Стига бе, как може да не го харесаш, направо невероятно!

Актьорите повечето са неизвестни, да, но не и треторазрядни и са си образи всички по отделно. Майкъл Хол (Декстър), според мен влиза много успешно в ролята и като доказателство за актьорските му качества може да видиш играта му в "Six Feet Under" (където играе прикрит гей-пастор) и сам да направиш контраста, съпоставяйки с "Декстър". "Златния глобус" и номинацията за "Еми" за главната роля в "Декстър" също говори сам по себе си, плюс това, с развитието на сериала се наблюдава и развитие на персонажа му. Не знам до коя серия си гледал, но търпи промяна. Като цяло обаче основната идея е персонажът му да е лишена от емоции и чувства личност (може би, по това съдиш погрешно), с което според мен се справя блестящо.

Не съм съгласен, че изглежда "чипарски", не съм сигурен, че дори с повече пари може да се постигне друг ефект в случая. Сцените, диалозите и атмосферата като цяло според мен са максимално реални, разбиващи клишето и стереотипите и много умело пипнати от психологическа гледна точка. Това, че не е оригинален пък изби рибата, аз лично поне не съм гледал подобно нещо досега, а смея да твърдя, че имам не малък стаж като киноман.

Струва ми се, че адски преднамерено си подходил като си го загледал и някак не можеш да "вникнеш", но и истината е, че като цяло е доста различен (поне от 95% от американските бози). Дай му шанс!

ПС: Бъзиците на (и със) Масука - безценни!