Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Та редовни ли сте?

имам 20г. и съм редовен
28
28%
имам 20г. и понякога съм редовен
7
7%
имам 20г. и не съм редовен
9
9%
нямам 20г. и съм редовен
18
18%
нямам 20г. и понякога съм редовен
39
39%

Общо гласове : 101

Мнениеот bluskanie » Вто Мар 20, 2007 3:28 pm

LiFo написа:Това е нагледен пример как хората се насъскват един срещу друг, докато управниците лапат ли лапат...

Това казвам през цялото време... само казах, ма явно не се е разбрало, че с бездействията си, много хора вредят на себе си и на другите... Не в случая само, но и попринцип.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Мар 20, 2007 3:30 pm

Съгласен съм с bluskanie, овци са тези, които плащат, получават не това, за което са платили и не правят нищо по въпроса (нали правилно съм схванал?).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Мар 20, 2007 3:31 pm

PtD написа:нали правилно съм схванал?

Съвсем правилно.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Мар 20, 2007 4:49 pm

Мечтания

Вечи ич ни ми са копа!
Искам ф офис да работа!
Хем ши одя нагласена,
ду ушити начервена.

На бюроту кат са тура
с вапцан’ти си маникюри,
на кумпютъра ши щракам
и краката ши си клата.
И на шефа ши са слагам,
в рабута дан ма натяга.
Ич ни ща да съм работна,
туй присъда й дуживотна.

Той ни ша ма затурмози,
сал в колата ши ма вози,
фирмата да придставлявам,
хем и да я разкрасявам.

В службата кат са издигна,
море кък носа шси вирна –
ши са фукам, шса надувам,
на граждАнка шса приструвам.
Сал ни знам с каква заплата
шефа ши ма удурдиса,
да ни бъди да ма смята,
чи съм проста кат мутика.
Тоз кумпютър, тез изици
язе къкту съм умница
мисла бързу ши ги сфана,
раснах в убщиство утбрану.
Ни ми мяза тъз мутика.
Гачи най ши мий прилика,
ку ду офис са дукопам!
Нъл сми вечи уш в Европа!?

Чи кандисах най-подире.
Рабута ф града ши дира.
КОнкурси и интервюта –
някак тряа са набутам.

Аку чуйти нейде нещу,
мола ви са най-гурещу
да са сетити за мене,
чи за копан иди времи.
Аватар
PtD

Мнениеот chill » Вто Мар 20, 2007 5:23 pm

PtD написа:Мечтания

Вечи ич ни ми са копа!
Искам ф офис да работа!
Хем ши одя нагласена,
ду ушити начервена.

На бюроту кат са тура
с вапцан’ти си маникюри,
на кумпютъра ши щракам
и краката ши си клата.
И на шефа ши са слагам,
в рабута дан ма натяга.
Ич ни ща да съм работна,
туй присъда й дуживотна.

Той ни ша ма затурмози,
сал в колата ши ма вози,
фирмата да придставлявам,
хем и да я разкрасявам.

В службата кат са издигна,
море кък носа шси вирна –
ши са фукам, шса надувам,
на граждАнка шса приструвам.
Сал ни знам с каква заплата
шефа ши ма удурдиса,
да ни бъди да ма смята,
чи съм проста кат мутика.
Тоз кумпютър, тез изици
язе къкту съм умница
мисла бързу ши ги сфана,
раснах в убщиство утбрану.
Ни ми мяза тъз мутика.
Гачи най ши мий прилика,
ку ду офис са дукопам!
Нъл сми вечи уш в Европа!?

Чи кандисах най-подире.
Рабута ф града ши дира.
КОнкурси и интервюта –
някак тряа са набутам.

Аку чуйти нейде нещу,
мола ви са най-гурещу
да са сетити за мене,
чи за копан иди времи.

А стига бе, таман се логвах да го пост-на в Бла-Бла.

Само се чудя чии ли са авторските права ... :nuts:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот lanzz » Вто Мар 20, 2007 7:01 pm

ОК е да наказвате градския транспорт заради лошите условия, като не си плащате. това се нарича "бойкот" и е напълно законно. незаконното е при този бойкот е същевременно и да крадете точно тази услуга, която "бойкотирате". никой никого не кара да си плаща за калпава услуга (освен може би топлофикация, която е в леко крепостнически отношения с "клиентите" си), но щом не ти харесва и искаш да го демонстрираш, нормалното поведение е ДА НЕ ПОЛЗВАШ услугата, а не я крадеш. аз така постъпвам с маршрутките - ненавиждам наглостта им и тоновете проблеми които предизвикват по улиците с малоумното си шофиране и спирането на безумни места, и по тази причина не ги ползвам. но когато ми се наложи да ги ползвам си плащам. не защото им е перфектна услугата, отношението и поведението на пътя, а ЗАЩОТО ПОЛЗВАМ УСЛУГАТА.

какво ще стане ако хората спрат да са "овце" и спрат да си плащат за ползваните услуги? който си мисли, че услугите ще се променят към по-добро при съответно драстично намалелите приходи, е в невероятна заблуда. колкото повече хора крадат, толкова по-трудно ще бъде да се промени нещо към по-добро, защото предоставянето на услугата струва пари (за консумативи, ремонти, амортизация, заплати) и употребата й няма да намалее (т.е. разходите ще останат), а приходите ще се стопят.

ако всички (не само "овцете" и баламите) се отнасят коректно със всички и във всички отношения, нещата щат не щат ще се оправят. шофьорите на маршрутки ще започнат да карат коректно и отговорно, и ще спра да ги бойкотирам. общинските съветници ще сключват реално изгодни за общината сделки. концесионерите ще си вършат работата и вместо да си купуват вейронки, ще реинвестират печалбата в концесията за подобряване на услугите си. полицията ще спре да взима подкупи и ще започне да преследва и "дребните" нарушения (неправилно пресичане, вездесъщото неправилно престрояване на кръстовище от лента само за наляво в лентата за направо, замърсяването с изхвърлени по улицата боклуци).

как може да се амбицират всички да бъдат коректни? грам представа нямам. да знаех, щях да съм ги амбицирал. знам само какво мога аз да направя - мога да се старая да бъда АЗ коректен. и това включва ДА НЕ КРАДА стоки и услуги, които ползвам. когато бойкотирам нещо, не го ползвам. докато го има манталитета "за какво да си давам зор да съм коректен, като отсреща няма да видя никаква коректност", познайте какво ще става - ми да, отсреща няма да видите никаква коректност. защото и отсреща го има същия манталитет.
Аватар
lanzz

Мнениеот PtD » Вто Мар 20, 2007 7:01 pm

Ей сега арестуваха Админа, а mtb-bg ще е само за небългарски IP-та! Защо? Защото можем! :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Мар 20, 2007 8:31 pm

PtD написа:Съгласен съм с bluskanie, овци са тези, които плащат, получават не това, за което са платили и не правят нищо по въпроса (нали правилно съм схванал?).

Всъщност овци няма. Има коректни платци и некоректни платци/крадци.
Има и една не по-малко некоректна компания насреща - СКГТ. Е добре, ама обикновено като се отвръща на некоректността с некоректност нещата завършват зле. Това е факт, нали?

Изхождайки от този факт аз се чудя bluskanie и другите гурута на безплатния обяд какво целят с такава стратегия? Или всъщност, те така и така не плащат, какво ги интересува, че транспорта се скапва все повече и повече... а като се скапе съвсем, ще са в предните редици на Революцията... :emlaugh:

@lanzz: :agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Мар 20, 2007 8:40 pm

Аз този обяд просто го пропускам, а ти си го плащай, докато ти сервират повръщано...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Мар 20, 2007 9:17 pm

Ама кой говори за безплатен обяд и Революция. Просто искам нещо качествено срещу парите си.
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Вто Мар 20, 2007 10:43 pm

PtD написа:Просто искам нещо качествено срещу парите си.

срещу 70 стотинки???
15 километра за 70 стотинки
и искате супер лукс
ами не може
:nono: :nono: :nono:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот ilinkolov » Вто Мар 20, 2007 11:24 pm

Айде сега пък коректност! Като знаеш че има за обяд повръщано изобщо не го поръчвай.
Знаете ли че е мизерно? - Знаете. Возите ли се? - Возите се. Значи трябва и да се плаща.
А във влаковете не е ли същата мърльотия? А за там билети купувате ли? Щот ще ви свалят на първата паланка.
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот PtD » Вто Мар 20, 2007 11:54 pm

kotka12 написа:срещу 70 стотинки???
15 километра за 70 стотинки
и искате супер лукс
ами не може

Ааа, тука не позна. Маршрутките возят ли 15 километра за 1.50 лв? Возят. На дотации ли са? Не. Градският транспорт на дотации ли е? На дотации е! Реклами има ли накачулени по рейсовете и трамваите - има! За тия реклами взимат ли допълнително пари - взимат! Значи да не ми се оправдават с цената на билетчето!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 21, 2007 2:17 am

Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Мар 21, 2007 8:11 am

bluskanie написа:Аз този обяд просто го пропускам, а ти си го плащай, докато ти сервират повръщано...

Леле, аман от тия двойни стандарти. Значи когато някой трябва да ти превози телесата, общината е длъжна да ти осигури обществен транспорт. Когато обаче ти трябва да си платиш, си намираш извинение - повръщано било, еди-какво-си било. Ти някога дали ще бъдеш доволен от градския транспорт? Питам, щото мислене като твоето винаги се изражда в патологично мрънкане. Теб и най-хубавия рейс да ти дадат ти пак ще му намериш кусур, за да оправдаеш кражбата си като нещо справедливо.

Казаха ти го - като не ти харесва как готвят в някой ресторант (готвача бил повръщал), просто не ходиш там. Да, ама нали СМЕ РАВНИ, всички ИМАМЕ ПРАВО на транспорт, само щото сме се родили... няма да се уморя да го повтарям - ТИ СИ КОМУНИСТ. Сигурно като въведат заплащане според разстояние отново ще са гадове и ще ти повръщат в устата.

Интересна история. От една страна (когато трябва да взимаме) сме с пазарно мислене, ужким с маркетинг се занимаваме, от друга страна (когато трябва да даваме) сме комунисти, искаме всичко да е безплатно и си измисляме причини. Не се сърди, но (не ти конкретно разбира се), когато ядеш повръщано, проблема си е твой. Има хора, на които това е единствения транспорт и те си плащат. Трябва ли да им го отнемаме, само защото нямаме доблестта да се откажем от безплатния обяд???

И после ти точно критикуваш двойните стандарти на Хамериканците???

@PtD: Добре де, едва ли има някой доволен от качеството. И кво? Като не си доволен от някой провайдър какво правиш? Не му плащаш ли? Или го сменяш? Или ако не можеш да го смениш за момента просто си плащаш и си правиш сметката да го смениш, когато можеш?

Баси двойните стандарти... ;)

Циклим, въртим се в кръг и повтаряме едно и също. Аз поне нямам повече желание да повтарям като на малоумници, щото е обидно и за вас, и за мен.

Edit:
@PtD: добре де, като видиш мръсна маршрутка какво правиш? Качваш се и не плащаш ли??????????
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 21, 2007 9:13 am

bikerider написа: няма да се уморя да го повтарям - ТИ СИ КОМУНИСТ.
Интересна история. От една страна (когато трябва да взимаме) сме с пазарно мислене, ужким с маркетинг се занимаваме, от друга страна (когато трябва да даваме) сме комунисти, искаме всичко да е безплатно и си измисляме причини. Не се сърди, но (не ти конкретно разбира се), когато ядеш повръщано, проблема си е твой. Има хора, на които това е единствения транспорт и те си плащат. Трябва ли да им го отнемаме, само защото нямаме доблестта да се откажем от безплатния обяд???

Ти наистина имаш сериозни проблеми. За последен път ще ти го кажа, шък ти си дрънкай за комунисти... НЕ ИСКАМ НИЩО ДА МИ Е БЕЗПЛАТНО. В момента плащам МНОГО повече за транспорт, отколкото бих плащал ако се возех в граедкия транспорт. Това някак си можел ли да го разбереш, или да се отказвам вече...?
Пазарно мислене имам, да и то се отнася до това, че когато платиш нещо - естествено очакваш то да е добро. Ако не е добро - не го плащаш. (Ся пак ще надрънкаш, че съм бил крал държавата, но не си проумял, че никой не крада, щото не ползвам услугата, която не харесвам).

По-долу съм дал линк, който казва, че може събираемостта на пари от билети да се увеличи. Това смятам за РЕДНО и ПРАВИЛНО. Набии си го в главичката и моляте не ме занимавай повече, освен в случай, че нещо ти просветне. Комунист съм бил... абееей фиууу, хаха , къде се намираш бе?
;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 9:49 am

@bikerider, ама аз си плащам в транспорта, като се возя. Просто избягвам да се возя в него.
Аватар
PtD

Мнениеот lanzz » Сря Мар 21, 2007 11:57 am

bluskanie написа:http://business.actualno.com/news_87115.html

тези електронни билети и таксуване на растояние ги дъвчат сигурно вече от 10 години, и още ги няма. само не ми е ясно какво точно ще се промени, ако билетите са "електронни" за тези които и иначе не си дупчат.

много по-удачно ще бъде, ако направят картите мааалко по-изгодни. всъщност говоря малко наизуст, защото за последно съм смятал как стоят нещата преди около 3-4 години. тогава ходех с градски транспорт на работа, и по мои сметки щеше да ми е неизгодно да си взема карта за една линия, тъй като при 22.5 работни дни в месеца по две пътувания всеки ден, билетите излизаха по-евтини с 1-2лв. по какви точно нужди трябва да ползвам градския транспорт, за да ми е изгодно да си взема карта за една линия? да се разхождам по цял ден напред-назад по нея? така тарифирани карти са удобни само за пенсионери, които по цял ден са по трамваите, но пък те не ги плащат по тези цени, а по още по-тънки, така че явно не са и за тях тези карти. мъчат се всячески да измислят как да ограничат "услужването" с билетче при слизане, всякакви билети с талони за многократно пътуване измислиха (които пак се "услужват", тъй като контролите почти никога не искат последния талон за проверка), а не им хрумна, че ако направят картите смислени, хората които всеки ден пътуват до работа с едни и същи линии ще се възползват от тях, и картата няма как да я дадеш на друг като слизаш. и изобщо не е нужно да е електронна и да се дават почти 3млн лева за да се въведе някаква система.
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Сря Мар 21, 2007 12:35 pm

bluskanie написа:Ти наистина имаш сериозни проблеми. За последен път ще ти го кажа, шък ти си дрънкай за комунисти... НЕ ИСКАМ НИЩО ДА МИ Е БЕЗПЛАТНО. В момента плащам МНОГО повече за транспорт, отколкото бих плащал ако се возех в граедкия транспорт. Това някак си можел ли да го разбереш, или да се отказвам вече...?

Това го разбирам прекрасно, не разбирам тогава защо защитаваш тезата, че е едва ли не полезно да не се дупчат билети.
Като не ползваш услугата, защо защитаваш такава позиция?

bluskanie написа:Пазарно мислене имам, да и то се отнася до това, че когато платиш нещо - естествено очакваш то да е добро. Ако не е добро - не го плащаш.

Именно. Упрека ми към тебе се крие точно в това, че пропускаш едно нещо - като не е добро, не го плащаш, ЗАЩОТО НЕ ГО ПОЛЗВАШ. Ползваш ли го, доволен, недоволен, си плащаш иначе това се нарича кражба. Айде холан, не се прави на тъп, ако обичаш.
Като се качиш на рейс и след една спирка видиш, че е мръсен, претъпкан, изобщо не е за теб, ПАК трябва да си дупчиш билетче, защото ВЕЧЕ си консумирал услугата. Или не? И за това ли трябва да спорим, ебаси??????

bluskanie написа:Комунист съм бил... абееей фиууу, хаха , къде се намираш бе?
;)

Да си комунист не е само политическа идеология. Комунизма е начин на мислене. Ти демострираш точно такова мислене, затова и те наричам така. Ако не можеш да го осъзнаеш е друг въпрос, ма карай...
Само не го приемай като обида, защото в България в момента най-закономерното нещо е да имаме остатъци от такова мислене, ма дали е полезно е друга тема.
Искам да те видя да отидеш в Щатите и да се качиш на обществен транспорт без да платиш. Първо няма как да стане (що ли?) и второ познай дори да стане, какво ще ти се случи? Или в Щатите и те нищо не разбират?

Целия проблем е толкова елементарен и толкова елементарно се решава - просто не трябва да можеш да се качваш без да се самотаксуваш и толкоз. В провинцията е така, навсякъде по нормалния свят е така. Би следвало да се насочат усилията натам, тоест срещу СКГТ вместо срещу останалите хора, които ползват услугите им.

Стига толкова, нямам повече желание, щото нещата явно пак ще минат на лична основа. Приятен ден...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Мар 21, 2007 12:39 pm

PtD написа:@bikerider, ама аз си плащам в транспорта, като се возя. Просто избягвам да се возя в него.

Еми анджак де - за това говоря през цялото време!!!
Ама тук се твърди, че понеже рейса бил мръсен/нередовен/претъпкан не е редно да плащаме... един вид те ни лъжат, че ни возят в хубави рейсове, ние ги лъжем, че плащаме. Само аз ли си спомням тоя омагьосан кръг от едни отминали времена????

Васко Кръпката пееше, че комунизма си отива, ма явно е останал и то не другаде, а в главите на бая много хора. Никога няма да спра да се учудвам, как когато българина е беден (или се мисли за беден и "преебан"), веднага се лови за социализма и "безплатните" му придобивки без да мисли за последствията. Ама поохрани ли се малко, веднага минава на другата страна и става заклет капиталист.
Кво да ги правиш... консуматори. Само искат да взимат, сакън да не дадат. Винаги сме "преебани" от някого и това ни служи за оправдание да си живуркаме както си знаем. Да ама виктимизацията е просто психологически механизъм, нищо повече - външен локус на контрол. Това са истинските овце. И като се поЯви нЕкой спасител като бат'Бойко с евтин популизъм и айде юруш Бе-е-е-е-е...
Последна промяна bikerider на Сря Мар 21, 2007 12:44 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 21, 2007 12:41 pm

bikerider написа:...най-закономерното нещо е да имаме остатъци от такова мислене, ма дали е полезно е друга тема.

Е, аз не съм толкова дърт, за да имам такава обремененост :)
bikerider написа:
... нещата явно пак ще минат на лична основа. Приятен ден...

Ми те минаха отдавна. Но се радвам, че този, който ги започна предлага да ги спрем ;) Приятен и на теб!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Мар 21, 2007 12:46 pm

bluskanie написа:Е, аз не съм толкова дърт, за да имам такава обремененост :)

ок, ще му предам :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 6:24 pm

bikerider написа:Целия проблем е толкова елементарен и толкова елементарно се решава - просто не трябва да можеш да се качваш без да се самотаксуваш и толкоз. В провинцията е така, навсякъде по нормалния свят е така.

О, не е така. В Германия съвсем спокойно можеш да се качиш и без да си маркираш билета, дали в автобус или във влак... Явно никой не очаква да шмекеруваш на дребно. Ма ш'се научат. Германецът няма въображение, ама поне чатка къде е далаверата, като я види :D
Аватар
PtD

Мнениеот did » Сря Мар 21, 2007 6:49 pm

PtD написа:О, не е така. В Германия съвсем спокойно можеш да се качиш и без да си маркираш билета, дали в автобус или във влак... Явно никой не очаква да шмекеруваш на дребно. Ма ш'се научат. Германецът няма въображение, ама поне чатка къде е далаверата, като я види :D

тъй е, ама има из автобусите и влаковете едни голеееми табели, че ако случайно си забравил билетчето, ше трябва да си купиш от контрольора едно такова за минимум 40 евро, и там дават добра идея, че по-добре с 40 евро да идеш някъде на ресторант, отколкото да ги даваш на контрольора. Пък контрольорите ми приличат на истински немци, т.е. ако хванат баща си без билет, ще го глобят, ще му издадат съответния документ и най-учтиво ще му кажат "довиждане", без окото им да мигне.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот drdre » Сря Мар 21, 2007 7:45 pm

Аз от както се помня имам карта за цялата гратис мрежа .

Иначе градския транспорт съкс хард, точно затова и не смятам да си видя карта в близкото бъдеще.. Пък и благодарение на мен контролите се затичват няколко метра, след което разбират, че не могат да ме хванат.. :beer:
Е па я си карам за удоволствие ;)
Аватар
drdre

Рейтинг: 1200

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 7:55 pm

did написа:тъй е, ама има из автобусите и влаковете едни голеееми табели, че ако случайно си забравил билетчето, ше трябва да си купиш от контрольора едно такова за минимум 40 евро

Risk pecheli, Risk gubi.

И в адския транспорт е пак така, само дето глобата е 2.5 евро, а не 40.

П.П. ъъъ сега ми дойде прозрението, че да се возиш без билетче не е противозаконно, просто трябва да си плащаш глобата отвреме-навреме. При това билетчето от глобата се явява еднодневна карта за градския транспорт :D
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Сря Мар 21, 2007 11:42 pm

PtD написа:П.П. ъъъ сега ми дойде прозрението, че да се возиш без билетче не е противозаконно, просто трябва да си плащаш глобата отвреме-навреме. При това билетчето от глобата се явява еднодневна карта за градския транспорт :D

Че той bluskanie това го твърдеше още в началото на темата, значи кръгът напълно се затвори :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 22, 2007 12:09 am

did написа:... по-добре с 40 евро да идеш някъде на ресторант...

На какво да идеш? :rofl: :rofl: :rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот SpoileR » Чет Мар 22, 2007 1:33 am

did написа:... по-добре с 40 евро да идеш някъде на ресторант...

С 40 евро можеш да идеш на "Ред Лайт Дистрикт" да погледаш малко от разстояние...
:D :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот PtD » Чет Мар 22, 2007 2:43 am

SpoileR написа:С 40 евро можеш да идеш на "Ред Лайт Дистрикт" да погледаш малко от разстояние...

Май по-добре да си ги спестиш, та като отидеш в Тайланд на секс туризъм да си отживееш. За 40 евро ехеее, колко пълни програми ще си платиш!
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Други