Относно Кучегоните

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2005 3:45 pm

@thebiker:
освен това решението на гоненицата с кучетата е супер просто - РЯЗКО СПИРАНЕ. помага винаги, ако не от първия път, то от втория помага при най-напористите.

защо е нужно да има ответна реакция от наша страна (която само ги озлобява и следващия човек бива директно изпохапан), като просто можем да отстраним източника на дразнение и да елиминираме реакцията от тяхна страна???????

@did: ;) знам
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Brave » Чет Окт 13, 2005 3:49 pm

Човече, ама ти наистина си вярваш за породите и болестите... Ти да си чувал за рахит по мелез? Да си виждал умряло от невъзможност да роди естествено не-породисто куче? Да знаеш случайно, кои кучета хващат краста и други заболявания, само от един поглед, докато уличните живеят с години сред заразени и си перкат без да им пука. Просто си отвори очите и се огледай, питай приятели с породисти кучета, да ти обяснят, кое е предразположено генно към болести. Моето любимо помярче, живя 18 години и ходи три пъти на доктор за целия си живот,като за единия се оказа че е отровено от доброжелател-съсед, докато глупавите немски овчарки са направо абонати - мине се месец и айде нещо са зле. Просто не знам, от къде си си наумил това, но те съветвам, да попиташ ветеринарни доктори и собственици на кучета, за да ти разсеят заблудата.
Brave

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2005 3:57 pm

@Brave: думичката е "егалитаризъм". Силно заразна болест. Води до самоизолация и разлагане на мозъка на болния ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Blackdog » Чет Окт 13, 2005 3:57 pm

@thebiker Колко точно на брой кучета си [u]ОТГЛЕДАЛ[/u]? Колко от тях бяха породисти и колко не? Да не си 10-ти клас?
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Рейтинг: 1200

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 4:13 pm

[quote="bikerider"]

@thebiker:
какво сега за полицаите, нали за кучета говорим???

всичко ли трябва да се оправя с полиция и режими и лагери и насилие и деспотизъм и кръв и сълзи???????

от един капан в следващия :crazy:
[/quote]

Не мой човек - става дума че в нормалните държави кадето някои от нас са били са видяли и как полицаите и хората правят каквото трябва а не както е в България.
Аз например пред да се науча да пресичам улицата сам като малък - първо ме научиха да си хвърлям боклука - хартийките от бонбоните и шоколадите в коша за боклук а не на улицата.
И други много такива неща като да отстъпвам мястото в автобуса на възрастните ...
А сега да сте видяли дете което да прави поне едно от тези неща а - и после сме тръгнали да съдим еди кой си че не бил рещил проблема с кучетата - аз пак съобщава първо трябва да си променим маталитета и отношението към всичко и всички и тогава ще се оправят нещата.
Вас да са ви правили забелезка наскоро че примерно сте пресекли на червено или сте си хвърлили хартийката на улицата или ..... ?
Еми ще има кучета на улиците щото има хора които ги хранят - щото примерно ги обичат - но те кучетата се учат и така си остават там кадето ги хранят аз поне дадох рецептата а това кучетата да загубят хишническите си желания - е не е 100% гарантирано но е пак нещо.
Ако имаще българско общество загрижено за жсичките трези проблеми - или пък организациа може би щяхме да постигнмем нещо незнам.
thebiker

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 4:21 pm

[quote="Blackdog"]

@thebiker Колко точно на брой кучета си [u]ОТГЛЕДАЛ[/u]? Колко от тях бяха породисти и колко не? Да не си 10-ти клас?
[/quote]

Не съм отгледал и немога да отгледам а и желания нямям да отглеждам кучета -
Немога защото живея в град и най вече в апартамент а това означава че немога нито да тормозя съседите си с кучето - предполагам знаете какъв шум се вдига - нима имам съвеста дори и да опитам да затормозяван и теомозия едно куче да живее без да има свобода - като кучетата на село които тичат по незнам колко си километри на ден...
Или с други думи ти след като отглеждаш (тормозиш и тероризираш и принуждаваш кучето да живее в града) какво можеш да се изкаж по темата се питам аз - това е реторичен въпрос.
thebiker

Мнениеот did » Чет Окт 13, 2005 4:22 pm

държави, култура, общество, организации...
не ги разбирам аз тия работи.

не може ли по-простичко да се оправят нещата?

имаше навремето един лозУнг: "ако искаш един проблем да се забатачи, направи комисия!"

thebiker, с тия разбирания за ръководната роля на държавата и неправителствените организации в осигуряването на благото на народа и подобряване условията на живот, що не се пробва за кмет на София. Някои от тъмночервените партийки щяха да те подкрепят.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 4:24 pm

[quote="Brave"]

Човече, ама ти наистина си вярваш за породите и болестите...
[/quote]

Аз не си вярвам не ми е работа нито ме интересува просто знам че е доказан факт - а и ти като толкова разбираш най малкото това щеше да е добре да го знаеш - това че савсем случайно си попаднал на здраво куче непородисто не доказва нищо - да не ти казвам колко кучета вият през зимата от болести а не само от глад и едвам се здържам да им метна храна че дано му мине.
thebiker

Мнениеот did » Чет Окт 13, 2005 4:26 pm

[quote="thebiker"]

[quote="Brave"]

Човече, ама ти наистина си вярваш за породите и болестите...
[/quote]

Аз не си вярвам не ми е работа нито ме интересува [color=red][size=200][b]просто знам че е доказан факт [/b][/size][/color]- а и ти като толкова разбираш най малкото това щеше да е добре да го знаеш - това че савсем случайно си попаднал на здраво куче непородисто не доказва нищо - да не ти казвам колко кучета вият през зимата от болести а не само от глад и едвам се здържам да им метна храна че дано му мине.
[/quote]

въй....
лоша болест!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 4:39 pm

[quote="did"]

държави, култура, общество, организации...
не ги разбирам аз тия работи.

не може ли по-простичко да се оправят нещата?

имаше навремето един лозУнг: "ако искаш един проблем да се забатачи, направи комисия!"

thebiker, с тия разбирания за ръководната роля на държавата и неправителствените организации в осигуряването на благото на народа и подобряване условията на живот, що не се пробва за кмет на София. Някои от тъмночервените партийки щяха да те подкрепят.
[/quote]

Отиди в чужбина - примерно Германия за по близко и виж култура , общество , отношението на хората към теб ... и после се върни и ми кажи какво мислиш - всеки който е ходил започва да обяснява че там било комунизъм ама не съвсем ама скъпо било ама хората били добри , ама нямало кучета по улиците ама незнам кво и най накрая:
Чужденците си тръгват от България с мнението за една много лоша държава с добра и евтина храна - с лудница по улиците и ....
а пък всеки българин се връща с точно обратното.
thebiker

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 4:41 pm

[quote="thebiker"]

[quote="bikerider"]

@thebiker:
какво сега за полицаите, нали за кучета говорим???

всичко ли трябва да се оправя с полиция и режими и лагери и насилие и деспотизъм и кръв и сълзи???????

от един капан в следващия :crazy:
[/quote]

Не мой човек - става дума че в нормалните държави където някои от нас са били са видяли и как полицаите и хората правят каквото трябва а на както е в Вългария.
Аз например преди да се науча да пресичам улицата сам като малък - първо ме научиха да си хвърлям боклука - хартийките от бонбоните и шоколадите в коша за боклук а не на улицата.
И други много такива неща като да отстъпвам мястото в автобуса на възрастните ...
А сега да сте видяли дете което да прави поне едно от тези неща а - и после сме тръгнали да съдим еди кой си че не бил рещил проблема с кучетата - аз пак съобщава първо трябва да си променим маталитета и отношението към всичко и всички и тогава ще се оправят нещата.
Вас да са ви правили забелезка наскоро че примерно сте пресекли на червено или сте си хвърлили хартийката на улицата или ..... ?
Еми ще има кучета на улиците щото има хора които ги хранят - щото примерно ги обичат - но те кучетата се учат и така си остават там кадето ги хранят аз поне дадох рецептата а това кучетата да загубят хишническите си желания - е не е 100% гарантирано но е пак нещо.
Ако имаще българско общество загрижено за жсичките трези проблеми - или пък организациа може би щяхме да постигнмем нещо незнам.

[/quote]
thebiker

Мнениеот Quiz » Чет Окт 13, 2005 4:57 pm

@thebiker...
чета тук последния час и ти се чудя: Обърнал ли си внимание колко страници е темата, изчел ли си ги, смяташ ли, че някой от писалите в нея в крайна сметка си е сменил становището четейки вече последните постове или пък си е извадил различни от досегашните изводи за положението с кучетата (полицаите, боклука, държавата...-ти ги намеси!)? А и бъди сигурен, че голяма част от присъстващите в този форум в съзнателна възраст са попътували насам-натам и знаят какво е или не е наред навън и тук. А това кое избира е въпрос на предпочитания и приоритети, нали знаеш.;)
...та чудех се...кому беше нужно отново да повдигаш тази вече изцяло загубила първоначалния си замисъл тема!? :dunno:
Аватар
Quiz

Мнениеот velco » Чет Окт 13, 2005 5:32 pm

[quote="thebiker"]
добра и евтина храна
[/quote]

:offtopic:
Добра храна? В България? :bigeyes:
Предполагам, говориш за баба си, а не за т.н. ресторанти?
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот mih » Чет Окт 13, 2005 5:40 pm

[quote="velco"]

[quote="thebiker"]
добра и евтина храна
[/quote]

[/quote]

че какво й има на храната в България?!
хубава храна се намира, макар и все по-трудно.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Alien » Чет Окт 13, 2005 7:15 pm

[quote="mih"]

[quote="velco"]

[quote="thebiker"]
добра и евтина храна
[/quote]

[/quote]

че какво й има на храната в България?!
хубава храна се намира, макар и все по-трудно.

[/quote]

Хм, позволи ми да не се съглася. :) McDonald's има на всяка крачка, а, поне за мен, там храната е невероятно вкусна. Ще кажеш - ок, но безкрайно вредна. Да, да, я виж тук:

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=789251

;)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Чет Окт 13, 2005 7:22 pm

[quote="thebiker"]

Те не са кучета не са обречени как едно генетично дефектно куче на болести - И не аз не смятам а знам както и много КИнолози че ви обяснят защо не трябва да се отглеждат мелезите - помиярите както им казваме.
И селекцията на коя с коя порода кучета се прави от учени - генома на кучетата е много мо малък от човешкия и думите за това че трябвало да се смесват подорите са доказано много голяма грешка - именно затова кучета мелези се убиват в Германия Великобритания и каде ли не само не и в България - и това не е по шовинистични или нацистки причини - а по генетични такива.
[/quote]

Олеле, колко си неориентиран. Но какво пък, трябва и заблудени души да има, иначе щеше много да ни падне цената :emlaugh:

BTW, преглеждал ли си се скоро при френолог? Може би не трябва да даваш поколение, по генетични причини. Че инак като вземат да се смесят породите... :spin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 13, 2005 7:30 pm

[quote="Alien"]

Хм, позволи ми да не се съглася. :) McDonald's има на всяка крачка, а, поне за мен, там храната е невероятно вкусна. Ще кажеш - ок, но безкрайно вредна. Да, да, я виж тук:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=789251
[/quote]

Рупай и трай!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Alien » Чет Окт 13, 2005 8:35 pm

[quote="TOYAGA"]

Рупай и трай!
[/quote]

Слушам!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Пет Окт 14, 2005 8:04 am

[quote="Alien"]
Хм, позволи ми да не се съглася. :) McDonald's има на всяка крачка, а, поне за мен, там храната е невероятно вкусна.
[/quote]

Имам едно предложение: изяш две СуперСайз БигМак менюта. Гарантирам ти непознати усещания. Може и да разбереш какво е McBrick :D
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Окт 14, 2005 8:45 am

Alien, ти си извънземен!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот skiman » Пет Окт 14, 2005 9:35 am

Аз имам конструктивно предложение.Понеже кучетата пречили били на разпространението на плъховете(по-голяма глупост едва ли би могла да бъде изречена), предлагам да пуснат от зоологическата градина всички представители на семейство котки(тигри, лъвове,леопарди....) те ще премахнат само за 1 седмица проблема с кучетата и с плъховете.Е остава проблема, какво ще правим със скитащите тигри из София, ама ние сме свикнали.Ще газим лъвски лайна и ще ни хапят леопарди,ама няма значение.Ще ги кастрираме и ще ги пускаме пак навън.Те ще бъдат вече спокойни,няма да налитат на колоездачи,няма да нападат хора....очаква ни розово бъдеще.:bigeyes:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот did » Пет Окт 14, 2005 9:47 am

[quote="skiman"]

... кучетата пречили били на разпространението на плъховете([b]по-голяма глупост [color=red][size=167]едва ли би могла [/size][/color]да бъде изречена[/b])... [/quote]

би могла, естествено! виж сам:

[quote="skiman"]

... предлагам да пуснат от зоологическата градина всички представители на семейство котки(тигри, лъвове,леопарди....) те ще премахнат само за 1 седмица проблема с кучетата и с плъховете.Е остава проблема, какво ще правим със скитащите тигри из София, ама ние сме свикнали.Ще газим лъвски лайна и ще ни хапят леопарди,ама няма значение.Ще ги кастрираме и ще ги пускаме пак навън.Те ще бъдат вече спокойни,няма да налитат на колоездачи,няма да нападат хора....очаква ни розово бъдеще.:bigeyes:
[/quote]

Тая тема почна да прилича на лудница - всеки си говори и си мисли, че мисли...

А лудниците е редно да се заключват!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 14, 2005 9:57 am

Ммм, даааа. Яка орална маструбация. Обаче тя не пречи на кучетата и на техните бълхи да хапят. И на плъховете да се размножават.Абе дилемата е сериозна. Чак взех да се замислям. Айде наздраве на всички:beer:. И ако някое куче ви се умилква- погалете го, ако иска да ви изяде - изяще го вие.:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Пет Окт 14, 2005 10:09 am

[quote="did"]

[quote="skiman"]

... кучетата пречили били на разпространението на плъховете([b]по-голяма глупост [color=red][size=167]едва ли би могла [/size][/color]да бъде изречена[/b])... [/quote]

би могла, естествено! виж сам:

[quote="skiman"]

... предлагам да пуснат от зоологическата градина всички представители на семейство котки(тигри, лъвове,леопарди....) те ще премахнат само за 1 седмица проблема с кучетата и с плъховете.Е остава проблема, какво ще правим със скитащите тигри из София, ама ние сме свикнали.Ще газим лъвски лайна и ще ни хапят леопарди,ама няма значение.Ще ги кастрираме и ще ги пускаме пак навън.Те ще бъдат вече спокойни,няма да налитат на колоездачи,няма да нападат хора....очаква ни розово бъдеще.:bigeyes:
[/quote]

Тая тема почна да прилича на лудница - всеки си говори и си мисли, че мисли...

А лудниците е редно да се заключват!
[/quote]

И лудите също.Надявам се, че правиш разлика м/у ирония и казано нещо сериозно?
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот TOYAGA » Пет Окт 14, 2005 11:09 am

[quote="Alien"]

[quote="TOYAGA"]

Рупай и трай!
[/quote]

Слушам!
[/quote]

[img]http://hometown.aol.de/KokaHead/BioMc.JPG[/img]

Добър апетит!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 14, 2005 1:38 pm

[quote="NovemberCharlie"]

изяще го вие.:beer:
[/quote]

изяще=изяжте:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Пет Окт 14, 2005 2:04 pm

[quote]...И ако някое куче ви се умилква- погалете го, ако иска да ви изяде - изяжте го вие.[/quote]

Ето така се прави!

[img]http://img359.imageshack.us/img359/2115/170hw.jpg[/img]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот velco » Пет Окт 14, 2005 2:36 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]...И ако някое куче ви се умилква- погалете го, ако иска да ви изяде - изяжте го вие.[/quote]

Ето така се прави!

http://img359.imageshack.us/img359/2115/170hw.jpg
[/quote]

'Бах маа'му, ама те плъховете наистина били по-опасни от кучетата, бе !!! :bigeyes:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Пет Окт 14, 2005 3:47 pm

[quote="TOYAGA"]

Ето така се прави!

[/quote]

Тоя заек да не е оня от Monty Python and the Holy Grail? :roll2:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот skiman » Пет Окт 14, 2005 4:17 pm

Ето решение на проблема с плъховете:
[img]http://www.funnypictures1.com/pics/03/pc/03.jpg[/img]
Аватар
skiman

ПредишнаСледваща

Назад към Други