[quote="bluskanie"]
Аре всички, дето псуват тук
[/quote]
Кой псува?
[quote="bluskanie"]
да ми изложат факти,
[/quote]
Няма доказателства нито за едното, нито за другото. Тоест няма доказателства нито, че Атлантида е съществувала (иначе щяхме да знаем точното място) нито, че не е съществувала.
Та липсата на доказателства в която и да е посока изобщо не значи, че науката е безпомощна. Надявам се поне това отчиташ?
[quote="bluskanie"]
доказателства, които да противоречат на написаното в книгата. Бе кво ви става? Бах таа дебела рамка бах... с титаниеви тръби бах...
[/quote]
Мисля, че допускаш елементарна логическа грешка като сравняваш НОВОТО с НЕДОКАЗАНОТО.
[quote="bluskanie"]
Това, което е написано от този автор ми звучи първо - интересно,
[/quote]
Похвално - това е и достойнството на тези книги - подтикват към размисъл и точно така доставят удоволствие на хората.
[quote="bluskanie"]
второ - логично
[/quote]
Това обаче не е вярно. Логиката си има строги закони. Приложи ги към тази книга. Метода "верига от цитати" е проверен и работи, но това ни най-малко не го прави логически издържан. Още - прието е който твърди нещо, той да го доказва. С искането си да дадем доказателства против единствено показваш, че си избрал да вярваш сляпо в "доказателства" вместо да ги провериш сам. Тоест твърдението ти, че не вярваш сляпо се опровергава от другите ти думи.
Не ти казвам какво да четеш и какво да не четеш, просто най-добронамерено ти показвам, че вървиш по пътя на Уили. Като предпазна мярка ти предлагам да предложиш същото съмнение, с което осмиваш "ортодоксалната наука" към доказателствата на тези "учени".
Ааа, и още нещо - тези учени, които се цитират в книгата не са ли точно от "ортодоксалните" научни кръгове?
Ако подлагаш на съмнение и критика текущите теории - чудесно. Само че си има строго формален подход за такива неща именно за да се избегнат всякакви вяри, неща приети наготово и прочие.
Човечеството е изживяло страшни зверства именно заради такива неща, поставени в основата на социални революции - достатъчно е да си спомним за марксизма, ленинизма и сталинизма.
Пак ти казвам избора е твой. Само недей да си мислиш, че няма други варианти и че това е вярно, само защото критикува установените теории.