За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5
Тва вероятно е някъф марков пиниз на TCM , щото в скромната ми практика с прибори на Ciclosport, Polar и отскоро на Suunto не съм се натъквал на подобна "екстра"...
Тайно се надявам просто да не съм успял да калибрирам датчика за налягането.
TCM for ever:hbang2::D
Абе за 40 (четиридесет) кинта толкоз!Хубавато е, че часовникът и компасът бачкат.
Конституция на Република България Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Абе за 40 (четиридесет) кинта толкоз!Хубавато е, че часовникът и компасът бачкат.
[/quote]
хайде на бас, че моят механичен компас бачка по-добре.
[/quote]
[/quote]
хайде на бас, че моят механичен компас бачка по-добре.
[/quote]
Сигурно, макар, че този отчита дори девиацията. Само че е дадена стойност само за Варшва.
Конституция на Република България Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
[/quote]
а късе го има този часовник за 40 лева
[/quote]
В Пловдив, но е бил последния - на витрината - и е без упътване, та ползвах това, дадено от tuono
@NovemberCharlie - при мен не съм имал чак такива отклонения. Онзи ден направих Пловдив-София-Перник-София-Пловдив. Разликата в метрите които показа при тръгване и връщане беше 3-5м. Иначе и аз съм забелязал, че при изменение на налягането часовника натрупва някаква грешка при надморската височина. Нещо което го прави който и да е друг уред работещ на този принцип. Разликите които съм имал не са били повече от от 10-20метра. И когато забележа такова отклонение и установа, че не било моментно си калибрирам наново. Ако искаш да ти сравнително точен винаги прибора сверявай го всеки ден.
@TOYAGA - часовника може да се калибрира по два начина. Единия е да въведеш текущата надморска височина, а другия е да зададш текуото налягане за региона приравнено на морското равнище. Ползваш това което имаш като дани.
Аз лично съм доволен от моя часовник.
Edit: От както съм го сверил преди месец и нещо часовникът не е мръднал и секунда.
TOYAGA, готин подпис. Предлагам всички да си сгласим по един такъв [/quote]
Тва ми беше идеята! Ще си улесним живота неимоверно!
BTW, ти нищо не разбираш! Според титана на мисълта Шейди ТъМъ тва не е подпис (signature), а аватар (avatar). Според хиндуизма тва е самият Дашаватара - конгломерат от десет превъплъщения на Вишну, сред които Кришна и Рама в първо лице единствено число. Така че внимавай в картинката!
А аз да попитам за да не отварям нова тема тоя по-добър ли е?
[img]http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/4-watches_1895_3350217[/img]
CASIO PATHFINDER PROTREK
TOUGH SOLAR WATCH
MODEL# PRG80L-3V
Днеска влизайки в магазина на "Квазер" видях нов модел часовник. Пак има компас, висотомер, температура, налягане. Организиран е с по-различно меню. Май вече няма приравнено налягане към нулева надморска височина или пък не съм го видял. Просто разгледах часвониак за не повече от минута. Направи ми друго впечатление че имаше функция "Bike" към висотомера - кой знае какво е.. Ако разбера ще споделя скоро. Цената беше 50лв. За жалост часовника беше в кутийка от старите модели, така че нямаше как да видя артиклулния номер. Часовника беше с малко по-малки габарити, по-лекичък и с по-защитен екран.