now watching

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: now watching

Мнениеот Harka » Пон Яну 31, 2011 1:14 am

@KiD_WiTh_GuN:

Е, аз точно така направих. И оригиналът беше по-тъп във всички отношения. Сценарий, актьорска игра, всичко. През 78-ма сигурно е бил доста добър, ама в днешно време... чак наивен.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Яну 31, 2011 1:18 am

Harka написа:@KiD_WiTh_GuN:

Е, аз точно така направих. И оригиналът беше по-тъп във всички отношения. Сценарий, актьорска игра, всичко. През 78-ма сигурно е бил доста добър, ама в днешно време... чак наивен.

Незнам сигурно ми е харесало просто, защото е оригинала! :D
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Harka » Пон Яну 31, 2011 1:27 am

Да, най-вероятно и затова някои пишат в коментарите, че оригиналът бил по-добър. Но от обективна гледна точка това просто не е вярно. Когато изгледах този от 2010-та нямах представа, че това е римейк. Т.е. не съм бил предубеден по някакъв начин. И тук ще се съглася с PtD - внушението е много важно. А точно това е, което тотално липсваше във филма от 78-ма. Никак, ама никак не останах убеден, че мацката я изнасилват наистина. Просто нямаше грам реализъм.

Edit:

Superstitions bring unhappiness

Прав си. Затова и си оставям каската на земята. Щастлив съм, че не пада оттам. :wavey:
Аватар
Harka

Мнениеот PtD » Пон Яну 31, 2011 1:34 am

<em>Harka</em> написа:Прав си. Затова и си оставям каската на земята. Щастлив съм, че не пада оттам.

Хахахаха, touche!

Иначе, най-бруталното изнасилване, което съм виждал, беше тук.

:xx(: :xx(: :xx(:

Не си спомням дали и тук не беше хипер-гнусно, защото не мога да се насиля да го гледам пак... държи ми влага отпреди 25 години. :xx(:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Пон Яну 31, 2011 1:46 am

Точно тази вечер гледах "Irréversible". Като цяло филмът не беше много мой тип. Непрестанното говорене на висок глас направо ми наду главата. Дотолкова, че дори дадох на пауза, за да почина. Като някакъв ужасен дразнител ми беше. Начинът на снимане допринасяше допълнително за това. По време на целия филм се създаваше едно внушение за сюрреализъм и може би и затова сцената със самото изнасилване не ми направи чак такова силно впечатление. Тази в "I spit on your grave" (2010) ми подейства много по-силно.
Аватар
Harka

Мнениеот agent_Jekov » Пон Яну 31, 2011 11:34 am

Паралелът, между оригинал и римейк, който правите е интересен. Не съм гледал още въпросния филм, но съм правил същия между тези 2 филма: http://www.imdb.com/title/tt0068833/ (оригинал) и http://www.imdb.com/title/tt0844708/ (римейк). Тук подобно на KiD_WiTh_GuN повече ме привлече оригинала - някак атмосферата ми се стори по-зловеща, а играта - по-реална. Не знам, може и да съм предубеден, но останах с такова чувство. Филма е по истински случай и в него както и в този има брутални сцени на изнасилване за това и ви ги препоръчвам.

Как ще коментирате иначе номинациите за Оскарите? Според мен за да номинират "Социална мрежа" за 8 награди показва колко зле е положението тая година откъм идеи, а и май за последните 10 като цяло. В тази връзка гледах гръцкия Dogtooth, като единствения преведен и номиниран за чуждоезичен. Е няма да коментирам защото си признавам, че не схванах идеята, но ако накой от вас го гледа и го разбере, моля, да ми обясни "великия, заслужаващ номинация замисъл"! Честно казано по-интересно започва да ми става да следя Sundance Film Festival за независимо кино, отколкото да гледам как евреите си раздават едни други наградите.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 01, 2011 2:00 am

127 Часа - Прекрасно сниман филм, много вълнуващ!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TheAnimal » Вто Фев 01, 2011 10:01 am

Доста забавно филмче
Изображение
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот PtD » Вто Фев 01, 2011 10:28 am

"Доста забавно" е меко казано. За толкова трудно за филмиране нещо като Пратчет са се справили блестящо! А като се има предвид ограниченият бюджет - направо са сътворили чудо! :wavey: :magnify: :liplick:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот DTD » Чет Фев 03, 2011 2:54 am

Изображение

Това, спокойно мога да заявя е най-стряскащия филм, който съм гледал. :agree:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 03, 2011 8:49 pm

Не е лош!

Относно любимия ви DEXTER. Абе вие наистина ли го харесвате тоя сериал? Ми те актьорите са някакви 3-т и 4-то разрядни, включителни главния актьор (Декстър) е супер слаб. Да не говорим, че сериала отвсякъде е е чипарски, недодялани сцени, евтини декори, грозни жени с малки цици... изобщо нещо потресаващо. Да не говорим, че и линията, по която се развива сериала е доста неоригинална и в този случай трябваше да изпъкне с нещо друго... И вие го слагате преди сериалите на HBO? Накъде отива света, братче...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот agent_Jekov » Пет Фев 04, 2011 1:58 pm

Стига бе, как може да не го харесаш, направо невероятно! :boggled: Актьорите повечето са неизвестни, да, но не и треторазрядни и са си образи всички по отделно. Майкъл Хол (Декстър), според мен влиза много успешно в ролята и като доказателство за актьорските му качества може да видиш играта му в "Six Feet Under" (където играе прикрит гей-пастор) и сам да направиш контраста, съпоставяйки с "Декстър". "Златния глобус" и номинацията за "Еми" за главната роля в "Декстър" също говори сам по себе си, плюс това, с развитието на сериала се наблюдава и развитие на персонажа му. Не знам до коя серия си гледал, но търпи промяна. Като цяло обаче основната идея е персонажът му да е лишена от емоции и чувства личност (може би, по това съдиш погрешно), с което според мен се справя блестящо. :agree: Не съм съгласен, че изглежда "чипарски", не съм сигурен, че дори с повече пари може да се постигне друг ефект в случая. Сцените, диалозите и атмосферата като цяло според мен са максимално реални, разбиващи клишето и стереотипите и много умело пипнати от психологическа гледна точка. Това, че не е оригинален пък изби рибата, аз лично поне не съм гледал подобно нещо досега, а смея да твърдя, че имам не малък стаж като киноман. :) Струва ми се, че адски преднамерено си подходил като си го загледал и някак не можеш да "вникнеш", но и истината е, че като цяло е доста различен (поне от 95% от американските бози). Дай му шанс! ;)
ПС: Бъзиците на (и със) Масука - безценни! :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 04, 2011 8:10 pm

Бая изгледах... с надеждата да се понижи чувството у мен, че си губя времето. Сега съм на серията, дето се разбра, че докторчето (дето блъска сестрата) е айс трок килъра.

Относно актьора. Абе... развива се, ама е толкова дървен, когато уж е безчувствен, че направо ми се догажда. Истината е, че е скучен самият човек, а от там и неговия герой. И защо, подяволите няма цици, пак питам. Досега видях 3 или 4 чифта и всичките някви малки и грозни. Режисьора или му е малка или на жена му са й малки и го е страх да показва големи, за да си няма проблеми.

Лошото е, че май ще доизгледам 1-вия сезон, докато е все още зима тук (20 градуса) и вечер няма какво да се прави през седмицата :crap:

Чакам да заснемат шибания втори сезон на Бордуолк Емпайър, щото не се трае вече...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PowerSlide » Пет Фев 11, 2011 10:24 am

Изображение

Малко са се оляли със здравината на кратуната на Скалата, инак як екшън, без лигавене :eyebrow:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот 25thframe » Пет Фев 11, 2011 8:15 pm

bluskanie написа:Относно любимия ви DEXTER. Абе вие наистина ли го харесвате тоя сериал?

Надали ще си губим времето да пишем, че го харесваме, ако не ни харесваше, нали?
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот deather » Съб Фев 12, 2011 8:07 pm

И аз го почнах Dexter и много ме зариби, определено си заслужава да се види :eyebrow: А някои гледал ли е новия сезон на Fringe, та да каже как е ? :beer:
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот edinmilion » Нед Фев 13, 2011 3:55 am

Ma vie en l'air (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0436546/ - за мен си е девет и нагоре :)
Или както е комерсиалното име: Love is in the air
edinmilion

Мнениеот moonlight » Нед Фев 13, 2011 5:23 am

Някой гледа ли вече "Тилт"? Моля споделете впечатления :)
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 16, 2011 4:27 pm

Изображение

Не е лош, стига да се гледа в правилната обстановка, а именно - след 12 вечерта, на тъмно и сам (по възможност в цялата къща/апартамент).
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот DTD » Сря Фев 16, 2011 7:34 pm

След като гледах първата част, пуснах да гледам и този в описаната от теб обстановка, но ми се стори много по-бозав от първа част. :dontknow:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Fallout » Чет Фев 17, 2011 9:26 pm

В момента гледам сезон 2- ри на Supernatural :popcorn: и се чудя как съм пропуснал толкова добър сериал!!!
" Когато изтеглиш предпазителя на гранатата, тя престава да бъдя твой приятел"
Аватар
Fallout

Рейтинг: 1220

Мнениеот agent_Jekov » Пет Фев 18, 2011 10:43 am

Fallout написа:В момента гледам сезон 2- ри на Supernatural :popcorn: и се чудя как съм пропуснал толкова добър сериал!!!

И аз това се чудех. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот hitar_potar » Пет Фев 18, 2011 3:40 pm

Вчера зяпах на кино "Механикът" с Джейсън Стейтъм - най-обикновено екшънче, има няколко приятни момента в него, но не е нищо особено. Ако нема кво да правите час и 45-50 минути, става да седнете да си загубите времето с него.
След тва вкъщи зяпах "All-star Superman" - принципно ДС комикс правят много добри анимации за Супермен, Батман, и останалата супер-паплач. Ама тоя нещо не ме накара да потрепна. :dontknow: Нещо му липсва.... нещо голямо. :V:
Иначе поредната серия на доктор ви Хаус пак разцепи - не моа си представя по-идеален индивид от Хю Лори за главната роля. :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kapitanblood » Пет Фев 18, 2011 5:18 pm

ИзображениеНема толкова тъп филм...... :V:
Смял съм се с глас ,на японския .... :D :D (ако някой се прецака да го свали,ония русия пич....как говори...а кви физиономии прави... :lol2: :boggled: )
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот PowerSlide » Съб Фев 19, 2011 9:38 pm

kapitanblood написа:Нема толкова тъп филм...... :V:

Бе има: Изображение
Поне си се смял, аз се смях единствено на заигравката бон джорно - бон джоуви. Останалато - пълна скръб! ХОЛИВУДСКА БОЗА ако някой не е виждал :(!:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот DonDanito » Съб Фев 19, 2011 10:07 pm

Току що изгледах "Ченгето от Бевърли хилс", предстои ми 2-ра и 3-та част. Уникална трилогия, класика! :D
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 23, 2011 10:48 am

Почнах "Boardwalk Empire", по препоръка на bluskanie. Още след първата серия мога да кажа, че почва много добре и е доста "пипнат". Стийв Бушеми е интересен вариант за главна роля, персонажът му е доста противоречив. Определено ще се гледа. :beer:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот DonDanito » Сря Фев 23, 2011 5:44 pm

Сега ще изгледам "Ченгето от Бевърли хилс 3". :D
Аватар
DonDanito

Мнениеот DonDanito » Чет Фев 24, 2011 8:31 pm

"Missing In Action" с Чък Норис :D :D Изображение
Много ме забавляват екшъните от 80-те години, където един човек избива цяла армия само с един пистолет и никога не му свършват патроните. А в същото време срещу него, от 2 метра, трима стрелят с автомати и не могат да го уцелят! :rofl: :rofl:
Аватар
DonDanito

Мнениеот hitar_potar » Чет Фев 24, 2011 8:55 pm

Тва е Чък Норис, бате - нормално е да не го уцелят дори от 2 метра с автомат. ;)
Гледах Мегаум - приятно филмче се оказа, а надеждите ми не бяха високи. :) А за десерлт си пуснах "Лъжльото" с Джим Кери - направо се попиках от смях. Тоя е ненормален! :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

ПредишнаСледваща

Назад към Други