Лимонада

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Лимонада

Мнениеот kikon » Пет Юни 19, 2009 2:07 pm

Не знам дали сте чели някакви американски книжки от типа на "Богат татко, беден татко", в които се говори за отношението към парите, печеленето, харченето, рискове, шансове и такива ми ти онакива. Е аз съм чела. И немога да ви опиша вдъхновението, което ме обхвана, когато слизайки от автобуса за към нас, видях на спирката изтукани банда малчугани 4-5 клас да продават собственоръчно направена лимонада. В 2 на обяд. На открито. Сами. И като се приближиш и видят, че ще си купиш от тях лимонада, техния труд, очичките им светват в пламъка на успеха. Priceless.
Такива трябва да сме хората - стремглави и упорити, да не изпускме възможности, да се борим за това, което искаме, за да успеем в начинанията си.
Затова си купих чашка лимонада, затова бих си купила и "Шишарки", ако го имаше на DVD. Не защото не мога да си изстискам лимон и да сложа вода и захар или не мога да изтегля free торента, а защото такива дейности трябва да се стимулират и подкрепят, защото водят до развитие.
Затова мисля и че Bike Girls календара трябва да се направи.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Рейтинг: 2000

Re: Лимонада

Мнениеот hitar_potter » Пет Юни 19, 2009 2:12 pm

Къде е имало лимонада? Знам, че по соц време е имало такова нещо. И аз бих отишъл да си взема!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот kikon » Пет Юни 19, 2009 2:20 pm

hitar_potter написа:Къде е имало лимонада? Знам, че по соц време е имало такова нещо. И аз бих отишъл да си взема!

Спирката на 76 до Бизнес Парка :agree:

Аватар
kikon

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 19, 2009 2:25 pm

Всичко е до стремежа. Когато има стремеж, има постигнати цели, в противен случай... има псувни по парламента или по-лошо скрито отчаяние.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chill » Пет Юни 19, 2009 2:46 pm

Касова бележка дадоха, ли ? :lol:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот agent_Jekov » Пет Юни 19, 2009 3:25 pm

Аз пък си мисля, че един добър човек ще прави лимонада и без пари.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот psixopat » Пет Юни 19, 2009 3:30 pm

Намекваш , че децата не са добри.Все пак са деца просто са решили и са го направили.Все пак помним как в много БЪЛГАРСКИ филми дори празните шишета се предаваха/продаваха , само и само децата да съберат пари за футболна топка или нещо друго.А когато я купеха и почнеха да играят,този блясък в очите им осмисляше всичко.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот TheAnimal » Пет Юни 19, 2009 4:00 pm

Колко струваше лимонадката и студена ли беше?
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот kikon » Пет Юни 19, 2009 4:05 pm

30 стижки; студена, колкото може да е студена вода от чешмата например.

Аватар
kikon

Мнениеот lanzz » Пет Юни 19, 2009 5:07 pm

agent_Jekov написа:Аз пък си мисля, че един добър човек ще прави лимонада и без пари.

ти правиш ли лимонада без пари?
Аватар
lanzz

Мнениеот Alpina » Пет Юни 19, 2009 5:16 pm

agent_Jekov написа:Аз пък си мисля, че един добър човек ще прави лимонада и без пари.

:confused: :confused: :confused:
Нямам думи за теб :crazy: :crazy: :crazy:

Лично аз бих се разходил само за да си купя лимонада от там :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Пет Юни 19, 2009 5:19 pm

lanzz написа:

Защо ме питаш мен?
@Alpina, какво те тормози? За теб ако е невероятно някой да даде нещо даром, без пари, за мен не е. Познавам такъв човек. Меркантилни човечета!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Пет Юни 19, 2009 7:34 pm

То и аз познавам. Въпросът е ти лично колко пъти си го правил?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пет Юни 19, 2009 8:27 pm

agent_Jekov написа:@Alpina, какво те тормози? За теб ако е невероятно някой да даде нещо даром, без пари, за мен не е. Познавам такъв човек. Меркантилни човечета!

Пак се изказваш неподготвен, но няма какво да ти се обяснявам.
PtD те е питал. Ти познаваш, но такъв ли си?

По спомен лимоните не струват ли по 2.50 до 3.20 за килограм и случайно не трябва ли средно един лимон за 500мл ломонада, ако лимонадата е наистина лимонада и е леко разреденичка?
Както и да е, да кажем, че ги взимат на по 2лв. В един кг има средно 8 лимона. Т.е. за 2лв. те правят 4л лимонада + цената на чашките, захарта и водата излиза че за 4л дават 3лв.
) Една чаша е около 250мл. т.е. 16 чаши ще продадат, което си е 4.80. Но хайде пак да сме критични и да кажем, че чашите са по 200мл - 20 чаши, по 30.ст правят 6 лв. Дам, ама това без да отчитаме труда им + стоенето на жегата. Значи като сме много критични излиза, че те работят за никаква печалба.

Хайде убеди ме, че ти би стоял на жегата и би давал безплатна лимонада на всеки, като чашата ще ти струва минимум 15ст. без труда. Пък и като тръгне мълвата че даваш безплатна лимонада - повярвайми, клиенти ще имаш нон-стоп.
Или тези деца имат излишни пари и се раздават...

Просто приказваш без да мислиш.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот vilio » Пет Юни 19, 2009 9:26 pm

:offtopic: Гу'син АгентЯ обича да привлича вниманието на аудиторията с оригинално безсмислени коментари. Явно това го задоволява. :popcorn:

По темата: абсолютно адмирирам подобни инициативи на децата. Все по-рядко се срещат такъв тип деца. :clap: :clap: :clap:
vilio

Рейтинг: 1290

Мнениеот hitar_potter » Пет Юни 19, 2009 9:29 pm

Не виждам нищо лошо в това децата да печелят пари по честен начин. Много по-добре е от това да са готованковци и да взимат от родителите си.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Пет Юни 19, 2009 10:49 pm

Браво на децата :agree: , жалко за родителите им :(!: . Не трябва деца в 4-5 клас да стигат до подобни дейности, за да се издържат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот naso » Съб Юни 20, 2009 12:01 am

от нищо направихте ебати драмата :) браво! за оскар са някой хора ма незнам кво жури ще трябва за да постави оценката :crazy: :rofl:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот RAM-FR » Съб Юни 20, 2009 12:23 am

did написа:Браво на децата :agree: , жалко за родителите им :(!: . Не трябва деца в 4-5 клас да стигат до подобни дейности, за да се издържат.

А защо си решил, че те се издържат по този начин ? Може просто да си нямат работа и за това да го правят, а и да искат да са малко самостоятелни.... И аз съм прашил подобни неща като малък и то не защото нашите не са ми давали пари.....
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Reactor » Съб Юни 20, 2009 7:56 am

kikon написа:
hitar_potter написа:Къде е имало лимонада? Знам, че по соц време е имало такова нещо. И аз бих отишъл да си взема!

Спирката на 76 до Бизнес Парка :agree:

Всеки ден минавам от там!Ще отида лично да ги поздравя тези деца,да си купя лимонада и да им кажа,че са избрали правилния път.
Хвала на такива хора :bowdown:
Аватар
Reactor

Мнениеот Alpina » Съб Юни 20, 2009 8:41 am

RAM-FR написа:А защо си решил, че те се издържат по този начин ? Може просто да си нямат работа и за това да го правят, а и да искат да са малко самостоятелни.... И аз съм прашил подобни неща като малък и то не защото нашите не са ми давали пари.....

Една буква в една дума и всичко звучи яко цинично :D :evil: :D :evil: :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот RAM-FR » Съб Юни 20, 2009 5:06 pm

:offtopic:
Alpina написа:
RAM-FR написа:А защо си решил, че те се издържат по този начин ? Може просто да си нямат работа и за това да го правят, а и да искат да са малко самостоятелни.... И аз съм прашил подобни неща като малък и то не защото нашите не са ми давали пари.....

Една буква в една дума и всичко звучи яко цинично :D :evil: :D :evil: :D

е*ана фонетика на шибана Шиста ....
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот lanzz » Пон Юни 22, 2009 1:08 pm

agent_Jekov написа:
lanzz написа:

Защо ме питаш мен?

а към кого трябва да се обърна, за да питам дали агент Жеков прави лимонада без пари?
Аватар
lanzz

Мнениеот chill » Пон Юни 22, 2009 1:58 pm

Изглежда преобладаващото мнение е, че децата са придобили лимоните законно. :lol:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Пон Юни 22, 2009 4:56 pm

chill написа:Изглежда преобладаващото мнение е, че децата са придобили лимоните законно. :lol:

:D :clap:

kikon написа:Затова си купих чашка лимонада

Лимонадено шаранче :P
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Univer welo » Пон Юни 22, 2009 5:57 pm

Малко разсъждения за лимонадата. За мен е нормално, даже много нормално за свободни хора в свободен свят.
Само ,че два дни след пускането на темата , гледах предаване за успели емигранти и тук Ви цитирам по памет един успял грък. " Всички ние се раждаме като ловни кучета и гоним успеха до края, стига само системата да не ни направи помияри!" Вие какво мислите по въпроса, нашата система на какво ни е направила? Само цитирам и питам. :nono: :smokin:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот did » Пон Юни 22, 2009 7:36 pm

RAM-FR написа:
did написа:Браво на децата :agree: , жалко за родителите им :(!: . Не трябва деца в 4-5 клас да стигат до подобни дейности, за да се издържат.

А защо си решил, че те се издържат по този начин ? Може просто да си нямат работа и за това да го правят, а и да искат да са малко самостоятелни.... И аз съм прашил подобни неща като малък и то не защото нашите не са ми давали пари.....

Бе нищо лично, ама седя и си мисля, мисля си и си седя... дали, ако родителите на тия хлапета им бяха дали парите, които евентуално ще изкарат от лимонадата, и ги бяха стимулирали повечко да прекарат времето си в учене, нямаше в дългосрочен план това да е добре за хлапетата... :magnify:

Дали е по-добре учиш това, което трябва да учиш, или да се учиш на полузаконен бизнес и лесна търговийка... :magnify:

Търговчета на дребно и мутрички ли искаме да произведем като родители, или образовани хора, които спазват законите и мислят дългосрочно? :magnify:

Аз не бих поощрил прекарването на следобеда, продавайки лимонада на спирките, при дъщерите ми! Това време може да се инвестира по-добре.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 25thframe » Пон Юни 22, 2009 7:38 pm

did написа:Това време може да се инвестира по-добре.

Много по-добре. :agree:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот МИКИ МАУС » Пон Юни 22, 2009 7:53 pm

За did- няма да го цитирам, като си в този форум би трябвало да знаеш колко деца искат да карат с фокс или марзочи и че тези вилки струват колкото колите на бащите им. Хубаво е да си богат, но ми се струва ,не знам защо ,че богатите са назначени от - Партията, народа и големия брат- и нямат връзка с останалите българи т.н. оцеляващи. А иначе да бъдеш съвестен гражданин в нормална държава е хубаво нещо. :crazy:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот veskoz » Пон Юни 22, 2009 9:56 pm

МИКИ МАУС написа:А иначе да бъдеш съвестен гражданин в нормална държава е хубаво нещо. :crazy:

В кофти държава трябва да си куче. Гадно, но факт. :deal:
По темата... имаше една по-подходяща темичка за ЕВАЛА ! на децата ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Следваща

Назад към Други