Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Та редовни ли сте?

имам 20г. и съм редовен
28
28%
имам 20г. и понякога съм редовен
7
7%
имам 20г. и не съм редовен
9
9%
нямам 20г. и съм редовен
18
18%
нямам 20г. и понякога съм редовен
39
39%

Общо гласове : 101

Мнениеот bikerider » Пон Апр 16, 2007 3:36 pm

Ако имаш предвид, че субсидията е това, което трябва да се махне, съм съгласен. Само че иди обясни на хилядите хора, които не искат да дупчат билети, защо трябва да се махне субсидията, тоест да се вдигнат цените до реалното им измерение, пък който няма пари да си кандидатства за социални помощи. Голям зор ще срещнеш докато обясниш на някоя свещена крава защо трябва да си дупчи билет И да кандидатства за социални помощи, вместо просто да не дупчи билет.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Brave » Пон Апр 16, 2007 3:52 pm

То на тия няма какво да им се обяснява. Ми направо като животните - бой глад и стригане. Тъй като транспорта няма как да е безплатен, защото нито горивата, нито частите са безплатни, значи трябва някой в крайна сметка да го плати. Не знам ти как си, ама аз лекинко се дразня, да плащам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО чрез данъците си, транспорт, който не ползвам, за да може разни **** да се возят на него безплатно, щото не бил качествен. Ясно ми е, че съвременна европейска държава не може да съществува без механизми на социално подпомагане, но точно този е безумен, мисля, че няма защото да го обяснявам повече.
Brave

Мнениеот bikerider » Пон Апр 16, 2007 4:02 pm

Отново съгласен. Само че за да стане такава промяна, трябва доста по-мащабна реформа в области, които касаят цялата държава. Докато тях ги няма обаче транспорта все трябва да издеяни по-някакъв начин, точно защото както ти каза, не може в нормална държава да няма механизъм за социално подпомагане, какъвто косвено се явява градския транспорт в момента.

Та моето становище е, че докато няма условия за промяна, каквато описваш, би било редно да се поддържа действащото положение по начина, който описвам, а именно да се плаща и да се изисква качествена услуга.

Другия начин е НИКОЙ да не дупчи билет, за да се махне час по-скоро пиявицата наречена СКГТ. Само дето ако беше въпрос за пазарните принципи тая пиявица отдавна да я няма, тоест отново опираме до общината, изборите и прочие... щото не аз и не ти субсидираме СКГТ.

Чисто и просто градския транспорт се използва за политически лост по време на избори - да живей политикономията...
Последна промяна bikerider на Пон Апр 16, 2007 4:12 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Апр 16, 2007 4:12 pm

В гр. Пазарджик цената на градския автобусен транспорт е 10 ст. за билетче. За цялата градска мрежа. Автобусите са на частна компания и тази цена е от 2-3 години, ако не е и от повече.
Цената на тролейбусния транспор (общински) е 40 ст.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот shaggy86 » Пет Апр 20, 2007 12:36 pm

:offtopic:
NovemberCharlie написа:В гр. Пазарджик цената на градския автобусен транспорт е 10 ст. за билетче. За цялата градска мрежа. Автобусите са на частна компания и тази цена е от 2-3 години, ако не е и от повече.
Цената на тролейбусния транспор (общински) е 40 ст.

Така е ,така беше и в град Велинград, същият човек -Фидел Беев спонсориран от ДПС предлагаше транспорт за 10 ст. плюс безплатна баничка и така 1 година и няколко месеца ,докато общинската компания не фалира :rofl: сега хората във Велинград се радват на чавдари през половин час :^: въпросния тип държи също така частната телевизия в града ,интернета и всички бензиностанции и газостанции в региона...
сега се мъчи в Пазарджик и Пловдив... :bowdown:
да живее ДПС :crap:
:offtopic:
А по темата,докато бях ученик в София навремето,когато бях към 7ми или 8ми клас имаше едни карти за транспорт за ученици за всички линии за 1 година за смешни пари,после може би бях 9ти или 10ти ги смениха и за да стигна до училище от младост 4 до 31во трябваха 2 билетчета по 40 ст,*1,6лв ако реша и да се прибирам*а на мен ми даваха по 1 лв джобни плюс карта за една линия,просто нали?
:idea: :после защо ама как не ви е срам крадци и т.н. :V:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот bikerider » Пет Апр 20, 2007 1:33 pm

Е да, като нямаме пари, имаме право да крадем, щото нямаме избор, нали така?
Тая логика силно ми напомня на едно малцинство. Който му харесва, нека си я изповядва.
Аватар
bikerider

Мнениеот shaggy86 » Пет Апр 20, 2007 1:40 pm

мии,не по-скоро отиваме някъде където може да ползваме автобус 6 месеца за 23 Е ;)
http://www.uni-bamberg.de/verwaltung_or ... emesterti/

така хем не крада ,хем автобуса идва винаги чист и навреме хем е последния модел на Мерцедес хем е празен :^:
хем мога да ползвам и влак до околните села като ми се ходи някъде

в Германия няма определена минимално заплащане но е горе/долу 6 или 7 евро един билет за нормален пътник е 1,7Е
тоест 6 пъти по евтин от минималното заплащане на час :bigeyes:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот bikerider » Пет Апр 20, 2007 1:46 pm

Хкхм, темата е за софийския градски транспорт ;)
Тва решение го знаем, ама не всички могат да си го позволят :)

Иначе за решението - :D:agree:
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други