Бях чел отзиви за въпросния Cat понеже наскоро и моята Нокия (26хх или нещо подобно), която ползвах от много време, пострада при падане както ми беше в джоба и дори за малко да се запали (батериите изглежда могат да бъдат опасни, а Нокия явно са много силно прехвалени относно здравината си)
... По същество отзивите за Cat B15 не бяха добри нито за здравина нито за водоустойчивост (преопбладаващо). По спецификация (
http://catphones.com/phones/b15-smartphone.aspx ) гарантират, че издържа на пускане от височина до 1,8 метра - този показател поне на мен не ми вдъхва много доверие, защото смятам, че при сблъсък силата може да е много по-голяма отколкото при пускане от 2 метра. Освен това самият телефон като хардуер (cpu, ram, rom ...) не е отговаря съвсем на цената си (а и Андроид 4+ заема 3 до 3,5 ГБ от вградената памет). Не съм виждал Кат-а на живо, но след всичко което бях чел не бих си го купил.
Новия телефон го слагам в раницата вече, защото разчитам на него като телефон и защото е голям за да ми е удобен в джоба докато карам. Мисля, че така шанса да се счупи значително намалява.
Ако не караш с раница и/или пък разчиташ на телефона и/или като на GPS/камера то високият клас защитни калъфи със сигурност е добър вариант.
По това отношение аз съм на мнение, че отделните устройства са значително по-надеждна алтернатива - по отделно фотоапарат, gps и телефон.
Смартфоните са доста по-сложни като реализация и има много повече неща, които може да се объркат с тях. Предполагам затова Sonim (за които има отлични отзиви) не предлагат Android телефони.
Иначе на снимката в първия пост виждам счупеното стъкло, но дисплея работи ли нормално? Ако работи - може да смениш стъклото. Ако дисплея е повреден и няма други проблеми, дори може да се окаже сравнително рентабилно за твоя телефон да смениш екрана и да си го ползваш.