За децата от 60-те, 70-те и 80-те...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Alpina » Нед Яну 27, 2008 11:24 am

Ключа съм си носил на врата, но не и на ластик, може би за това и наще се научиха да не отварят вратата, когато някой се мъчи да си отключи, защото често Изображение

Мързеше ме да го свалям, понеже го правих само преди лягане, че доста често някой като викнеше пред блока и изкачах на секундата, оставайки навън докато някой се прибере.

После се научих как да отключвам вратата с отвертка и клещи, ежедневно искани от съседи...

Е останах си супер разсеян и до днес...

Имах късмета да не са ме джобили като по-малък, макар да учех в едно от най-престъпните училища, където се налагаше да оцелееш, но пък все пак не останах единствен и запомних прословутия 11 септември с друго :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Нед Яну 27, 2008 11:31 am

Yavkata написа:72. Ключ на ластик ,на врата.
Някой по -нагоре спомена за зъболекари. Тогава упойките не бяха на мода. Много хора и досега имат психологически проблем да ходят на зъбар. Беше ужасно изживяване през 80 - те години. Бъррр. Сега много от децата с кеф ходят на зъбар и даже се кефят.

Втори клас училищната зъбоинквизиторка реши, че нямам нужда от млечните кучешки зъби... и понеже постоянните кучешки изникват последни - до ден днешен съм с ужасно криви зъби. И понеже приключенията ми свързани с лечение на пулпит, опит за вадене на нерв, после вадене и на нерв и на остатъка от инструмента от предишния опит са ме дарили с ужас от зъболекарски намеси.. Да не говорим за цените сега..

Върнахте ми спомените за гумените топки... Помня, че бях от малкото психопати, които посрещаха с глава. Е, главата ми е твърда, генетично ми е заложено - половината ми рода е от северозападна България, четвърт от Радомирско, а аз съм роден в София...

Голям кеф беше да мачкаме стотинки на релсите. Като мине влака, като "зоркото око" се взираш и запаметяваш къде е паднала стотинката и после я търсиш из чакъла... Някой от вас правел ли го е това?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Reactor » Нед Яну 27, 2008 11:45 am

Стана въпрос за стотинките та се сетих за асансьорите,които работеха с една стотинка :rofl: Аз си имах една стотинка пробита и вързана с конец.Нея си я носех вече на врата,че се оплиташе конеца.Пусках стотинката,натисках бутона за желания етаж и си издърпвах стотинката обратно .. :D
Аватар
Reactor

Мнениеот SpoileR » Нед Яну 27, 2008 12:09 pm

Reactor написа:Стана въпрос за стотинките та се сетих за асансьорите,които работеха с една стотинка :rofl: Аз си имах една стотинка пробита и вързана с конец.Нея си я носех вече на врата,че се оплиташе конеца.Пусках стотинката,натисках бутона за желания етаж и си издърпвах стотинката обратно .. :D

Това е класика в жанра! :agree: :D

И за някои телефони действаше, ама само за някои... :)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alpina » Нед Яну 27, 2008 12:33 pm

Да и за това ми беше много чудно като ми върнат надупчени монети в магазина.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот skiman » Нед Яну 27, 2008 4:07 pm

Reactor написа:За пръв път се опитаха да ме джобят в двора на техникума -ТЕ"ЛЕНИН" още първата година - 81.

Ха, колега ;) Бостанджиев ли беше директор тогава?
Били сме по едно време....вътре :D Хубаво училище
:^:
Аватар
skiman

Мнениеот PtD » Нед Яну 27, 2008 5:04 pm

tanya написа:Нямат си и на идея, какво е в събота следобед да си на училище до 7 часа вечерта.

Това беше голям гнус, да! Тфууу, всички почиват, само ние се гърбим на даскало, като че ли ще поумнеем повече :crazy:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Reactor » Нед Яну 27, 2008 6:41 pm

skiman написа:
Reactor написа:За пръв път се опитаха да ме джобят в двора на техникума -ТЕ"ЛЕНИН" още първата година - 81.

Ха, колега ;) Бостанджиев ли беше директор тогава?
Били сме по едно време....вътре :D Хубаво училище
:^:

Дааааа :agree: ,беше си Бостанджиев и тогава ходихме на бригадата в гр.Стамболийски фабрика "Витамина".Почвах първи курс и онемях като разбрах за Хюсеинчо от Йемен,четири години пича си учи първи курс :rofl: Електронна или шлосерска паралелка си бил :)Аз бях електронна.То на това трудно можеше да се каже училище :D
Аватар
Reactor

Мнениеот Admin » Нед Яну 27, 2008 6:44 pm

Antares написа:Голям кеф беше да мачкаме стотинки на релсите. Като мине влака, като "зоркото око" се взираш и запаметяваш къде е паднала стотинката и после я търсиш из чакъла... Някой от вас правел ли го е това?

При нас намирането й после не беше проблем, защото тия занимания ги правехме на трамвайните релси. Помня даже, че по тоя начин си уголемявахме дребни стотинки (2ст.), за да ги ползваме за телефон, където бяха нужни 5ст. Като се замисля обаче какви криви форми се получаваха в половината случаи, не съм сигурен дали тая тънка лайстна е била толкова тънка. :D

Като споменах за трамвайни релси, се замислих, че си спомням момента, когато ги подмениха на Графа - положиха сегашните бетонни панели и релсите в тях. Интересното е, че не си спомням какво е било преди това (бях малък тогава, а и до седмата си година живеех в Младост). Паваж ли е имало или нещо друго?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 27, 2008 6:53 pm

Паваж.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bi » Нед Яну 27, 2008 7:47 pm

Reactor написа:Стана въпрос за стотинките та се сетих за асансьорите,които работеха с една стотинка :rofl: Аз си имах една стотинка пробита и вързана с конец.Нея си я носех вече на врата,че се оплиташе конеца.Пусках стотинката,натисках бутона за желания етаж и си издърпвах стотинката обратно .. :D

В нашия блок асансьорът още си е такъв, пускаш 5 ст., касичката ги гълта, пускаш още 5 удряш я силно, за да не ги глътне, затваряш дървената решетка и натискаш избрания бутон. :D Пълна мизерия. :crazy2:
А колелото не се събира по никакъв начин :crap:
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот EmZo » Пон Яну 28, 2008 3:21 am

При нас пък ансансьорът, все още е с КЛЮЧ! :rofl: Българска му работа. Шъ земе да се изАби, ако се кАчат 5 човека, дето не са жители на блока!

Поради липсата на трамваи и ние сме си правили медалиончета, на влаковите релси. Най яко ставаше от едни големи 10 левови монети.
А като се сетя, как имахме пейка пред блока, която редовно някой си я отнасяше на лозе и ние редовно посоред бял ден си "взимахме" нова от близката алея, посред бял ден, въоражени с ножовки и др. Колко бройки сме отмъкнали, вече не помня.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот skiman » Пон Яну 28, 2008 9:18 am

Reactor написа: Електронна или шлосерска паралелка си бил :)Аз бях електронна.То на това трудно можеше да се каже училище :D

Изчислителна техника ;) Класна ни беше.....другарката Константинова :bowdown: :offtopic:

По темата за стотинките. Понеже живеех близо до гара Пионер, ние мачкахме на влаковите релси големи пирони. Ставаха перфектни ножчета за забиване по дървета. А зимата замерахме машинистите със снежни топки :D
Аватар
skiman

Мнениеот Antares » Пон Яну 28, 2008 9:06 pm

bi написа:В нашия блок асансьорът още си е такъв, пускаш 5 ст., касичката ги гълта, пускаш още 5 удряш я силно, за да не ги глътне, затваряш дървената решетка и натискаш избрания бутон. :D Пълна мизерия. :crazy2:
?!
Би, къде в Пловдив има такива асансьори?! За 23 години в този град не съм срещнал такова чудо...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bi » Пон Яну 28, 2008 10:13 pm

Antares написа:
bi написа:В нашия блок асансьорът още си е такъв, пускаш 5 ст., касичката ги гълта, пускаш още 5 удряш я силно, за да не ги глътне, затваряш дървената решетка и натискаш избрания бутон. :D Пълна мизерия. :crazy2:
?!
Би, къде в Пловдив има такива асансьори?! За 23 години в този град не съм срещнал такова чудо...

Бирена фабрика, кръстовището бул. Източен и бул. Мария Луиза. Блоковете са строени към 65 година.
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот тучо чучо » Вто Яну 29, 2008 2:13 pm

Малииии, какъв дърташки форум си имаме! :D
1970 г.
Ключ на врата не съм носил, защото ключът ни беше от обикновените, не секретен, и беше един за цялото семейство. Просто го оставяхме в едни влечки до вратата. :)
Гледам никой не се е сетил да спомене бебешките биберони, на които слагахме предната част от химикалки от 20 ст. и ги пълнехме с вода, притискайки плътно до чучура. Голямо пръскане падаше. :^:
Също и една игра, която се казваше КЪР - на асфалта се рисува своеобразен лабиринт, през който трябва да преминеш без човек от другия отбор да те избута от очертанията.
Или онези бомбички, направени от два болта, съединени с една гайка и завързан като опашка на Foxtail ball найлон. Между двата болта се стриваше барут от кибритени клечки, стягаше се до отказ и се хвърляше нависоко. При падането, от удара, барута гърмеше яко! :bigeyes: Само дето веднъж Цецо Дебелия с изкуственото око нацели по-малкото ми братче по главата и требваше да му избия зъбите после... :(!:
За времето на КомунизЪма не ми се говори.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот zero knowledge » Вто Яну 29, 2008 4:26 pm

тучо чучо написа:Или онези бомбички, направени от два болта, съединени с една гайка и завързан като опашка на Foxtail ball найлон. Между двата болта се стриваше барут от кибритени клечки, стягаше се до отказ и се хвърляше нависоко. При падането, от удара, барута гърмеше яко! :bigeyes: Само дето веднъж Цецо Дебелия с изкуственото око нацели по-малкото ми братче по главата и требваше да му избия зъбите после... :(!:

Ние се подсигурявахме и връзвахме двата болта, за да не ги търсим после :D

Диви времена бяха ..
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот did » Вто Яну 29, 2008 4:27 pm

zero knowledge написа:Ние се подсигурявахме и връзвахме двата болта, за да не ги търсим после :D

хаха... а аз си вярвах, че това аз съм го измислил :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 4getcredo » Вто Яну 29, 2008 5:13 pm

А баба ми постоянно се чудеше защо така бързо и изчезват пачките с кибрит... :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот chill » Вто Яну 29, 2008 6:23 pm

тучо чучо написа:Гледам никой не се е сетил да спомене бебешките биберони, на които слагахме предната част от химикалки от 20 ст. и ги пълнехме с вода, притискайки плътно до чучура. Голямо пръскане падаше. :^:

Хахах, вярно, сега се сетих. bowdown: :bowdown: :bowdown:
Или онези бомбички, направени от два болта, съединени с една гайка и завързан като опашка на Foxtail ball найлон. Между двата болта се стриваше барут от кибритени клечки, стягаше се до отказ и се хвърляше нависоко. При падането, от удара, барута гърмеше яко! :bigeyes:

:deal:
chill написа:два болта+гайка+стабилизатор+"барут от клечки"
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот PtD » Вто Яну 29, 2008 9:38 pm

тучо чучо написа:Гледам никой не се е сетил да спомене бебешките биберони, на които слагахме предната част от химикалки от 20 ст. и ги пълнехме с вода, притискайки плътно до чучура.

Помним, помним ;)
Също и една игра, която се казваше КЪР

Ooo, култова игра. В двора на даскалото имаше един огромен, на който играеха почти всички паралелки преди занятия. Имаше жертви. :^:

Или онези бомбички, направени от два болта, съединени с една гайка и завързан като опашка на Foxtail ball найлон.

Туй слаба работа. Ние бяхме настъргали няколко кибрита (разбирай няколко кутии) в станиол... и ги гръмнахме с чук. После няколко часа имахме само образ, без звук.

А като си говорим за пиромания, гърмяли ли сте патрончета за Хилти на кварталния огън? :)
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 29, 2008 9:53 pm

PtD написа:А като си говорим за пиромания, гърмяли ли сте патрончета за Хилти на кварталния огън? :)

Тц! Гърмяли сме с Хилти по кварталния! :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот PtD » Вто Яну 29, 2008 11:21 pm

Не ви ли сбараха, детска педагогическа стая, ала-бала? Нашият квартален знаеше всеки кой какви зулуми е правил... :bigeyes:
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Вто Яну 29, 2008 11:27 pm

Аз също съм пробвал с пистолета на Хилти, но докато порасна, за да разбера как да разваля предпазителя за натиск и ми дойде малко акъл в главата (все още не целия)
Инак това с кибрита и болтовете, никога не посмях да го направя, заради опасността да влезе в нечие око, но имах и все още имам варел с карабит и познайте колко е интересна реакцията с вода, в затворен съд. Но ацетилена не мирише много приятно :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 29, 2008 11:39 pm

Ибаам са бьеее... никой ни смейши са ибаа с кварталния!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Alpina » Сря Яну 30, 2008 12:06 am

Въх, тъкмо се радвах, че някой ще ме светне как да елиминирам защитата от стрелба във въздуха :D
Че имам залежали капси с червена глава :popcorn:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Brave » Сря Яну 30, 2008 10:21 am

Наистина ли искаш някой да те светне? Щото има много тъп начин за избягване на защитата, ама май не е добра идея да го казвам, че лапетиите ще :uzi:
Brave

Мнениеот Reactor » Сря Яну 30, 2008 11:31 am

А кой си спомня за "винила" на БалканТон.У нас сигурно имаше поне 50-60 плочи.
Аватар
Reactor

Мнениеот skiman » Сря Яну 30, 2008 11:43 am

Reactor написа:А кой си спомня за "винила" на БалканТон.У нас сигурно имаше поне 50-60 плочи.

Че аз и сега си ги имам.....почти всички албуми на Щурците....даже и грамофон имам. В началото беше един Респром, сега го замених за по-модерен-Техникс :^:
Ама повечето плочи ги подарих на баща ми, да си ги слуша на стария грамофон. :D
Аватар
skiman

Мнениеот chill » Сря Яну 30, 2008 11:46 am

PtD написа:А като си говорим за пиромания, гърмяли ли сте патрончета за Хилти на кварталния огън? :)

В кварталния огън хвърляхме дезодоранти. :fire:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

ПредишнаСледваща

Назад към Други