PEOPLE

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот axelmax » Пет Фев 03, 2006 12:34 pm

стига си пълнил темата с възклицания говорещи за ***********************

темата е реална и стойностна

@модератори и админ-изтриите тоя пост ве4ерта,искам само да го види

за другите оффтопици немога да кажа ,вие си решете
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот lacho_m » Пет Фев 03, 2006 1:13 pm

[quote="axelmax"]

хората не осъзнаваme как за един миг,може да се промени добре построени им живот и затова се правим на улави
[/quote]

Ех, ако можеше и за един миг да се научим да говорим (респективно пишем) по-грамотно и най вече по-ясно...

От нас зависи... :I да не се правим на "улави"
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Пет Фев 03, 2006 1:14 pm

[b][color=navy]@did, разбирам, че си много начетан, осъзнал добре, колко важно е задоволяването капризите на жената /която се предполага, че обичаш/...а също така и на дедето, което непрекъснато иска и иска. Но нима, докато задоволяваш техните материални "оргазми" не угаждаш най-вече на себе си? Защото, може би жена ти ще те остави, ако й "Йокаш" всеки път, или ще поиска да ти отнеме родителските права, защото на подрастващия пикльо не си навит да му купиш кола?!
Не там е идеята...

В тази тема се постарах да наблегна не на хората, които едвам се стараят да свържат двата края..а на тези, за които граници в материалното пространство няма...за вечно недоволните и мрънкащи особи...които не виждат нищо и никого около себе си.

Много сложно изглежда, нали?

/с тази тема не исках да засегна никого конкретно/

Идеята е...ако живота не ти отнема нищо по стечение на обстоятелствата..не да се чудиш, каква поредна изгъзица да си набавиш...

Колкото и противоречиви отговори да срещам по темата..няма да се разубедя.[/color][/b]
Гост

Мнениеот Гост » Пет Фев 03, 2006 1:21 pm

[b][color=navy]@lacho_m, ако правописа на axelmax те нерви, що не му драснеш едно ЛС, без да пълниш темата с екстра булшит?[/color][/b]
Гост

Мнениеот Alien » Пет Фев 03, 2006 1:57 pm

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]@lacho_m, ако правописа на axelmax те нерви, що не му драснеш едно ЛС, без да пълниш темата с екстра булшит?[/color][/b]
[/quote]

Е, недей сега и ти така с лошо...

Защо много хора си мислят, че бедните са адски онеправдани... щом едвам свързват двата края значи разбират какви са истинските ценности в живота, знаят какво искат и то далеч не е изгъзица? И съответно обратно - когато човек е богат и има много възможности каквото и да поиска е нещо ненужно, абсолютно непотребно му? Защо тези хора да са "вечно недоволните и мрънкащи особи...които не виждат нищо и никого около себе си."? Каква злоба, каква завист? Материалното богатство и желанието за повече не е егоизъм.

Най-вероятно дарявам всяка минута от живота си на собствения си егоизъм. Не виждам нищо странно в това, нищо ЛОШО в това, така е устроен човекът. Да, шанс, че не съм се родил в Африка ами тук, но е и шанс, че не съм се родил син на Бил Гейтс. Всеки живее както може и прави каквото може. Така е устроен светът. Гет оувър ит.

Едит:
Ето, ако искаш да се замислиш още повече:
http://istini.hit.bg/
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот lacho_m » Пет Фев 03, 2006 1:59 pm

[quote="Kekemora"]

[/quote]

Защото той сам е казал [b]по темата[/b], че иска да променя нещо ;)

:offtopic:
Между другото никъде не съм споменавал нещо за нервене... нямам такива навици
:popcorn:
Аватар
lacho_m

Мнениеот lacho_m » Пет Фев 03, 2006 2:10 pm

[quote="Kekemora"]

В тази тема се постарах да наблегна не на хората, които едвам се стараят да свържат двата края..а на тези, за които граници в материалното пространство няма...за вечно недоволните и мрънкащи особи...които не виждат нищо и никого около себе си.
[/quote]

Какво точно ще рече "мрънкащи и недоволни особи". И значи ли това, че трябва да спра да се стремя към нещо, само защото живота не ми отнема нищо. А дали не ми отнема наистина?

"не пей ми се не смей ми се, от днес ще да блея" :bigeyes:

[quote="Kekemora"]

Колкото и противоречиви отговори да срещам по темата..няма да се разубедя.
[/quote]

Не си и длъжна... ;)
Аватар
lacho_m

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 03, 2006 2:28 pm

Абее, пънах се, пънах се и аз да измисля нещо умно... ама на! Интелектуален запек!:bigeyes:

За тия дето са млади и обичат да четат - [url=http://www.helikon.bg/book.php?book_id=115929][b]ТОВА[/b][/url] (има отношение към темата)
Класиката не вреди, а и като покопаш малко по-надолу стигаш до... подписа на did (де го чукаш, де се пука ;)).

[size=67]Disclaimer: Старите да не се обиждат. Предполага се, че са я чели вече! ;)[/size]
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот lacho_m » Пет Фев 03, 2006 4:18 pm

[color=navy][b]Мор екстра булшит :[/b][/color]

Я па щем, те [url=http://www.brightfeetslippers.com/content/view/20/37/]туй[/url]... к'ва по убава цел у живота :splat:
Аватар
lacho_m

Мнениеот bikerider » Пет Фев 03, 2006 4:37 pm

@Kekemora: явно си ме разбрала доста погрешно.
мога да ти кажа какво мисля, щом сериозно те интересува (това не можах да определя от поста ти, дали е сериозно или е лигня).

Така относно егоизма - мисля че егоизма като всяко нещо е полезен докато е с мярка.

1. Ако няма егоизъм се превръщаме в безлични сянки, живеещи за кефа на другите и притрепващи от болка, когато някой нещо не е доволен. Хора вечно живеещи чуждия живот и кръжейки като сателит около други хора, които в крайна сметка не го заслужават. Хора без капка егоизъм обикновено свършват в старчески дом, в обятията на някоя секта или просто умират в нищета забравени от всички, за които са дали живота си.

2. Ако има само егоизъм и той е начин за вдигане на самочувствието се превръщаме в самодоволни животни летящи из облаците. Нищо не е по-важно от собствената ни особа. Никой не заслужава внимание, освен ако нямаме полза от него.

Едва ли двете крайности носят някаква полза и смисъл за някого. Има и такива хора де, но това е техен избор. Аз залагам на баланса. Умерения егоизъм е добро.

Моята рецепта е: баланс между 1 и 2, като за всеки човек с който общувам, този баланс е различен. Зависи от другия човек и от неговия баланс.

Edit: по въпроса за мъжете и жените - не виждам защо трябва удоволствието на мъжа или жената да се разглежда като егоизъм, по-точно защо това да е лошо? did може да гледа детето си и жена си, да ги обича и това да му доставя удоволствие. Трябва ли непременно да търсим >>лош<< егоизъм зад това? Проблема е в прикачането на прилагателни и търсенето на теле под вола. Ако това да казваш "МОЯТА жена" и "МОЕТО дете" е егоизъм, хубаво. Всеки случай е най-нормалното нещо на света, поне за мен.
Аз просто гледам на връзката с жена като на >>взаимно<< удоволствие. Явно в днешно време е малко трудно за възприемане или намиране на подходящия мъж/жена, но пък какво е лесно в днешно време?

Edit: в крайна сметка всичките сложни понятия и метафизични дискусии си имат според мен един прост корен - как е устроена психиката на човека. Мисля, че всичко опира до баланс между ид, его и суперего. В днешно време ид-а е това върху което са се съсредоточили маркетинговите експерти и затова все повече се оживотиняваме.
На друго ниво се стимулира егото за да се поддържа консуматорското общество и икономическата машина.
А суперегото е отречено, оплюто и заклеймено като "отживелица".

Ta - егото е това, което поддържа жива модерното общество. Нормално е да наблюдаваш егоизъм.

Та ако искаш да дълбаеш из такива теми, не е зле да започнеш от психиката и да минеш после към метафизиката, поне според мен :peace:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 5:03 pm

[quote="bikerider"]
но пък какво е лесно в днешно време?
[/quote]

мм... напримерр.... да купиш щастие.

да, много е лесно, даже е евтино.

има много лесни и евтини начини за купуване на щастие.

например, виждаш старец да се рови в кофа за боклук, отиваш при него и му казваш: "дядо, стига рови тука, вземи 1 лев и иди да си купиш хляб".

[quote="bikerider"]
Та ако искаш да дълбаеш из такива теми, не е зле да започнеш от психиката и да минеш после към метафизиката, поне според мен [/quote]

Kekemora, не го слушай!!! Лъже мръсника!!!

Ако започнеш от психиката и после минеш към метафизиката, неминуемо ще стигнеш до дървената философия и накрая ще свършиш в изтрезвителното!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Фев 03, 2006 5:17 pm

[quote="did"]
има много лесни и евтини начини за купуване на щастие.

например, виждаш старец да се рови в кофа за боклук, отиваш при него и му казваш: "дядо, стига рови тука, вземи 1 лев и иди да си купиш хляб".
[/quote]

Искаш да кажеш подаряване, тоест разумна доза алтруизъм, тоест егоизъм в граници. Точно това за което говоря.
Бих дал пари за 10 хляба на някой дядо, ровещ по кофите, но не бих дал и една стотинка на просещо цигане, което вечерта се отчита на мутрите.
Отново въпрос на баланс и преценка според конкретния случай. Не е най-лесния път, но поне според моя опит е най-удовлетворителния.

Тоест принципа да се живее за да се правят пари, но да се помага на бедните и нещастните ако имаш възможност за това (и си честен със себе си).
Не е точно християнския принцип, ако се досещаш за какво ти говоря, щото споделям мнението на Ницше, че християнския принцип да се помага на всяка цена на слабия дори с цената на собственото отслабване е дълбоко погрешен и точно на християнския принцип се дължи огромния брой на страдащите в днешно време. Щото просто света вече не е християнски, поне не в смисъла на първото хилядолетие.

Edit: относно психиката и метафизиката - имах предвид психоанализа вместо психика и имах предвид психоанализа за изследване на явлението ЕГОизъм и разбирането му.
сигурен съм че разбираш, че говоря за един доста добър модел. Все пак модел наистина, но все пак доста добър модел.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Фев 03, 2006 5:29 pm

@Kekemora: Ей с тия два поста исках да ти покажа, че в действителност съм доста по-съпричастен към темата отколкото може би предполагаш.
Затова и се лигавя понякога, щото иначе наистина ще свърша в изтрезвителното или изолатора... :beer:

Моля, приеми отново извиненията ми (този път в публичното пространство) ако съм бил не на място.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Пет Фев 03, 2006 6:16 pm

[quote="bikerider"]

Тоест принципа да се живее за да се правят пари, но да се помага на бедните и нещастните ако имаш възможност за това (и си честен със себе си).
Не е точно християнския принцип, ако се досещаш за какво ти говоря, щото споделям мнението на Ницше, че християнския принцип да се помага на всяка цена на слабия дори с цената на собственото отслабване е дълбоко погрешен и точно на християнския принцип се дължи огромния брой на страдащите в днешно време. Щото просто света вече не е християнски, поне не в смисъла на първото хилядолетие.[/quote]

:thumbu:
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Пет Фев 03, 2006 7:47 pm

@Alien: държа обаче да подчертая, че не споделям принципа на Ницше >>докрай<<. Той твърди, че да се помага на слабите е зло, с което не съм съгласен. Зло е само когато вреди на мен самия , тоест когато вреди на "добрия" егоизъм, който ме държи жив.

@Kekemora: имам един въпрос относно "PEOPLE ARE ALL THE SAME".
Чудно ми е дали виждаш, че този дълбоко погрешен принцип е един от изворите на егоизма в днешно време? Казвам извор, защото според мен точно тези крайни (и утопични) идеи от недалечното минало и недалечното бъдеще тласкат хората в обратната крайност на дивия егоизъм...
Можеш и да не ми отговаряш де...
Аватар
bikerider

Мнениеот Bi-King » Пет Фев 03, 2006 8:30 pm

ако може и аз да се включа...
1.според мен има разлика между
ЕГОИЗЪМ-лошо
и
ЗАЩИТА НА ЛИЧНОСТТА-добро.Ако бъдем алтроисти докрай,последното си отива...
Но това за хората понякога е "разумна" аргументация на собствената им алчност и лакомия.Вярмно че надали можем да променим целия свят... но можем да променим една (може би малка) част от него.Ако хората станат съвсем МАЛКО по-добри към другия,непознатия,различния и т.н.
МАЛКО по-толерантни... това малко ще направи много!Аз бих живял в такова общество с по-голямо удоволствие.За съжаление много фактори и аргументи вървят против това,а за още по-голямо съжаление,и самото общество върви против себе си в това отношение.Това е "разумно"!?!?
2.Не мисля че това, че човек се стреми към нещо и осмисля живота си с каквото и да било (материално),е егоизъм.Може би е глупаво,но никой не може да бъде наречен ЛОШ заради това.Може би ще живее без реален (не-материален)смисъл,но кой не е така?!Всеки решава за себе си и носи отговорност само пред себе си цял живот(,а после ... друг въпрос.)До колкото не вреди на останалите,той/тя решава дали да е егоист/алтроист/мозък/лумпен/байкър/учен/...
...разбрахте какво исках да кажа ,надявам се:D
@kekemora - поздрав за темата,
"човешките гърла ненаситни" не са толкова за критика,колкото:(банкови сметки;гаражи;...)
Аватар
Bi-King

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Съб Фев 04, 2006 2:12 pm

[b][color=navy]@did, щом е лесно, защо нe го правим по-често...с това започнах темата![/color][/b]
Гост

Мнениеот Гост » Съб Фев 04, 2006 2:25 pm

[b][color=navy]@bikerider, много пъти съм се опитвала, четейки ТВОИТЕ постове, да разбера накъде биеш, как подхождаш към нещата и какво целиш с даден коментар?

Честно казано, тази тема ме дълбае отвътре много силно и е нормално да реагирам рязко на подобни "насмешки", било то просто шега или не...

Съжалявам и аз за грубия отпор!

Относно "[u]PEOPLE ARE ALL THE SAME[/u]"

"When I was 7
They said I was strange
I noticed that my eyes and hair weren't the same
I asked my parents if I was OK
They said you're more beautiful
And that's the way they show that they wish
They had your smile
So my confidence was up for a while
I got real comfortable with my own style
I knew that they were only jealous cos

People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
So are you

There was a time when I felt like I cared
That I was shorter than everyone there
People made me feel like life was unfair
And I did things that made me ashamed
Cos I didn't know my body would change
I grew taller than them in more ways
But there will always be the one who will say
Something bad to make them feel great

People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
So are you

People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
So are you

Everybody talks bad about somebody
And never realises how it affects somebody
And you bet it won't be forgotten
Envy is the only thing it could be

Cos people are all the same
(The same, the same)
(What we do, yeah, yeah)
And if I'm ugly then
(Yeah, you)
So are you
So are you

People are all the same
(Oh, oh, oh)
(What we do, yeah)
And if I'm ugly then
(Yeah, so are you)
So are you
So are you"

...може би това ще помогне за да се изясни смисълът на посланието. "Не трябва да забравяме, че всички сме от едно тесто"...ако може да се интерпретира по този начи.

Cheers![/color][/b]
Гост

Мнениеот PtD » Съб Фев 04, 2006 3:09 pm

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]щом е лесно, защо нe го правим по-често...с това започнах темата![/color][/b]
[/quote]

Ами кажи де, защо не го правите по-често? :uhh::emlaugh:

[quote]
People are people
So why should it be
You and I should get along so awfully
...
I can’t understand
What makes a man
Hate another man
Help me understand
People are people
So why should it be
You and I should get along so awfully
[/quote]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Съб Фев 04, 2006 6:25 pm

[quote="Kekemora"]

[b][color=navy]@did, щом е лесно, защо нe го правим по-често...с това започнах темата![/color][/b]
[/quote]

ми сигурно щото предпочитаме единия лев. с него може да купиш нещо за себе си.

въпрос на личен избор, а не на форум по планинско колоездене.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Съб Фев 04, 2006 7:19 pm

[color=navy]МТБ-БГ Форуми ---->[b][size=134] "Други"[/size][/b][/color]
Гост

Мнениеот did » Съб Фев 04, 2006 7:36 pm

[quote="Kekemora"]

[color=navy]МТБ-БГ Форуми ---->[b][size=134] "Други"[/size][/b][/color]
[/quote]

явно пелтеча неразбираемо.

чудесно знам къде е темата и какво значи "други".

просто не вярвам, че подобна дискусия може да протече сега и тук достатъчно сериозно, нито че може да доведе до нещо различно от пълнене на базата данни с още няколко десетки мнения.

моля, опровергайте ме!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Съб Фев 04, 2006 7:53 pm

[quote="Kekemora"]
[color=navy][b]Относно "[u]PEOPLE ARE ALL THE SAME[/u]"

"Sugarbabes - Ugly"

...може би това ще помогне за да се изясни смисълът на посланието. "Не трябва да забравяме, че всички сме от едно тесто"...ако може да се интерпретира по този начи.

Cheers![/color][/b]
[/quote]

Чудесно, но аз се опитвах да разбера какво мислиш ти, а не продуцента на Sugarbabes... :):beer:

Edit: ако мога да изтъкна, според мен няма по материалистичен лозунг от "we are all the same", защото той важи само ако игнорираме духовното. В твоя случай (ако съм разбрал проблема който поставяш) "да игнорираме духовното" се нарича "егоизъм". Парадокс... :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот Bi-King » Съб Фев 04, 2006 8:05 pm

[quote="bikerider"]

..."да игнорираме духовното" се нарича "егоизъм"... :dunno:
[/quote]

мисля че по-скоро се нарича материализъм.
Аватар
Bi-King

Мнениеот did » Съб Фев 04, 2006 8:07 pm

[quote="Bi-King"]

[quote="bikerider"]

..."да игнорираме духовното" се нарича "егоизъм"... :dunno:
[/quote]

мисля че по-скоро се нарича материализъм.
[/quote]

засега опровергаването върви на зле...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Bi-King » Съб Фев 04, 2006 8:24 pm

[quote="did"]

засега опровергаването върви на зле...
[/quote]
:baby:
Не съм особено съгласен с твърдението ти,че да се говори по тази тема е безсмислено.
Прилагам следните аргументи:
1.Самата тема с тези неща в нея притежава потенциал да бъде прочетена,осмислена от повече хора,дори.=>те може да се замислят.а това именно е целта,според мен.
2.Когато нещо ни тежи е по-добре да го споделим и заедно да търсим изход,отколкото да си кривим душата и да се мъчим да се примиряваме
3.въпросът е МНОГО актуален и байкърите,щат не щат,са част от ожбществото и живеят сред него,така че това си е тема за всички ни.
сигурно има и други аргументи,за мен и тия не са малко:thumb:
P.S.не мисли за DB-то на форума, има кой да се грижи за него и то добре, няма да го "напълним" никога,спокойно!
Аватар
Bi-King

Мнениеот did » Съб Фев 04, 2006 8:50 pm

[quote="Bi-King"]
Не съм особено съгласен с твърдението ти,че да се говори по тази тема е безсмислено.
[/quote]

някой да е казал, че е безсмислено?

аз написах, че според мен тук и сега тази дискусия не може да протече достатъчно сериозно.

[quote="Bi-King"]
1.Самата тема с тези неща в нея притежава потенциал да бъде прочетена,осмислена от повече хора,дори.=>те може да се замислят.а това именно е целта,според мен.
[/quote]

същият успех ще постигнеш, ако повдигнеш тема за политика, религия, философия или нещо подобно в купето на пътнически влак, докато пътуваш с непознати. пробвай. дискусията няма да ти хареса.

[quote="Bi-King"]
2.Когато нещо ни тежи е по-добре да го споделим и заедно да търсим изход,отколкото да си кривим душата и да се мъчим да се примиряваме
[/quote]

тва, честно, не можах да го разбера.

[quote="Bi-King"]
не мисли за DB-то на форума, има кой да се грижи за него и то добре, няма да го "напълним" никога,спокойно!
[/quote]

тва, честно.... много ще ти ходи като подпис.

ако не си ме разбрал, ще го напиша по друг начин: има теми, които са толкова сериозни, че по тях ТУК може да се говори само на шега. има и теми, по които по принцип е несериозно да се говори несериозно.

аз мислим, че е крайно време тук да се превключим в режим "зевзек" :apple:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Bi-King » Съб Фев 04, 2006 9:24 pm

@did не искам да те обидя изобщо.Но вероятно имаш предвид че по някои теми ТИ едикъде си не можеш да говориш насериозно.Или греша?!:dunno:
Аватар
Bi-King

Мнениеот RaveUnit » Съб Фев 04, 2006 9:41 pm

грешиш
има впредвид че колкото и сериозни неща да бъдат изписани то няма да има никакъв сериозен резултат, в общия смисъл, освен сериозното клатене на въздуха ъъъ темата
защото от една страна ще има участници неумеещи да бъдат сериозни, с което дискредитират сериозността на непонасящата несериозност тема
от друга страна темата е сериозна и появят ли се такива участници то тя бива опорочена от несериозността им

а тук няма кой да лимитира тези хора

капиши най-сетне ?
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот Bi-King » Съб Фев 04, 2006 10:12 pm

capice!
ама до колкото capice това значи че най-добре понеже щяло да се опорочи,дай нищо да не правим?
Аватар
Bi-King

ПредишнаСледваща

Назад към Други