Eто моето експертно и крайно субективно мнение на човек, превъртял играта (потенциални спойлери, въпреки че ще се опитам да ги намаля до минимум):
BioShock е добра. Тя е един стандартен first person shooter, в който УЖ има някакви нови идеи, с целта да разчупят жанра, които за мен са несполучливи. Плазмидите са хитри като хрумване, но първо - вече сме виждали "магии + мана" в мноооожество други игри, така че не може да се каже, че са новост - и второ - реално не се използваха повече от 2-3 (подпалването, електризирането и... ми май това е). Оръжията са интересни, аз играх САМО с автоматчето, арбалета дори не съм го пробвал да видя как стреля, както и гранейд лънчъра. Пуцалката е приятна, има екшън, учудващо бърз. Графиката е доста добра. Звуците също. Атмосферата... не е това, което очаквах. Може би затова не съм впечатлен от играта. Може би всичкият този хайп, който се създаде преди излизането й, ме настрои твърде... очакващо. Тя, разбира се, нямаше как да оправдае подобни мои очаквания. История практически нямаше или по-точно имаше някаква, колкото да има смисъл в това, което правиш. Не че имаше, де, скитах се безцелно по нивата, докато не обиколих всичко, докато не стигна до нещо, което жълтее, и не разбера, че това ми е goal -ът и трябва да взема туй чудо. Като стана дума за нивата - БЕЗКРАЙНО еднакви, след третото стават скуууучни до болка. Не мога да повярвам, наистина ВСИЧКИ нива, до едно, са еднакви. Просто... но това е идеята на играта, де, няма как да бъде другояче, ама все пак... как да е, айде, че много изписах. С две думи - играта е много добра, но е НИЩО повече от това - много добра. Нищо уникално, нищо, което да ме накара да я изиграя втори път скоро (дори това, че сигурно ще е КОРЕННО различен краят, при все какво стана в моя случай - айде да не спойлвам сега

), нищо, за което да се хвана и да кажа - ето, това нещо я прави брилянтна!
BioShock: 8/10.
Edit:
http://www.escapistmagazine.com/article ... n-BioShock
hahahahahahah
Всъщност всичко е точно така. Пичът го каза по-добре от мен.

I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough