от kagami » Чет Фев 16, 2006 10:09 pm
Личният ми опит сочи, че връзката от разстояние не може да продължи дълго, без да премине в чисто приятелско отношение. Връзката, която имах, продължи няколко месеца от разстояние, но в крайна сметка нещата се уталожиха и сега с човека сме приятели, без да има остатък от предишните отношения. Не го казвам със съжаление - просто не е нормално една връзка да се поддържа изкуствено, освен ако и двамата нямат наистина силно, и еднакво силно, желание за това.
Мисълта ми е, че ако ти имаш силни чувства към него, но той няма особено силни чувства към теб, няма какво да ви задържи заедно. По-скоро има какво да държи теб привързана към него, но само за известно време, докато не ти дойде музата да тръгнеш по собствения си път. Според мен това си е съвсем в реда на нещата, защото човек се развива и върви нанякъде, като в развитието си се отдалечава от някои от старите си познати.
Но ако и двамата имате желание, както каза bikerider, можете да си поддържате връзката и от разстояние. Познавам поне седем отделни двойки, които се събраха да живеят заедно (не всичките заедно, а всяка двойка на едно място) след дълги връзки от разстояние. Естествено, това не е гаранция, че са супер щастливи, но са заедно и това доказва, че връзка от разстояние може и да не се разпадне.
Така че нещата явно опират до това доколко и двете страни са решени да запазят връзката. Каквото и да стане, не трябва да изневеряваш на себе си и да правиш жертви само защото иначе "връзката" ще се срине.
Edit: Под връзка от разстояние разбирам връзка, при която двамaта живеят в различни държави.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.