@Antares, пробвал ли си Мороуинд?
@Metal_Psycho, струва ми се, че осъждаш Bethesda заради това, че въвеждат first-person-a в RPG жанра. На мен лично first-person ми допада много повече, въпреки, че съм играл доста на някои third-person RPG-та: Icewind Dale, Dungeon Siege, Neverwinter Nights, Sacred. Мога да кажа, че ми харесва и този изглед, но това, че едно RPG може да се играе от първо лице НЕ означава, че е adventure. Morrowind и Oblivion са примери за това, макар че имат доза action. Стига предразсъдъци.

Иначе хич не съм съгласен, че според теб Elder Scrolls (до колкото разбрах ги слагаш и тях в кюпа

)залага само на графика и визия. В тази поредица има ТОНОВЕ история на света, огромен свят за изучаване, АБСОЛЮТНА свобода на действие, напълно логичен (поне за мен) начин на качване на левъли и скилове (колкото повече упражняваш нещо, толкова по-добър ставаш в него, както е и в живота), стотици куестове, open-end край на играта (който всъщност не е край, защото след превъртането играта не свършва, ами можеш да си правиш каквото искаш

) и не на последно място може би най-уникалното нещо - construction set приложение за собственоръчно правене на плъг-ини, модове и цели експанжъни, което е напълно свободно и всеки фен може да работи с него. Както и правят - вече има хиляди неофициални модове за какво ли не, доста от които са признати и от Bethesda.

@Bolverk, не бих казал, че Обливион е по-слаба от Мороуинд. Факт е, че е МНОГО различна - и откъм визия, атмосфера, геймплей. Бих казал, че като цяло Мороуинд е малко по-сериозна (най-малкото няма map marker

) и някак мистична игра, но и двете са ми на сърце и не бих ги сравнявал. Ти играл ли си иначе Daggerfall? Много от по-старите фенове на Elder Scrolls пък казват, че тя била най-добрата част от поредицата. Според мен всичко опира до това кой кога и какво играе и когато нещо преди време те е впечатлило истински, то в повечето случаи остава "най-доброто" завинаги и всичко ново влиза в графата "недоизпипано и не същото". Колкото до това, че игрите както казваш се правят с ограничен живот, напълно съм съгласен, но това точно за Elder Scrolls ми се струва, че важи най-малко, защото игрите им са наистина обширни + възможността от модване с construction set-a ги прави на практика почти безкрайни.
ПС: Какво мислите за играта от аватара ми?