от did » Пет Юни 09, 2006 11:49 am
Министерството на колоезденето, със съдействието на АБНФА (Асоциация на Българските Некадърни Фотографи-Аматьори) обявява конкурс за най-некадърна снимка, свързана с колоезденето.
Могат да участват всички, които имат фотоапарат, камера, телефон или могат бързо да рисуват с фотографско качесвто.
Условията са следните:
1. Формат на снимката - къфто ви падне. По-голяма компресия води до повече омазване и е за предпочитане.
2. Сюжет - ако въобще го има, той трябва да се е получил неуспешно или въобще да не се е получил. Примерно, ако снимате велосипедист, каращ на скорост, желателно е в кадър да е само част от задната гума. Все пак, на снимката трябва да има поне някакви следи от колело или колоездач! Снимки на природни красоти без следи от колоездач нема да се приемат, независимо колко са омазани!
3. Технически изисквания - нема специфични. Приемат се с приоритет разфокусирани, омазани снимки или такива, на които поради неподходящо осветление нищо не личи.
Снимките ще бъдат класифицирани, прономеровани и прошнуровани в три папки - "Експеримент", "Омазване на скорост" и "Бой на негри в тъмна нощ". Може в движение да въведем и по-подробна класификация.
Молим снимките да бъдат авторски, т.е. всеки да представя само собственото си творчесвто. Освен това оферти от типа "m nemoga da ka4a snimkata daite si mailite da vi q pratq" не се приемат.
Нема да е лошо, ако имате амбиции да се борите за призовите места, да качвате снимките на сървъри, видими за комисията, т.е. да избягвате free.data.bg.
Срок за заявки - до 01.07.2006.
Между 2.07.2006 и 5.07.2006 ще има всенародно допитване под форма на poll, дано само root да не забрави да го пусне.
Накрая комисията (аз) ще се събере, ще умува, ще пие бира и ще вземе единодушно решение! На 8.07.2006г в 21.25 часа на Пампорово, представител на комисията или жена му ще връчи наградата на победителя - счупена кутийка от 32 MB SD карта, която все още може да се използва, ако се омотае с ластик.
Не бъдете скромни! Знам, че можете! Ако не можете по друг начин, омажете оптиката на фотоапарата с кетчуп! Това винаги действа!
Аз, понеже съм в комисията и съм пристрастен, засега ще се въздържа от участие, но ако забележа, че конкуренцията е слаба, ще се включа с гръм и трясък, щото имам няколко шедьовъра, с които 100% ще си спечеля мойта си кутийка с ластик!
Q. b. f. f. f. s.