
Продукти:Тиквички – 2 броя, Хляб – 2 филии, Мляко - 50 мл., Шунка – 100 гр., Белтък от 1 яйце, Магданоз – 2-3 стръка, Индийско орехче – 1 щипка, Сол – 1 щипка, Черен пипер – 1 щипка, Маргарин – 1 супена лъжица, Пресен лук – 2 стръка, Кашкавал – 100гр., Маслини – 100гр.
Тиквичките се разрязват по дължина на две, издълбават се и се варят 5 минути в кипнала подсолена вода. Главите на лука се накълцват на дребно и се запържват в маргарина, след което се добавя ситно накълцаната вътрешна част на тиквичките, ситно нарязаните шунка, магданоз и маслини, и се овкусява със сол, индийско орехче и черен пипер. Сварените тиквички се слагат в ледена вода. Филиите се накисват в млякото, намачкват се и към тях се добавя пълнежа. След като сместа поизстине се добавя и белтъка от яйцето и се разбърква. Тиквичките се напълват и отгоре се настъргва кашкавал и нарязаните на колелца пера от лука поставят се в намазнена тавичка и се пекат на средно загрята фурна 15-20 мин.
Добър апетит и
