Това е ужасно

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Това е ужасно

Мнениеот Persenk » Нед Мар 11, 2007 8:18 pm

everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот MAN6 » Нед Мар 11, 2007 8:30 pm

кофти...
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот boi4ka » Нед Мар 11, 2007 8:47 pm

:V: :V: :V:
повече от потресен съм, това не са хора :V:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот bluskanie » Нед Мар 11, 2007 9:24 pm

Еми бизнес, тва е положението...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Youngblood » Нед Мар 11, 2007 9:30 pm

Шибани сушиняци...да ги еба в човешките същества...
we are nature
Аватар
Youngblood

Рейтинг: 1265

Мнениеот SpoileR » Нед Мар 11, 2007 9:44 pm

еми....то не беше убиване на тюлени за спорт, не беше въртене на кучета и после в водата или пък избиване на над 70% от сибирските тигри....

сега делфини.....

Човек си мисли, че е господар над всичко и си прави каквото иска...

Еми освен простащина и нехуманност друго нямам какво да кажа...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Black cat » Нед Мар 11, 2007 10:08 pm

bluskanie написа:Еми бизнес, тва е положението...

Така е ама чак толкова грубо - да го влачиш с камион
...нямам думи
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот bluskanie » Нед Мар 11, 2007 10:31 pm

Black cat написа:
bluskanie написа:Еми бизнес, тва е положението...

Така е ама чак толкова грубо - да го влачиш с камион
...нямам думи

Ми кофти е наистина, но имаше едно филмче за тюленчета, дето ги убиват с бухалки за бейзбол. Имаше и едно как одират живи еноти... Доста по-нехуманно ми се стори онова.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот axelmax » Пон Мар 12, 2007 12:04 am

ебаси боклуците сме:crazy:

толкова сме се самозбравили,че ми се повръща

тая луда конкуренция не ни оставя да живеем, само произвеждаме ,смърт ,низост,извръщения и се борим за некви хартиики

делфини?
абе тия хора скоро и децата си ще почнат да колят за некой лев

прогнили сме отвсякъде

нямаме идели нито морал,само цели на всяка цена(бутай се там ,бутай се сине) :V: :V: :V:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ZmD » Пон Мар 12, 2007 12:58 am

SpoileR написа:сега делфини.....

Човек си мисли, че е господар над всичко и си прави каквото иска...

Еми освен простащина и нехуманност друго нямам какво да кажа...

Аз хора не видях
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот PtD » Пон Мар 12, 2007 5:38 am

Добре дошли в реалността.

В подписа ми отдолу има още мноооого такива кадри.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

ре

Мнениеот tisho » Пон Мар 12, 2007 9:41 am

че е гадно, не може и дума да става обратното.
НО, все пак така тези хора си изкарват хляба по този начин и това е традиция при употребата на това месо. все едно някой Хамрекански дрисльо да дойде и да направи филм за процедурата на колене на прасе покрай Коледа. по-хуманно ли е гадинката да тича из двора с нож в шията, банда пияни балкански субекти да псуват и да налагат с мотиката, при която некадърност на касапина агонията и настъпването на смърт се удължават до безкрай? но така си живеем ние тук и това ни е традицията. друг е въпросът, че някой прави огромна пачка от делфините, които да не забравяме са защитен вид. всичко опира до това да се вземат мерки, хем да има за пазара, хем у морето да има 1 000 000 пъти повече живи и незастрашени.
не може докато си колиш прасето и да му пееш Джингъл Белс.
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот Teodor40 » Пон Мар 12, 2007 10:30 am

С тази разлика, че делфините са страшно умни създания за разлика от тъпите прасета. И двата начина не са хуманни, НО при положение, че е индустрия не могат ли да направят гелотини или нещо друго с което да не ги мъчат толкова а те ги влачат и колят с джобни ножчета!
Ебал съм им майките с извинение и ако аз видя подобна жестокост до мен било с куче, птица или нещо друго ще му разбия тъпата садистична глава на копелето. Казал съм го и преди-който посяга по този начин на животните няма да има сърце и за хората!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 11:04 am

@Teodor40: Не става дума за това кое животно е "тъпо" и кое "умно", не става дума дали е бизнес или не, а за неоправданата жестокост на ловците.
Вместо да дрънкаш за тъпи прасета (които всъщност са страшно умни животни **********) иди в някоя кланица да видиш как се колят "тъпите" животни...

@axelmax: викат му "rat race" ;)
Последна промяна bikerider на Пон Мар 12, 2007 11:11 am, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот dhman » Пон Мар 12, 2007 11:07 am

......прасетата обаче ги отглеждат и угояват точно с тази цел...да ги вкарат в бурканите, докато делфините...после що няма зима, що има застрашени от изчезване животни...
Всеки, който е карал колело знае и ще ти каже, че колкото по-бързо се движиш, толкова е по-трудно да паднеш!
dhman

Рейтинг: 1275

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 11:15 am

dhman написа:......прасетата обаче ги отглеждат и угояват точно с тази цел...да ги вкарат в бурканите, докато делфините...после що няма зима, що има застрашени от изчезване животни...

тоест няма проблем да сме жестоки с прасетата, ние за това ги отглеждаме, ма като стане дума за диви животни о ужас!!!

това е чиста проба лицемерие... ако наистина си възмутен от коленето на живи делфини би трябвало да се възмутиш и от коленето на живи прасета. Както и обратното - ако не се възмущаваш от коленето на прасета би трябвало това да не ти прави впечатление.

Ма нали е по-cool да сме еколози на чужд гръб... изобщо... да живеят двойните стандарти...

@tisho: 100% :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот boi4ka » Пон Мар 12, 2007 1:41 pm

Мдам, прави сте.
Независимо дали животното е диво или се отглежда само за да го изядем на Коледа, е нечовешко да се убива по този начин... :V:

Tisho е 100% прав за това, че има хора, които убиват прасетата/говоря за тях, защото нямам наблюдения за други животни/ по особено жесток начин, който не се отличава и даже на моменти е по-жесток и от този на делфините.

Далеч съм от мисълта, че не трябва да се убиват животни, но нека те се гледат специално за това и когато дойде време да се умъртвят, това да се прави мигновенно, така, че животното да не усети дори и мъничка болка.

Тук е момента да споменем и самите ловци/доколкото са такива/....по мои наблюдения 99% от тях са си чисти бракониери :V: :V: , които са ненаситни.
Какъв шанс има което и да е диво животно срещу снайпер с оптика?
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот PtD » Пон Мар 12, 2007 3:13 pm

Докато има пазар, ще има и такива извращения. Значи пак опираме до потребителите на продукта.

Който купува, той е съучастник!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Мар 12, 2007 3:14 pm

PtD написа:Докато има пазар, ще има и такива извращения. Значи пак опираме до потребителите на продукта.

Именно.
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 3:16 pm

boi4ka написа:когато дойде време да се умъртвят, това да се прави мигновенно, така, че животното да не усети дори и мъничка болка.

това няма начин да стане без допълнителни разходи... и кръга се затваря.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 3:17 pm

PtD написа:Докато има пазар, ще има и такива извращения. Значи пак опираме до потребителите на продукта.

А дали това е цялата истина? :)
И всъщност дали потребителите са единствените отговорни? :)

Щото не съм забелязъл някой търговец на колела да ограмотява хората как да пазят почвата в планината, дори обратното - на мода са дрифтове, кучки и прочие "спортни" и "модни" изпълнения.

Проблема е много, много по-дълбок, освен разбира се, ако не предпочитаме да лекуваме само симптоми... и в тая част съм абсолютно съгласен с TOYAGA - "симптоматийните" еколози на сапун!
Щото едно е екология, съвсем друго е вменяване на колективна вина!

Edit: ма като гледам, разговора взе да става сериозен, значи е време да спирам... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Мар 12, 2007 3:53 pm

bikerider написа:Проблема е много, много по-дълбок
Твърде дълбок, сложен и разностранен.А бъде ли засегнат случая с делфините ще е най-малкия проблем.
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 4:22 pm

PtD написа:

Нали не намекваш, че който яде свинско и пилешко е отговорен и трябва да спре да яде, и да стане вегетариянец?

Човека хищник ли е? Ами хищниците УБИВАТ, за да се хранят... Човеците са се сетили да развъждат животни за тази цел. За да ги убият и изядат. Съвсем отделен е въпросът с дивите животни, които и аз не съм съгласен да се избиват, заради нечия печалба...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Мар 12, 2007 4:30 pm

bluskanie написа:
PtD написа:

Нали не намекваш, че който яде свинско и пилешко е отговорен и трябва да спре да яде, и да стане вегетариянец? ...

Той не намеква. Той Е вегетарианец.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Пон Мар 12, 2007 4:39 pm

@bikerider, ******************
Аре разкарай се с твойте изказвания за това кой се прави на хуманист и кой е. И филмче с прасета да ми пуснат пак ще се възмутя, НО има една огромна разлика м/у прасетата и делфините- който гледа едно животно похабява нерви, време и много пари за него докато въпросното животно се пече на слънце, хапва си и си живее живота. Напълно честно е да го заколиш и изядеш накрая при положение, че ти си причината то въобще да е видяло бял свят.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 4:45 pm

PtD, моите почитания, но и ние ли да станем вегетарианци? Това си е налагане на лични разбирания/мироглед и не смятам, че е правилен подход тук...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 5:03 pm

bluskanie написа:PtD, моите почитания, но и ние ли да станем вегетарианци? Това си е налагане на лични разбирания/мироглед и не смятам, че е правилен подход тук...

Моите почитания, но ако не се лъжа ставаше дума за жестокостта и глупостта на хората (която Teodor40 беше така любезен да демонстрира), а не за хранителни навици...

Ma както и да е... :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 5:16 pm

Не бе, bikerider, става дума за това, че не се чувствам съучастник в изтезаването на животните, както се споменава...

PtD написа:

Разбирасе, аз не купувам делфинско месо и съм съгласен за ДИВИТЕ животни, но за отглежданите с цел колитба - :nono:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Мар 12, 2007 5:22 pm

Teodor40 написа:Напълно честно е да го заколиш и изядеш накрая при положение, че ти си причината то въобще да е видяло бял свят.
:bowdown: Пази се от вашите тогава! :rofl:
Аватар
Delurin_Imytholes

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 5:23 pm

bluskanie написа:Не бе, bikerider, става дума за това, че не се чувствам съучастник в изтезаването на животните, както се споменава...

Добре де, аз също, затова и си казах за вменяването на вина. Но не съм съгласен, че е оправдано да колиш живо прасе и да го гледаш как се мъчи, само защото си го отгледал. За тази жестокост говорех и за тия двойни стандарти говорех.

bluskanie написа:
PtD написа:Който купува, той е съучастник!

Разбирасе, аз не купувам делфинско месо и съм съгласен за ДИВИТЕ животни, но за отглежданите с цел колитба - :nono:

Аз също не съм съгласен с PtD, по начина по който постави нещата, щото по неговата логика, за да спрат извращенията трябва да се върнем назад, да не караме коли, да не ядем месо, да не се топлим с въглища, общо взето да се върнем в каменната ера.
Не съм съгласен, че потребителите са виновни за избиването на носорози заради праха от роговете им, щото не потребителите са измислили баснята че праха бил афродизиак, а ТЪРГОВЦИТЕ.

Но дори да съм съгласен с теб, не съм съгласен тази гледна точка да се люшва до другата крайност и да отричаме жестокостта в кланиците, само защото видите ли ако не сме ние хората, нямаше да има животно. Не знам някой от вас дали е колил прасе, аз съм и втори път няма да повторя или най-малкото ако се налага ще го застрелям преди да му отрежа главата. Само хора, които не са чували как пищи умиращо прасе могат да оправдават такава жестокост - да се коли животно, докато пет човека едвам го удържат.
Последна промяна bikerider на Пон Мар 12, 2007 5:25 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други