Еко тема

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Нед Юли 15, 2007 9:45 pm

Аз нямам нищо против ексцесиите... Стига да не се секат дървета ми е все едно колко милиона хора ще измрат.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Нед Юли 15, 2007 9:59 pm

Егоист!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 15, 2007 10:14 pm

Да, подкрепям PtD, само че с малка поправка: и да секат дървета, независимо в какви количества ми е все едно колко хора ще измрат. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Нед Юли 15, 2007 11:43 pm

PtD написа:Аз нямам нищо против ексцесиите... Стига да не се секат дървета ми е все едно колко милиона хора ще измрат.

Мда, статистика :usclap:

Див хуманизъм струи от тая тема, направо се просълзих :D

Ето на еко-фанатиците малко матриял за размисъл
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001301

"Ето как си отивала свободата - с аплодисменти"
сенатор Амидала
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:57 am

Статистиката хич не ме бърка. Обвиненията в егоизъм също. Важното е да няма пострадали невинни, а другите ще си сърбат каквото са си надробили.

Оставям за домашно да класифицирате съответните организми към "невинни" и към "други" :popcorn:

@bikerider, а защо пък хуманизмът непременно да е движеща сила? Защо априори го приемаме за висша ценност? :nono: При такива "хюмъни" пикая на хуманизма. :(!:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 10:03 am

PtD написа:При такива "хюмъни" пикая на хуманизма. :(!:

Отговарям - защото първо всичко е относително.
И второ - каквото повикало, такова се обадило.
Който клати махалото, накрая махало го удря - затова ;)
Аз лично не пикая на никого. Не и докато не ми докаже, че е достоен за това.

Пожелавам успех на протестантите - необжалваемите административни актове са почти факт. Днес са защитените територии. А утре какво ще е необжалваемо? Дано Конституционния съд има смелостта да отхвърли това безумие.
Всичко, което очаквах стана. Хърсев го е написал ясно, прегледно и грамотно. Другото оставям на съвестта на наивниците.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 11:41 am

Хехе, при такива дупетати - такива закони - неграмотни. Аз хуманно бих ги наредил до стената и...
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 12:02 pm

Ти още ли вярваш, че депутатите са там, за да мислят и творят?
Аз хуманно бих излязъл на улицата, за да протестирам срещу пропорционалното гласуване, вместо да се налага да стрелям по някого.

Или за едно протестираме, за друго не протестираме, а директно стреляме. Последователна позиция, мдаа :spin:

И... пак - който клати махалото, махало го удря...
Последна промяна bikerider на Пон Юли 16, 2007 12:07 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:04 pm

Никога не съм мислил така. Но ако ги наредим един два пъти до стената... ;)

Мажоритарното гласуване няма да промени драстично нещата. А ще ги стреляме за корупция и измяна (предателство на националните интереси). За това се полага смъртно наказание.
Последна промяна PtD на Пон Юли 16, 2007 12:07 pm, променена общо 1 път
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 12:07 pm

...ще се наложи всеки път да ги нареждаШ до стената... с горещо сърце и чисти ръце :)

Айдее пак абстрактните локуми, КОЙ дефинира "национални интереси" - ти или управляващите? Или искаш ем да не управляваш, ем да дефинираш "национални интереси"?
Тръгнал си по пътя на Робеспиер, драги :)

За мен например националните интереси диктуват държавата да е правова. А еколозите се оставиха да ги използват (както винаги) и да прокарат противоконституционен законопроект. Та ако ме питаш мен, ако ще стреляме за предателство на националните интереси, трябва дупетатите да бъдат рамо до рамо с еколозите. Точка!
Последна промяна bikerider на Пон Юли 16, 2007 12:15 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:12 pm

С удоволствие :)

А Робеспиер е исторически необходима личност. Защо пък аз да не съм българският Робеспиер :D

Националният интерес по презумпция включва и мен в определянето, защото съм част от нацията. Виждаш ли разликата между "национален интерес" и "интерес на управляващите"? Защото аз да.

И на твойта точка - тогава да стреляме и стачкуващите лекари, миньори и т.н., защото и покрай техните протести може да се прокара някой законопроект. :dunno: Защото дали несъзнателно пропускаш факта, че законопроектът е на МОСВ!
Последна промяна PtD на Пон Юли 16, 2007 12:19 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 12:17 pm

Е да де. Някой да протестира срещу МОСВ?
Последна промяна bikerider на Пон Юли 16, 2007 12:53 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:21 pm

Аха, ама без 1794 нямаше да има и република, нали?

Не разбирам, от една страна твърдиш, че ексцесията е неизбежна, от друга - всячески се стараеш да я избегнеш.

Аз пък твърдя, че е избежна, но без колебание бих влязъл в нея.

:rofl:
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пон Юли 16, 2007 12:24 pm

Едно поне е ясно - в интересни времена живеем. Мен събитията, които се случват през последните седмици, ме кефят. Не може да се получи хубаво уиски без миризлива ферментация, мда.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:24 pm

bikerider написа:
Виждаш ли разликата между "национален интерес" и "интерес на управляващите"? Защото аз да.

Виждаш разлика, защото вярваш в утопии. Посочи ми една страна в света, където да е различно. И моля - факти, не локуми :)

Чакай малко. Това че няма място, където да е реализирано, въобще не значи, че не трябва да наричаме нещата с истинските им имена.

В случая "национален интерес" е понятие, различно от "интерес на управляващите". В определени периоди може да съвпадат, в други - не.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 12:25 pm

Пак пропускаш нюанси - казвам, че ексцесиите са неизбежни докато протестантите се оставят да ги манипулират и да ги залъгват и да им връзват ръцете чрез протестите.
Казвам, че ексцесиите са неизбежни, докато се протестира на парче и за щяло и нещяло, вместо да се анализира ситуацията и да се приложи критична маса към КРИТИЧНИТЕ възли от системата, а не към съда, който е основния защитник на правовото общество. Или викаш плюем аз на правовото общество, дайте да стреляме и да спасим Странджа... :dunno:

"Насилието е последната мярка на некомпетентния"
Айзък Азимов.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 12:27 pm

PtD написа:Чакай малко. Това че няма място, където да е реализирано, въобще не значи, че не трябва да наричаме нещата с истинските им имена.

Това е манипулация и то елементарна. Така мога да измъкна от праха всяка утопия и да кажа, че въпреки, че никъде я няма, трябва да наричаме нещата с истинските им имена!

PtD написа:В случая "национален интерес" е понятие, различно от "интерес на управляващите". В определени периоди може да съвпадат, в други - не.

"Национален интерес" е понятие родено в главите на националните елити (да, управляващите), за да оправдаят строенето на националните държави през 18, 19 и 20-ти век.
"Национален интерес" никога не може да се дефинира от народа, от масата, защото масата както сам знаеш няма мнение, няма воля. Масата има само импулси. Точно затова ти казвам, че мислиш утопично, като разсъждаваш за национални интереси от позицията на един от масата.

Иначе, сам знаеш - ако виждаш разлика между "национални интереси" и "интереси на управляващите", то е защото националните интереси вече не са на мода, на мода са глобално преплетените интереси. А дали това е предателство или не, знаеш кой определя. Всеки случай дефиницията на "предателство" включва както субект, така и обект.
Последна промяна bikerider на Пон Юли 16, 2007 12:36 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:31 pm

bikerider написа:Пак пропускаш нюанси - казвам, че ексцесиите са неизбежни докато протестантите се оставят да ги манипулират и да ги залъгват и да им връзват ръцете чрез протестите.

:dunno:

Група хора изразяват недоволство. Къде видя манипулации? Или по-добре да не изразяват недоволство, от страх някой да не ги използва?

Казвам, че ексцесиите са неизбежни, докато се протестира на парче и за щяло и нещяло, вместо да се анализира ситуацията и да се приложи критична маса към КРИТИЧНИТЕ възли от системата, а не към съда, който е основния защитник на правовото общество.

Отиваш към революционна организация. Аз пък смятам, че щом има основание да съм недоволен, следва да изразя недоволството си. На парче.

Или викаш плюем аз на правовото общество, дайте да стреляме и да спасим Странджа... :dunno:

Ако на нашето викаш правово общество, тогава да, да плюем! Защото ако отида и дам на съдията определена сума твоите конституционни права ще бъдат брутално погазени. Точно от "защитника на правовото общество".
Последна промяна PtD на Пон Юли 16, 2007 12:34 pm, променена общо 1 път
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:33 pm

bikerider написа:
PtD написа:Чакай малко. Това че няма място, където да е реализирано, въобще не значи, че не трябва да наричаме нещата с истинските им имена.

Това е манипулация и то елементарна. Така мога да измъкна от праха всяка утопия и да кажа, че въпреки, че никъде я няма, трябва да наричаме нещата с истинските им имена!

И справедливостта е утопия, и правовата държава е утопия.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 12:44 pm

PtD написа:Група хора изразяват недоволство. Къде видя манипулации? Или по-добре да не изразяват недоволство, от страх някой да не ги използва?

Видях резултата. Резултата ако бъде прокаран в парламента, ще бъде чудесна илюстрация за перфектната манипулация в стил Оруел. Развяха Голдщайн - Краш 2000, бум протестите (не казвам, че са неоправдани, казвам, че са първосигнални) и хоп - резултат, достоен за Оруел. Това ако не е манипулация, здраве му кажи!!!!!!!!

Казвам, че ексцесиите са неизбежни, докато се протестира на парче и за щяло и нещяло, вместо да се анализира ситуацията и да се приложи критична маса към КРИТИЧНИТЕ възли от системата, а не към съда, който е основния защитник на правовото общество.

Отиваш към революционна организация. Аз пък смятам, че щом има основание да съм недоволен, следва да изразя недоволството си. На парче.

Към никаква революционна организация не отивам. Ти си този, който говори за ексцесии. Аз говоря за избягването на ексцесиите, чрез внимателен анализ (баси кво има да се внимава, то е на повърхността), а не стихийни протести в стил всяко чудо за три дни.

Ако на нашето викаш правово общество, тогава да, да плюем!

Точно защото нашето все още не е напълно правово, точно затова трябва да се борим за него. ЗА него, не против него. Схващаш разликата, надявам се ? :)

Защото ако отида и дам на съдията определена сума твоите конституционни права ще бъдат брутално погазени. Точно от "защитника на правовото общество".

Мдааа, "ние ги лОвим, те ги пускат", позната песен. А ако дойда и платя определена сума на еколозите, нима те няма да спрат да протестират? Говориш за идеали, в същото време като аргумент ми изтъкваш корупцията???? :dunno:
Обясни, моля :)

И да!
"Справедливост" е утопия.
"Свобода" е утопия.
"Равенство" е утопия.
"Братство" е утопия.

Всичките са утопии, в чието име се е проляла толкова кръв, че ни е бедна фантазията. Още ли искаш?

Правовото общество обаче не е утопия, защото го има и действа. Целта да е започне да действа и тук. Но няма да стане докато се реагира първосигнално, омръзна ми да го повтарям!

И забележи, че не говоря за правова държава, а за правово общество!!! Разликите ги знаеш и сам.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 10:42 pm

Аз се чудя дали да не се преборя за правовото общество като си купя еднопосочен билет за Калифорния. Нямам желание да оправям света, а още по-малко милата родна кочинка.

Иначе, за правовото общество се борят тези, които си търсят правата въпреки всичко.
Аватар
PtD

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 16, 2007 10:44 pm

Аз ще съм първият който ще те поздрави за избора. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Вто Юли 17, 2007 10:44 am

PtD написа:Иначе, за правовото общество се борят тези, които си търсят правата въпреки всичко.

PtD написа:Аз се чудя дали да не ...си купя еднопосочен билет за Калифорния. Нямам желание да оправям ... милата родна кочинка.

TOYAGA написа:Егоист!

Излишно е да коментирам. Завиждам ти на волята :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Юли 17, 2007 11:41 am

Ъм, аз да съм казал че съм некакъв борец? :nono:

Едит: ТОЯГА ме обяви за егоист абсолютно необосновано (в контекста на темата) - защото аз се причислявам към от милионите, дето ми е все едно дали ще живеят или не. Това не виждам как може да се класифицира като егоизъм. (Не твърдя, че не съм егоист по принцип.)
Последна промяна PtD на Вто Юли 17, 2007 11:52 am, променена общо 1 път
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юли 17, 2007 11:43 am

Спомена, че си готов да се включиш в ексцесии, затова съм останал с такова впечатление. Както и да е, не те съдя или нещо такова :)
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Вто Юли 17, 2007 2:35 pm

Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Вто Юли 17, 2007 3:14 pm

Дали на някоя от "природозащитните" организации ще и стиска да организира митинг против правителството? Или отново е виновен съда... :puke:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Юли 17, 2007 8:22 pm

Ти май имаш някакъв проблем с природозащитниците? :dunno:
Аватар
PtD

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 17, 2007 8:25 pm

Ъъъъъ... PtD, то е хубаво първо да има такива, после ще бистриме има ли проблеми с тях... :nono: :offtopic:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот PtD » Вто Юли 17, 2007 8:33 pm

Дай ми ти на мен едно АК и license to kill и веднага ще се появи един :)
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Други