Какви ( кои ) компютърни игри обичате да играете ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Какви ( кои ) компютърни игри обичате да играете ?

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 27, 2011 3:03 pm

МОЛЯ??? :bigeyes: Как по-точно са се "изакали"? Да не би превръщайки я от дъртичка гледана отгоре игра в класно first-person RPG? Което е и Game of the year 2008, така между другото. Това, че си закостенял Fallout 2 фен, не значи, че 3 е лоша игра, защото е нова и защото е различна. ;)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Gasolin » Пет Май 27, 2011 3:06 pm

E ти пък Fallout 3 кефеше. New Vegas-a малко се поизложиха от моя гледна точка или просто не можа да ме грабне. А за Елдър Скролс-а не съм много навътре и всичките награди са ми абсолютно кухи...Трябва да пробвам някоя и тогава ще споделя мнение.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 27, 2011 3:31 pm

Е, ти па! Аз мислех, че си я играл. Ти хем не си и хем си негативно настроен. :bowdown:
Ако не ти пука, че е от 2001 и си ОК с английския, пробвай първо Morrowind + двата експанжъна - Tribunal и Bloodmoon. В Замунда има един Goty Edition, който ми се струва идеален. Свободата на действие, която имаш е най-голямото достойнство на тази игра. 200+ часа не ти мърдат. Дали ще следваш мейн-куеста, ще се издигаш в някоя гилдия или просто ще си щъкаш из света където ти скимне - това е твоя воля! Завиждам ти, че не си играл нито Morrowind нито Oblivion. Аз лично си давам веднага 1 година от живота за да ги забравя ако имаше как! :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот mtb-davidkovo » Пет Май 27, 2011 7:11 pm

Counter Strike 1.6

GP1

GTA

NFS 2

HUNTING
mtb-davidkovo

Рейтинг: 1018

Мнениеот horror » Пет Май 27, 2011 10:57 pm

Warhammer Online
Warhammer Dawn Of War II
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.
Аватар
horror

Рейтинг: 1200

Мнениеот Evgeni » Съб Май 28, 2011 12:57 am

От онзи ден:Dirt 3.Иначе Crysis 2.Тая дърт3 става трудна след 2-рия сезон(на advanced трудност говоря). :agree:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот Antares » Съб Май 28, 2011 1:29 pm

Геймплея на Fallout3 е отвратителен. Скилове, перкове - доста зле, сравнено с 2-ката. Пазара е пълен с игри, които просто изглеждат добре. Fallout3 е една от тях. Fallout2 беше игра, която те лепва като гербова марка за екрана. От самото ти излизане от vault-а вече имаш огромен избор на къде да тръгнеш. На четвъртото й превъртане все още намирах нови special encounters, намирах още нови quest-ове, на базата на различното развитие на персонаж. След като видях кратер, изровен от паднал от открития космос кит, в който имаше счупена саксия - тогава за мен тази игра стана религия. Или лудницата за геймъри, в която обсъждаха armor class, critical hit... Да не говорим за избора на спътници, развитието на персонажите им и т.н.
Fallout3 - едвам изтърпях да я превъртя веднъж. За времето си двойката беше революционна игра. За времето си тройката е една от многото...

Oblivion признавам, че е много добра игра. Наистина добре направена. Грабваща. Обширна. Занимателен и интересен начин за развитие на персонажа. След като я "превъртях" имах желанието да я мина още веднъж, за да видя това как, онова как и т.н. Но след нея и след като съм играл толкова време F2 - F3 ми се видя направена набързо и на две на три...

-----

Наскоро врътнах Crysis2. Crytek си е crytek. Определено игра, която и след време ще ми е интересно да изиграя :]

Ослушвам се за някакво занимателно RPG...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот DEMON BOY 13 » Нед Май 29, 2011 12:44 am

Найстина Crysis 2 е просто уникална игра.Графиката е на много високо ниво,както и геймплеят!Иначе сега съм подхванал HALO 3 ODST,доста интересна игра само графиката да беше по-добра,но и така става.Много ми се играе нещо от типа на Mirror's edge само,че да е по-нова версия,защото единичката вече я врътнах.
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Май 29, 2011 12:47 am

F3 не е това което трябваше да бъде просто.
Проклинам деня в който Bethesda купиха лиценза...защото няма тяхна игра,която да ми е харесвала,някога.FPS/TPS RPG?Никога не съм могъл да ги разбера,искам си камерата от горе please.
F2,PS:T,BG2,това за мене ще си останат последните истински RPG-та,колкото и да ми говорят в днешно време пъблишърите,че видиш ли,
те евоюлирали,и ние сме трябвали да приемем промените.От всички стандартни за жанра неща,все по-малко се слагат и се опитват с графика и "филмова" визия да компенсират.
Примерно,Dragon Age 2 си беше пълна гавра,както и да го погледнеш.

Antares,бих ти препоръчал новия Witcher,но дори и той е хукнал да гони конзолните играчи,със своята бойна система.
Блокове и търкаляния,все едно си разцъквам adventure(а аз Мразя конзолите страстно).Иначе от към история и персонажи,е силна.Смятам да се напъна и да я "мина" поне веднъж.

П.п. Гледам,чакате Скайрим.Само обещания и красиви шотове виждам до момента,което ми навява спомени за същото явление,преди да излезе Обливиън и после и F3.
Но предполагам за diehard фенове на Elder Scroll няма значение ;)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Bolverk » Нед Май 29, 2011 8:55 am

Всъщност ето ти един die-hard фен на Elder Scroll.

След Morrowind наистина Oblivion беше слабичка. Липсваше и уникалноста на света и малко пикантност. Въпреки това си беше добра игра. За жалост истината е че както във всяка друго производство (а създаването на продукт е такова) и при компютърните игри ги правят с ограничен предварително живот. С единствената цел разбира се да могат да ти продадат следващата. Така че за жалост такива игри като Fallout 2 и Morrowind няма как да се появят на пазара вече. Та нали някой компании могат да загубят клиентите си за 2 години поне.

И така навсякъде конвенционалното побеждава уникалното.

В заключение ще кажа че е можете да поиграете Mass Effect серията очаква се 3-та част. А първите две бяха очарователни макар и малко конзолни. Други игри от миналото от PRG жанъра са KOTOR и Neverwinter Nights.

И в последно заключение ако не ви харесват съвременните издания върнете се към първоисточника. А по-точно играейте настолно - зарежете компютъра и ползвайте въображението си. Наскоро се върнах към зарчетата и листовете и трябва да кажа че въпреки 10-те години затишие (от моя страна) те са запазили своето очарование.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Май 29, 2011 10:41 am

Mass Effect 3 го чакам с нетърпение.Там работата е,че дори единицата си беше от части shooter(значително повече RPG),та промените във втората част бяха логични.Въпреки това си помрънках малко наум(най-вече премахването на клякане заместено със универсален бутон за вземане на прикритие ала Gears of War,блех!)
Но какво може да се направи.ЕА купиха Bioware малко след пускането на МА на пазара,от сега нататък само изцоцване през година две ще има.
Сигурен съм,че са имали различни планове за трилогияата,преди това,но няма да разберем какви са били.:)Поне МА3 се надявам да е добър shooter. :D
Иначе,на харда си имам записани освен по-нови заглавия и BG1,2 NWN 2 и други по-стари игрички :)
Наскоро отново изиграх Homeworld-овете.Вечна класика за мен.
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот DEMON BOY 13 » Нед Май 29, 2011 11:34 am

Видях днес,че са пуснали трейлъра на Call of duty Modern Warfare 3 http://www.youtube.com/watch?v=coiTJbr9m04!На мен Modern Warfare поредицата най ми хареса.Нямам търпение да излезне!
В момента ми се играе някой FPS но май няма много интересни заглавия който да несъм играл. :dontknow:
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот Antares » Нед Май 29, 2011 10:03 pm

Metal_Psycho, не ми казвай, че не си играл Arcanum?

Ще хвърля едно очо на Mass Effect...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Май 29, 2011 11:07 pm

Antares,играл съм го,просто съм тъп и го пропуснах :)
Жалко,че Troika изкараха само две игри.Vampire the Masquerade Bloodlines също не беше никак зле.(Всъщност,ако трябва да съм честен,Redemption ме кефеше повече,на Nihilistic :D )
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот agent_Jekov » Пон Май 30, 2011 11:53 am

@Antares, пробвал ли си Мороуинд?

@Metal_Psycho, струва ми се, че осъждаш Bethesda заради това, че въвеждат first-person-a в RPG жанра. На мен лично first-person ми допада много повече, въпреки, че съм играл доста на някои third-person RPG-та: Icewind Dale, Dungeon Siege, Neverwinter Nights, Sacred. Мога да кажа, че ми харесва и този изглед, но това, че едно RPG може да се играе от първо лице НЕ означава, че е adventure. Morrowind и Oblivion са примери за това, макар че имат доза action. Стига предразсъдъци. :agree: Иначе хич не съм съгласен, че според теб Elder Scrolls (до колкото разбрах ги слагаш и тях в кюпа ;) )залага само на графика и визия. В тази поредица има ТОНОВЕ история на света, огромен свят за изучаване, АБСОЛЮТНА свобода на действие, напълно логичен (поне за мен) начин на качване на левъли и скилове (колкото повече упражняваш нещо, толкова по-добър ставаш в него, както е и в живота), стотици куестове, open-end край на играта (който всъщност не е край, защото след превъртането играта не свършва, ами можеш да си правиш каквото искаш :) ) и не на последно място може би най-уникалното нещо - construction set приложение за собственоръчно правене на плъг-ини, модове и цели експанжъни, което е напълно свободно и всеки фен може да работи с него. Както и правят - вече има хиляди неофициални модове за какво ли не, доста от които са признати и от Bethesda. :agree:

@Bolverk, не бих казал, че Обливион е по-слаба от Мороуинд. Факт е, че е МНОГО различна - и откъм визия, атмосфера, геймплей. Бих казал, че като цяло Мороуинд е малко по-сериозна (най-малкото няма map marker :) ) и някак мистична игра, но и двете са ми на сърце и не бих ги сравнявал. Ти играл ли си иначе Daggerfall? Много от по-старите фенове на Elder Scrolls пък казват, че тя била най-добрата част от поредицата. Според мен всичко опира до това кой кога и какво играе и когато нещо преди време те е впечатлило истински, то в повечето случаи остава "най-доброто" завинаги и всичко ново влиза в графата "недоизпипано и не същото". Колкото до това, че игрите както казваш се правят с ограничен живот, напълно съм съгласен, но това точно за Elder Scrolls ми се струва, че важи най-малко, защото игрите им са наистина обширни + възможността от модване с construction set-a ги прави на практика почти безкрайни.

ПС: Какво мислите за играта от аватара ми? :)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот zax983 » Пон Май 30, 2011 3:51 pm

Всъщност всичко ново е скапано... Мисля че това обобщение трябва да приключи спора :)

И все пак да се обоснова! Едно време - някога много отдавна - когато програмистите са били напълно отдадени и са писали всичко къде на асемблер, къде направо на машинен код, просто защото са писали софтуера според това с каква техника разполагат хората. Тогава и само тогава е имало качествен софтуер. След това техниката започна да напредва, а софтуера започна да назадва... Към днешна дата всеки, дори най-криворъкият идиот може да напише почти всичко. Но то ще е прекалено скапано... Е разбира се техниката напредва и графиката ще е много по-добра всеки следващ път, но какво от това?! И точно за това мисля че ви говори @Antares, макар да не съм запознат с конкретната игра, все пак ще взема неговата страна :) Защото наистина в последните години в общият случай, всяка следваща версия е много по-зле. Добре де, толкова ли е трудно, ако си съвсем некадърен и не можеш да подобриш сюжета и геймплея. Абе поне запази стария геймплей, само не го разваляй! Даже е по-трудно да го развалиш отколкото да го запазиш, мамка му...

От друга страна, трябва да се печелят пари, а идиотите плащат най-добре и може би нещата се правят удобни за тях, затова ние не ги разбираме? Колкото по-простичка играта, толкова по-добре?
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот agent_Jekov » Пон Май 30, 2011 4:39 pm

zax983 написа:Защото наистина в последните години в общият случай, всяка следваща версия е много по-зле.

В общия да, но не и в конкретния, според мен.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2011 5:32 pm

@zax983: :nono: :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Вто Май 31, 2011 4:14 pm

Между другото сега прочетох, че Fallout 3 е разработвана 4 години - от 2004 до 2008. Не е толкова набързо и на две, на три. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот BlueBerry » Вто Май 31, 2011 7:05 pm

Yu-Gi-Oh :clap:
Продавам Ръкавици - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=133758
Продавам Курбели + Средно - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=133759
Аватар
BlueBerry

Рейтинг: 1218

Мнениеот Bolverk » Сря Юни 01, 2011 12:17 am

@agent_Jekov играл съм Daggerfall и Arena накратко всичките Елдъри. Наистина когато ги играх може би бях прекалено малък и не успях да ги възприема изцяло. Но да Daggerfall беше играта с най-огромна свобода от всичките. Даже абсурдна свобода беше прекрасно и невероятно изживяване. Но просто Morrowind успя да я засенчи в сърцето ми. От тогава такъв уникален и пълноценен свят не съм срещал.

Много съм склонен да се съглася и с @zax983 като цяло аз съм изключителен фен на D&D и в Neverwinter Nights срещнах моята приятна среда където да съм си като удома. Затова чаках с нетърпение втората част когато я анонсираха. Но останах разочарован. За жалост напоследък няма какво да ме грабне освен забавната Magicka с нейната иновативна система и Dragon Age, което признавам си заслужаваше загубеното време :)

Разбира се мога да кажа че като RPG фен и творенията на Whitewolf не са ми чужди на сърцето затова мога да издигна и Vampire: Bloodlines като една от добрите попадения за пресъздаването на Masquerade като система. Ще спомена и Ufo поредицата като едни екстравагантни, но интресни игри.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Antares » Пет Юни 03, 2011 7:18 am

agent_Jekov написа:Между другото сега прочетох, че Fallout 3 е разработвана 4 години - от 2004 до 2008. Не е толкова набързо и на две, на три. ;)
Щом им е отнело четири години да направят ония боклук - значи за никакъв х*й не стават!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Пон Юни 06, 2011 3:38 pm

Antares написа:
agent_Jekov написа:Между другото сега прочетох, че Fallout 3 е разработвана 4 години - от 2004 до 2008. Не е толкова набързо и на две, на три. ;)
Щом им е отнело четири години да направят ония боклук - значи за никакъв х*й не стават!

Зариби ме да почна 2-ката. :) Само да превъртя New Vegas. Пробвал ли си я, доста по-различна е от 3?
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Antares » Вто Юни 07, 2011 10:53 am

Не съм сигурен, че ще преживееш допотопната графика... Иначе като геймплей за мен е в пъти по-добра.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот dako08 » Сря Юни 08, 2011 9:03 pm

Mx VS ATV :agree: :agree: :clap: :agree: :agree:
Аватар
dako08

Рейтинг: 1182

Мнениеот Evgeni » Сря Юни 08, 2011 11:19 pm

Малии как се зарибих по COD4 мулти :nuts: :nuts:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот vvvaaal » Пон Юни 13, 2011 11:51 am

League of Legends, Lineage2, Pure, TDU2, Dirt 3, Hot pursuit, AC2, brotherhood :rofl:
Aбе тъп геймър съм си ама не съм играл нито 1 от всичките поне от 1 седмица, щот времето е хубаво. :D :agree: :rofl:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Antares » Пон Юни 13, 2011 2:33 pm

K'ъв клас си на L2?
----------------
Mass Effect е масивна!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bobi124 » Пон Юни 13, 2011 4:53 pm

Diablo 2 Eastern Sun mod 3.00 :bowdown:
bobi124

Рейтинг: 1262

Мнениеот Gasolin » Вто Юни 14, 2011 1:08 pm

Antares написа:Mass Effect е масивна!

Best game I've ever played... И сигурно единствената, която съм преигравал със супер кеф.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

ПредишнаСледваща

Назад към Други