Между другото, за тези от вас които имат коли/джипове западно производство и са достатъчно луди да се заемат с гореспоменатото начинание - има една фирма, Energy Suspension, специализираща в производството на автомобилни компоненти от полиуретан. Не съм запознат с химичните свойства на полиуретана, обаче ефекта от употребата му при подмяната на износени гумени компоненти по шасито ми е добре познат - цялото окачване става много по-стегнато и като цяло колата е доста по-отзивчива на командите на волана (демек наблюдава се повишена прецизност при маневриране). При ниски скорости разликата със стандартните гумени втулки трудно се забелязва, но като се засилите по магистралата усещането е съвсем друго. Сайта на фирмата е този, продуктите им могат да се закупят онлайн оттук.
Надявам се че някой ще намери тази информация полезна. И не, ENS не ми плащат да съм им рекламен агент, просто споделям добрите впечатления от някои от продуктите им. Кофти само че вчера русия ми дявол получи телефоно обаждане от AutoZone, изнесе се натам с пищящи гуми, и като се върна с триумфираща усмивка ми връчи до болка познатата вече жълта кутия на ENS - днес успях да й се измъкна, ама за следващия уикенд пак ще стягам кутиите инструменти... Иде ми да се гръмна