[quote="mih"]
* за далекобойността - рядко враговете се намират на разстояние, по-голямо от обсега на спрея (ако са на няколко метра от теб, значи не си чак в такава опасност), така че според мен далекобойността на спрея си му е напълно достатъчна.
* със спрея е трудно да се напръскаш сам себе си, понеже палецът може да потъне само от едната страна и трябва да си озориш доста ръката, че да пръснеш към себе си.
* за ефективността - зависи от спрея (има доста силни), както си зависи и от пистолета (btw при спрея май няма такава вероятност от засечки)
* за психологическия ефект смятам, че е в ущърб на пистолета, именно защото вместо да го сплаши, може да предизвика врага да запуца на месо. пък и спреят може да бъде изваден и използван почти незабелязано, все пак се побира в една шепа.
[/quote]
всеки си има гледна точка , за мен нещата не стоят по този начин. Точно поради тази причина клоня към ГСО, а не към спрей. Не казвам че при дадена ситуация спрея няма да е по-подходящ. Но просто за мен ГСО-то е по-добрия вариант, поради причините изложени със звездички малко по-горе (моите звездички

)