Кълна се в брадата на пророка...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот mih » Пон Фев 13, 2006 8:02 pm

[quote="bikerider"]

Мда, от цялата ситуация е ясно едно - Европа губи. Губи имидж, губи пазари, губи стабилност. С една дума Европа губи.
[/quote]

Емчи тя Европата просто си плаща дължимото - нали се пише съюзник на Щатите. Пък и нали уж се разширява именно за да се сдобие с по-голяма независимост, само дето и сама не знае какъв таралеж си бута в гащите. Дето има една приказка: "Я камилата, я камиларя"...:boggled:

По моему Европа губи откакто "откри" Америка.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TOYAGA » Пон Фев 13, 2006 8:03 pm

Aiiii Camino, Camino... Tu que vienes caminando... :rofl::rofl::rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mih » Пон Фев 13, 2006 8:28 pm

... reparando mi bicicleta en una
tierra de montana y la luna me acompana. Ay, ay ay ay...:lol:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Lubo » Вто Фев 14, 2006 9:38 am

[quote="mih"]

[/quote]

Иначе казано:
Колумбе, да ти ЕБА/любя (нали е 14Февруари) любопитството :) :)
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 14, 2006 11:14 am

“Пийпълс дейли”: България ще се присъедини към евентуален удар на НАТО срещу Иран

14 февруари 2006 | 08:13
Агенция "Фокус"

София. България, като член на НАТО, ще се присъедини към евентуален удар срещу Иран, ако Алианса официално обяви намерението си да атакува, заяви българският министър на отбраната Веселин Близнаков, цитиран днес от електронното издание на “Пийпълс дейли”.
България поддържа много добри връзки със страните от Арабския свят, подчерта Близнаков, като добави, че България също така поддържа европейската гледна точка по “иранския въпрос”.

За това говорих...абсолютно съм сигурен, че голяма част от страните в Европа, като членки на Нато, няма да се присъединят към евентуален удар. Ние обаче сме на първа линия...ама с гъз напред (опа, bikerider, сори ама пак използвах "НИЕ")
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот NoNe » Вто Фев 14, 2006 11:38 am

[url=http://www.monitor.bg/opinions/article?sid=&aid=70220&cid=50&eid=621]Една статийка[/url] която ви препоръчвам да прочетете. Не знам дали е истина, но ако е - повдига въпроса дали не се предоверяваме на политическите изказвания
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 14, 2006 11:51 am

Цитираната статия определено е расистка и не дава абсолютно никакво решение на дадения въпрос. Монитор да ми барат меча (както е модерно напоследък да се казва)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Catch » Вто Фев 14, 2006 1:19 pm

[quote="bluskanie"]

Цитираната статия определено е расистка и не дава абсолютно никакво решение на дадения въпрос. Монитор да ми барат меча (както е модерно напоследък да се казва)
[/quote]

Ами ... такова ... 'що да е расистка стаията :confused: Расата едва ли има значение за религията, която изповадва човек. А статийката дава доста факти, които карат човек да се позамисли ...
:offtopic: Не си давай меча за щяло и нещяло да го барат ... може да има неприятни последици :banghead:
Catch

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 14, 2006 1:31 pm

[quote="Catch"]

Ами ... такова ... 'що да е расистка стаията :confused: Расата едва ли има значение за религията, която изповадва човек. А статийката дава доста факти, които карат човек да се позамисли ...
:offtopic: Не си давай меча за щяло и нещяло да го барат ... може да има неприятни последици :banghead:
[/quote]

Да, расистка не е точната дума. Антимислямска по-скоро. Тези "факти" могат да се преобърнат на 180 градуса съвсем успешно и пак да звучат истинно. Така мисля...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Фев 14, 2006 1:48 pm

Интересна статия.

Значи един кой-си е мюсюлманин. Аз (да речем) мразя мюсюлмани, затова дай да му изтипосам една карикатура да му се присмея. Казали са ми, че е педераст, насилник, изкормвач, религиозен фанатик, иска да ми отнеме свободата на словото, та затова дай да му дам повод да вилнее.
В крайна сметка, той е религиозен фанатик, за какво да не го обидя? Нали така?
Ама малко ме е яд - да бях изтипосал Корана и да цитирам стихове та да види цял свят какви зли хора са тия, вярват в някакви си техни работи...

Ти, който четеш моя пост, ти си тъпак. И точно защото си тъпак, ми как да не те обидя??? :crazy:

Edit: почвам да се питам, колко версии на Корана има? Медиите и Монитор не ги коментирам, щото Монитор/Блъсков специално играе според свирката...

Edit2: Има един интересен паралел с тази пропаганда.
Ако някой се интересува, може да проследи обратите в общественото мнение в САЩ преди да влязат във войната срещу Германия през 1917. Медийните образи на германците в щатската преса са доста поучителни...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Фев 14, 2006 2:11 pm

[quote="mih"]
[/quote]

По моему [b]Европа[/b] губи от средата на 1ви век насам...
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Вто Фев 14, 2006 9:14 pm

@bikerider
да не би да имаш предвид 33 г?
;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 15, 2006 12:10 pm

To whom it may concern...

[img]http://picvalley.net/files/2006/02/15/f81cd4a9503895e3877a8b1c643b2eaa.jpg[/img]

Днес го получих и съм сигурен, че не е шегичка. :nono: Пущам го тука, шото ми се чини, че е по темата... ъъъ... нали некъде по-горе се говореше за демокрация...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 15, 2006 12:23 pm

TOYAGA, то добре, че няма полиция, която арестува пътувалите в Израел. И после съд, оп до раменете у пръстта и стрелба с камъни...

Между другото вчера бая се поразрових по темата с карикатурките. Оказва се, че има доста карикатури на Христос, Буда и всякакви други божества, постнати в ислямската преса преди време. Ние дори не сме чули за това, камоли да реагираме...

Аз лично си изясних нещата. Ясно ми е защо бяха публикувани карикатурите, ясно ми е кой стои зад публикуването и какво е целено с това. Почти съм сигурен и какви ще са последствията. Само не знам за България какви ще са...надявам се не, каквито са били от повечето войни...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 12:28 pm

[quote="mih"]

@bikerider
да не би да имаш предвид 33 г?
;)
[/quote]

Не съвсем - имам предвид периода от 33 до 64г. ;)

А по-точно имам предвид живота и дейността на Шаул от Тарсус, известен още като Павел и най-вече резултатите от пропагандната дейност на "апостола", натрапил на европейците една чужда на европейската природа азиатска религия, една фиксирана непоклатима вселена, промиваща мозъците със себеотрицание до крайност, комплекси за вина, сексуални комплекси и фанатизъм към "неверниците", водеща до загниване и стагнация и в крайна сметка довела до рухването на най-могъщата европейска цивилизация, а след още 1500 години стагнация до най-кървавия и ненавистен режим в човешката история - комунистическия.

Не знам дали някой е спечелил нещо от това в крайна сметка, но знам че [b]Европа[/b] е загубила ужасно, ужасно много и продължава да губи в момента, което ми говори, че все пак има някой печеливш от това.

Вярвам, че връзката със сегашната ситуяция е ясна, затова не задълбавам повече, само искам да подчертая на християните тук, че когато говоря за "християнство" имам предвид единствено творението на фарисея Павел.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 12:45 pm

[quote="bluskanie"]
Само не знам за България какви ще са...надявам се не, каквито са били от повечето войни...
[/quote]

Същите каквито за цялата цивилизация, тук нещата не са на ниво държава, а на ниво религия, демек междуцивилизационни (по Хънтингтън).

Ако искаш пресни примери какво става при такива войни, спомни си Босна. Говоря за Босна, защото в Европа живеят много, много мюсюлмански емигранти, чиито брой расте за сметка на коренните европейци. Кървавите сблъсъци са просто неизбежни, въпрос на време е, щото управляващите Европа просто не могат нищо да направят срещу това*, освен ако не искат сами да стъпчат публично собтвените си проповеди за демокрация и равнопоставеност, демек сами да слязат от висините, което просто няма да стане. Ясно е кой ще плати сметката за нажежаването на страстите...

Edit:
* - според мен разбира се, то ще си покаже дали съм прав
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Фев 15, 2006 12:51 pm

[url=http://oshte.info/004/2004/02/1002/05.htm]цък[/url] и [url=http://oshte.info/004/2004/02/0802/03.htm]цък[/url]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Сря Фев 15, 2006 1:01 pm

[quote="bikerider"]

според мен разбира се, то ще си покаже дали съм прав
[/quote]

ще си покаже, да! след 1000 години.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 4getcredo » Сря Фев 15, 2006 1:05 pm

[quote="did"]

[url=http://oshte.info/004/2004/02/1002/05.htm]цък[/url] и [url=http://oshte.info/004/2004/02/0802/03.htm]цък[/url]
[/quote]

Мда, втората статия и аз мислех да я пусна оня ден и забравих. Интересно четиво е и доста по темата.
:agree:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 1:14 pm

@did: Мерси за прекрасната втора статия :agree:, но имам забележки.

Това което исках да кажа е, че корените на отношението към християните и християнския морал се крият в самата фиксираност на християнската вселена. Не казвам добро или лошо ли е това, но в модерното общество според мен доминират обратните ценности - втечнен морал, личен избор, ... все ценности които отричат християнския морал.
А доминират именно като реакция към хилядолетията християнски морал, морал който често се спазва само на думи. Това имам предвид под "творение на Павел". Който е бил на сектантско събрание знае за какво става дума. Особено евангелистка проповед и кутията за дарения разнасяна след това от мускулесто момче...

Далеч не искам да поставям всички християнски течение под един знаменател, щото има едно показателно изключение и това са православните християни - тук просто не мога да не се съглася (@did). Но нека отчетем, че говорим за цялата християнска цивилизация, а статистически и обективно погледнато в тези рамки православието е парий... вярвам че това се крие зад онези думички на Соломон Паси.

А статията - статията е хубава, но не отчита изтръгнатата из корен вяра от комунизма (Източна Европа) и капитализма (Западна Европа и Америка). Хората просто не искат да вярват, не искат морал, той ги спъва в модерното общество. Парите заместват вече всичко това. Можем да го отричаме, да го заклеймяваме, но е факт, който само с думи трудно се променя. А за това заслугата е на Маркс и неговата унищожителна философия "ако нещо е изгодно, то не може да е вредно"...

Ta мисълта ми беше, че западното християнство според мен е просмукано с лицемерие и неговия двоен морал не може да служи за основа. Това е същинския проблем според мен. Заслугата в крайна сметка отново е на Павел.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 1:24 pm

[quote="did"]

[quote="bikerider"]

според мен разбира се, то ще си покаже дали съм прав
[/quote]

ще си покаже, да! след 1000 години.
[/quote]

има една единствена разлика между план и пророчество, мисля че я знаеш... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Фев 15, 2006 1:26 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

не се ли впрагяш твърде много?

все пак, дори и Христос не си е позволявал да говори така, а само с притчи.

дали пък не е бил прав?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 15, 2006 1:34 pm

[quote="did"]
... дори и Христос не си е позволявал да говори така, а само с притчи
[/quote]

Епа мноо ясно... 100% сигурно е само тва, че нищо не е 100% сигурно...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 1:35 pm

[quote="did"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

не се ли впрагяш твърде много?

все пак, дори и Христос не си е позволявал да говори така, а само с притчи.

дали пък не е бил прав?
[/quote]

Не знам дали е бил прав или не, не искам да проявявам неуважение към вярванията на хората. А и не говоря за Христос изобщо, говоря за един човек след него.

Относно притчите, Данаил и Йоан също говорят с притчи, това намеквах. 1000-та години са също притча.
Това което обаче не е притча е реалността.

@TOYAGA: :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Фев 15, 2006 1:39 pm

яяяаааа! единодушие! ъъъъ... около .... TOYAGA!!!

моля, да се [b]ф[/b]пише в аналите на форума!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 1:48 pm

did, ако съдя по иронията, явно съм те засегнал с нещо. Ако съм проявил неуважение към твоите вярвания, моля да ме извиниш.
Считам темата за изключително сериозна и съм възприел обективния анализ като подход към нея, съответно е напълно възможно да съм те засегнал.

Моля отдай го на гностицизма ми :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Фев 15, 2006 1:55 pm

[quote="bikerider"]

did, ако съдя по иронията, явно съм те засегнал с нещо.[/quote]

олеее малееееееее!

ако минавам в режим "ирония" само когато някой ме засегне, щях да имам тук не повече от стотина поста, от които половината - несериозни.

за да ме засегнеш с нещо ще трябва доста повече да се постараеш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 2:35 pm

толкова по-добре :)
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Чет Фев 16, 2006 1:07 pm

:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"