"Да Спасим Иракли"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

"Да Спасим Иракли"

Мнениеот ggh13 » Съб Дек 16, 2006 12:00 pm

Една добра инициатива:

21 Декември 2006
Последно за Натура 2000 - Предпоследната седмица на 2007

Здравейте приятели!

Ако имаме нещо да кежем, то е – това е последния мейл от Да Спасим Иракли, за тази година.
Надяваме се и последният, повтарящ се със станалото вече досадно, но все още неизвестно бъдеще за Бъгария - НАТУРА 2000.

Запомнете 21-ви декември. Станете сутринта, защото в 9.30 - 10 часа Министерски съвет се събира, за да гласува окончателно съдба на европейската мрежа за дива природа НАТУРА 2000 в България. Ние сме там от 9.00 – пред сградата на Партийния Дом.

Въпреки, че повече от 36% от територията на България отговарят на критериите за влизане в мрежата (и съответно регулярно финансиране от ЕС на собствениците без да си продават земята), неправителствените организации бяха принудени да предложат за гласуване едва 28% в МОСВ.

Съкратеният вече списък беше безочливо и неаргументирано съкратен до 12% след предложение на Национално Управление по Горите, подчинено на Министър Нихат Кабил и МЗЗГ, като бяха изключени територии като Източни Родопи, Беласица, Централен Балкан и много други приказни кътчета!

Говорят ни за проценти и цифрички, забравяйки, че става дума за дива/жива природа.

Истината е , че ние от гражданска група Да Спасим Иракли никога не сме се борили „ЗА" НАТУРА 2000. Борихме се по всички начини за природата, надявайки се, че когато работим заедно и от сърце, политиците ни ще проявят наченки на съвест и ще пренебрегнат корупционните си навици и икономически интереси, когато става дума за опазване на невъзстановимото - природата .

Но ето че сега, се оказва, че можем да разчитаме единствено на външни, европейски рестрикции, защото тук съвестта е дефицит и не се продава дори на дребно...

Ние – българските граждани - очевадно нямахме достатъчно съвест и желание да се погрижим за страната си?. Черноморието, Банско и всички предстоящи грандиозни проекти, доказаха, че отношението ни към уникалната българска природа е дивашко и неадекватно.

Последното доказателство за това беше извънредната среща в Министерски Съвет този вторник, на кметове на морски общини. Те настояваха дори парк Странджа да не бъде вече защитена територия!

Още по-забавно е как без съгласието на жителите на с. Казашко - 100%, от които са се подписали в подкрепа на Натура, кметицата настоява за разширяването на варненското пристанище в землището на селото и изваждане на селото от Натура 2000.

И така, нашият филм върви към своята развръзка…и от нас зависи каква ще е тя.

На 21-ви декември, сутринта, когато министрите влизат на заседанието, на което ще гласуват предложените от Джевдет Чакъров територии, отговарящи на критериите за влизане в Натура 2000, от 9.00 ч. (на който му е трудно ставането, хич да не ляга:) пред Партийния Дом ще ви чакат ранобудни и съвестни DJ-и, хора на кокили, демонстрации на екстремни спортове и доброволно кафе (сготвено от още по-ранобудни от вас доброволци:)
Всички те ще ви чакат, за да извикате/изпеете/прошепнете за последно нуждата си от природа, преди те да кажат за последно!

Всеки от министрите ще получи при влизането си, по едно дърво с корен, за което ще трябва да се грижат. Ако решат да откажат, ще им предлагаме и дървесина на паркет. Изборът в крайна сметка е техен…колкото и наш.

Чакаме ви! Носете със себе си вдъхновителни/вдъхновени хора и материали!

Обявяваме зелена седмица от 18-ти до 2-ви декември, в която можеш да с включиш направо и без усилие: закачи си просто зелена лентичка на видно място!

Така всеки, който смята, че природата е най-ценният капитал в тази страна, нека го покаже гласно! Зелената лентичка и една игличка не е малко, когато е от сърце!

Разпространявай будилници и информация за 21-ви, но...най-вече... се радвай на живота!

Усмивки и с надежда поне за малко сняг в тази страна:

Да Спасим Иракли
daspasimirakli.com
1983 Twisted Sister - Ride To Live, Live To Ride
Аватар
ggh13

Рейтинг: 1202

Мнениеот i love bikes » Съб Дек 16, 2006 12:36 pm

:angel: много е хубаво на Иракли но възможно наи-гадното нещо е че може да го застроят......... не знам колко от вас са били там но е много красиво и постянен купон а сега искат да строят някви измислени хотели(':ashamed:') а се доказа 4е там по4вата няма да издържи на това натоварване и 4е 6те има свлачи6та то и сега си ги има пак кво ли 6те стане кат го застроят от вси4ко нагоре 6те трябва да изсекат и гората :ashamed:
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот did » Съб Дек 16, 2006 1:38 pm

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0006201

Когато преди няколко години Източна и Западна Германия са се обединявали, по границата са се оказали големи площи с девствени гори, тъй като е било забранено да се ходи там. Тази ивица частично си съществува и сега в първоначалния вид, но не защото зелените активистит са правили панаир пред Райхстага, а защото неправителствени организации са събрали средства и са изкупили тези територии. Сега те не се продават, частни са и в тях не е позволена никаква стопанска дейност, строежи и т.н.

Подобно е положението с голяма част от крайбрежието на Англия.

А по темата - УСПЕХ с протестите, дано се постигне някой процент отгоре в НАТУРА 2000.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот dob » Вто Фев 05, 2008 1:44 pm

Строят на Иракли, въпреки забраната от онзи ден:(!:

http://daspasimirakli.org/index.php?opt ... 5&Itemid=7

за съжаление видеото при мен не тръгна

затова смятам да отскоча и да поснимам :evil:
automatic crystal remote control
they come to move your soul
Аватар
dob

Рейтинг: 1413

Мнениеот kagami » Вто Фев 05, 2008 3:24 pm

did написа:http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2506&sectionid=30&id=0006201

Когато преди няколко години Източна и Западна Германия са се обединявали, по границата са се оказали големи площи с девствени гори, тъй като е било забранено да се ходи там. Тази ивица частично си съществува и сега в първоначалния вид, но не защото зелените активистит са правили панаир пред Райхстага, а защото неправителствени организации са събрали средства и са изкупили тези територии. Сега те не се продават, частни са и в тях не е позволена никаква стопанска дейност, строежи и т.н.

Подобно е положението с голяма част от крайбрежието на Англия.

:agree: Да, и не само с крайбрежието.
За тези покровителствани територии и културни обекти се грижи The National Trust, в който може да членува всеки. Плаща се членски внос и ако си член имаш право на безплатни посещения или намаления на входната такса, безплатен паркинг и т.н. Много сгради и територии са били спасени именно благодарение на този National Trust, защото не са печеливши сами по себе си.
Само че тук сме балканци и нещо подобно не би могло да съществува - не и в близките 40 години според мен.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот dob » Пет Фев 08, 2008 1:44 pm

в неделя - свирки на Иракли

http://daspasimirakli.org/index.php?lang=bg

ще има доста стабилна група от Варна

довечара заминавам за Бургас, а в събота се позиционирам в тилът на врага и оснемам позициите на снаряжението им, както и пораженията от инвазията

в неделя от 10ч. ще е голямата лудница, очакват се много хора и медии

... забавна работа със солен привкус ;)
Аватар
dob

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 2:08 pm

ДА ОСВИРКАМЕ СЪС СВИРКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО

:rofl::rofl::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Фев 08, 2008 2:11 pm

dob написа:свирки на Иракли

dob написа:...в събота се позиционирам в тилът на врага...

dob написа:...забавна работа със солен привкус

Само да питам, не е ли неудобно свирка от към тила, а това за вкуса - няма да го коментирам :D

Успех и после да си изчистите!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот dob » Пет Фев 08, 2008 3:46 pm

Alpina написа:Само да питам, не е ли неудобно свирка от към тила,

ааа не знам

аз само ще гледам, и то през стъкло - да не пръска

но после мога да сглобя един видео-титориъл за свирки през тила :D

той ще се превърне в бестселър и ще го екранизирам под името "Вятър в сладко-кисел сос"
Аватар
dob

Мнениеот PtD » Пет Фев 08, 2008 3:48 pm

Таз година свирки в тила, догодина 9мм :) Хаирлия да е!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот dob » Пет Фев 08, 2008 4:02 pm

интересен е и подхода "първо свирки, после целувки"
Аватар
dob

Мнениеот Alpina » Пет Фев 08, 2008 4:03 pm

Ааааа тъкмо това щях да напиша :rofl: :rofl: :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 5:37 pm

PtD написа:Таз година свирки в тила, догодина 9мм :) Хаирлия да е!

Отдавна сте изпреварени. Тероризъм.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Фев 08, 2008 5:56 pm

Tц, малко е, и е насочен не където трябва.
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пет Фев 08, 2008 6:50 pm

толкова некадърно и неграмотно написан текст, пльоснат с главни букви на официален сайт, може завинаги да ме отврати от каквато и да е кауза.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 8:48 pm

PtD написа:Tц, малко е, и е насочен не където трябва.

Не ме разбираш. Говоря ти за "тероризъм".
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 8:57 pm

did написа:

толкова некадърно и неграмотно написан текст, пльоснат с главни букви на официален сайт, може завинаги да ме отврати от каквато и да е кауза.

Текста в сайта е написан с нивото на грамотност на 90% от сантиментално настроените младежи и девойки в страната. Де факто в крайна сметка (поради явната глупост и безплодие на подобни инициативи) представлява фабрика за фрустрация и разочарование, т.е. поточна линия за крещящи и скачащи лумпени. Съжалявам, но така ще се получи и е неминуемо. Пътя към Ада е постлан с благородни намерения.

Ако някой не ми вярва, нека обърне внимание на музикалния съпровод към сълзливото филмче и да се замисли.

Ако все още не ми вярва, след като е чул музиката...
Ние – българските граждани - очевадно нямахме достатъчно съвест и желание да се погрижим за страната си?. Черноморието, Банско и всички предстоящи грандиозни проекти, доказаха, че отношението ни към уникалната българска природа е дивашко и неадекватно.

...нека се замисли над розово-сантиментално-сълзливо-обвинителния тон в горното изказване.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Съб Фев 09, 2008 1:46 am

did написа:

Дет се вика - спасителите трябва да бъдат спасени :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот dob » Вто Фев 12, 2008 5:36 pm

такаам ...
виждам, че докато съм увъртал отговорът на въпроса "Ти собственик или природозащитник?", отправен с гърлен глас под кръвнишкия поглед на мутрите на Иракли, тук пак сте си чесали езиците с глупости.

уважаеми "съфорумци", във "вашия" форум се пише къде къде по-зле.
did, не окичвай с "неграмотен" текст, който е призив, а не класна работа.

не защитавам никой, просто съм обективен.

на мен ИЗОБЩО не ми харесва тази ЛИГНЯ за хиляда и една целувки.
"че в България се целуваме добре, качествено и то с мисия" е най-смотаното изречение, което може да се сглоби с думата "целувка".

както и да е.

Това видях там.

И в една нормална вселена такива неща не се случват.
Аватар
dob

Мнениеот Redhat » Вто Фев 12, 2008 5:44 pm

dob написа:И в една нормална вселена такива неща не се случват.

:rofl:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Reactor » Вто Фев 12, 2008 5:57 pm

dob написа:такаам ...
виждам, че докато съм увъртал отговорът на въпроса "Ти собственик или природозащитник?", отправен с гърлен глас под кръвнишкия поглед на мутрите на Иракли, тук пак сте си чесали езиците с глупости.

уважаеми "съфорумци", във "вашия" форум се пише къде къде по-зле.
did, не окичвай с "неграмотен" текст, който е призив, а не класна работа.

не защитавам никой, просто съм обективен.

на мен ИЗОБЩО не ми харесва тази ЛИГНЯ за хиляда и една целувки.
"че в България се целуваме добре, качествено и то с мисия" е най-смотаното изречение, което може да се сглоби с думата "целувка".

както и да е.

Това видях там.

И в една нормална вселена такива неща не се случват.

Вселената е съвършенна Ама държавата,респективно държавните управници.....виж,за тях би могло да се каже,че не са нормални ;)
Аватар
Reactor

Мнениеот dob » Вто Фев 12, 2008 6:32 pm

Redhat написа:

адаш, чел си "Пътеводителя" тъй че разбираш перефразата - ако не се сещаш, в стаята на Ина има тамън две издания на книжлето

иначе ако погледна отстрани и аз предполагам бих се смял, ама погледът ми си беше баш там и по-скоро ми се драйфа
Аватар
dob

Мнениеот Redhat » Вто Фев 12, 2008 6:54 pm

dob написа:
Redhat написа:

адаш, чел си "Пътеводителя" тъй че разбираш перефразата - ако не се сещаш, в стаята на Ина има тамън две издания на книжлето

иначе ако погледна отстрани и аз предполагам бих се смял, ама погледът ми си беше баш там и по-скоро ми се драйфа

:)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот PtD » Вто Фев 12, 2008 8:47 pm

Стройте, стройте. Повече стройте. Още може :)

Курортистите (и най-вече милионерите-голфъри!) от години се редят на опашка да дойдат да отморят по нашето крайбрежие. Зер при тях бетонът е рядкост, да се насладят на нашия :)

А собствениците на земи са просто уникални! Заслужава си да им се позволи да си застроят земите, за да може да усетят след няколко години колко мощно са се пре***ли. Искам да съм там да гледам :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот Ozzie » Вто Фев 12, 2008 8:55 pm

Преди малко по новините казаха, че може и да се стигне до събаряне на хотели някой ден...
:popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Redhat » Вто Фев 12, 2008 9:07 pm

PtD написа:...да усетят след няколко години...

... те са пътници тия, номера е да гушнат некоя кинта сега, при тях бъдеще време просто няма. Само от видеото може да им сметнеш средната възраст...

Ozzie написа:Преди малко по новините казаха, че може и да се стигне до събаряне на хотели някой ден...
:popcorn:

Леж ти на тая кълка...
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Yavkata » Вто Фев 12, 2008 9:09 pm

Да се помъчим да погледнем положително на застрояването на Черноморското крайбрежие. При евентуалното стопяване на полярните шапки вследствие глобалното затопляне се очаква сериозно повишаване на нивото на световния океан. Плътното застрояване с хотели на крайбрежието може да изиграе защитната роля на дигите в Холандия. Един вид инвестиция в бъдещето...
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 12, 2008 9:15 pm

Еколозите на Сатурн!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Вто Фев 12, 2008 9:25 pm

Обзалагам се, че на Сатурн пейзажът ще е по-приятен за окото от милата рОдина, след някоя друга година :evil:
Аватар
PtD

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Фев 12, 2008 9:30 pm

К'во ти дреме, нали ще сме зели по 80тина иляди евро за пикливите места. И ще сме си накупИли БеЕмВета. Ай сиктир Иракли, аз нещо да има общ корен с Ирак нема да защитавам, па ако ще да ми е у задния двор. :eyebrow: :P
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Следваща

Назад към Други