Газови пистолети

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 11:36 pm

[i]Тази сутрин към 01.50 ч. в Смолян, на бензиностанция на изхода на града, в посока към гр. Мадан, две неизвестни лица, при зареждане на метална туба с бензин, нападнали работещият на бензиностанцията 45-годишен мъж от Смолян. Ударили го по главата с твърд предмет, след което го напръскали със спрей, поставили му белезници и му откраднали около 60 лева оборотни пари. След проведените незабавни оперативно-издирвателни действия като извършители на грабежа са заподозрени трима 19-годишни младежи от Смолян. Те са задържани за 24 часа в РПУ-Смолян. Работата по изясняване на случая продължава.[/i]

Баси каръка ... ама така, трябвало е да избягва да пребивава в опасни райони ... например на работното си място ... :rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот velco » Чет Апр 27, 2006 11:42 pm

[i]Видин. Вчера, към 1.30 часа в с.Гомотарци, в дома на М.Е./38 г./ възникнал скандал между стопанина и гостуващо приятелско семейство, с което заедно празнували. Свадата прераснала в сбиване на улицата, при което домакинът възпроизвел във въздуха три изстрела с газов пистолет. В резултат на побоя М.Е. получил охлузни рани по крайниците, а И.Г./57г./ от София е с разкъсно контузна рана на главата. На пострадалите е оказана медицинска помощ в ЦСМП-Видин, след което са освободени без опасност за живота. Газовият пистолет е предаден с протокол за доброволно предаване. По случая работи РПУ-Видин. [/i]

Баси народопсихологията и културните особености - бой, скандал, пиянство и все пак той не стреля "на месо", а във въздуха, независимо, че е с газов пистолет.

[i]София. Служители на Шесто РПУ заловиха две непълнолетни момчета – на 16 години от кв.”Горна баня”, неизвестни на полицията. Криминалистите установиха, че двамата нанесли побой на 53-годишна столичанка на ул.”Лотос” в същия квартал, след което насила и отнели дамска чанта с документи, лични вещи, мобилен телефон и избягали. По време на престъплението те били с маски на лицата и се укривали от полицията. Двамата са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, ограбеното и маските са намерени и иззети от полицията. По случая е образувано дознание, което е изпратено на Софийска районна прокуратура за преобразуване в предварително производство.[/i]

Хмм, дали жената е имала оръжие ...? Едва ли.

Да не кажете, че пак ви манипулирам:

[i]Благоевград. Мъж застреля жена си и след това се самоуби миналата вечер в Разлог[/i]

Със законно притежаван ловен автомат. Ако е нямал автомат, най-вероятно е щял да ползва брадва ...
velco

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 28, 2006 12:00 am

[i]...към 11:30 часа е получен сигнал за възникнал инцидент в яз. “Долна Диканя”, община Радомир, област Перник. При проверка на техническото състояние на водно колело от двама души работещи във фирмата – наемател на язовира, се обръща водното колело. Единият от работниците се спасява а другият – Рангел Данаилов Гигов на 21 г. потъва във водата.[/i]

Интересно защо не е ползвал пистолет... или брадва?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 12:00 am

[i]София. 81-годишен столичанин подал жалба в Девето РПУ за извършен му грабеж в двора на вилата в гр.Банкя. Две момчета го заплашили с газов пистолет и с брадва, насила му отнели пари и успели да избягат[/i]

Поредния карък. Ама не е трябвало да ходи на вилата си, к'ви са тези утопии човек спокойно да си копа на вилата ...

[i]В полунощ пред кооперация в ж.к.”Младост-3” непознат мъж нападнал 33-годишна столичанка и насила й отнел дамска чанта с лични документи и вещи.[/i]

Пак каръшка история, ама така, като живее в Младост-3. Трябвало е да се засели в Банкя ... опа, и там не става ... :rofl:

То и тук във форума има каръци - нали едни колеги ги гониха някакви пияници по Великден ...

Нация от п*тки ... и от каръци.
velco

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 28, 2006 12:05 am

За преглед :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 12:09 am

Лека нощ. :D:D:D
velco

Мнениеот klmn » Пет Апр 28, 2006 12:42 am

[quote="velco"]

[i]София. 81-годишен столичанин подал жалба в Девето РПУ за извършен му грабеж в двора на вилата в гр.Банкя. Две момчета го заплашили с газов пистолет и с брадва, насила му отнели пари и успели да избягат[/i]

Поредния карък. Ама не е трябвало да ходи на вилата си, к'ви са тези утопии човек спокойно да си копа на вилата ...

[i]В полунощ пред кооперация в ж.к.”Младост-3” непознат мъж нападнал 33-годишна столичанка и насила й отнел дамска чанта с лични документи и вещи.[/i]

Пак каръшка история, ама така, като живее в Младост-3. Трябвало е да се засели в Банкя ... опа, и там не става ... :rofl:

То и тук във форума има каръци - нали едни колеги ги гониха някакви пияници по Великден ...

Нация от п*тки ... и от каръци.
[/quote]
И кво ми се фана за думата?81 годишен-обран-той едвам оди сигурно,33 годишнА-обрана в полунощ-то и на мойта жена некви наркомани и дръпнаха чантата,ама и с пищов нямаше да го избегне..,престъпност има навсякъде,ако си пенсия,жена или дЕте си по уязвим,ако си нормален човек,който не се вре между шамарите,шанса да пострадаш е нищожен..ай със здраве..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Пет Апр 28, 2006 1:21 am

Господа стрелци като ще си даваме единични примерчета, гледайте Lord of War. Дава интересна перспектива.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот onion » Пет Апр 28, 2006 1:50 am

[quote="TOYAGA"]

@ onion & velco
[quote]...каквито и патрони да използвате, на открито и ветровото място нямат никакъв спиращ ефект, лично съм се гърмял с всички видове лютиви, сълзливи и задушливи мании...[/quote]

[quote]...дадоха по новините за Убит с газов пистолет(застрелян в главата),баси превантивното оръжие...[/quote]

[quote]Носил съм пратки/писма във Факултето ... и не съм имал никакви проблеми със сиганите...[/quote]

Господа, излиза, че ВАШИЯТ ПРОБЛЕМ е другаде - ако не е в п*шките, начи сигурно е в п*тките... Аре лека нощ! :D:D:D
[/quote]

много странно , моите думи се подлагат на съмнение, а хората твърдят нещо (всеки може да си твърди неща нали) и хоп , цитираш ми ги като факти !!!
Излиза че [b]ти имаш проблем[/b] защото явно нямаш личен опит по темата, а ми цитираш чужди изказвания.
Какво точно ми доказваш с тоя цитат ?! Че хората имат мнение по темата ли ?!

Айде цитирай ме и мене тогава:
[b]стрелял съм по 3-ма души от ромски произход (на видима възраст около 25-30 години) на открито място и ефекта беше че и тримата бяха много зле след 2 изстрела (PV Supra патрони). Толкова зле че не знаеха къде се намират. Сополи, циФки, сълзи, повръщане и т.н. Това, че им се наритахме после с момчето което беше с мене е отделна тема - за побоя над беззащитни хора от ромски произход , защото след 2-та изстрела те бяха точно такива - беззащитни[/b]

Ура , по новините дали за убит с газов , а за колко убити с брадви, ножове и прочие дават всеки ден! Ти Тояга за колко смъртни случая с газов знаеш без да цитираш чужди изказвания ? Айде пробвай да се сетиш и ще си отговориш сам на въпроса опасно ли е.

Все се каня да те питам - ти що толкова ревностно си против газовите , да не си гърмян заек а :)
www.zoo-info.org
сайтът за екзотични животни
onion

Рейтинг: 1198

Мнениеот mih » Пет Апр 28, 2006 7:49 am

Хм, че в България уличната престъпност далеч не е толкова сериозна, каквато се изкарва по медиите (което пък се прави, за да се отклони вниманието от едрата престъпност). Тъй като и аз не го вярвах и убеждавах в противното наред, та в един подобен спор няколко от "европейските" ми познати в България (предимно студенти на разменни начала) ме убедиха, че се чувстват доста по-сигурно в България, отколкото откъдето идваха, както и че уличната престъпност в родните им така "цивилизовани" страни е доста по-силно изразена. Обосноваха се основно с факта, че там има средна класа, която да бъде нападана и ограбвана, а у нас такава тепърва се заражда.
То пък все едно ние си не знаем, че престъпността, от която следва да се плашим в България, е една такава по-едричка една, лъскавка...
И мен са ме нападали, не еднократно, бил съм и въоръжен (което в конкретния случай не ми помогна, а даже напротив). Та от тоя ми опит заключих (чисто статистически), че по-добра работа от оръжието вършат самообладанието, бързият старт и най-вече - избягването на проблемни места.

Един въпрос към onion, който държи фокусът да остане върху газовите пистолети (макар в началния си постинг да пита "боен или газов"): спрейовете за самозащита, които де факто вършат същата работа като газовите пистолети, не са ли по-добра алтернатива от пищовите? При тях поне липсва опасността като извадиш газов пистолет да бъде взет за боен, освен това са доста по-компактни и евтини.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот mih » Пет Апр 28, 2006 8:00 am

[quote="velco"]
Индивидуалните държави, участвали в проучването, не предоставят статистики, а данни. ...
[/quote]

Като знам нашите какви данни предоставят за пред света... :emlaugh:
[quote="velco"]
Както казах, не подхождам с презумпция за манипулативност.[/quote]

Ти обаче се засегна с тая манипулативност - а аз нали вече уточних, че не теб намирам за манипулативен, а авторите на статистиката.:peace:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 8:22 am

[quote="bikerider"]

Господа стрелци като ще си даваме единични примерчета, гледайте Lord of War. Дава интересна перспектива.
[/quote]

Не си коректен. Единичните примери ги давам, за да подчертая абсурдността на единичните примери, които други вече дават. Още в началото изразих негативното си мнение за единични примери, цитирам [quote]Заеби, няма смисъл. Можеш да излизаш с каквито и да било аргументи, ще бъдат посрещнати с разсъждения и умозаключения вместо факти, [b]анекдотични примери от личния живот[/b] и изолирани случаи с широко медийно покритие [b]вместо статистика[/b], ще има позоваване на емоции, ще има изказвания от рода "България не е Швейцария", т.е. всяко сравнение с друга държава ще бъде отрязано и накрая всичко ще се изроди в лични обиди, поредната караница и Admin ще заключи темата. Been there, done that.[/quote]

Също така, квалификацията "стрелец" е неточна и необоснована.
velco

Мнениеот onion » Пет Апр 28, 2006 8:26 am

[quote="mih"]

Един въпрос към onion, който държи фокусът да остане върху газовите пистолети (макар в началния си постинг да пита "боен или газов"): спрейовете за самозащита, които де факто вършат същата работа като газовите пистолети, не са ли по-добра алтернатива от пищовите? При тях поне липсва опасността като извадиш газов пистолет да бъде взет за боен, освен това са доста по-компактни и евтини.
[/quote]

веднага отговарям , ти поне задаваш нормални въпроси :)
според мен (казвам това си е само мое мнение) газовите пистолети са по-добри поради няколко причини и те са:
* далекобойност - със спрей на повече от метър-метър и половина н може, с пищов може на 5 при добри условия.
* не е необходимо да си точен с пиова , стреляш в неговата посока и толкоз. Със спрей трябва да го напръскаш в лицето примерно.
*Ефективност - според мен така както могат да те подредят два патрона PV Supra може да те подреди и спрей , ама ще трябва да поседиш на едно място да те попръскам известно време.
* Психологически ефект - колкото и да не има се вярва на някои хора , има такова джувотно. Тук слагам уговорката че с газов пистолет се пазиш от пияни компании, гамени, мангали, наркомани и т.н. а не срещу онези с черните Джи класи, и целта на ГСО-то е стерляш и си обираш крушите, а не както някой каза "престрелки"
* личен избор - това също е фактор!

за тези се сещам на прима виста , ако се сетя още ще ги напиша!
www.zoo-info.org
сайтът за екзотични животни
onion

Рейтинг: 1198

Мнениеот mih » Пет Апр 28, 2006 8:39 am

* за далекобойността - рядко враговете се намират на разстояние, по-голямо от обсега на спрея (ако са на няколко метра от теб, значи не си чак в такава опасност), така че според мен далекобойността на спрея си му е напълно достатъчна.

* със спрея е трудно да се напръскаш сам себе си, понеже палецът може да потъне само от едната страна и трябва да си озориш доста ръката, че да пръснеш към себе си.

* за ефективността - зависи от спрея (има доста силни), както си зависи и от пистолета (btw при спрея май няма такава вероятност от засечки)

* за психологическия ефект смятам, че е в ущърб на пистолета, именно защото вместо да го сплаши, може да предизвика врага да запуца на месо. пък и спреят може да бъде изваден и използван почти незабелязано, все пак се побира в една шепа.
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Lubo » Пет Апр 28, 2006 9:16 am

[quote="bikerider"]

[/quote]

:thumbu:Много истински филм.

Раазберете, че "високата престъпнст" и старха са породени главно от нашите медии.
Аз съм работил поне 5 години по рани телевизии, от които 3 в една от най-популярните и трябва да кажа, че основния принцип е: "Добрата новина е ЛОШАТА новина". Всички тези неща ги е имало и по времето на Бай Тошо, но не им се е давало такава гластност. От тази сметка изключвам поръчковите убииства, но не са за друг контингент.
Хора, не е толкова страшно да се разхождаш в тъмното, сам, късно вечер.
Инциденти се случват, но това, че имаш оръжие не значи, че ще можеш да отреагираш и да решиш проблема си - ЛИЧЕН ОПИТ.
Просто носенето на оръжие ви прави още по-стархливи....... абе просто си е въпрос на психика, не трябва да ти пука
:thumb::thumb:

П.П. ако има много правописни грешки SORRY :)
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 9:35 am

[quote="mih"]
* за психологическия ефект смятам, че е в ущърб на пистолета, именно защото вместо да го сплаши, може да предизвика врага да запуца на месо. пък и спреят може да бъде изваден и използван почти незабелязано, все пак се побира в една шепа.
[/quote]

Смяташ ли, че точно този вид психологически ефект ("предизвиква врага да запуца на месо") е характерен за българската "народопсихология" и културни особености и ако да, защо? (ако не, лично мен не ме интересува).
velco

Мнениеот Гост » Пет Апр 28, 2006 9:36 am

Е не!Убедих се,че тотално сте изкукали...7 страници братче не моат се разберат...Абе позната ситуация.Между другото съм забелязал,че винаги когато дървените глави участват в дискусия се стига до малоумен спор,който по-късно прераства в джафкане и заяждане.А това се получава понеже всички са достатъчно глупави да мислят,че могат да убедят някого в каквото и да било с каквито и да било факти.
Гост

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 9:39 am

[quote="Lubo"]
Раазберете, че "високата престъпнст" и старха са породени главно от нашите медии.
Аз съм работил поне 5 години по рани телевизии, от които 3 в една от най-популярните и трябва да кажа, че основния принцип е: "Добрата новина е ЛОШАТА новина". Всички тези неща ги е имало и по времето на Бай Тошо, но не им се е давало такава гластност.
[/quote]

Е? Какви са възраженията против носенето на оръжие тогава? По времето на "Бай Тошо" личното оръжие за самоотбрана беше забранено (което, между другото е характеристика на тоталитарните режими). Щом сега положението не е по-лошо, значи личното оръжие в почтените, уважаващи законите граждани не е причина за ръст на престъпността.
velco

Мнениеот Гост » Пет Апр 28, 2006 9:46 am

[quote="Lubo"]

Всички тези неща ги е имало и по времето на Бай Тошо, но не им се е давало такава гластност.
[/quote]

Искаш да кажеш,че престъпността като цяло или уличната престъпност в частност е била същата!??
Гост

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 9:48 am

[quote="Nightwolf"]
А това се получава понеже всички са достатъчно [b]глупави[/b] да мислят,че могат [b]да убедят[/b] някого в каквото и да било с каквито и да било [b]факти[/b].
[/quote]

Хахаха :thumb:
Прав си, но не съвсем. Има хора непредубедени, които действително се интересуват от темата и могат да бъдат убедени с факти. Има и такива, вече убедени, които представят фактите, които са ги убедили. Има и такива, които не се интересуват от темата, а от това да налагат собствената си теза. Ще ги познаеш по
[quote]
разсъждения и умозаключения вместо факти, анекдотични примери от личния живот и изолирани случаи с широко медийно покритие вместо статистика, ще има позоваване на емоции, ще има изказвания от рода "България не е Швейцария", т.е. всяко сравнение с друга държава ще бъде отрязано
[/quote]

Да добавим и осмиване и подигравка с предполагаемите лични особености на конкретни, индивидуални привърженици на дадена теза, сякаш характеристиките на отделен поддръжник с определящи за валидността на тезата.
velco

Мнениеот Lubo » Пет Апр 28, 2006 10:17 am

[quote="Nightwolf"]

[quote="Lubo"]

Всички тези неща ги е имало и по времето на Бай Тошо, но не им се е давало такава гластност.
[/quote]

Искаш да кажеш,че престъпността като цяло или уличната престъпност в частност е била същата!??
[/quote]

Ами човече искам да ти кажа, че на мен по онова време са ми взимали доста пъти пари, като невръстен ученик. Сега дали взимат парите на децата в училище? Аз мога да ти отговоря.

Има и още не един и два случая на престъпления (не ми се пише но не говоря на изуст), които не се оповестяват и т.н.
Напълно съм съгласен, че тогава организирана престъпност е била на друго ниво, но това лично мен не ме късае.
Мога да ти кажа, че имам не един и двам притяли/познати от детство, които сега се занимават с наркотици и оръжие, но мен това дали тях ще ги гръмнат или не не ме интересува. Пртосто Здравей - Здрасти и понякога се засичаме когато си разхождаме кучетата.

Стига сте ПРЕЕКСПОНИРАЛИ.

П.П. едно време, когато бях ученик циганите са ме тормоизили доста, а сега дали някои циганин ще тормози сина ми като порасне? - СИЛНО се съмнявам.

НЕ забравяйтем, че цялата тема е за уличната престъпност, а тази в момента е ниска. Имаше един ПИК в първите години на демокрацията, когато ти взимаха маратонките и якето от теб, НО ТОЗИ МОМЕНТ ВЕЧЕ ГО НЯМАААА.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Пет Апр 28, 2006 10:18 am

@velco: Щом статистиката ти се вижда по-убедителна от логиката, значи е въпрос на подходяща статистика да се докаже произволен въпрос, така ли?

Нищо лично, но след това изказване за мен темата приключва.

@Nightwolf: Умнико, с тази Ентелектуално-презрителна надменност на "страничен наблюдател" просто доказваш едно голо нищо, освен разбира се собствената си идейна импотентност, но тя нe е нещо ново :)

Чувствай се свободен да споделиш спокойно с форума идеите си, ако разбира се на първо място имаш такива. :peace:
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 10:43 am

[quote="bikerider"]

@velco: Щом статистиката ти се вижда по-убедителна от логиката, значи е въпрос на подходяща статистика да се докаже произволен въпрос, така ли?
[/quote]

Въпросът е некоректен и не представя правилно позицията ми. Не съм казвал, че "статистиката ми се вижда по-убедителна от логиката". Доколкото си спомням, не съм споменавал досега думата "логика".

Има разлика между логика и [b]предположения[/b]. Логическият извод предполага наличието на [b]известни, обективни закономерности и причинно-следствени връзки[/b]. В социологията такива засега има само в романите на Азимов. Дали статистиката е по-убедителна от предположенията - да, защото описва нещо, което [b]вече се е случило[/b], а [b]няма гаранция[/b], че едно или друго предположение [b]ще се реализира[/b].
velco

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 28, 2006 11:03 am

@ onion

Младежо, ставаш патетичен... Аре улево...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Апр 28, 2006 11:19 am

@velco: В така наречените от теб предположения има строга логика, защото има съответните причинно-следствени връзки в това. Не съм единствения който мисли така и вижда логиката, така че не би могло да е моя грешка това нещо.

А ако трябва да коментирам твоя доказателствен метод, той се базира на предполагаема праволинейна причинно-следствена връзка, тоест статистиката ни показва какво е било и въз основа на това ние заключаваме чрез индукция какво ще стане.
Само аз ли виждам късогледството на този доказателствен метод? Тази статистика какъв период от време покрива? Дали е достатъчен?

Май сега е мой ред да кажа, че статистиката ти (а и всяка статистика) е винаги куп данни извадени от контекста и бидейки такава, е манипулативна (съответно некоректна като аргумент), точно това което ти казваше mih.

С две думи - ясно е, че няма да се убедим, така че нека просто да изчакаме. Ясно е че хората ще носят повече и повече оръжие, това едва ли може да се предотврати. Нека просто видим след 20 години положението с престъпността, ако дотогава някой ubermensch с пищов не ме застреля на улицата, щото съм му изцапал колата и съм му застрашил живота с това.

Edit: прости ми мързела, отново написах "статистиката ти" вместо "статистиката, която цитираш". :peace:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 28, 2006 11:27 am

Мдам, освен тва от контекста я е вадил някой СУБЕКТ, което я прави още каква? Субективнааа...

Аз обаче имам два обективни въпроса към velco

1. Освен болярския друг пищов имаш ли?
2. Що не ходиш да живееш в Тексас... примерно?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Апр 28, 2006 11:34 am

[quote="TOYAGA"]
[/quote]

Лош беее :rofl:
Дали да не се прекръстя на MORKOV :idea::banana::clap::rofl::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 11:42 am

[quote="bikerider"]

@velco: В така наречените от теб предположения има строга логика, защото има съответните причинно-следствени връзки в това.
[/quote]

Ето тук е мястото да посочиш конкретните причинно-следствени връзки.

[quote]
Не съм единствения който мисли така и вижда логиката, така че не би могло да е моя грешка това нещо.
[/quote]

Да. Не е само твоя грешка.

[quote]
А ако трябва да коментирам твоя доказателствен метод, той се базира на предполагаема праволинейна причинно-следствена връзка, тоест статистиката ни показва какво е било и въз основа на това ние заключаваме чрез индукция какво ще стане.
[/quote]

Не. Не чрез индукция, а чрез аналогия.

[quote]
Дали е достатъчен?
[/quote]

:dunno:
velco

Мнениеот velco » Пет Апр 28, 2006 11:45 am

[quote="TOYAGA"]
Аз обаче имам два обективни въпроса към velco

2. Що не ходиш да живееш в Тексас... примерно?
[/quote]

Въпросите не са по темата и не могат служат като аргументи за или против която и да било теза. По същество представляват атака "ad hominem".
velco

Мнениеот bikerider » Пет Апр 28, 2006 11:54 am

[quote="velco"]
Ето тук е мястото да посочиш конкретните причинно-следствени връзки.
[/quote]

Не, мисля вместо това да се оттегля от темата, щото ме мързи. Причинно-следствените връзки вече бяха изтъкнати, но ти ги оспорваш като маловажни и/или некоректни, така че няма смисъл да доказвам каквото и да е. Нека оставим нещата така, не държа особено да наложа/докажа своята теза, щото нищо няма да се промени. Така че когато (дано не) се наложи да нося пищов за да стрелям на всяка пряка, тогава ще нося, че и Калашник ще нося. Засега обаче няма да се поддам на масовата психоза и да си купя "ей така за всеки случай".

@оnion: нямам предвид теб, явно твоите обективни обстоятелства го налагат, Обеля (ако не се лъжа :)) наистина не е от най-приятните квартали нощем.
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други