Има и разни снимчици из коментарите..

klmn написа:http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2701§ionid=5&id=0001301
Има и разни снимчици из коментарите..
4getcredo написа:Много хубава статия! С автора мислим по много сходен начин
TOYAGA написа:4getcredo написа:Много хубава статия! С автора мислим по много сходен начин
Тва е щото сте на едни години сигурно... Набрали сте критична маса, но не ви е минала първичната ферментацияНяма лошо! Становището като цяло е грамотно, но ако идеализмът се неутрализира с малко от първия коментар на Чичо Фичо във форума на СЕГА, нещата почти си идват на мястото...
TOYAGA написа::agree: Естетските внушения са ОК, ...
TOYAGA написа:..., но трябва да се комбинират някак със здрав предприемачески разум и мъдри контролни механизми от страна на държавата - иначе просто няма да имаме туризъм при перфектни предпоставки за такъв.
4getcredo написа:с това отново опираме до някаква по-обща ценностна нагласа, която не е много присъща на българския "елит".
- Виж ми едитаPtD написа:4getcredo написа:с това отново опираме до някаква по-обща ценностна нагласа, която не е много присъща на българския "елит".
Много добре си е нагласен даже... Към "сухото"!
Но колко години ще трябват за да се възстанови природата?TOYAGA написа:Ааа, ше се отучат, ше се отучат... Чакай само да скиват, че мангизите текат към съседа, който мете и улицата пред двора си. Ше видиш, че и неизмазаните прогимназии тип "Седларов" ще изчезнат, и мутробарока ще го налазят булдозерите и всички инфрасруктурни недомислия ще се изринат без следа...
И не заради друго, а точно заради парите.
TOYAGA написа:Не ми се задълбава, но такова нещо като елит у нас в момента просто няма. Ако се сложи настрана цялата чалга-звездомания и кичозен медиен врясък и вниманието се концентрира единствено върху микроскопичната есенция на есенцията на обществото, ще лъснат два типа индивиди - страдащи от различни изкривявания фрагменти от миналото и все още недоказали жизнеспособността си зародиши в ембрионален стадий. Няма други. Другите, истинските, идват с времето и с поколенията...
Или заради държавната политика, която в случая липсва.TOYAGA написа:Ааа, ше се отучат, ше се отучат... Чакай само да скиват, че мангизите текат към съседа, който мете и улицата пред двора си. Ше видиш, че и неизмазаните прогимназии тип "Седларов" ще изчезнат, и мутробарока ще го налазят булдозерите и всички инфрасруктурни недомислия ще се изринат без следа...
И не заради друго, а точно заради парите.
TOYAGA написа:Хм... По принцип аз съм особено предпазлив при употреба на думи като "елит", а когато се налага отнасянето им към тукашната политкласа и хайлайф я комбинирам задължително с "т. нар." и ""
..
TOYAGA написа:... Другите, истинските, идват с времето и с поколенията..
PtD написа:TOYAGA, разбира се, че ще си дойдат нещата по местата, само че можеше да не се стига до такива ексцесии въобще...
klmn написа:Но колко години ще трябват за да се възстанови природата?
А и шибания нефтопровод ще довърши всичко май..
PtD написа:TOYAGA, разбира се, че ще си дойдат нещата по местата, само че можеше да не се стига до такива ексцесии въобще... Ако тия дето взеха куфарчетата имаха малко от малко акъл и не бяха възпитани в "моето си е мое, а общото пак е мое".
Мда, Чичо Фичо ни е нарисувал розово бъдеще. Ще поживеем - ще видим.TOYAGA написа:Становището като цяло е грамотно, но ако идеализмът се неутрализира с малко от първия коментар на Чичо Фичо във форума на СЕГА, нещата почти си идват на мястото...
TOYAGA написа:Не са ти ясни нещата
4getcredo написа::offtopic: Малко е извън темата, но скоро излезе една книга, която доставя доста от историческия контекст на онова, за което говорим... "Комуналният капитализъм" на Румен Аврамов. Не съм я прочел още, но познавам някои от тезите на автора и ми се виждат добре промислени и проверени. Ето ТУК може да видите предговора на книгата.
did написа:PtD написа:TOYAGA, разбира се, че ще си дойдат нещата по местата, само че можеше да не се стига до такива ексцесии въобще...
Сигурен ли си? Може математически строго да се докаже, че ексцесиите могат да се отложат, но не и да се предотвратят, при това отлагането има кофти ефект.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта