Газови пистолети

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 12:24 pm

Хкхм...

onion, СЛУЧАЙНО да си забелязал, че тва място тук е ФОРУМ и всеки (включително и начумерените чичковци с проблеми в личния си живот) има право да изказва мнение? Включително и по отношение на това какво мисли за останалите членове на форума?

ЕВЕНТУАЛНО да си си задавал въпроса, ЗАЩО ВСЕ ПАК някой НЕ желае да притежава/носи/ползва газово/бойно оръжие, след като в собствените ти представи притежаването/носенето/ползването на газово/бойно оръжие е висш приоритет? Защото е тъп? Защото е луд? Или защото трябва да си занесеш телевизора на основен ремонт?

И въобще - защо е толкова трудно да се проумее, че оръжието е кофти средство за овладяване на проблеми дори в качеството си на възпиращо средство? Просто е тъпоумно - както в персонален, така и в локален план, НЕЗАВИСИМО от верни, неверни и въобще каквито и да било статистики. За глобален би трябвало да е ясно по презумпция...

Проблемът с престъпността не може да се реши със стрелба по престъпници. Нито пък с възпиращия ефект на масовото лично притежание на оръжие - просто защото източниците и степента на мотивация на престъпния контингент не се намират в пряка корелация с този ефект.

Има различни цивилизовани и изпитани форми за локално/глобално подтискане (за разрешаване и дума не може да става) на проблема с престъпността, но в България към момента те се намират в зачатъчен и/или изроден стадий на развитие. Затова бих препоръчал на всеки да се насочи към цивилизованите и изпитани форми за персонално справяне с проблема. Същите се изразяват в превантивни мерки (застраховки, охрана, избягване на местоживеенето, местоработата, пребиваването и преминаването през райони с висока концентрация на криминални прояви) и активни такива, засягащи съдействието на полицията...

Пуцането НЕ Е цивилизован метод.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Чет Апр 27, 2006 12:28 pm

[quote="onion"]
Или според теб п***а с малка п***а, стахливец и т.н. са нормално обръщения, защото той сложи под този знаменател всички които имат или биха имали оръжие ?
[/quote]

Не са обръщения, а квалификации. И ги намирам за нормални, когато не са насочени към никого конкретно. Все пак TOYAGA също има право на мнение нали? По-рязко или не, това си е неговото мнение. Ако мислиш, че влиза в разрез с правилата, ок, ама аз не мисля така.

Всъщност изобщо не разбрах защо се отклоняваме към TOYAGA, толкова ли не остана какво да се каже по темата?

Edit: Опа, той начумерения чичко :rofl: ме е изпреварил...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот onion » Чет Апр 27, 2006 12:34 pm

@TOYAGA съгласен съм на 100% с теб за едно , всеки има право да изказва мнение за останалите , ама като го направи и веднага "сдържай се" значи всички сме равни ама некои са по-равни щото за тях няма "сдържай се" ?
Нямам намерение да обиждам никого , а ти го правиш по мой адрес , е съжалявам че не ми е приятно да ме обиждат , проблемът явно е при мен!

Да ти хрумна че през цялото време говорим за самозащита, а не за решаване на проблема с престъпността???

Оръжието може да е тъпоумно средство за решаване на [b]улични[/b] проблеми , но е ефективно! Съжалявам, че нямам 15 години да науча бойно изкуство и чак след това да ходя да карам в Западния парк!

"Пуцането НЕ Е цивилизован метод."
за това пак съм съгласен , никъде не съм твърдял обратното , казвам само че е ефективно средство за самозащита и толкоз.

@bikerider никой не говори за правила а за това че някои хора примерно не обичат да ги квалифицират с обидни думички! И като не е конкретно към човек, това означава ли че не е обидно за групата която е квалифицирана?
www.zoo-info.org
сайтът за екзотични животни
onion

Рейтинг: 1198

Мнениеот bikerider » Чет Апр 27, 2006 12:38 pm

@onion:
Стремежа към самозащита, за който говориш е породен от проблема с престъпността, нали?

А "проблема" с уличната престъпност е породен от медиите и никой друг. Страховете също.

И мен би ме било страх да минавам през цигански катун в 12 часа през нощта, два пъти повече страх бих брал ако минавам в 12 часа през нощта през българско село. И затова не минавам. И затова не нося ютия. И затова не съм имал инциденти.

Спирам дотук, каквото имах да кажа, го казах.

[quote="onion"]
@bikerider никой не говори за правила а за това че някои хора примерно не обичат да ги квалифицират с обидни думички!
[/quote]

Тоест TOYAGA да мълчи, за да не обиди някого? :lol:
Много пъти съм го казвал, проблема е на обидения, щото той се обижда. Опитай да вникнеш зад конкретните думички. :peace:
Аватар
bikerider

Мнениеот onion » Чет Апр 27, 2006 12:40 pm

от медиите ли ?
да би да се опитваш да кажеш че такава няма , или че е в много по-малки размери ?

ЕДИТ: Ами аз също не минавам през такива места , но защо мислите че престъпления стават само на "места с висока концентрация на ... престъпници" (не мога да го цитирам по памет).
Престъпниците не са водни жаби та да си седят само в гьоловете. Има ги навсякъде. Имам приятел който е българин , съвсем нормален , средностатистически , живее в Центъра на Факултета защото така са се стекли нещата. И знаете ли какво , там няма проблеми с мангалите защото в ма'алата с познати физиономии не се занасят , но в друг квартал е имал проблеми с мангали, просто зщото те не са си в махалата и не ги знаеш къде живеят! think about it!
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот bikerider » Чет Апр 27, 2006 12:43 pm

[quote="onion"]
много по-малки размери ?
[/quote]

именно.
Аватар
bikerider

Мнениеот onion » Чет Апр 27, 2006 12:48 pm

ами аз не мисля така , въпреки че не съм чел вестник от години и рядко гледам телевизия!
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот onion » Чет Апр 27, 2006 12:53 pm

[quote="bikerider"]
Тоест TOYAGA да мълчи, за да не обиди някого? :lol:
Много пъти съм го казвал, проблема е на обидения, щото той се обижда. Опитай да вникнеш зад конкретните думички. :peace:
[/quote]

Както казах - всеки има право на мнение по даден въпрос , включително и за това какво мисли за мен!
Проблема е в това че някой те категоризира с някакви епитети , под които ти [b]НЕ[/b] се разпознаваш, още повече били те женски и мъжки полови органи, или се опитваш да ми кажеш че съм?!
Обидата [b]не е[/b] единствено следствие от това че някой те е нарекъл нещо и ти се обиждаш защото това е така! - това се опитваш да ми кажеш нали!

едит: Или ако ползвам метафората на TOYAGA - не всички можем да сме п*шки с големи п*тки (не е цитат , малко им размених местата) и затова носим оръжие!
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот KiZZo » Чет Апр 27, 2006 12:56 pm

TOYAGA , ти не използваше ли
[b]Si Vis Pacem, Para Bellum[/b]
за подпис ?
:o)
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот onion » Чет Апр 27, 2006 1:03 pm

:offtopic:
аз когато пиша мнение го коригирам няколко пъти преди да го постна за да не [b]прозвучи[/b] на някого обидно. Уважение към останалите се нарича. Ама явно някои хора предпочитат да пишат епитети и квалификации пък после да обясняват как "причината била в обидения", "как зад тези думи се криела истината" и т.н. е , аз прочетох и се почувствах обиден. Реагирах. Точка по тази тема!

[quote="KiZZo"]

TOYAGA , ти не използваше ли
[b]Si Vis Pacem, Para Bellum[/b]
за подпис ?
:o)
[/quote]

ако е вярно, че е ползвал това като подпис, то тогава сигурно става дума за война, ама с тояги , не с пищови ;)
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 1:12 pm

@ оnion
Не се афектирай! Никой не е виновен за дължината на пишката си...

@ KiZZo
Да.

@ bikerider
Чавесте нанай си феродо! :D:D:D:beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 1:29 pm

Както има мотивация, така има и демотивация.

[img]http://www.pishtov.com/Docs/SD-s_doors.jpg[/img]
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 1:35 pm

[quote="bikerider"]
И мен би ме било страх да минавам през цигански катун в 12 часа през нощта, два пъти повече страх бих брал ако минавам в 12 часа през нощта през българско село. И затова не минавам. И затова не нося ютия. И затова не съм имал инциденти.
[/quote]

Аз пък искам кат минавам в 12 часа през Факултето, да минавам както Клинт Истууд накрая в "Unforgiven" минаваше през селото с чифтето - брат'чедите да се крият в миша дупка. :nuts:

(Дано се сещате, че се майтапя).

(Само наполовина, де). :lol:
velco

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 1:55 pm

[img]http://picvalley.net/files/2006/04/27/16c90cf67f62698db373a31c5f442931.jpg[/img]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 2:02 pm

[quote="velco"]

Аз пък искам кат минавам в 12 часа през Факултето, да минавам както Клинт Истууд накрая в "Unforgiven" минаваше през селото с чифтето - брат'чедите да се крият в миша дупка. :nuts:
[/quote]

Поздрав с :cowboy::cowboy::cowboy:

[b]Бате Гойко [/b]

Бате Гойко ти внимавай
каубоец е отзад.
Моля те не му се давай,
щото има косопад.

Бате Гойко е индианец
но от ромски произход.
Може и да нема ланец,
но е кръгъл идиот.

Бате Гойко ти си мъж
Бате Гойко е веднъж.

Бате Гойко има мириз
на изпуснат пор вдовец
и в неговия ирис
гние дух на зъл боец.

Бате Гойко яко сецка
от лулата на мира.
Бате Гойко ще изпецка
всяка корист от врага.

(Дано се сещате, че се майтапя).

(Само наполовина, де). :lol:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот KiZZo » Чет Апр 27, 2006 2:08 pm

Зад една от вратите има гола мадама. Зад другите - негър с голем пищоф !!!
KiZZo

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 2:16 pm

TOYAGA: Не ти схванах мисълта. Какво искаше да кажеш ?
velco

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 2:17 pm

Малко "долна пропаганда" :lol:

"Нация от п*тки": http://www.catb.org/~esr/guns/cowards.html
velco

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 2:26 pm

[quote="velco"]

TOYAGA: Не ти схванах мисълта. Какво искаше да кажеш ?
[/quote]

Прецизирах въпроса. И те поздравих. На разположение съм за още пояснения.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 2:31 pm

:rofl::rofl::rofl:

Ох, не е истина направо ...

Извадки от:
http://www.catb.org/~esr/guns/gun-control.html

"Unlike the great majority of Americans (even a majority of gun owners) who seek controls for pragmatic purposes like saving lives, the anti-gun crusader's goal is with the symbolic function of a ban as an official endorsement of his views and [b]moral superiority[/b] and as a concommitant condemnation of guns and their owners".

"The idea of [b]gun ownership as sexual aberration[/b] has been casually espoused by such anti-gun luminaries as Arthur Schlessinger, Jr., Harlan Ellison, Mike Royko and Joyce Brothers."

"Anti-gun crusaders have traditionally derided gun ownership as a product of [b]exaggerated, unrealistic public fears[/b] of crime.{58} Extreme, unrealistic fear of crimes may amount to [b]mental illness[/b] and anti-gun crusaders do epithetically dismiss gun owners as [b]paranoid[/b] and gun ownership as a "national paranoia"."

:rofl::rofl::rofl:

Все едно автора е чел тази тема ...
velco

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 2:51 pm

[quote="velco"]

Все едно автора е чел тази тема ...
[/quote]

Не, той просто е нещастен американец...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Lubo » Чет Апр 27, 2006 4:46 pm

Onion, ако не тайна би ли казал ти къде живееш?

Понеже си мисля, че съм те засичал в един форум за домашни любимци не мислиш ли, че едно куче би ти дало и въпросната самозащита и доста повече бонуси :)
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Чет Апр 27, 2006 5:46 pm

@TOYAGA: :rofl::rofl::rofl::rofl:
:hbang::hbang::hbang::hbang:

:beer:

@velco: ей фотошопe, разкриха те :nono::lol::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 5:51 pm

[quote="bikerider"]
@velco: ей фотошопe, разкриха те :nono::lol::beer:
[/quote]

Не съм шоп, още по малко пък и фото :lol:

Нещо си се объркал. :angel:
velco

Мнениеот onion » Чет Апр 27, 2006 6:53 pm

[quote="TOYAGA"]

@ оnion
Не се афектирай! Никой не е виновен за дължината на пишката си...
[/quote]

а , не се афектирам , говори си , не ми пречиш.
За второто изречение си напълно прав!

[quote="Lubo"]

Onion, ако не тайна би ли казал ти къде живееш?

Понеже си мисля, че съм те засичал в един форум за домашни любимци не мислиш ли, че едно куче би ти дало и въпросната самозащита и доста повече бонуси :)
[/quote]

кажи в кой и ще ти кажа дали влизам там.
Колкото до кучето отговора ми е НЕ!

а ти да не би да си Lubo_78 във въпросния форум ?
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот bat_gogo » Чет Апр 27, 2006 10:04 pm

имам газов пистолет от 2 години вече BLOW Magnum Model 2000. Доста съм гърмял с него безотказен е, но каквито и патрони да използвате, на открито и ветровото място нямат никакъв спиращ ефект, лично съм се гърмял с всички видове лютиви, сълзливи и задушливи мании.
I have all the time in the world to make you mine!!!
bat_gogo

Рейтинг: 1200

Мнениеот klmn » Чет Апр 27, 2006 10:28 pm

Преди малко дадоха по новините за Убит с газов пистолет(застрелян в главата),баси превантивното оръжие..
Носил съм пратки/писма във Факултето(работа,деа) и не съм имал никакви проблеми със сиганите,даже съм пил бира там.:beer:
Ако не си агресивен към хората,требе да си голем карък,за да те нападнат..:popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 27, 2006 10:47 pm

@ bat_gogo & klmn

:beer:

@ onion & velco

[quote]...каквито и патрони да използвате, на открито и ветровото място нямат никакъв спиращ ефект, лично съм се гърмял с всички видове лютиви, сълзливи и задушливи мании...[/quote]

[quote]...дадоха по новините за Убит с газов пистолет(застрелян в главата),баси превантивното оръжие...[/quote]

[quote]Носил съм пратки/писма във Факултето ... и не съм имал никакви проблеми със сиганите...[/quote]

Господа, излиза, че ВАШИЯТ ПРОБЛЕМ е другаде - ако не е в п*шките, начи сигурно е в п*тките... Аре лека нощ! :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 10:53 pm

Така, така, минаваме на обиди и подигравки, всичко върви по план ... :^:
velco

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 11:05 pm

[quote="klmn"]

Преди малко дадоха по новините за Убит с газов пистолет(застрелян в главата),баси превантивното оръжие..
[/quote]

Да не би да е бил преправен за куршуми или на "змийски"?
velco

ПредишнаСледваща

Назад към Други