bluskanie написа:Ти наистина имаш сериозни проблеми. За последен път ще ти го кажа, шък ти си дрънкай за комунисти... НЕ ИСКАМ НИЩО ДА МИ Е БЕЗПЛАТНО. В момента плащам МНОГО повече за транспорт, отколкото бих плащал ако се возех в граедкия транспорт. Това някак си можел ли да го разбереш, или да се отказвам вече...?
Това го разбирам прекрасно, не разбирам тогава защо защитаваш тезата, че е едва ли не полезно да не се дупчат билети.
Като не ползваш услугата, защо защитаваш такава позиция?
bluskanie написа:Пазарно мислене имам, да и то се отнася до това, че когато платиш нещо - естествено очакваш то да е добро. Ако не е добро - не го плащаш.
Именно. Упрека ми към тебе се крие точно в това, че пропускаш едно нещо - като не е добро, не го плащаш, ЗАЩОТО НЕ ГО ПОЛЗВАШ. Ползваш ли го, доволен, недоволен, си плащаш иначе това се нарича кражба. Айде холан, не се прави на тъп, ако обичаш.
Като се качиш на рейс и след една спирка видиш, че е мръсен, претъпкан, изобщо не е за теб, ПАК трябва да си дупчиш билетче, защото ВЕЧЕ си консумирал услугата. Или не? И за това ли трябва да спорим, ебаси??????
bluskanie написа:Комунист съм бил... абееей фиууу, хаха , къде се намираш бе?

Да си комунист не е само политическа идеология. Комунизма е начин на мислене. Ти демострираш точно такова мислене, затова и те наричам така. Ако не можеш да го осъзнаеш е друг въпрос, ма карай...
Само не го приемай като обида, защото в България в момента най-закономерното нещо е да имаме остатъци от такова мислене, ма дали е полезно е друга тема.
Искам да те видя да отидеш в Щатите и да се качиш на обществен транспорт без да платиш. Първо няма как да стане (що ли?) и второ познай дори да стане, какво ще ти се случи? Или в Щатите и те нищо не разбират?
Целия проблем е толкова елементарен и толкова елементарно се решава - просто не трябва да можеш да се качваш без да се самотаксуваш и толкоз. В провинцията е така, навсякъде по нормалния свят е така. Би следвало да се насочат усилията натам, тоест срещу СКГТ вместо срещу останалите хора, които ползват услугите им.
Стига толкова, нямам повече желание, щото нещата явно пак ще минат на лична основа. Приятен ден...