Ей повече от месец не е писало в тая хубава тема!
Последните книжки които прочетох (края на март начлото на април) са:
[b]"Сянката на бога"[/b] - даже не помня автора. Ами прилична разтоварваща кримка с добра сюжетна линия и оригинална фабула, но нищо повече!
[b]Биографията на Ван Гог[/b] - доста интересна личност е бил, човека. Малко бавно се чете, особено от леко нервни и нетърпеливи личности като мен, но е интересна.
[b]"Образцов дом" - Ваня Щерева [/b]-Въпреки, че е откровено с феминистки привкус, и имаше една глава която откровено ме издразни, книгата е доста интересна и със сигурност не е лишена от стойност и смисъл.
[b]"Вероника решава да умре"[/b] - Пауло Куелю!!! Никога няма да я забравя, както и другите книги които съм чел от Куелю и тази бих я определил като култува. Абсолютно се вписва с моя начин на мислене. Да не говорим, че в началото си мислех, че най-вече книгата е ценна с философията която можеш да черпиш от нея, но след последните няколко абзаца, осъзнаваш че всъщтност цялата тази философия е поднесена чрез една изключително оригинална история!
(Напсоледък много се възхищавам на бразилската култура, като цяло!!!)
[b]"Криминале" - Чарлз Буковски [/b]- Няма какво да коментирам, изключителна книга. Чета я за 4ти път от пубертетските си години насам.
[b]"Старецът и морето" - Ърнест Хемингуей[/b] - Неподражаемия Хемингуей, и тази книга едва ли има нужда от коментар. Адски силно, просто в процеса на четене на тази книга се чувствам някак си... не мога да определя. Истински. За 2ри път я чета.