silvertm написа:- За кой спорт е от такава жизнена необходимост тази "прилежаща инфраструктура"?
Възможно най-простия пример: писти и лифтове за скиорите.
silvertm написа:- За кой спорт е от такава жизнена необходимост тази "прилежаща инфраструктура"?
bikerider написа:...таксиметровия протест беше организиран и зад него въобще не стояха емоции, а хладни сметки
bikerider написа:Връзката "разумни доводи" -> "емоционална изява" не съществува.
bikerider написа:Очевидно не разбираш централния проблем с протестите в България (а и не само) в 21-ви век - имат нужда от желязна координация и единно представителство
bikerider написа:Много хора още вярват, че по този начин се постига реален и траен резултат, но за съжаление реалността непрекъснато ги опровергава.
mulltex написа:Възможно най-простия пример:...
silvertm написа:Би ме опровергал единствено, ако успееш да покажеш, че преките участници в този протест са имали други мотиви, освен емоционалните.
bikerider написа:Ако протестиращите осъзнаят това и се съсредоточат върху важните моменти - ще протестирам и аз. Дотогава...
bikerider написа:Поправките в този закон имат нужда от прецизиране и изчистване от разтегливи лобистки понятия като "културни и религиозни нужди", а не отмяна.
silvertm написа:българските планини нямат нищо общо с Алпите
did написа:Абе не го ли приеха най-накрая този закон?
did написа:silvertm написа:българските планини нямат нищо общо с Алпите
Затова и доходите на швейцарците нямат нищо общо с доходите на хората в Смолян.
След като сме приели "жилото" (забрани, забрани, забрани...), редно е да вземем и меда.
silvertm написа:Доходите на швейцарците нямат нищо общо с доходите на хората и в Каспичан, което по никакъв начин не е свързано с опазването на горите.
did написа:silvertm написа:Доходите на швейцарците нямат нищо общо с доходите на хората и в Каспичан, което по никакъв начин не е свързано с опазването на горите.
Това сериозно ли го написа или е нещо първоаприлско?
did написа:Това с минусите няма да го коментирам. Смешно е.
silvertm написа:@mulltex, темата е за конкретни неща, а не за "представи" и други фантасмагории (българските планини нямат нищо общо с Алпите)!
mulltex написа:не разбирам защо не може да правим корелация между българските планини и Алпите?
silvertm написа:. В Алпите няма нито един ски курорт в защитена територия.
skiman написа:silvertm написа:. В Алпите няма нито един ски курорт в защитена територия.
Глупости. В същност трябваше да цитирам цялото ти мнение. В цялата тема само глупости пишеш.
mulltex написа:Ами ти сам си цитирал една от тях
И двете планински вериги, които реферирах по-горе, са с надморска височина близка до тази на нашите високи планини. Във високите си част и двете са предимно чукари, които не са подходящи за писти. Писти има предимно в по-ниските части, където е и гората. Най-простия пример е селската писта на Pozza di Fassa: http://www.panoramio.com/photo/1021597
mulltex написа:Сам можеш и да намериш и къде са лифтове и къде пресичат защитените територии.
mulltex написа:Ако искаш да вземем да коментираме инфраструктурата на Андора? Как там са концентрирали такива курорти на такова малко място!?
skiman написа:Отвори си картата и гледай.
xargs написа:Аз не можах да разбера, тези тук дето се кефат на закона, подкрепят и прокарването на закон, чрез изнудване от една фирма ли?
did написа:Аз и повечето активни хора тук.
did написа:Аз съм от изнудвачите. Аз и повечето активни хора тук. Изхабих доста пари и време, за да могат тези промени да се случат. Нямам лична полза.
В момента планинското колоездене, според действащия закон а горите е незаконно. С новите поправки става законно.
Как по-ясно да го напиша?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта