[quote="did"]
[quote="SPA"]
Пък и е по-добре е да броиш оборотите на гумата отколкото на педалите. Така, че според мен каданса отпада като вариант.
[/quote]
SPA, при велоергометрите без гуми как отчитат "изминато разстояние" и "пропилените калории"
Това все пак не е велокомтютър, а датчикът за каданса е необходим за да се смятат "пропилените" калории. Правилото е много просто, пише го в книжките на всички велоергометри.
А туй, че няма датчик... Най-вероятно този часовник TCM са го продавали заедно с някое тяхно фитнес-съоръжение (подвижно или неподвижно, по-вероятно да е неподвижно), в което е вграден съответния датчик, ама въпросното съоръжение не се предлага, а е останал само часовника.
[/quote]
Дид май бирите в палатката са ти замъглили острия взор.

Отначало говоря за Hiking Watch - не за някой фитнис уред или за часовник с пулсомер и т.н. Вметнах само, че имаше bike функция забележи към "ВИСОТОМЕРА" на която не знам точното предназначението. Тоягата спомена каданс и от там тръгна спора къде е по-хубаво да се мери. След като смятате че висотомера може да се свърже по някакъв практичен начин с оборотите на педалите, аз не искам да споря по-въпроса.
Така и не разбрах защо толкоз го впрегнахте часовник, че има датчик. За този тип часовници мисля, че не е въобще типично. Разбира се има и изключения но те са към графата скъпи играчки от $300-400 нагоре.
Относно Тояга заяжданията съм напълно съгласн с него. Скъпото си е скъпо, ТЦМ си е боклук. Само една забележка ще вметна, че всички сме си боклучари в таз стрна. Даже толкоз ни харесва, че от време на време си правим боклукхепънинг. Пък после викаме, че държавата била виновна

:D:D:D