Митинг на Атака, национализъм, патриотизъм

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот uha_rampage » Чет Мар 09, 2006 10:38 pm

"-- мистичен символизъм ( справка: http://www.vestnikataka.com/az.html )"

Буахахах това какви са глупости просто нямам думи :)
"свят на славата", "вечният сред вечността"
Излагация...
Това просто е първата буква от глаголицата...
на скапан фон :)
Между другото в твоята картинка няма ли символика???

"-- национализъм (справка: реториката срещу турците, циганите, евреите, как България била управлявана от трима не-българи, и т.н.)"

Е да не би да не е прав за това, че не са българи? :)
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Чет Мар 09, 2006 10:40 pm

Nightwolf, прощавай, ама след прочит на постовете ти, човек остава с впечатлението, че вярваш не 100, ами 150% ;) Не се обиждай, ама звучиш като някой религиозен фанатик.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Мар 09, 2006 11:01 pm

@uha_Rampage&Nightwolf
Моля да ми обясните какво означава българин и съответно небългарин. Не се заяждам, нито пък смятам да браня някой от визираните трима, но ми се ще да видим кой как борави с понятията. И така, дайте ми определение кой е българин и кой не е. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 11:02 pm

uha_rampage: а кои са тези тримата и какви са?
Би ли ми казал, щото все пак аз поне не си пия кафето с тях...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Чет Мар 09, 2006 11:03 pm

[quote="uha_rampage"]
"-- национализъм (справка: реториката срещу турците, циганите, евреите, как България била управлявана от трима не-българи, и т.н.)"
Е да не би да не е прав за това, че не са българи? :)
[/quote]

Просто изреждам характерни признаци на фашистките организации и идеологии, напр. национализъм. Доколкото знам, и тримцата са български граждани със всички, произтичащи от това права и задължения. Ако искаш да живееш в държава, в която има значение, че единия бил половин етнически руснак, другия половин или колкото там етнически германец, а третия етнически турчин, върви си я направи някъде другаде. Проявите на расизъм показват единствено комплекс за малоценност.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 11:06 pm

[quote="Nightwolf"]
и ти се превръщаш в една овца
[/quote]

ми аз съм си овца... :dgrin:
че и Пастир си имам - казва се "здрав разум"
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 11:15 pm

[quote="velco"]
фашистките идеологии, напр. национализъм.
[/quote]

Ако си коректен докрай би трябвало да уточниш, че говориш за моноетнически национализъм ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Чет Мар 09, 2006 11:25 pm

@Admin,ако те интересуваше чисто и просто какво е "българин" щеше да отвориш първия речник и да видиш какво пише там-"българин" е човек,от българска народност,от български произход.Но ти искаш да чуеш и нещо друго,затова аз бих добавил към определението и:човек с българско самосъзнание.Човек,който чувства България по-близка от всичко друго.За съжаление тримата глупаци не са нито в буквалния,нито в моя смисъл българи.Те,както и останалите продажници са интернационалисти,т.е. в свободен превод-не ги е*е нито къде живеят,нито къде си харчат парите.Язък им за образованието и "интелигентността" щом могат да се изкривят така.Това не са хора за мен и всички заслужават:boxing:
Гост

Мнениеот klmn » Чет Мар 09, 2006 11:37 pm

:popcorn:..направо сте за парламенто..:popcorn: :D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот velco » Чет Мар 09, 2006 11:50 pm

[quote="Nightwolf"]
Човек,който чувства България по-близка от всичко друго.
[/quote]

<s>Deutchland, deutchland</s> Bulgarien uber alles. Heil fuhrer. Ойларипи майне швайне.
velco

Мнениеот Admin » Пет Мар 10, 2006 9:28 am

Nightwolf, знам много добре какво означава българин, и то с повече от едно значение (сещам се за поне три възможни аспекта), но както предполагах, понятието ти за българин е някакво лично твое и, бих казал, идеалистично, без да има нищо общо с понятията, възприети от разни науки, които са залегнали и в различните закони, международни актове и т.н. Разбира се, лошо няма да го употребяваш в подобен крайно субективен смисъл за лични цели - проблемът е, че така не може да се води нормален разговор, защото не се използват общоприети значения, а някакви си лично твои. По тази логика аз бих могъл да кажа, че любимият ти лидер е една маймуна примерно. Що пък не, може по моето си, лично съдържание, което влагам в думата маймуна, той да е точно това. Голям праз, че според биологията маймуна значи друго, подробности...:banghead:

Edit: Провокирах те съвсем умишлено, за да се види колко е лесно човек да бъде манипулиран само с думи, когато значението на тези думи се промени и се натовари със смисъл, различен от приетия. На практика излиза, че според теб дали човек е българин или не е нещо изцяло субективно, т.е. зависещо от преценката дали той милее за България или не. (Само за справка на други ще отбележа, че това, разбира се, не е така. Понятието "българин" има поне три значения, които мога да нарека обективни). Кой прави тази преценка? Ти? Сидеров? Някой друг? Ето това, драги мой, е поредната предпоставка за диктатура - когато един или няколко души решават кой какъв е, кой да живее и кой да мре, на кого да му национализират фабриката и на кого не. И, разбира се, те винаги ще намерят подходящите думи, за да оправдаят позорните си действия, дори ако трябва да подменят изцяло смисъла и съдържанието на тези думи. Добре ги следваш, браво!
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пет Мар 10, 2006 10:43 am

[quote="Nightwolf"]
Това са големи хора,все пак.
[/quote]

:eek2::dunno::crazy::banghead::nuts::D
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 10, 2006 12:05 pm

@Admin,аз да съм казал,че не зачитам научните определения на думата "българин",които се използват както казваш в науки,закони,нормативни актове и тн.Естествено,че се гледа това.Но искаш да ми кажеш,че за теб няма нещо повече от сухи данни и определения?Вие човешки същества ли сте бе хора?!За това ти казах,че има нещо повече,а то е да имаш "българско самосъзнание",не ме карай да ти изреждам поеми и стихотворениея,които би трябвало да са едно от нещата,които изграждат ценностната ти система,изграждат смисъла на това да се ЧУВСТВАШ БЪЛГАРИН.Естествено,че такова определение няма в речниците.Защото то е нещо над сухите определения,или го имаш или го нямаш.И най-важното-по делата на човек си личи дали го има или не.По делата сме приели Левски,Ботев,Бенковски и много други за българи в истинския смисъл на думата.Това са патриоти.И пак питам:отричайки мен кого защитаваш?Мисли като човешко същество,освен като робот.За каква манипулация говориш?Никой няма да им вземе гражданството на Сергейчо,Симеончо и Доганчо.Просто ми отговори като човек:кой заслужава повече да се нарича българин-нашите борци за свобода,които са си дали живота за една кауза или тези,които живеят против нея.В паспорта им може да пише "български гражданин",но по душа те са интернационалисти и това си личи по всичко,което правят.Не е нужно някой да ме настройва за да го забележа със собствените си очи.
Гост

Мнениеот Brave » Пет Мар 10, 2006 12:15 pm

Понеже, отвори дума за Левски, да те питам, не те ли е срам поне малко от твоите лидери-идоли, че използваха деня на обесването му, за политически цели? Ти чел ли си нещо за него? Я кажи, какво мисли той за турците, циганите и т.н.

Бахти тъпанарите... "Националисти". Правите така че след няколко години, дори патриотизма на нормалните хора да изглежда противен и архаичен.
Brave

Мнениеот Гост » Пет Мар 10, 2006 12:16 pm

[quote="Admin"]

Ето това, драги мой, е поредната предпоставка за диктатура - когато един или няколко души решават кой какъв е, кой да живее и кой да мре, на кого да му национализират фабриката и на кого не. И, разбира се, те винаги ще намерят подходящите думи, за да оправдаят позорните си действия, дори ако трябва да подменят изцяло смисъла и съдържанието на тези думи. !
[/quote]

Не мисля,че въвеждането на някакъв морал в политиката,задължително води до диктатура.Престани с крайните изказвания.А народа и преди Сидеров,разбираше кой е българин и кой не.Не мисли хората за толкова глупави.
А дали ще се налага да търсят "подходящите думи за да оправдават позорните си действия"...блабла...Времето ще покаже,Admin.А как мислиш,сегашните крадци дали намериха подходящите думи,с които да оправдаят позорните си действия?Тук и с "да" и с "не" да отговориш,струва ми се все същото е.
Гост

Мнениеот bikerider » Пет Мар 10, 2006 12:26 pm

[quote="Nightwolf"]

@Admin,аз да съм казал,че не зачитам научните определения на думата "българин",които се използват както казваш в науки,закони,нормативни актове и тн.Естествено,че се гледа това.Но искаш да ми кажеш,че за теб няма нещо повече от сухи данни и определения?Вие човешки същества ли сте бе хора?!За това ти казах,че има нещо повече,а то е да имаш "българско самосъзнание",не ме карай да ти изреждам поеми и стихотворениея,които би трябвало да са едно от нещата,които изграждат ценностната ти система,изграждат смисъла на това да се ЧУВСТВАШ БЪЛГАРИН.Естествено,че такова определение няма в речниците.Защото то е нещо над сухите определения,или го имаш или го нямаш.И най-важното-по делата на човек си личи дали го има или не.По делата сме приели Левски,Ботев,Бенковски и много други за българи в истинския смисъл на думата.Това са патриоти.И пак питам:отричайки мен кого защитаваш?Мисли като човешко същество,освен като робот.За каква манипулация говориш?Никой няма да им вземе гражданството на Сергейчо,Симеончо и Доганчо.Просто ми отговори като човек:кой заслужава повече да се нарича българин-нашите борци за свобода,които са си дали живота за една кауза или тези,които живеят против нея.В паспорта им може да пише "български гражданин",но по душа те са интернационалисти и това си личи по всичко,което правят.Не е нужно някой да ме настройва за да го забележа със собствените си очи.
[/quote]

С което само доказваш, че живееш дори в 19-ти век. Brave е прав, че сте тъпаци, съжалявам, но е факт. След време всяка мисъл за национално достойнство, дори елементарно, ще е "демоде" заради първосигнални маймуни като вас. А хората, които се опитват да спасят каквото могат ги наричате роби. Истината е, че робите сте вие. Защото нямате и капка представа от реалния свят, залъгвани сте от малки с патриотични приказки, защото беше нужно за националната държава. После модела на националната държава умря едновременно по целия свят благодарение на предишния фюрер и червените му близнаци след него. Интересно ми е дали си засичал с факти и една йота от това, в което вярваш. Че можете да промените нещата насила. Вярваш ли си? Поне прочети малко история, не сте първите. Да ама не.

Ужасната истина, умнико, е че работите за това срещу което се борите. Вие сте тези които забивате пирони в ковчега на България, вместо да ги махате.

Пази Боже сляпо да прогледа !!!!!!!!!!!!
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Мар 10, 2006 12:33 pm

[quote="Nightwolf"]
А народа и преди Сидеров,разбираше кой е българин и кой не.
[/quote]

Кой е тоя народ бе миличък? С колко от тях си пиеш кафето? Откъде знаеш какво мисли "народа"?
Какво мисли "народа"? Колко процента от него мислят А, и колко B? Как си позволяваш да говориш от името на всички хора в България?
Кой си ти? Откъде си се взел? Колко човека те подкрепят? Болна история... :crazy:

Ти си наистина за диагноза. Диагнозата е комунист. Съжалявам, но е факт. Може и да не го съзнаваш, но е така. Затова и вярваш на фюрери.

Честна дума, ти ми се струваш дори не и атакист. Ти наистина си някакъв примитивен фанатик. Чудесна почва си за терористични идеи. Няма да се учудя, ако след време решиш, че е оправдано да убиваш българи, за да се бориш срещу поредния "враг"...
Аватар
bikerider

Мнениеот Phil » Пет Мар 10, 2006 12:41 pm

[b]@Nightwolf :[/b]
Българин значи, човек с българско гражданство, независимо дали е роден тук или го е получил в последствие. Точно теб какво толква те интересува дали турчолята, дето се мотаят при халите се наричат българи или не. ТИ не можеш да промениш НИЩО! А и тези хора няма да излезат в чужбина и да позорят името на България. Това е по-характерно за хора, като твоя приятел Сидеров, който с крайните си фашизоидни изказвания ни връща век назад. Позроят го и тези БЪЛГАРИ, които отиват, уж да търсят светло бъдеще, а свършват в някой затвор. Позорят го тези БЪЛГАРИ, които изнасят бели робини, крадат коли или продават разни гадости.
Не един - 20 като Сидеров да излезат да плюят (буквално и преносно) на някой площад, полжението няма да се промени. Само се изостря и накрая ние ще сърбаме пак.
Да, и мен ме дразнят онези малцинства, които от доста време насам злоупотребяват с полжението си, и мен ме дразнят крайните изказвания на някои от членовете им, но времето на тежките брони и острите мечове е поотминало.
Do I have to get naked people for you to remember my name?
----
"If you know SuSE, all you know is SuSE, if you know Slackware - you know Unix"
Phil

Рейтинг: 1200

Мнениеот Crimson » Пет Мар 10, 2006 12:42 pm

Nightwolf ти си :popcorn::popcorn::popcorn:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот velco » Пет Мар 10, 2006 1:26 pm

[quote="Nightwolf"]
Просто ми отговори като човек:кой заслужава повече да се нарича българин-нашите борци за свобода,които са си дали живота за една кауза или тези,които живеят против нея.В паспорта им може да пише "български гражданин",но по душа те са интернационалисти и това си личи по всичко,което правят.
[/quote]

Забележи, че точно ти изглежда нямаш никакво право да се наричаш българин, още по-малко пък да определяш кой е и кой не е.

"Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било." -- Васил Левски
velco

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 10, 2006 2:06 pm

Върлият национализъм е последното убежище на некадърната и бедна духом личност(ако въобще може да се нарече личност подобно природно недоразумение)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Пет Мар 10, 2006 2:35 pm

[quote="Nightwolf"]

Просто ми отговори като човек:кой заслужава повече да се нарича българин-нашите борци за свобода,които са си дали живота за една кауза или тези,които живеят против нея.[/quote]

Отговарям ти веднага: всеки гражданин на България има правото да се нарече българин, както и задължения, произтичащи от гражданството му. Всеки човек има право да се самоопредели като българин (тук вече говорим за българин като етническо понятие) - това е второто проявление. Има е и едно трето, ама то не е важно в момента, може да има и други. Но понеже ти не искаш да поставяме нещата научно, суховато и коректно, а искаш по човешки... Думата, която ти убягва, е "патриот". Патриот и българин не е едно и също. Патриот е субективно - някой може да се смята за патриот, но само той да си мисли, че е. Обратно, може много хора да смятат някого за патриот, но той да не е. И т.н., и т.н. - вариантите са много. Неслучайно "българин" е обективно понятие, а патриот е субективно.
И не, няма да престана с крайните си изявления, защото те са предизвикани както от твоята сляпа вяра, така и от крайните възгледи на Атака. Съжалявам, но ако държиш да приемем, че те ще изпълнят обещанията си, няма как да не определя последиците като крайни, т.е. като диктатура.
И наистина е супер-гаден начинът, по който Атака използва възрожнеските идеали и личности и изобщо българската история. Човек вече, ако желае публично да се позове на тях, трябва да е виртуоз във владеенето на езика, че да успее да се разграничи от псевдонационализма и "патриотизма" на Атака.
И, между другото, всякакви сравнения между Левски, Бенковски и т.н., и изобщо на онзи исторически период с днешната действителност са доста неуместни.
Времето ще покаже, но времето, ако не пари, е най-малкото възможности, които може да пропуснем или изгубим, благодарение на Атака. Знаеш ли кое е най-жалкото, това, заради което се паля толкова? Че когато и фишекът Атака гръмне и опуши пейзажа, почитателите им, такива като теб, просто ще си потърсят следващия, на когото да повярват сляпо. Той ще изгрее сред пушека на предишния и ще заговори това, което искат да чуят хората. Нито за миг няма да ви хрумне, че вярата не решава реални, материални проблеми. Вярата е нещо за душата, а не за политиката, икономиката и т.н. Нищо чудно, че бизнесът с "пирамидите" имаше такъв успех в България. И,понеже съм присъствал на опит да ме зарибят за една пирамида, мога да те уверя, че моделът е абсолютно същия и в политиката - същия тип хора, същите похвати, същите резултати...
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пет Мар 10, 2006 2:55 pm

[quote="velco"]

[quote="Nightwolf"]
Просто ми отговори като човек:кой заслужава повече да се нарича българин-нашите борци за свобода,които са си дали живота за една кауза или тези,които живеят против нея.В паспорта им може да пише "български гражданин",но по душа те са интернационалисти и това си личи по всичко,което правят.
[/quote]

Забележи, че точно ти изглежда нямаш никакво право да се наричаш българин, още по-малко пък да определяш кой е и кой не е.

"Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било." -- Васил Левски
[/quote]

velco, моля ти се недей сега да изкривяваш целенасочено нещата. Ма на тебе ти личи, че искаш да злепоставиш Nightwolf и Атака... :lol:

Edit: не е лесно... :banghead:
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Пет Мар 10, 2006 3:25 pm

[quote="bikerider"]

[quote="velco"]

[quote="Nightwolf"]
[/quote]

[/quote]

velco, моля ти се недей сега да изкривяваш целенасочено нещата. Ма на тебе ти личи, че искаш да злепоставиш Nightwolf и Атака...
[/quote]

Аха, аха ... А то се пише, пише и после като дойдат да ми искат сметка, малиииииии, с кафявите ризи и факлите ....
velco

Мнениеот Гост » Пет Мар 10, 2006 4:13 pm

[quote="bikerider"]

[quote]

С което само доказваш, че живееш дори в 19-ти век. Brave е прав, че сте тъпаци, съжалявам, но е факт. След време всяка мисъл за национално достойнство, дори елементарно, ще е "демоде" заради първосигнални маймуни като вас. А хората, които се опитват да спасят каквото могат ги наричате роби. Истината е, че робите сте вие. Защото нямате и капка представа от реалния свят, залъгвани сте от малки с патриотични приказки, защото беше нужно за националната държава. После модела на националната държава умря едновременно по целия свят благодарение на предишния фюрер и червените му близнаци след него. Интересно ми е дали си засичал с факти и една йота от това, в което вярваш. Че можете да промените нещата насила. Вярваш ли си? Поне прочети малко история, не сте първите. Да ама не.

Ужасната истина, умнико, е че работите за това срещу което се борите. Вие сте тези които забивате пирони в ковчега на България, вместо да ги махате.

Пази Боже сляпо да прогледа !!!!!!!!!!!!
[/quote]

ООООО нееее:banghead::banghead::banghead: божее божеее.Това не е истина.След като ме наричаш тъпак,не мога да се въздържа,да не те питам докога ще държиш шлюза в мозъка ти,който ти пречи да мислиш,ЗАТВОРЕН?Човеко,язък ти за годините,вече го казах.Защо си се изкривил така и разбираш по най-извратения начин всичко,което кажа?Толкова ли сложно се изразявам,че не можеш да схванеш същината на нещата,и не можеш да приемеш нищо,което не се вписва в мирогледа ти?Кои са тия хора,които се опитват да спасят каквото могат,и които "ние" наричаме роби?Да не би да имаш предвид себе си?Кой ме е залъгвал от малък с патриотични приказки защото "са били нужни за националната държава"?:crazy:Когато бях първи клас е било 1992г и така са ме "залъгвали" до 1998 така ли?Какво значи да "залъгваш" някой със символите на българската история,момко?Щом като за теб думи като "идеал","ценности","патриотизъм" са "залъгване" вземи си сложи един фес на главата и поискай турско гражданство.Но може би не си само ти виновен за изкривения ти начин на мислене?Кажи го на някой литератор,че да възпитаваш децата на патриотизъм,любов към родината,зачитане на ценностите които са ни оставили светилата в нашата история,кажи му,че това е "залъгване" и виж как ще те изгледа:eek:Според теб,хората,които излизат на улицата да протестират срещу разграбването на България са роби?:crazy:Няма значение кой ги е изкарал,те протестират срещу реални проблеми приятелю,а не срещу несъществуващи,измислени от нечии болен мозък.Или ще отречеш,ще кажеш,че всичко е наред или,че не това е начина,нали?Не,робски манталитет е да се затвориш като плъх у вас,и да чакаш "другия" начин,който и ти не знаеш какъв е,но си го чакаш.И когато има реалната възможност да промениш нещо,както се опитва АТАКА,ти си затваряш очите и си запушваш ушите.Това е защото не можеш да повярваш,че нещата могат да се променят не чрез твоя илюзорен "друг начин",ами тук и сега.Да,такива хора като теб заслужават съдбата си.Напълно съм съгласен с теб.За какво променяне на нещата насила говориш,ежко?Да не би да направи безумната съпоставка,че като споменах,че трябва да се учим от примера,който са ни оставили Левски,Ботев и други,намеквам,че трябва да се въоражаваме,да се организират партизански воини и да заличим мръсната турска сган от територията на България?Дано не си си помислил това,защото ако е така,то ти си безвъзвратно загубен.Ще направя последен опит да вкарам капчица здрав разум в главата ти,та дано нещо остане:
АТАКА не е против турците,циганите,евреите или марсиянците-АТАКА е против нарушаването на законите и незачитането на човешките права от някои от тях.Както е и срещу измислените привилегии,които получават някои само защото са се обявили за малцинство.А малцинства в България НЯМА.АТАКА е за равнопоставеност пред закона на всички български граждани.Кое не можеш или не искаш да схванеш?Гледай повече АТАКА-Дискусионно студио и ще чуеш много ясно тези неща не от мен,ами от самите тях.Или си гледай продажните репортажи по Канал 1,слушай плешивия наркоман по БТВ,чети си статиите от жълто-червените вестници и си мисли,че ти казват истината.А те няма да ти кажат истината,защото работят за един и същи господар,обслужват интересите на едни и същи хора,които нямат интерес народа масово да научава за далаверите на ДПС,например.За изсичането на горите от техни хора и за милионите,които печелят от какво ли още не.За това,че в цели райони на България се говори само турски,че местния работодател не дава работа на българи,че някакви ненормалници искат да строят паметник на не знам си кой паша НА ВРЪХ ШИПКА!Че джамиите стават повече от църквите,че само в София има проект за изграждане на още 2-3 джамии.Че искат езика им да стане втори национален.Това е само опипване на почвата,изпробване докъде може да стигне общественото търпение.И ако такива хора като теб,примирили се с това продължават да си мълчат,рано или късно,ще поискат и автономия.Току виж станем федеративна република,и територии от България станат вече официално турски.Защото не ми се вярва,Първанов,който наруши конституцията и връчи мандата на ДПС да направи нещо.И както според теб ненормалника Волен Сидеров спечели толкова хора,то същите тези кенановци и кюнгюновци могат да направят същото.Но тогава вече ще е късно и не АТАКА ще е виновна за това,ами такива като теб,които са си мълчали когато е трябвало да защитят интереса на България.И то не с оръжие в ръка,както някой очевидно ти е промил мозъка,ами на площада,на един митинг,изразяващ мнението на народа.И какво насилствено има в това,кое е антиконституционното?Разбира се недай Боже да се стигне това,но на теб едва ли ти дреме толкова.Жалко е само,че Левски,Ботев и другите са дали живота си за свободата на България,когато такава е била блян,а такива като теб сега не могат да забележат реалната заплаха,която стои пред нас,ако продължаваме да си затваряме очите.Запитай се как биха говорили те СЕГА,какво биха правили СЕГА?.Щяха да ги обявят за фашисти,екстремисти със 100 пъти по-голяма злост,от тази,която изсипват срещу АТАКА.
Дано поне малко ти е влязло в главата,искрено се надявам за това.:peace:
Гост

Мнениеот Гост » Пет Мар 10, 2006 4:36 pm

[quote="Admin"]

[quote="Nightwolf"]

Просто ми отговори като човек:кой заслужава повече да се нарича българин-нашите борци за свобода,които са си дали живота за една кауза или тези,които живеят против нея.[/quote]

Отговарям ти веднага: всеки гражданин на България има правото да се нарече българин, както и задължения, произтичащи от гражданството му. Всеки човек има право да се самоопредели като българин (тук вече говорим за българин като етническо понятие) - това е второто проявление. Има е и едно трето, ама то не е важно в момента, може да има и други. Но понеже ти не искаш да поставяме нещата научно, суховато и коректно, а искаш по човешки... Думата, която ти убягва, е "патриот". Патриот и българин не е едно и също. Патриот е субективно - някой може да се смята за патриот, но само той да си мисли, че е. Обратно, може много хора да смятат някого за патриот, но той да не е. И т.н., и т.н. - вариантите са много. Неслучайно "българин" е обективно понятие, а патриот е субективно.
И не, няма да престана с крайните си изявления, защото те са предизвикани както от твоята сляпа вяра, така и от крайните възгледи на Атака. Съжалявам, но ако държиш да приемем, че те ще изпълнят обещанията си, няма как да не определя последиците като крайни, т.е. като диктатура.
И наистина е супер-гаден начинът, по който Атака използва възрожнеските идеали и личности и изобщо българската история. Човек вече, ако желае публично да се позове на тях, трябва да е виртуоз във владеенето на езика, че да успее да се разграничи от псевдонационализма и "патриотизма" на Атака.
И, между другото, всякакви сравнения между Левски, Бенковски и т.н., и изобщо на онзи исторически период с днешната действителност са доста неуместни.
Времето ще покаже, но времето, ако не пари, е най-малкото възможности, които може да пропуснем или изгубим, благодарение на Атака. Знаеш ли кое е най-жалкото, това, заради което се паля толкова? Че когато и фишекът Атака гръмне и опуши пейзажа, почитателите им, такива като теб, просто ще си потърсят следващия, на когото да повярват сляпо. Той ще изгрее сред пушека на предишния и ще заговори това, което искат да чуят хората. Нито за миг няма да ви хрумне, че вярата не решава реални, материални проблеми. Вярата е нещо за душата, а не за политиката, икономиката и т.н. Нищо чудно, че бизнесът с "пирамидите" имаше такъв успех в България. И,понеже съм присъствал на опит да ме зарибят за една пирамида, мога да те уверя, че моделът е абсолютно същия и в политиката - същия тип хора, същите похвати, същите резултати...
[/quote]

Вече казах,че патриота се вижда по делата му.А да си патриот в България се оказа много опасно.Още малко ще го забранят със закон.Както навремето са гонели революционерите ни с пушки,сега гонят АТАКА предимно с думи естествено,живеем в 21 век.Разликата е,че тогава са се борили за освобождение от турско робство,а сега трябва да се борим за освобождение от българско робство.Така и не мога да разбера,кое е това,което те кара да мислиш,че ще има диктатура.И да не би да имаш предвид диктатура като тази от 44 до 89г,не ставай смешен.Едно по-голямо спазване на законите,повече дисциплина,търсене на отговорност на престъпниците,заработване на институциите и поне малко повече доверие в тях.Кое е диктатура?Не разбираш ли,че всичките ни проблеми идват от свободията,която ни донесе псевдо демокрацията.От БЕЗЗАКОНИЕТО,което е обхванало България.Нали това искаш и ти,това искам и аз-да живеем в по-нормална страна с повече спазване на законите?Не е толкова трудно да се постигне,зависи кой го прави.
Гост

Мнениеот mih » Пет Мар 10, 2006 4:58 pm

@Nightwolf
що се пънеш, когато на всеки му стана ясно, че губиш отвсякъде? за едното его?!

В твое лице виждам поредния огорчен от настощето млад човек, който се бунтува срещу липсата на възможности и в търсенето е избрал [i]погрешната[/i].
Сигурно те блазни мисълта да спориш с по-големите от теб, да си внушаваш, че си прав, че си извоюваш място и т.н., но истината е друга - и тя е, че не си дорасъл още за да разсъждаваш независимо, и не ти е по силите да водиш подобен спор, но най-вече не ти е по силите, защото си взел грешната страна.
Не ни мъчи повече, ами се помъчи да се изолираш за известно време от всякакви медии, политически разговори и тям подобни мероприятия, и после поразсъждавай сам - просто пробвай, да видим дали ще има резултат. Пък ако няма веднага - не се отчайвай, а просто откажи да вярваш на онези, които ти казват наготово какво да мислиш и издигни Твоя Разум по-нагоре в инстанциите, които слушаш, и обърни повече внимание на историята, но не само на България, но на Европа и света като цяло. Правилната преценка е идеално и прекалено разтегливо понятие, но всеки напредък към нея е път към свободата на духа.
Извинявам се, ако съм те обидил по някакъв начин, не това беше целта.
Сполай ти!
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот velco » Пет Мар 10, 2006 5:10 pm

[quote="Nightwolf"]
"идеал","ценности","патриотизъм" са "залъгване" вземи си сложи един фес на главата и поискай турско гражданство.Но може би не си само ти виновен за изкривения ти начин на мислене?
[/quote]

Типичен изкривен начин на мислене.

[quote]
Кажи го на някой литератор,че да възпитаваш децата на патриотизъм,любов към родината,зачитане на ценностите които са ни оставили светилата в нашата история,кажи му,че това е "залъгване" и виж как ще те изгледа:eek:
[/quote]

Ти нарочно ли се правиш, че не разбираш? Не е залъгване за въпитаваш децата на патриотизъм, залъгване е да ги възпитаваш на фашизъм и расизъм и да им разправяш, че това било патриотизъм. Но, както вече беше отбелязано, налицие е типичната тоталитарна практика да се измислят нови значения на думите. Националист значи патриот. Фашист значи демократ. War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength. (Хмм, чудя се дали младежът знае откъде е това...)

[quote]
И когато има реалната възможност да промениш нещо,както се опитва АТАКА, ти си затваряш очите и си запушваш ушите.
[/quote]

Глупости. Напротив, цялата тази тема е опит да се отворят очите (и твоите) точно за се види НАКЪДЕ се опитва Атака за промени нещо.

[quote]
АТАКА не е против турците,циганите,евреите или марсиянците-АТАКА е против нарушаването на законите и незачитането на човешките права от някои от тях.
[/quote]

Защо въобще се споменава "нарушаването на законите и незачитането на човешките права от някои от (турците,циганите,евреите тях)"? Защо Атака има е специалното отношение към "турците,циганите,евреите"?

[quote]Както е и срещу измислените привилегии,които получават някои само защото са се обявили за малцинство. А малцинства в България НЯМА.
[/quote]

Дефинирай "малцинство", за да разберем какво има и какво няма.

[quote]АТАКА е за равнопоставеност пред закона на всички български граждани.
[/quote]

Противоречиш си. Преди малко приказваше за "турците,циганите,евреите". А още преди малко недоволстваше от употребата на "българин" кото обозначение на "български гражданин" и по някакъв начин поставяше "българин" НАД "български гражданин".

[quote]
Защото не ми се вярва,Първанов,който наруши конституцията и връчи мандата на ДПС да направи нещо.
[/quote]

Как точно? Би ли посочил коя глава и член? Ето ти линк за твое удобство: http://www.constcourt.bg/constcourt/aktkon.htm

[quote]
И както според теб ненормалника Волен Сидеров спечели толкова хора,то същите тези кенановци и кюнгюновци могат да направят същото.
[/quote]

Наличието на идиоти не е извинение за бъдеш и ти самият идиот.

[quote]
Но тогава вече ще е късно и не АТАКА ще е виновна за това,ами такива като теб,които са си мълчали когато е трябвало да защитят интереса на България.
[/quote]

Какво мълчание, бе, нали точно в този момент това правим - защитаваме интереса на България от най-голямата опасност в момента - Атака (не че е кой знае колко голяма опасност).

[quote]Жалко е само,че Левски,Ботев и другите са дали живота си за свободата на България,когато такава е била блян,а такива като теб сега не могат да забележат реалната заплаха,която стои пред нас,ако продължаваме да си затваряме очите.
[/quote]

За пореден път - много добре виждаме РЕАЛНАТА заплаха. ТИ си този, които си затваря очите.

[quote]Щяха да ги обявят за фашисти,екстремисти със 100 пъти по-голяма злост,от тази,която изсипват срещу АТАКА.
[/quote]

Че защо? Защо си мислиш, че тяхната идеология проявява характерните признаци за фашизъм? И случайно да си забелязъл, че вече не сме 18-ти, ами 21-ви век? Че сме отделна държава?
velco

Мнениеот Brave » Пет Мар 10, 2006 5:22 pm

Само за протокола да отбележа, че АЗ ви наричам тъпаци. Държа да се знае. Не ми отговори нищо за политическия митинг на 19.2.2006. Не ни обясни, как точно ще се осъществи великото преразлеждане на сделки... Само знаеш да преразказваш словата на Водача. Айде вземи измисли нещо сам.

Като ви дразни толкова, че някои турски фирми изискват турски език, за да работиш за тях, що не вземете да се възмутите и от това че 90% от фирмите в България изискват английски? Що не повдигнете глас, че в много български и филиали на световни компании у нас, вътрешно-фирмената кореспонденция се води на западен език? Защо, не вдигате вой до небето, че във всеки брой на вестник, има обяви за търсене на служители изписани на чужд език. Знаете ли че в една меко казано известна компания за безалкохолни напитки, трудовите договори, дори нямат копие на български език? Ето това наричам двоен стандарт - използвате насадената ни в училище омраза към турците, за да си развявате байрака по-високо.

Едит:
[quote]Защото не ми се вярва,Първанов,който наруши конституцията и връчи мандата на ДПС да направи нещо.

Как точно? Би ли посочил коя глава и член? Ето ти линк за твое удобство: http://www.constcourt.bg/constcourt/aktkon.htm[/quote]

Нарушил е Новата конституция. Ние още, не сме я виждали, щото тя е в болното съзнание на г-н Сидеров.
"чл. 1 ал. 1 Партия "АТАКА" има ръководна роля в НРБ..."

По-големите от нас си спомнят този член...
Brave

Мнениеот Phil » Пет Мар 10, 2006 6:27 pm

Националист или дори патриот, не е този, който вика като ненормален "България над всичко, турците вън", а онзи, който знае историята на страната си, който върши дела, които да я прославят, независимо дали е извън нея или не. Горди българи, могат да бъдат шахматистите, няколкото ни футболисти в чужбина, хората, които преподават в западни унивеситети и куп други, направили нещо значимо за името на родината си - защото, когато на някой чужденец, приятел на тези хора му кажат "българин", той се сеща за личности, постигнали много!
А ти - какво? България това, Първанов онова, тия вън, онея вътре - Сокобан яко (култова игричка :) )

В интерес на истината, тук едните ще си спорят с другиЯ и нито той ще сколни, нито ние. Само си чешем езиците и пълним ДБ-то на форума с глупости. На мен това ми се вижда безмислено :beer:
Do I have to get naked people for you to remember my name?
----
"If you know SuSE, all you know is SuSE, if you know Slackware - you know Unix"
Phil

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Други