Ще гласувате ли?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Е, ще гласувате ли тази година?

Да
43
37%
Да, но ще подам невалидна бюлетина и така ще изразя протеста си
9
8%
Не, защото всички са маскари
17
15%
Не, защото нямам 18 години
37
32%
Не, защото няма да имам възможност (някъде в чужбина и т.н.)
2
2%
Все още не съм преценил
9
8%

Общо гласове : 117

Ще гласувате ли?

Мнениеот hitar_potter » Пет Апр 17, 2009 3:10 pm

Аз мисля да гласувам, ама такъв цирк става в момента... Да хванеш единия - да набиеш другия... Все пак мисля да гласувам, в краен случай - невалидна бюлетина...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Re: Ще гласувате ли?

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Апр 17, 2009 3:32 pm

Аз съм още на 15... :eek3:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Admin » Съб Апр 18, 2009 9:29 am

Искам само да отбележа, че шансовете тази тема да бъде заключена или изтрита след известно време са много по-големи, отколкото да не бъде.
Причината е, че много добре знаем до какво водят политическите теми в нашия форум.
Честно казано, раздвоен съм - от една страна, знам, че е важно по въпроса да се говори, барем някой седне и се замисли малко повече. От друга страна, това говорене винаги е водело в крайна сметка до заключване на темите и нищо повече.
Призовавам всеки, който желае, просто да отговори в анкетата, но коментарите да си ги спестим. Така ще добием някаква представа за избирателните нагласи във форума (което си е интересно), но без да започваме поредните ожесточени спорове.
Както казах, не съм оптимист за съдбата на темата. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот IVO Jordanov » Съб Апр 18, 2009 10:33 am

:offtopic:
Докато правилата на форума се спазват, не виждам смисъл дадена тема да бъде заключвана!
:offtopic:

По темата - ще гласувам! Мисля, че всеки трезво мислещ българин трябва да го направи.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот 25thframe » Съб Апр 18, 2009 8:31 pm

IVO Jordanov написа:По темата - ще гласувам! Мисля, че всеки трезво мислещ българин трябва да го направи.

Според статистиката до момента, явно повечето ще гласуваме.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот agent_Jekov » Съб Апр 18, 2009 9:03 pm

Не.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот 25thframe » Съб Апр 18, 2009 9:15 pm

agent_Jekov написа:Не.

Предполагам защото
agent_Jekov написа:Това кой ще управлява вече е решено

Защо смяташ така?
Аватар
25thframe

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 18, 2009 9:22 pm

Отговорът се крие във въпроса. Само е нужно малко пренареждане

25thframe написа:
agent_Jekov написа:Това кой ще управлява вече е решено

Защо смяташ така?

25thframe написа:Предполагам защото
agent_Jekov написа:Не.

При една висока избирателна активност няма как нещо да бъде „решено“
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот agent_Jekov » Съб Апр 18, 2009 9:39 pm

Съдбата на цели държави, особено малки и икономически слаби се решава на по чаша уиски и първокачествени пури, в уютни кабинети, между няколко човека. Изненади не се допускат и това, кой ще управлява някой някъде вече го знае. Както се знае и предварително кой ще е шампион в първенството по футбол, далеч преди края на шампионата. Системата е добре смазана машина, която не може да допусне "високата избирателна активност" да промени нещо. Ако тя е проблем, фалшификациите, които съпътстват всеки едни избори са налице. Както е казано отдавна не е важно колко и как са гласували, важно е кой брои бюлетините. Или пък "ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят". Това малко на шега казано, но доста вярно. Не мисля да ставам статист в изпълнението на нечии сценарий. Колкото по-скоро разберете, че държавата България отдавна е бита карта и трябва да "оправяте" себе си вместо нея, по избори, толкова е по-голям шансът да изживете по-добре животът си нечакайки някой от "горе" да помогне.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот 25thframe » Съб Апр 18, 2009 10:04 pm

agent_Jekov написа:е бита карта

А дали не е така, защото ние не правим нищо по въпроса? Мисля че има и други държави, които са малки и не са мега икономически добре, но хората там са с по-различно мислене. Дай му на българина да пие и да се прави на велик, а като трябва да действа, си стои вкъщи, и псува пред телевизора.
Последна промяна 25thframe на Съб Апр 18, 2009 10:15 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
25thframe

Мнениеот r4p1s7 » Съб Апр 18, 2009 10:11 pm

agent_Jekov написа:Съдбата на цели държави, особено малки и икономически слаби се решава на по чаша уиски и първокачествени пури, в уютни кабинети, между няколко човека. Изненади не се допускат и това, кой ще управлява някой някъде вече го знае. Както се знае и предварително кой ще е шампион в първенството по футбол, далеч преди края на шампионата. Системата е добре смазана машина, която не може да допусне "високата избирателна активност" да промени нещо. Ако тя е проблем, фалшификациите, които съпътстват всеки едни избори са налице. Както е казано отдавна не е важно колко и как са гласували, важно е кой брои бюлетините. Или пък "ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят". Това малко на шега казано, но доста вярно. Не мисля да ставам статист в изпълнението на нечии сценарий. Колкото по-скоро разберете, че държавата България отдавна е бита карта и трябва да "оправяте" себе си вместо нея, по избори, толкова е по-голям шансът да изживете по-добре животът си нечакайки някой от "горе" да помогне.

А както е казал един не безизвестен български дядо: "Не се вкарвай в некви филми,братле." Тва за битата карта,малко.....едно време на мегдана за такива приказки са щели да ти порнат стомахчето и да ти извадят гърба после.Аз ще гласувам,за да не ми преброят празния за някой когото не харесвам.
Аватар
r4p1s7

Рейтинг: 1073

Мнениеот Admin » Съб Апр 18, 2009 10:12 pm

@agent_Jekov
Добре, че си ти, с богатия житейски опит, врял и кипял в обществените дела, та да ни открехнеш. :rofl: Това е само констатация, моля, не ми отговаряй, може да не понеса поредното ти конспирационно-просветителско излияние и в нервен пристъп да заключа темата. Разбрах прекрасно гледната ти точка.

По темата:
Уви, и тази година мисля да се проявя като тъп, непрозрял нещата човек, заблуден, че не всички са еднакви, наивно вярващ, че гласуването може да промени нещо, и ще погубя 10 минути от ценното си време в почивен ден, за да отида и да гласувам за тази партия/коалиция, от чието управление съм бил най-доволен или за която смятам, че може да се справи по-добре от другите с придвижването на територията България към някаква нормалност (от моя гл.т.).
Странно, но гласуването дори не боли. Само е свързано с поемането на една минимална (почти имагинерна) отговорност, която за повечето хора явно се явява тежко бреме, щом така старателно я избягват. Изглежда вариантът да те управляват недостойни хора, избрани от другите, е много по-приемлив, отколкото тези, за които си гласувал, да се окажат недостойни. А пък ако се окажат поредните, си е направо задължително да не гласуваш - току виж някой си помисли, че имаш влечение към недостойни хора. :lol:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот vpravov » Съб Апр 18, 2009 10:25 pm

Агенте, за съжаление на България съдбата явно не се решава от чичковци в кабинети с пура в ръка. Такива чичковци обикновено искат РЕД, ясни ПРАВИЛА и стройна и добре функционираща управленска структура. Такива чичковци мислят на ЕДРО и с перспектива и не им се занимава с купища драйфано, особено за такова дребно(в световен мащаб) кенефче, каквото е в момента БГ. За съжаление в България, явно мишоци делят мижавата тортичка и гледат да оправят евентуално себе си, но не и да създадат отроче с добро бъдеще. А проблемите ние няма да ги решим. Докато мишоците не им пламне, по един или друг начин, чергата под мазня гъз, няма да тръгнат да създават нормално общество.

Edit: А за гласуването - пак няма да гласувам. Все още не виждам някой мишок да е уврял достатъчно. Докато няма такъв ми е все едно, кой ще папка баницата.
Последна промяна vpravov на Съб Апр 18, 2009 10:32 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот agent_Jekov » Съб Апр 18, 2009 10:26 pm

r4p1s7 написа:
agent_Jekov написа:Съдбата на цели държави, особено малки и икономически слаби се решава на по чаша уиски и първокачествени пури, в уютни кабинети, между няколко човека. Изненади не се допускат и това, кой ще управлява някой някъде вече го знае. Както се знае и предварително кой ще е шампион в първенството по футбол, далеч преди края на шампионата. Системата е добре смазана машина, която не може да допусне "високата избирателна активност" да промени нещо. Ако тя е проблем, фалшификациите, които съпътстват всеки едни избори са налице. Както е казано отдавна не е важно колко и как са гласували, важно е кой брои бюлетините. Или пък "ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят". Това малко на шега казано, но доста вярно. Не мисля да ставам статист в изпълнението на нечии сценарий. Колкото по-скоро разберете, че държавата България отдавна е бита карта и трябва да "оправяте" себе си вместо нея, по избори, толкова е по-голям шансът да изживете по-добре животът си нечакайки някой от "горе" да помогне.

А както е казал един не безизвестен български дядо: "Не се вкарвай в некви филми,братле." Тва за битата карта,малко.....едно време на мегдана за такива приказки са щели да ти порнат стомахчето и да ти извадят гърба после.Аз ще гласувам,за да не ми преброят празния за някой когото не харесвам.

Аз в никакви филми не се вкарвам. Моля, не сравнявай ситуацията сега с онази от "едно време", макар и да има общи неща, нищо не е същото. Най-малко няма такива личности, каквито е имало тогава.
@Admin, по-странното е, че човек като теб, който предполагам е по-опитен и врял и кипял в живота, продължава да размишлява толкова наивно и да живее с романтичните спомени за една загубена идея. ;) Иронията ти поне при мен не важи, за другите не знам. Хубаво е, че изземаш функциите на другите скокльовци, които ги няма в момента и иначе биха ми отговорили в подобен стил. Не, че ми пука особено де. Поздрав за теб и останалите овчици с тази песен:
http://www.vbox7.com/play:4ce34b92

@vparov, не се заблуждавай, както на теб може да ти се вижда нелогично, така друг може да има огромна полза от това България да е бедна и мизерна, с простоват и мързелив народ. Не е нужно народът да е богат и да има ясни и точни правила, за да се вадят печалби от една страна. Има държави, които произвеждат за милиарди, но хората са бедни. Нещата са по-двустранни, но най-погрешното е да си мислиш, че нашите мишоци "случайно" и независимо от всичко са се озовали там където са. Всички те изпълняват стриктно заръките на чичковците, като кукли на конци. Не подценявай Системата, тя функционира от хилядолетия. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 18, 2009 10:44 pm

В момента, поне според мен, политическата ситуация в страната е адски изпаднала. Въпреки това ще гласувам, защото най-много се дразня, когато няма никаква избирателна активност, а някои партии получават сериозни проценти с купени гласове. Затова и казвам, че при по-голяма избирателна активност, няма да е толкова лесно предрешаването на резултатите. Аз вярвам, че „маменето“ не е в броенето на бюлетините, то е на друго ниво...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Admin » Съб Апр 18, 2009 10:48 pm

@agent_Jekov
Малко нещо си се объркал. Не живея с никакви спомени и никакви розови (или друг цвят) идеи. Няма нужда да мериш всички с твоя аршин. Старая се да гледам на нещата прагматично и да гласувам за хора, които смятам, че ще направят повече от други хора. Изборът ми е базиран на конкретни впечатления, усещания, сравнения и умозаключения, които съм си правил през годините и чрез които съм решил, че за мен ще е най-добре, ако управляват еди кои си. Съжалявам, ако с подобно мислене се отклонявам от пасивната позиция, която ти проповядваш. В крайна сметка всеки с мнението си, нали така?
Като казвам "за мен ще е най-добре" нямам предвид, че някоя партия или управленец ще подобри благосъстоянието ми или нещо друго в личен план. За такива неща човек трябва да се грижи сам. Но тази идея не може да бъде доведена до крайност, защото човек живее с други хора в рамките на някакво общество. И това общество може да се развива в една или друга насока според това кой и как му дърпа конците. Наивно е човек да смята, че гласувайки, ще подобри пряко собственото си положение. Но не е наивно да помисли поне малко и да гласува за тези, за които смята, че могат да подобрят общата среда, фонът.
Аватар
Admin

Мнениеот vpravov » Съб Апр 18, 2009 11:07 pm

Агенте, в момента БВП на БГ е по-малък от оборота на средно-голяма интернационална компания. За чичковците с "бели якички" ние сме мнооого дребни. Тези, които дърпат конците при нас, са мишоци драпащи да изплуват нагоре. Колкото по-бързо разбереш, колко дребни сме всъщност, толкова по-бързо ще разбереш защо никой няма дълготраен интерес от вкарването на нещата в РЕД. За да ме разбереш правилно, само остров Сицилия(изостанала област) в Италия има БВП над 100 милиарда евро.
Няма да споря... мързи ме и ми се спи! Но наистина си избий от главата, че ние сме подтискани от "световната конспирация". Това което големите искаха от нас, вече си го взеха. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот marsa » Нед Апр 19, 2009 3:32 am

Честно казано нямам никаква представа кога има избори и за какво. Не ме и интересува. Не знам и кои/какви ще са възможностите за глас. Също не ме интересува. Нямам никакво намерение да гласувам, или да се интересувам от темата.

От известно време съм твърдо решен сам да се оправям в кашата, защото мога. Ако някой ден ме озари светъл лъч от някъде, ще преразгледам възможностите да третирам държавата ни като нормална.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот 25thframe » Нед Апр 19, 2009 6:55 am

25thframe написа:хората там са с по-различно мислене.

T.e. на хората има пука.

vpravov написа:А проблемите ние няма да ги решим.

Ако ние няма да ги решим, кой тогава? Да чакаме, някой добър човек с вълшебна пръчица?

vpravov написа:Докато мишоците не им пламне, по един или друг начин, чергата под мазня гъз, няма да тръгнат да създават нормално общество.

Как очакваш да стане това, без да има кой да гласува, ако си пасивен кой ще ти обърне внимание? Управата ли създава обществото, не зависи ли от нас какви ще сме, защо някой трябва да решава вместо нас какви да бъдем?
Аватар
25thframe

Мнениеот veskoz » Нед Апр 19, 2009 10:13 am

ДА!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот agent_Jekov » Нед Апр 19, 2009 10:55 am

@Admin, а не е ли по-хубаво да не избираш някой, който да ти дърпа конците, в името на това, че щял да подобри, общата среда. При все, че в България това не се получава както виждаме, а и няма да се получи никога. Защото конците ги дърпат една шепа хора, а потърпевш е народът, обикновено. И често, много често, по-голямата част от хората не са съгласни с решенията, които взимат кукловодите им. Например ако попиташ англичани, германци или други дали одобряват участието им във войната в Ирак, как ще отговорят според теб? Както виждаш Системата толкова силно е втълпила и заложила в главите ни идеята, че трябва да се гласува, да се избират кукловодите й, че често не можем да видим колко е излишно това и как всъщност участваме в поредния сценарий. Освен това, цялата политика на Системата е насочена към откъсването на човека от природата и забавянето на мисълта му, с цел превръщане на масите в хомогенно стадо, но това е друга тема.

@vparov, пак ти казвам, нашите мишоци не искат да изплуват нагоре. В схемата, която следват, начертана им от "чичковците" не присъства моментът България да тръгне нагоре. Както казах те са просто поставени лица, както всички президенти, министри и тн., всъщност решенията ги взимат хора в сянка зад тях. За всяка държава си има анализатори, обикновено дори предатели от самата нея, спускат се някакви алтернативи на стадото, които в същността си са еднакви, а после, който и да дойде следва указанията на Световното правителсво. За да се оправи икономически България например, означава някоя друга съседна или не държава да бъде ощетена. Както тези избори са предварително "избрани" вече, така и съдбата на България като цяло е начертана може би за 1 век дори напред. Но не и съдбата на отделната личност, тя има шанс да успее. Държавата България обаче няма да се оправи никога, поне не вярвам, а и не съм чувал подобни пророчества. Докато има овчици, които се стараят да задвижват колелцата в поредния механизъм на Системата, стараещ се да им хвърли пясък в очите, така ще е.

Как очакваш да стане това, без да има кой да гласува, ако си пасивен кой ще ти обърне внимание? Управата ли създава обществото, не зависи ли от нас какви ще сме, защо някой трябва да решава вместо нас какви да бъдем?

Двете ти изречения се противопоставят едно на друго. Отговорът е във второто-да, от нас зависи какви сме, не от управата. Не е нужно да задвижваш колелцата в механизмите й и да я оставяш в последствие, след като си я избрал, да взима решения вместо теб. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот vpravov » Нед Апр 19, 2009 1:21 pm

Агенте, пак нещо не ме разбираш. Под “мишоците” нямам предвид нашите политици, а именно тези които им дърпат конците. Така наречените “бизнесмени” или “мафиоти” от дребен и среден калибър, които се борят за изключително скромната “баница “ на България. А до изплуването на горе – това си е заложено при хората. Както вече казах, “чичковците” вече си взеха тяхното и никой “мишок” не може на този етап и не е в състояние да се противопостави. А кой точно “мишок” ще папка от мижавата баница и как ще го прави, на “чичковците” не им дреме! Просто България е твърде дребна за да интересува сериозно някой, който се бори за “глобалната баница”.

@25thframe – Ние проблемите няма да ги решим, най-малкото защото нямаме единна кауза, нямаме и воля да вземем единна и твърда гражданска позиция, нямаме и организация (партия), която да поставя националния интерес пред интересите на собствените си спонсори, за да я подкрепим. В момента гласувайки, само помагаме на един или друг мишок, да лапне малко по-голямо парче от баницата. Под подпалена черга нямам предвид революция, пак заради изброените по горе причини, а говоря за евентуален по-глобален проблем (радикалния ислям например), който би накарал мишоците да се загрижат по-добре за сигурността си, постаравайки се да създадат по-единно, сплотено, организирано и обезпечено общество.

П.С. Не ми се пише повече. В случая чукчата е повече читател. Това са моите виждания и моята позиция. Свят голям – хора всякакви.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот agent_Jekov » Нед Апр 19, 2009 1:33 pm

"Радикалният ислям" по принуда стана такъв. "Терористите" всъщност не са баш терористи ами хора, които се опитват да опазят и защитят страната си. И с право. Ако не ги бяха закачали американците за да им гепнат петрола, може би щеше да е иначе. Ако навремето Левски, Раковски, Ботев и другите имаха възможност да използват експлозиви, мислиш ли, че нямаше да взривяват турски учреждения, военни бази, кметства, джамии и тн.? Нямаше ли и на тях да им лепнат епитета "терористи"? :)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот hitar_potter » Нед Апр 19, 2009 5:33 pm

Че ботев и тн са си били терористи ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Admin » Нед Апр 19, 2009 8:45 pm

@agent_Jekov
Нямам намерение да преливам от пусто в празно. С теб сме спорили много пъти, файда никаква. Има много като теб и щеше да ми е просто смешно и забавно, ако не беше тъжно и вредно.
Не знам каква ти е файдата да се оправиш като отделен индивид, ако живееш в помийна яма, в скапана среда. В България много хора са се "оправили" на индивидуално ниво - толкова, колкото им е нужно - ама това не означава, че средата за живот е нормална.
Иначе за пореден път се убеждавам, че нищо не се е променило у теб от първите такива спорове (май бяха покрай предишните избори), когато смени десетки профили, само и само да ни натрапиш до безкрай мнението си. Затова ти предлагам просто да спрем дотук. Мисля, че позицията на всеки от изказалите се вече в темата е достатъчно ясна. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот agent_Jekov » Нед Апр 19, 2009 9:45 pm

Така е, аз лично поне няма какво да добавя повече. Съгласен съм с теб, че средата има нужда от промяна, просто не вярвам, че методът за постигането на това е избирането на поредните пионки. :agree:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот hitar_potar » Нед Апр 19, 2009 11:07 pm

аз пък няма да съм в българия така или иначе - иначе постоянно ми се натрапва, че трябва да гласувам... и въпреки това, нямам особено желание да си давам гласеца... просто и аз, като агента, съм обезверен в тая държава (надявам се е правилен израза :dontknow: ), макар и не до такава степен като него. донякъде го подкрепям - мисля, че скоро няма да се оправи страната, но чак пък 1 век напред... :dontknow: както и да е, да сме живи и здрави. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Trip-tfk » Нед Апр 19, 2009 11:48 pm

Аз искам да има избори,за да мога да изкарам някой лев покрай предизборните кампании.Иначе няма да гласувам. :D
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот chill » Нед Апр 19, 2009 11:58 pm

А къде е опцията "Не, защото съм за всички" ? :nuts:

Това е, въпросите са за манипулационни, анкетата е невалидна, заключвайте темата. :popcorn:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bluskanie » Вто Апр 21, 2009 12:21 pm

Аз щв гласувам, всеки трябва да го направи!!!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Следваща

Назад към Други