Вървял си Заека през гората и видял на една полянка, две малки меченца да си играят.
Ей, мечета ! -извикал Заека.
Да ви е. . а мамата ! -и хукнал да бяга. . .
Мечетата разплакани, естествено разправили на майка си, как ги е напсувал Заю. . .
Така ли ? - рекла Мецана.
А бе аз ще го науча него !
На следващия ден, Заека пак ги заварил сами и пак се провикнал:
Ей мечета, да ви е. . . а мамата ! - и пак драснал в храсталака. . .
Един път така, втори път така, накрая Мечката го издебнала и го подгонила .
Търчи Заека през гората, обаче Мечката не изостава !
Ха наляво, ха надясно, скочил Заю между две дървета и тя, както се била засилила - хряс и заседнала между тях. . .
Видял Заека, че вече никой не го гони, поспрял и се върнал.
Заобиколил Мечката отзад и критично оглеждайки внушителния и задник, казал :
Бабо Мецо, да знаеш, не че толкова ми се е*е, ама няма как. . .
Обещал съм на децата !

-------------------------------------------------------------------------------------------------
8 март. Мъж се прибира много пиян вкъщи. Носи цветя за да умилостиви жена си. Жена му го посреща разярена на вратата. Поглежда към цветята.
-И к'во сега, като си донесъл тези цветя. Сигурно ще искаш да разтварям краката ли?
-Ама защо бе миличка? Вкъщи нямаме ли ваза?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Кракаата казали: "Ние цял живот мъкнахме това туловище, уморихме се и искаме да се пенсионираме.
Ръцете казали: "Ние пък цял живот хранихме това туловище, трябва да се пенсионираме.
И така се изредили доста органи.
Обадил се и половия член: "Аз пък цял живот работих в мината на влажно и на тъмно и трябва да се пенсионирам.
Тогава човешките органи реагирали: "Я да стане тоя да го видим?
А той:
А бе, колеги , аз ако можех да стана, щях ли да искам да се пенсионирам...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Късно вечерта ченге се връща вкъщи от дежурство. Уморен си съблякъл тихо униформата в тъмния хол, за да не буди жена си. В това време от спалнята се провикнала жената:
- Ей, смотльо! Бегай до кръчмата и купи ракия!
Ченгето бавно си навлякъл обратно униформата в тъмното и тръгнал към кръчмата. Като пристигнал там, го видял барманът и му казал:
- А?! Гошо к’во е станало с тебе?
- Нищо! К’во?
- Гледам, че си си сменил професията.
- Не съм си я сменил! Що мислиш така? – учудило се ченгето.
- Ами носиш униформа на пожарникар.
Един човек си карал колата по магистралата. По едно време гледа на банкета стои едно червено джудже и му маха да спре. Спрял човекът:
- Какво искаш, бе?
- Моля ти се! Много съм гладен. Дай ми нещо да хапна и за благодарност ще ти се отдам – проплакало джуджето.
- Добре. Ето ти сандвича ми. Изяж го и се разкарай, щото аз съм хетеросексуален и ти не ме интересуваш.
Човекът продължил да пътува. След известно време, гледа едно зелено джудже му маха да спре. Човекът пак спрял.
- Какво искаш?
- Много ти се моля! Много съм жаден. Дай ми да пия водица и за благодарност ще ти се отдам.
- На ти тази бутилка. Това е всичката ми вода. И се разкарай оттука. Аз съм хетеросексуален.
Продължил да кара човекът. След известно време гледа, на банкета стои едно синьо джудже и му прави знаци да спре. Човекът спрял и свалил стъклото на колата.
- Ти пък какво искаш бе, син педал? Ония двамата педали преди тебе изядоха и изпиха всичко.
Синьото джудже отговорило:
- Искам документите ви за проверка.