джанти и гуми и спира на по-малко от 10м от мястото на съприкосновение. Шофьорът излиза от автомобила, пита жената дали е добре, тя се изтупва с думите "нищо ми няма, добре съм, извинявай, ама бързах" и отива да поседне на сянка до будката на близкия платен паркинг.

Какво следва? ДВА ЧАСА чакане на полицаите, жената бива откарана с линейка в Пирогов, на шофьорът е съставен акт за ПТП, а дали и колко е виновен - ще се разбере от лекарското становище и дали дамата има "средни телесни повреди". Ако има - тя може да съди шофьора на автомобила за кажи-речи колкото си иска голяма сума.

Откъде е дошла пресичащата дама? От липсващ сегмент от заграждението на булеварда. Броени минути след произшествието още дузина хора пресичат оттам и затова полицаите са принудени да "възстановят" оградата с бяло-червена лента. Броени минути по-късно първият пресичащ самоубиец се провира между лентите пред очите на полицаите, а вторият се сдобива и с акт за неправилно пресичане.

Заснех видео материал, на който ясно се вижда как 10-15мин след заминаването на последните полицаи от местопроизшествието лентите са вече скъсани, хора пресичат оттам постоянно и никой не им обръща внимание. От отсрещния фен-клуб на "Левски" се чу подвикване - "ела 'а ми снимаш кура" (извинете ме за изразните средства, цитирам 1:1), а някои пресичащи дори искаха от мен да се легитимирам и ме заплашваха с викане на Полиция, тъй като съм нямал бил право да ги снимам с телефон?!

В архивите на Google Street View може да се види, че през април 2012-та същият сегмент от оградата е липсвал и дори на снимката е хваната пресичаща жена :crazy:

И така. Помагайте, хора. Боря се за нормални велоалеи в София (доколкото ми стигат силите), ако всеки от нас се бори за нещо, ще се изгради т.нар. гражданско общество и милата ни родина най-накрая ще заприлича на нещо. Борете се, няма ли борба, който не е овца, го правят на маймуна.

ПП: Ако не е за тук, а за "бла-бла" - местете и ме извинете за създаването на работа.

Мерси за вниманието.
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Re: Войната по софийските улици - една случка от днес...

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 12, 2013 5:27 pm

някое друго охлузване и евентуално някоя синина много трудно могат да бъдат класифицирани като "средна телесна повреда"
Има наказателен кодекс кое се класифицира като лека и кое като средна или тежка телесна повреда.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Други