Колко са ограничени всъщност американците-нагледен пример!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот MAN6 » Нед Яну 28, 2007 7:05 pm

bikerider написа:Тоест искаш да ми кажеш, че българското уни не е фира? :D

тоест искам да ти кажа(говорейки от това което АЗ съм видял и пинал), че няма да спечеля абсолютно нищо ако забравя това което съм "добил" от ученето ми в българското уни.

а това дали материалната база и наличието на дърти злобари(подобни на теб ;) ) провокират разните елементарни разсъждения у повечето хора е друга тема...

сега вече поразбра ли какво имам предвид? :idea:
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Нед Яну 28, 2007 7:32 pm

MAN6 написа:няма да спечеля абсолютно нищо ако забравя това което съм "добил" от ученето ми в българското уни.

Да, сега мислиш така. Да видим какво ще мислиш ако/когато си намериш работа по специалността...

Edit: Личните ти глупости няма да ги коментирам, че достатъчно оцапоти темата. Ако не ми вярваш на мен за българското образование питай did. Той си каза вече мнението де, ама ти явно си обсебен от някаква мания да ме изкарваш еди-какъв-си, та нищо чудно да не си дочел. Ма както вече казах това си е твой проблем - не ми пречиш изобщо, само дето осираш темата... което може би е и целта? :)

Edit2: и... още нещо - време е наистина да вникнеш в това, което се говори тук за образователната система :idea:
Последна промяна bikerider на Нед Яну 28, 2007 7:42 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Нед Яну 28, 2007 7:41 pm

вий did ни гу закачайте.

did е учил точно в български университет, в друг български университет е станал доктор...

тва, че мрънкам срещу системата е само защото виждам, че може при подходящи реформи, със същите разходи да се постигат по-добри резултати.

Далеч съм от мисълта, да отричам всичко или да си забравям това, което съм учил в университета. Все пак, математиката си е математика, C++ не се е променил като идеология откакто съм го учил, логическото мислене си е логическо мислене. Тези неща не се влияят от идиотизма на преподавателите. Просто при идиот-преподавател повечко работа трябва да си я свършиш сам.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Нед Яну 28, 2007 7:48 pm

did написа:тва, че мрънкам срещу системата е само защото виждам, че може при подходящи реформи, със същите разходи да се постигат по-добри резултати.

Така де, нали за това и аз мрънкам - къде са тия реформи??? Спомни си само колко време отне на умниците да въведат точковата система и тестовете.

За забравянето имах предвид модерните технологии, които се сменят все по-бързо и не могат да се учат в уни-то - това което PtD нарича практика. Никога не съм твърдял, че трябва да се забравя всичко - исках да кажа, че трябва да може да се забравя лесно ненужна информация.

За мен лично способността да се забравят стари и ненужни знания (математиката, C++ и логическото мислене не са такива) е по-важна от способността да се поемат нови знания. И това не е моя измишльотина - да беше моя, да се успокои маншона, ама къде къде по-умни хора от мен препоръчват това като "paramount skill". Това кой да ти го каже в българския университет? В българския университет ти праскат една щампа на главата и те оставят да се бориш с калъпа цял живот.

Точно както PtD каза (и аз съм съгласен) хубаво е нещата да се делят на теория и практика. В българския университет обаче НЯМА традиции в обучаването на хората >>как да учат през целия си живот<<. Щото у нас все още царува схващането, че като се изучиш в уни-то и това е - доживот си "висшист". Колко е практично това едва ли има нужда да коментирам.

Edit: някой спомня ли си оная реч на президента на Oracle (дано не ме лъже паметта) относно университетите?
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Нед Яну 28, 2007 10:34 pm

ще ме прощаваш господин байкрайдъре, ама до момента нищо от това, което съм учил, и тук, и във виена, не ми е излишно.
пак да ти напоммня за общия знаменател, срещу който ти сам се обади, а така смело поставяш. това че си противоречиш във всеки удобен за теб случай не знам демагогия ли се нарича, що ли, но аз лично с теб няма смисъл да разговарям, май...
плюс това ако един човек е достатъчно буден и любопитен, смятам че "умрЕлата" система му е най-малкият проблем. не отричам, разбира се, че в бг има мнооооооооооого какво да се желае, но отричам твърдо измишльотината ти за забравянето, която опаааа в последния пост така лееееко леко се опита да замажеш...
да не говорим, че никой не е задължен да става "висшист", което ме навежда на мисълта, че който иска и знае за какво е в такова учебно заведение едва ли ще намери за излишен който и да е от учебните предмети, щото и тях не сме ги измислили аз и ти, нали?
но пък разни такива "специалисти по всичко" винаги ще се намерят, за да се изкажат "компетентно", разбираш ли, как това или онова било ненужно...

колкото до осирането на темата- ами тя си е достатъчно осрана още с появата си, защо и кой си ти да определяш кой какво да пише?

Да, сега мислиш така. Да видим какво ще мислиш ако/когато си намериш работа по специалността...

намерил съм си работа по специалността, и единственото което мога да кажа в момента е че ме е яд че съм бил мързелив и не съм внимавал на "тъпите" и "ненужни" лекции. нещо, което в момента наваксвам(не У форума, разбира се).

:popcorn:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Нед Яну 28, 2007 11:22 pm

MAN6 написа:
...колкото до осирането на темата- ами тя си е достатъчно осрана...

Темата си е екстра :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Яну 29, 2007 12:38 am

MAN6 написа:ще ме прощаваш господин байкрайдъре, ама до момента нищо от това, което съм учил, и тук, и във виена, не ми е излишно.

Радвам се. Дано да остане така.

MAN6 написа:пак да ти напоммня за общия знаменател, срещу който ти сам се обади, а така смело поставяш.

Вече казах, че не искам да обидя изключенията в образователната ни система. Общия знаменател е статистически - имам достатъчно наблюдения, имам достатъчно приятели и познати в достатъчно вузове, за да си съставя достатъчно релевантно мнение.

MAN6 написа:това че си противоречиш във всеки удобен за теб случай не знам демагогия ли се нарича, що ли, но аз лично с теб няма смисъл да разговарям, май...

Опитай да си изплакнеш очите от личните настроения спрямо мен и може и да разбереш дали е демагогия, парадокс и прочие. Ти нямаш такова желание, така че ако обичаш не ме занимавай повече с глупости.

MAN6 написа:плюс това ако един човек е достатъчно буден и любопитен, смятам че "умрЕлата" система му е най-малкият проблем.

На това мога да кажа само евала :agree:
Всичко което съм писал по темата се върти около това разбиране, което подкрепям с двайсе ръце...

MAN6 написа: не отричам, разбира се, че в бг има мнооооооооооого какво да се желае, но отричам твърдо измишльотината ти за забравянето, която опаааа в последния пост така лееееко леко се опита да замажеш...

Бориславе, опитай се да вникнеш вместо параноично да търсиш под вола теле. Искаш да ти цитирам сериозни трудове по въпроса или? Или ти знаеш всичко на света и никога няма да ти потрябва ново знание така ли? Радвам се, че имаш високо мнение за преподавателите си, но има още неща да видиш на този свят. Всеки случай, не съм аз човека, който ще ти отваря очите, нямам и такова желание. Просто споделям мнение. Ако за теб да приемеш чуждо и различно от твоето мнение е такъв огромен проблем, че веднага минаваш към лични нападки... значи наистина имаш проблем.

MAN6 написа:но пък разни такива "специалисти по всичко" винаги ще се намерят, за да се изкажат "компетентно", разбираш ли, как това или онова било ненужно...

И кое по-точно е ненужното?

MAN6 написа:колкото до осирането на темата- ами тя си е достатъчно осрана още с появата си, защо и кой си ти да определяш кой какво да пише?

Извинявай, параноята ти има ли граници? Какво определям аз?
Откога мнението на друг човек е толкова страшно за теб?

Намерил съм си работа по специалността, и единственото което мога да кажа в момента е че ме е яд че съм бил мързелив и не съм внимавал на "тъпите" и "ненужни" лекции. нещо, което в момента наваксвам.

За което мога само да те поздравя.

(не У форума, разбира се).

Разбира се. Адиос мочачо.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пон Яну 29, 2007 2:22 pm

bikerider написа:Бориславе, опитай се да вникнеш вместо параноично да търсиш под вола теле. Искаш да ти цитирам сериозни трудове по въпроса или? Или ти знаеш всичко на света и никога няма да ти потрябва ново знание така ли? Радвам се, че имаш високо мнение за преподавателите си, но има още неща да видиш на този свят. Всеки случай, не съм аз човека, който ще ти отваря очите, нямам и такова желание. Просто споделям мнение. Ако за теб да приемеш чуждо и различно от твоето мнение е такъв огромен проблем, че веднага минаваш към лични нападки... значи наистина имаш проблем.

MAN6 написа:но пък разни такива "специалисти по всичко" винаги ще се намерят, за да се изкажат "компетентно", разбираш ли, как това или онова било ненужно...

И кое по-точно е ненужното?
[/quоte]

"ненужното"- ти го каза онова за възможно най-бързото забравяне и бле-бла, не аз... :)

мерси, че ми каза, че имам още какво да видя... не се бях замислял по върпоса...

това за личните нападки, до колкото има такива, сам си си го заслужил, и мисля можеш сам да се сетиш защо. дори и да не успееш- все едно.

колкото до преподавателите и мнението ми за тях- не помня да съм споменавал нещо конкретно за тях... (освен че има дърти и заядливи копеленца, нормално...)

bikerider написа:Извинявай, параноята ти има ли граници? Какво определям аз?
Откога мнението на друг човек е толкова страшно за теб?

ами ->
bikerider написа:...
Преди да ме питаш какво и къде си кажи мнението по темата. Ако нямаш мнение е друг въпрос... ...че достатъчно оцапоти темата... ...само дето осираш темата...

не мога да сгрея за ква параноя говориш, но все едно...
имаш много готина бяла жилетчица...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пон Яну 29, 2007 4:20 pm

MAN6 написа:това за личните нападки, до колкото има такива, сам си си го заслужил

Ох как ще спя сега?... :bawling:
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пон Яну 29, 2007 7:01 pm

с глава в ****? :D
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пон Яну 29, 2007 7:50 pm

добър опит :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 30, 2007 1:01 pm

Не знам дали е нагледен пример, но шфьора е мега прост, ма направо малоумен. Можеше да кара два пъти по-бързо от това, без да удари нито една кола...

http://vbox7.com/play:367c301b
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Яну 30, 2007 1:41 pm

Ич не е прост той, дори напротив... :spin:

Edit: и много добре го знаеш :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 30, 2007 3:04 pm

Бе ако знаех, че не е прост, нямаше да го пиша... Какъв е смисълът да удряш всички коли пред себеси, за да минеш по-бързо, при положение, че насрещното е полу празно и няма проблем да минеш от там. Знам отговора, но той не ги прави по-умни... Показването на превъзходство без повод си е простащина отвсякъде :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 30, 2007 4:03 pm

Mда, както и управлението на МПС в нетрезво състояние... :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 30, 2007 4:08 pm

TOYAGA написа:Mда, както и управлението на МПС в нетрезво състояние... :D

Мне, това е грешка, а простащината е друго...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Вто Яну 30, 2007 4:43 pm

bluskanie написа:

Така ли? А да си се замислял, че това е в Багдад и може би са тръгнали по спешност нанякъде? Това предполагам си го видял в Хардуербг, там един много хубаво беше "оправдал" поведението на шофьора. А и всъщност така и не разбрах защо решихме, че това са американци.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 30, 2007 5:24 pm

Alien написа:
Така ли? А да си се замислял, че това е в Багдад и може би са тръгнали по спешност нанякъде? Това предполагам си го видял в Хардуербг, там един много хубаво беше "оправдал" поведението на шофьора. А и всъщност така и не разбрах защо решихме, че това са американци.

Ами не знам дали си шофьор, но е видно, че има начин да се кара по-бързо без да се удрят колите НАРОЧНО. А дали са американци... ми и да не са, то като гледаш филмчето веднага си помисляш, че са. И говорят на английски, което стеснява кръга на заподозрените :) Тъпи са, каквито и да са! И са селяндури :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 30, 2007 5:34 pm

bluskanie написа:

Типично... Тука си прасна як автопортрет! :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Яну 30, 2007 5:37 pm

@bluskanie:
Мхм... мислех си да те репликирам като TOYAGA... :)

Koe e по-опасното? ;)

И още нещо, подозирам, че Alien може и да е прав...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 30, 2007 5:41 pm

TOYAGA написа:
bluskanie написа:

Па прасни си и ти нещо... :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Вто Яну 30, 2007 5:43 pm

@bluskanie - съжалявам, говорех наизуст, мислех, че е същото филмче, което аз гледах вчера. В него звук нямаше... тук явно има и се чуват американци. Ок, но това не променя факта, че може да бързат нанякъде... война има все пак там.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 30, 2007 5:46 pm

bikerider написа:@bluskanie:
Мхм... мислех си да те репликирам като TOYAGA... :)

Koe e по-опасното? ;)

И още нещо, подозирам, че Alien може и да е прав...

Ми явно нещо погрешно има в преценката ми. Чуват се глуповатите им реплики, но клаксон не се чува... иначе много бързат и затова трошат колите на хората, една от които доста се поразлюля, преди да се овладее. Също удари пътнически автобус, вероятно превозващ доста хора(вероятно и деца)... може и да не е така, но изглежда така...

Alien, съгласен, само казвам, че може да се бърза и по-безопасно.
Последна промяна bluskanie на Вто Яну 30, 2007 5:49 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 30, 2007 5:48 pm

bluskanie написа:
TOYAGA написа:
bluskanie написа:

Па прасни си и ти нещо... :D

При първа възможност!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот mih » Сря Яну 31, 2007 7:20 am

Глейти ся тука ко ша ви рекна ази... Нали, дървен филолок от класа, сепак!
Ми начи, първу на първу нашту образуванье ич не'й толку зле, колкот гу изкарвати! Вишти например колку дубре мога да пиша фунитичну! Нали, българския бил фунитичен изик - квото чувами, туй и пишимиии...
Втору на втору: ни са карайти - БИЙТИ СА! Умръзна ми да ва гледам как безславно и ялово са дърлити! Ич не сте дубри в караницити, МОЖИ И ОЩИ!
И трето, може образованието ни да е закостеняло и нереформирано, но, сравнявайки го със северноамериканското ( в частност канадското), си е баш много добре. Сравнявайки го с унгарското - също! Требе ви се похвалим, че баш насред франкофонти и англофонти прайм едни от най-хубавите преводи (и тва не на български) :) Също така, лингвистичните ми познания (нищо, че филологията ми е унгарска) бият понякога дори и тези на преподавателите ми (а те рядко са канадци по рождение) :)
Така че поне аз нямам никакво намерение да забравям каквото съм научил в Университета. Само ще уточня, че качеството на образованието силно зависи от конкретния индивид, от конкретния университет, от конкретните преподаватели, от конкретните колеги и от куп други конкретни неща. Например някои от колегите, с които завърших, така и не усвоиха българския, камо ли унгарския... В това число и аз, разбира се... :)
Пък хамериканцити ги устъйти тях... боли ги фара какво мислят в Европа за тях.

Също така, чини ми се, че не е много редно да се сравнява точно сега образованието ни със западното. ОчевАдно е, че сегашното състояние на образованието ни е следствие на политическата конюнктура (за незнаещите какво означава тази дума - каша :) ), и при това не в национален, а даже в по-глобален план. По-коректно би било евентуално сравнение между западната и съветската образователни системи преди последната да се срути.

Хай сега едно наздрави, чи са забрайхми нещо напоследъка... :D :beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Windstream » Сря Яну 31, 2007 9:03 am

bluskanie написа:Не знам дали е нагледен пример, но шфьора е мега прост, ма направо малоумен. Можеше да кара два пъти по-бързо от това, без да удари нито една кола...

http://vbox7.com/play:367c301b

Ей, алкохолния състезател, я да те питам ти колко пъти изобщо си сядал зад волана на нещо от сорта на HUMVEE-то? Ако поне малко отбираш от автомобилна динамика лесно ще се сетиш защо шофьора му предпочита да побутва коли вместо да рискува с маневри в насрещното платно...

bluskanie написа: Чуват се глуповатите им реплики, но клаксон не се чува... иначе много бързат и затова трошат колите на хората, една от които доста се поразлюля, преди да се овладее. Също удари пътнически автобус, вероятно превозващ доста хора(вероятно и деца)... може и да не е така, но изглежда така...

Хм, странно как аз пък през цялото клипче чувах класона на HUMVEE-то, е не е като на товарен влак наистина ама пак си е доста силен и ясен. Иначе колата се разлюля щото шофьора й врътна волана прекалено рязко и после скочи на газта в грешния момент, а автобуса съвсем не беше ударен а само леко чукнат. Изобщо ти обърна ли внимание на щетите които колите понесоха? Не стига че една вдлъбната броня нямаше (хем всичките бяха пластмасови), ами даже тръбната стълбичка на автобуса не се огъна!

Между впрочем ти наистина ли вярваш че щофьора на джипа ще кара така само за личен кеф и без одобрението или може би директната заповед на някой с по-висок ранг? Особено пък в ситуация която всяко подобно изпълнение може да се приеме за провокация.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 31, 2007 9:48 am

Windstream написа:
Ей, алкохолния състезател, я...

...я по-кротко с обръщенията! Карам кола от 8 години включително високопроходими автомобили. Не съм учил динамика на автомобила, но не ми е и нужно, за да знам откъде може да мине един автомобил.

Windstream написа:

Между впрочем ти наистина ли вярваш че щофьора на джипа ще кара така само за личен кеф

Не само...

Казах, че е очевидно, че бърза, но можеше и да не блъска колите. Пък да не говорим в края на филмчето каква какафония създаде на пътя. Бе малоумна работа... Щети не знам дали е имало, но си представям ако някой ти натресе една броня в лъснатата таратайка, какви ще ги приказваш после...

Относно личната ми случка с книжката... ами аз съм убеден, почти всеки от вас, който има книжка е карал след, като е пил, но не са го спирали или ако са го спирали, го крие. Аз го споделих, за да се види какво става, като не се внимава, така че моля с кометарчетата по-полека.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Сря Яну 31, 2007 10:07 am

@ mih

Пиши са "конкрьетни нИща" бе, типигьоз! На кво ва учат в тос Унвьерситьет? :dunno:

@ Windstream

Заеби, няма смисъл... :beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Яну 31, 2007 1:25 pm

mih написа:Хай сега едно наздрави, чи са забрайхми нещо напоследъка... :D :beer:

Наздрави :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Яну 31, 2007 1:27 pm

bluskanie написа:ами аз съм убеден, почти всеки от вас, който има книжка е карал след, като е пил, но не са го спирали или ако са го спирали, го крие.

:bowdown:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други