Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

Мнениеот Анелия » Чет Юли 29, 2010 10:55 am

При мен нелепи падания колкото искаш, ще превзема цялата тема. Но днес имах най-нелепата КОНТУЗИЯ с колело. Спускам се по една камениста пътечка (Мечката) и осъзнавам, че съм си напомпила много гумите и подскачам. Спирам колелото, държа го с една ръка, а с другата изпускам въздух от гумите. Предницата се завъртя и нагорещеният диск на спирачката ме лепна за вътрешната страна на коляното. Ауууч :crap:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот cvb » Чет Юли 29, 2010 3:08 pm

:agree: :D идвам да ти духам,анче :beer: :eyebrow: :)
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот teodorchy_sofia » Пет Юли 30, 2010 5:43 pm

Спрял съм и съм седнал от едната страна на колелото - настрани. Изведнъж изгубвам равновесие и падам :D
Карам прав и въртя яко, изведнъж ми се удря левия крак в кормилото, завива ми и се научих предно салто.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот spruld0g » Чет Авг 05, 2010 12:51 am

Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Мнениеот flair » Нед Авг 08, 2010 11:45 pm

Ми 2009 карам със стария байк на заден баланс, прекантарих го, усукани сухужилия (понеже паднах само върху десния си крак), та един месец неможех да си стъпя като човек на крака. До преди 2/3 месеца още усещах болка :xx(: .Сега всичко е наред и почти не се усеща нищо :beer: .
ИзображениеЯки каки аз набирам, после вкъщи ги прибирам, алкохола абсорбирам..целия дайте гоИзображение
Аватар
flair

Рейтинг: 1230

Мнениеот shampion_1 » Вто Авг 10, 2010 1:18 pm

Айде и аз да се похваля :D карам си аз по едно леко надолнище и съм си сложил ръкавиците на кормилото . ии както си карам ръкавиците падат, влизат между корона и гумата и ефекта беше предно кълбо и си ударих 2-те китки и ребрата и коляното :D за това винаги ръкавиците на ръцете ;)
shampion_1

Рейтинг: 1240

Мнениеот BASE » Чет Авг 12, 2010 10:21 pm

Карам си аз по улицата и ще влизам в друга улица през у-образно кръстовище. Обаче съм се засилил стабилно. Влизам аз в улицата и гледам една кола идва в моита посока ама бая засилен и аз набивам спирачки но колелото тръгва "с курбелите напред ". Успях да намаля колкото да може колата да мине , но пък задната гума влезе в една от прословутите български дупки , отскочи и аз полетях напред удряики си корема в лапата и кормилото. Приземих се насредата на пътя , хванах си колелото метнах го на един паркинг които беше на 5 метра от мен и се махнах от пътя. Резултата бяха няколко рахи по ръцете и краката и си изкарах въздуха.

Сещам се още едно нелепо падене. Карам си аз по тротоара и тръгвам да се засилвам и през това време превключвам. След още 1-2 оборота поради няколко "изпърдяни" зъба на 8-мия венец на касетата веригата прескочи точно в момента в които напънах. Резултата беше удар в лапата при които за малко да остана без потомство и много ьестоко надиране на прасеца в педала.
ALWAYS RIDE AS FAST AS YOU CAN WITH A HELMET ON.
BASE

Рейтинг: 1165

Мнениеот Fallout » Пет Авг 13, 2010 11:24 am

Преди няколко години се случи, но още го помня, понеже беше много тъпо падане!

Карам си един слънчев ден в парка, птиците пеят :D , децата викат, всичко както си му е реда! Гледам една мацка :eyebrow: и карам много бавно. Обаче пред мене изкочил бордюр и както гледах мацката изведнъж видях земята от близо :lol2: ! Ставам, вдигам колелото докато никой не ме е видял и веднага се качих. Тръгвам да въртя, веригата паднала :rofl: . Слезнах да я оправя и гледам коляното цялото в кръв. Едвам се сдържах да не се захиля, толкова идиотско падане :D !

Падания имам много, но повечето са болезнени, ако има такава тема ще напиша за едно преди 3-4 дена!
" Когато изтеглиш предпазителя на гранатата, тя престава да бъдя твой приятел"
Аватар
Fallout

Рейтинг: 1220

Мнениеот icko122 » Нед Авг 15, 2010 1:27 pm

Преди около два месеца бях излезнал уж на разходка с колелото и карах без каска, та гледам 3-4 стълби и реших да ги прескоча, засилвам се, тъкмо вдигам предната гума........ курбела пада и панталона ми се закача за дясната команда. Отварям очи и гледам, че съм се проснал на средата на стълбите целия в кръв, ставам пипам се по главата(профилактично) няма ми нищо :praying: . После като се съвзех разбрах, че като съм се закачил съм паднал настрани вместо да отскоча назад...Мисълта ми е, че като ми се е закачил панталона не съм могъл да избягам и колелото ме е повлякло надолу. После бях ожулен бая, и в областа на гърдите бях син, явно колелото е паднало върху мен. После се посмях малко де :D :D :D . Важното е, че не съм си лашнал главата в ръба на стълбата, че щеше да стане мазало направо.
Аватар
icko122

Рейтинг: 1074

Мнениеот Night_Falcon » Нед Авг 15, 2010 6:06 pm

icko122 написа:........ курбела пада......

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот icko122 » Нед Авг 15, 2010 6:45 pm

Не го бях затягал откакто си взех колелото и един болт просто се отвъртя, после трябваше да търся частите по земята...
Аватар
icko122

Рейтинг: 1074

Мнениеот BRAMBARA » Нед Авг 15, 2010 10:48 pm

Night_Falcon написа:
icko122 написа:........ курбела пада......

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

Не се учудвай... той е олигофрен.... :boggled: :boggled: :boggled:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот nothingcool » Чет Авг 19, 2010 2:16 pm

Ето я и моята история , която се случи преди около година...Ами до моя блок бяхме си направили 2 скока които се пресичат , но не се виждаше нищо от единия към другия ( имам предвид засилката .. имаше подпорна стена и храсталаци ).
Аз ще скачам от единия скок ,а моя приятел отива да скача от другия , но нали се разбрахме аз да тръгна първи и да се изчакаме ..Отивам да се засилвам и викам "ТРЪГВАМ" , а той чул "ТРЪГВАЙ" и двамата скачаме и във въздуха тои ме засреща в ребрата ..аз падам на страни ,а той назад и си удари главата в една сипица :crap:

Но и двамата се отървахме леко .. аз с натъртени ребра ,а той мисля ,че нищо му нямаше само главоболие ..

Сигурно ще питате къде са протекции , каски и т.н ..ами тогава не се занимавахме толкова още в началото на спорта бяхме ...

Но поне сме живи и здрави :D
Изображение
Аватар
nothingcool

Рейтинг: 1182

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Авг 23, 2010 11:26 pm

Преди 6-7 дена на Боровец. Минах трудното и на едни корени незнам как но просто колелото спря аз изхвърчах от кормилото. За щастие нищо ми няма. :rofl:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Авг 23, 2010 11:53 pm

Най-нелепото ми падане е и най-сериозното.Миналата година си карам по една стръмна надолу улица с около 30 км/ч,и изведнъж влизам в една дупка и тръгвам да се премятам през кормилото.Следващото нещо което помня по думите на приателя с който бях 2 мин по-късно е как са ме сложили на бордюра и са се насъбрали 6-7 човека да ми помагат.Много е страшно да загубиш памет макар и за 2 мин.Отървах се с охлузен гръб,охузени ръце и рана на главата,но благодарение на каската се отървах толкова леко,иначе незнам какво щеше да стане.
А като говорим за най-смешното,то се случи на едно масово каране миналата година във Плана планина,при спускането по едно пътче влизам в коловоз,изведнъж колелото остана на място,аз прескочих кормилото и така около 6-7 метра докато се спра,но дори не паднах. :peace: :D
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот lacho! » Чет Авг 26, 2010 9:59 am

Най-тъпото ми падане беше преди 5 месеца,тръгвам да правя преден баланс направих 6-7 метра и накрая почнах да осещам как ми се надига задницата, и презкочих кормилото и стъпах на земята даже не знам как стана :dontknow: но за щастие на мен нищо ми нямаше, само на колелото си бях укривил ухото.Като се замисля колко по лошо можеше да стане :bowdown:
Аватар
lacho!

Рейтинг: 1178

Мнениеот grebo » Чет Авг 26, 2010 4:58 pm

ами повечето ми падания са ебаси нелепостите, тия които се сещам сега са:
- карам си по улицата (тогава 1вия ми кросс), идва баир, сменям предавките, обаче - никой, решавам - със сила ще е, и се изправям на педалите, в тоя момент скоростите превключват, изпускам педалите и се пльоснах, ожулих китка.
- карам ултра-та по черни връх надоле с бая скорост, ама нали е твърда отвсякъде и по едно време се чува тряс-прас, и един чичка от отсрещния тротоар вика "Ееей, падна ти нещо!", спирам и гледам -предния ми фар ме изпреварва. Слизам да го настигна, ама коулото не беше спряло още и се изтупаних на бордюра странично.
- на първото ми каране с Новаци до Бялата Вода катерим баира, ама пред мене имаше друг колоездач, който спря. Спирам и аз и тръгвам да слизам с десния крак, оп - няма никой... и - талпа.. :xx(:
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот nastyboy » Съб Сеп 04, 2010 1:17 am

За сега се сещам за едно много нелепо падане: Един бордюр пред магазинче, малко по-висок от обичайното (качвал съм го преди), бях с приятел пешеходец, качвам предна гума, след секунди се виждам на земята. Станах нищо ми нямаше, след това приятеля ми вика: "Само те гледам как губиш баланс и падаш настрани, и дори не реагира", пък аз изобщо не съм усетил да се накланям и изведнъж на земята. След 1-2 минути се появиха болки в десния ми глезен и лявата китка. Резултатът беше: кофти ожулване на глезена - 10см рана + 2 седмици болки в китката, след това малко ако я ударя или напрегна почваше да ме боли...

Друго много скорошно нелепо падане - преди няма и седмица: На тротоар със скорост 20-тина КМ/Ч решавам да обърна посоката (да направя 180градуса дрифт), стискам задната спирачка завивам налявао и... през кормилото :rofl: , станах огледах се дали някой не ме е видял (добре, че беше към 10 вечерта, та нямаше много народ), оставих байка така и започнах да си гледам коленете, защото усещах болка в тях. Слава богу нищо ми нямаше само леко натъртвания. После ми беше интересно какво се случи и защо паднах, седнах на байка и съвсем бавно направих същите движения оказа се, че съм завъртял кормилото на повече от 90 градуса и посоката на движение на гумата се е обърнала... Резултатът беше: Леко натъртвания + съсипани кецове за 20лв. и малко ожулване на лостчето на спирачката :D :rofl:
CrOsS pHaNToM 26" - пистови гуми :D
Аватар
nastyboy

Рейтинг: 1202

Мнениеот kubetata » Съб Сеп 11, 2010 12:36 pm

Никога не карайте с кецове с изтъркани подметки!!

Вчера си карах из DiRT-oвете и решавам да скоча 3-тия скок... и във въздуха се сещам, че съм с гадните кецове... съответно сега имам малко дупки по левия прасец от безкомпромисните ВП-565...

Dont be a fool like me... bleeding all over the place.... :splat:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот HighFlyer331 » Пон Сеп 13, 2010 11:30 pm

мойто не е точно падане...Слизам от байка,стъпвам накриво,са крака ми е кат домат :bigeyes:
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Мнениеот Drag4o0 » Вто Сеп 14, 2010 9:53 pm

Мойто беше във Видин(сега съм в София).Правя си аз заден баланс и нещо предницата се криви на дясно,а от дясната страна на 30см имаше бордюр.Предната гума слизаше надолу.Застанах на 2 гуми, но късно.Бях с голяма скорост и леко се подпирах на бордюра с десния си крак, но НЕЗНАЙНО защо натиснах предната спирачка.Резултат:"излетях" :rofl: :rofl: през кормилото право в цветята(имаше цветя на бордюра.жената излиза и ми се развика, а не й беше ЗОР аз как съм :D :D а аз бях с леко охлузен лакат и леко надрано коляно.Никога няма да забравя тва падане. :rofl: :rofl: А един път на 1 стръмна пътека с ниска скорост <5км/х набивам задна спирачка да видя гумата дали държи:резултат:"легнах" на земята, без охлузвания, ама не Заспах. :D :D
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот the7one » Чет Сеп 16, 2010 9:16 pm

ICEonFIRE написа:Най-нелепото ми падане е и най-сериозното.Миналата година си карам по една стръмна надолу улица с около 30 км/ч,и изведнъж влизам в една дупка и тръгвам да се премятам през кормилото.Следващото нещо което помня по думите на приателя с който бях 2 мин по-късно е как са ме сложили на бордюра и са се насъбрали 6-7 човека да ми помагат.Много е страшно да загубиш памет макар и за 2 мин.Отървах се с охлузен гръб,охузени ръце и рана на главата,но благодарение на каската се отървах толкова леко,иначе незнам какво щеше да стане.
А като говорим за най-смешното,то се случи на едно масово каране миналата година във Плана планина,при спускането по едно пътче влизам в коловоз,изведнъж колелото остана на място,аз прескочих кормилото и така около 6-7 метра докато се спра,но дори не паднах. :peace: :D

И аз един път в западния се спускам без каска и като се ударих в едно дърво. НЕ помних нищо за 5 мин и получих комоцио и пукната лява китка
the7one

Рейтинг: 965

Мнениеот rosendvd » Чет Сеп 16, 2010 10:32 pm

миналата седмица си карам по главната с около 15км и естествено псуване има към тъпи заспали шофьори отнемащи предимство(кога ли ще набия някой) и карам по надоло и аверчето пред мен на около 15м и гледам някъква задница на кола излиза на заден и аз докато пишех номера на факания шофьор отнемащ предимство с дясната ръка а с лявата държа спирачката и натискам рязко и по едно време на земята :D телефона на една страна колелото зад мен аз предно полусалто и псувайки пак шифьори :rofl: ,изненада ме една двойка младежи като ме пита "има ли ви нещо" и аз нищо не усещам викам няма ми нищо, авера и тои ме пита удари ли се ,и аз "нищо ми няма",ама ядосан :D ,качвам се ама по едно време взе да ми пари дясния лакет и същото рамо,ожулване доста,на колелото само седалката има леко скасано колкото 5ст.(слава богу) иначе като малък съм падал мн и няма да ми стигне поста тука :D :beer:
Аватар
rosendvd

Рейтинг: 1220

Мнениеот fastera2 » Нед Сеп 19, 2010 1:47 am

Много сменшна история от преди 3-4 години непомня вече...Имах най-обикновенно колело с 2 амортисьора.Обичах да го карам лудо без да си правя сметката,че то не е предназначено за позьорските ми изпълнения.Деня беше хубав,след многочасово висене в реставраций на така любимото ми превозно средство реших да пробвам какво съм стъкмисал.Излизам да карам и всичко си беше наред...До момента,в който не реших да скоча един бордюр.Ще си кажете какво пък толкова един обикновен бордюр...Но за да бъде по сложна "каскадата" презимяването трябваше да се усъществи ЕВЕНТУАЛНО върху една улица,която тъкмо я Хасвалтираха (бяха положени за настилка само белите камъни,над които се поставя Хасвалта...).Все пак това беше едно предизвикателство за мен.Височината беше малко повече от колкото можех да скоча.Засливам се аз стигам до бордюра отскачам и АХА да се преземя и усещам как получих нежелан контакт с майката земя :crap: .И какво си мислите?! ?! ?!Изправям се и какво да видя ботушите и стейшъните на вилката (Logan мисля,че беше) се бяха разделили едно от друго...Много нелепо падане.Непомня какво ми имаше...Може би малко охлузвания.Луди времена бяха :rofl: .
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот TheAnimal » Пон Сеп 20, 2010 10:38 am

Дори и за миг не съм си помисляла, че мога да се пречукам така балъшки. На равно, на асвалт, без да правя нищо изтървах педала и полетях през кормилото напред. Резултата: два пръста на лявата ми ръка са с двоен размер, китката на дясната ме боли жестоко, болки в тазобедрената кост, ожулени колене, като се пребрах си беше чиста касапница по мен...кръв, кръв. И най-хубавото от цялата работа беше, че бях с каска иначе щях да съм с доста големи щети и по главата. По-тъпо падане досега не съм имала :(!:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот spirov92 » Пон Сеп 20, 2010 8:47 pm

На обиколката на Витоша, някъде към края имаше едни серпентини. Минавам без проблеми 1-2 завоя, после на правия участък прекалих с предната спирачка. Ама леко ми се размина де-само дето няколко дена ме боляха китките :D
spirov92

Мнениеот Gopeto » Вто Сеп 21, 2010 7:07 pm

Те паданията са много, ама ще ви разкажа само някои от тях.. :)
Та карам си аз колелото в парка и включвам по-тежка скорост и веригата ми пада, поглеждам надолу и след 2-3 секуни се блъснах в едно дърво на 3 см разстояние от окото се оказа раната. Болеше ме, но като паднах от колелото направо се пукнах от смях.
Друга случка.. Обикаляме с един фр из града и отиваме да видим в училището кой има.. И влизам аз в двора и гледам няма никой и мисля да обърна и незнайно защо реших да е със задна спирачка. Въртя кормилото и не съм видял и съм стъпил със задната гума на един плосък и дебел (на широчина) камък, и познаите кво става - завърта се колелото и аз на земята.. :roll2:
Gopeto

Рейтинг: 1200

Мнениеот c0ck7aiL » Нед Окт 20, 2013 1:43 am

Точно днес.. Застанал съм на колелото на един баир и си приказвам с майка ми по телефона и как бях застанал много смешно...(подпирам са на колелото, пък то на нищо не се подпира) и каската ми на кормилото.. и бам колелото падна... счупи ми се козирката и сега се нервя супер много.. :(!: :banghead:
c0ck7aiL

Рейтинг: 1200

Мнениеот rarekin » Чет Ное 07, 2013 6:43 pm

Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот XaCkBuTukC » Съб Ное 09, 2013 3:59 pm

Тази година Май месец ... със автомати от 3 месеца.. излизам от кръчмата .. пред кръчмата има бордюрче не повече от сантиметър.. вдигам предната гума без да го газя.. решавам че ще вдигна и задната за да не го газя ей така да тренирам за техника :D Скороста е под 5км/ч и вдигам и задната... да ама нали съм свикнал от педалите да дръпвам здраво.. за да се вдигне малко .. а със автоматите става супер лесно с малко усилие.. и вдигнах задната толкова.. че се човкирах :D докато падам.. не знам защо си събирам ръцете пред мен (едната е стиснала другата) и палците образуват нещо като шип който при падането се забива в гръдния ми кош (поне 2 месеца имах болка в гърдите).. ставам оглеждам се .. никой не ме видя... :) и продължавам

Иначе стандартното с автоматите... от карането в снега.. пружината спекла .. и никой не ме светна да ги смажа.. и спирам пред работа ... и се опитвам да си откача крака.. ама не става :) при което само имам време да кажа.. Мамка му и да се килна върху съквартиранта (също с колело) и му отчупвам стопчето от каплата , пружините бяха толкова спекли че не се откопчаха дори и като паднах и трябваше доста силно да завъртя
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Предишна

Назад към Други