За децата от 60-те, 70-те и 80-те...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Сря Яну 23, 2008 6:52 pm

Не е ли "... играе, свири и рисува" ? :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Сря Яну 23, 2008 7:09 pm

SpoileR написа:На картинката беше някво човече с глава на монитор и някаква аудио касета ако не се лъжа... нали е "магнитен носител" :D

:bowdown:

е па той правеца си работеше и с касетовфон и касети :)

а това кой го помни ...
Изображение
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Alpina » Сря Яну 23, 2008 8:13 pm

В неделя го използвах за Car Audio и после се заиграх да правя ремарке на RC Car, която имам...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот outfaced » Сря Яну 23, 2008 8:32 pm

Alpina написа:В неделя го използвах за Car Audio и после се заиграх да правя ремарке на RC Car, която имам...

ъъъ, ми ти си си още дете ... кво пишеш тогава в тая тема :D :rofl: ;)
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Alpina » Сря Яну 23, 2008 10:14 pm

Аз не смятам и да порастна ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Яну 24, 2008 12:35 am

outfaced написа:
Alpina написа:В неделя го използвах за Car Audio и после се заиграх да правя ремарке на RC Car, която имам...

ъъъ, ми ти си си още дете ... кво пишеш тогава в тая тема :D :rofl: ;)

Ъъъ... аз имам 3 R/C-та, и аз ли съм дете? :D
Аватар
PtD

Мнениеот Stuny » Чет Яну 24, 2008 9:34 am

outfaced написа: 3Д тетрис (е тва е баси култовата игра, така и не съм и намерил сегашен вариант) :rofl: :D

BlockOut си върви без проблеми под windows , ако искаш кажи мейл да ти го пратя , аз все още си го играя понякога :).
Stuny

Мнениеот Reactor » Чет Яну 24, 2008 9:56 am

Alpina написа:Аз не смятам и да порастна ;)

Браво :banana: И аз не смятам. :agree: :)
Аватар
Reactor

Мнениеот outfaced » Чет Яну 24, 2008 12:04 pm

Stuny написа:
outfaced написа: 3Д тетрис (е тва е баси култовата игра, така и не съм и намерил сегашен вариант) :rofl: :D

BlockOut си върви без проблеми под windows , ако искаш кажи мейл да ти го пратя , аз все още си го играя понякога :).

YES !!!

имаш PM ....

ъъъм, такова ... поздрави на детската градина
и аз ша са запиша във ваща група :D
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Yavkata » Пет Яну 25, 2008 7:15 am

ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Пет Яну 25, 2008 8:03 am

Хехехе... за съжаление руснаците имаха много повече готини детски... нашите обикновено бяха доста тъпи... с няколко изключения.

(наум ми идват поредицата за таралежите, Рицарят на бялата дама, Васко да Гама от село Рупча...)

Една брутално реалистична реплика на възлюбената от "... бялата дама":
- Да се разберем така... Ако спечелиш, аз ще те обичам, ако не спечелиш, ще бъдем приятели.

:D
Аватар
PtD

Мнениеот skiman » Пет Яну 25, 2008 9:10 am

PtD написа:Една брутално реалистична реплика на възлюбената от "... бялата дама":
- Да се разберем така... Ако спечелиш, аз ще те обичам, ако не спечелиш, ще бъдем приятели.

:D

Имаше и други култови:
" Са ще видите кон боб яде ли"
" Е тоя път ще се изключваме"
из филма "Вчера"
Както и ....."Лошо Седларов, лошо" :rofl: :rofl:
Аватар
skiman

Мнениеот chill » Пет Яну 25, 2008 9:14 am

Ами "Дефицитна радост за населението" ? "Роднина, милиционер, роднина, милиционер ..." ? А ?
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Alpina » Пет Яну 25, 2008 9:47 am

Въпреки, че доста неща са били премълчавни, за да е хубава статитиката на престъпността, то е факт, че входната врата на апартамента ни, не е била заключвана, освен, ако не се отиде някаде извън града. Не сте ставали свидетели на това, как някой откъсва ланец от врата на друг, и слиза в последния момент, през затварящата се врата на рейса, не те ставали свидетели как 3 мутри засичат соц возило и изкарват водача му, заедно с колана, :bigeyes: майка ми си носеше кожените палта, докато не почнаха по улиците, да пребиват жени и да им чупят крайниците, само за да ги свалят по-бързо от гърбовете им и още сумати други "екстри" на българската демокрация.

Както и да е, всяко време със предимствата и недостатъците си.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот skiman » Пет Яну 25, 2008 9:56 am

Навремето ходехме на кино в летния театър в Борисовата градина. Филма свършваше към 23. След това се прибирахме пеша през гората до нас(близо до руското посолство)....сега и тежко въоръжен не бих си помислил да го направя.
Абе живееше се по-спокойно. Или поне така ми се иска да си мисля ;)
Аватар
skiman

Мнениеот PtD » Пет Яну 25, 2008 12:13 pm

Пропагандната машина добре ви е замазала очите. Аз пък си спомням как са ме джобили за стотинки до даскало, и как са ми сваляли гръб на Металика и значки в съседния квартал. И други подобни случки...

Освен това си имаше и убийства, и серийни убийци, и серийни изнасилвачи (да си спомним Жоро Павето), просто нямаше средства за масова информация, така гладни за новини.

А да не би да не тарашеха вилите?
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Яну 25, 2008 12:27 pm

@Alpina: Няма такова нещо - това е пропаганда. Просто бяха добре скрити престъпленията. Явлението се наблюдава и досега в полицейските хроники и "статистиките" им.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот SpoileR » Пет Яну 25, 2008 1:16 pm

@PtD,@ bikerider

Абсолютно! Особено това за вилите.
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :agree: :agree: :agree:

Бяхме малки 6-7 клас и бяхме към 15 човека в даскалото...
и като дойдоха скинари някакви и ни направиха разногледи...е така...без нищо... пускаха един малък със строшени пръсти да се гаври и ако му кажехме нещо ни прават харашо...така и стана...
:V: Мене лично ми взеха карабинера (доста голям, беше модерно тогава кой колкото може по голям карабинер да има...) и с собствения ми такъв ме биха... :(!:

Бяхме веднъж цялото семейство в нас... Аз, баща ми и майка ми (в една стая), вуйчо ми в хола и леля ми и баба ми в третата стая (имахме и малко куче)

И баща ми и вуйчо ми са въоражени и то с картечни пистолети (mini-uzi, по онова време караха бронирани коли пък и тогава още бяха разрешени.)

И понеже сме на първия етаж, бяхме отворили балконската врата лятото, за да се проветрява...

Бяха влезнали, взели парите от сакото на вуйчо ми (точно до главата му), всичко по-ценно от всякъде (дори от кухнята) и откраднали от хола видеото и се бяха опитали и телевизора, но само беше разкачен когато всички станаха...

КААААК такаааааааа не ми е ясно...и до ден днешен не мога да го проумея... :V:

Т'ва беше брутална гавра просто.... :(!:

Чудя се да се радвам ли, че никой не се е събудил докато е ставало или да плача... Нито се знае тия какви са били нито нищо....

при всички случай е щяло да стане мазаница...
:V:

По- спокойно беше да...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alpina » Пет Яну 25, 2008 10:02 pm

Alpina написа:Въпреки, че доста неща са били премълчавни, за да е хубава статитиката на престъпността...

За какво съм почнал така ?????

Инак имахме 2 вили и двете се посещаваха по два три пъти в годината - бях дете, но ми се е запечатало как винаги си бяха в състоянието, в което сме ги оставяли. Е после, след "промените" тези вили, се превурнаха просто в полянки, откраднаха дори арматурата от плочите :bigeyes:

Както и да е, не казвам, че не сте прави, но моя ви - мозъка ми е бил на такова детско ниво, че трудно да промиеш нещо, което го е нямало :D '84 съм все пак.

Както и да е, за мен е достатъчен факта, че преди е можело да излезнем от апартамента, за да отидем на гости в съседния блок или квартал, без да го заключваме, а сега ми се налага да давам 1400лв за врата, още да не казвам колко за триплексни стъкла и то не за да го защитя, ами да забавя евентуални опити за взлом...

И все пак казах, че престъпност не е липсвала, липсвала е откритата информация за нея, както и вие споменахте, обаче все пак бяха много по-сигурни времена.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Съб Яну 26, 2008 12:17 am

Alpina написа:обаче все пак бяха много по-сигурни времена.

Taка си беше :agree: Когато всички са турнати в една клетка, веднага си личи кой се опитва да се измъкне от нея, овреме може да се превъзпита. ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Yavkata » Съб Яну 26, 2008 7:27 am

Наистина, сигурни времена бяха! Като разкажеш виц за Тодор Живков , и вече се чувстваш дисидент.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Reactor » Съб Яну 26, 2008 11:09 am

Yavkata написа:Наистина, сигурни времена бяха! Като разкажеш виц за Тодор Живков , и вече се чувстваш дисидент.

......или правиш тухли.Не помня къде точно беше тухларната. :bowdown:
Аватар
Reactor

Мнениеот Alpina » Съб Яну 26, 2008 12:37 pm

Да, за това пък сега си правят хароин и псуват полицията в лицето...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Съб Яну 26, 2008 12:56 pm

Alpina написа:Да, за това пък сега си правят хароин и псуват полицията в лицето...

Верно е,абсолютно си прав,никакъв респект и уважение.Едно време законите за милицията май бяха по добри от сегашните за полицията.Но съм чувал,разбира се,не съм сигурен,но дрогата и по онова време я е имало тук,но е била достъпна само във ВИП кръговете.
Аватар
Reactor

Мнениеот bluskanie » Съб Яну 26, 2008 2:12 pm

Alpina написа:... псуват полицията в лицето...

Епа разбира се :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Съб Яну 26, 2008 3:33 pm

Alpina написа:обаче все пак бяха много по-сигурни времена.

Имал един човек птиченца в клетки. Клетките била мънички и теснички. Птиченцата все нещяли да стоят вътре. Бягали, разливали вода, храна...
Човекът ги пазел, застрелвал най-нахалните, които искали да се измъкнат. Птиченцата обаче не спирали. И един ден човекът се разсеял, говорел му съседа за правата на птиченцата. Докато се усети всичките птиченца избягали, кое в стаята, кое навън през прозореца, кое в друга държава.
Минали години. Птиченцата живеели свободни. Търсели си прехрана сами. Пазели се от хищници сами. Някои от тях разбрали, че това е истинския начин да се живее - да си живееш живота и да си отворен за постъпките си. Други обаче не можали да се адаптират към свободата. Прекалено били свикнали някой да им носи храна в клетката, прекалено били свикнали да получават мизерната си порция живот в клетка. И мрънкали: "ех, колко беше сигурно едно време - нямаше хищници, оставяхме клетките отключени. Ех колко беше спокойно едно време, нямаше престъпност, времената бяха по-сигурни"...

@Alpina:
Човека е така устроен, че си спомня само хубавите неща. Така че не ми хвали комунизма и колко било спокойно обществото. Спокойно като дремещ вулкан. Спокойно за послушковците, които мислят каквото трябва. Ако такава цена според теб е оправдана, аз пасувам. Любопитно ми е ако ти бяха звъняли посред нощ, за да арестуват някой твой роднина заради донос, дали щеше да говориш така.

И... айде да се върнем на детската тематика :):popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Съб Яну 26, 2008 5:45 pm

Мда, да се върнем на нея, защото изобо нямам намерение да защитавам комунизма, нито бих искал да се върнем в него ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот skiman » Съб Яну 26, 2008 7:32 pm

А едно време играехме футбол на улицата при нас :)
А момичетата играеха на ръбче и скачаха на ластик....и аз пробвах....не се получи :D
Имаше и една такава игра- Стражари и апаши :idea: Играехме по мазетата на блока...а сега в мазетата се събират разни индивиди, чистачката не може да им изрине спринцовките(това в блока при нашите) :crazy:
А поредицата компютърни книжки, завършваше с "Направи сам микрокомпютър" . Ценно четиво за времето си ;)
И поредиците за Винету :bowdown:
Аватар
skiman

Мнениеот outfaced » Съб Яну 26, 2008 7:50 pm

eee, ние на ръбчета играехме всички дечурлига ... култова игра
пред блока имахме просто перфектния за целта тротоар
а кат си взех и една кожена топка, е тогава ква игра падаше.
Малко счупихме един прозорец веднъж, ама то в реда на нещата.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот EmZo » Съб Яну 26, 2008 8:43 pm

Yavkata написа:http://www.vbox7.com/play:d6f531c3

Аз се чудя, от къде ми е познато това парче, а то не било от детството.

Прекрасное далеко Версия '01
:jump2: :jump2: :headpho:
Изображение
Аватар
EmZo

ПредишнаСледваща

Назад към Други