ВНИМАНИЕ!!! Застрояват Иракли!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 23, 2006 11:35 pm

Преподавател от Харвард вероятно...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот EmZo » Пет Мар 24, 2006 1:20 am

Като видях, темата казах гласноно и силно:
"О НЕ ПАК ЛИ?!"
Няма много място за коментар, Иракли е изключително красиво място, и е прекрасна спирка на един маршрут който карах преди две години през Еминската планина, Дюлинския проход и тн и тн. Е много му се радвах, защото беше чудесно място да избягам в някой почивен ден от тоя кенеф Слънчев Бряг, още повече че е изключително удобно това да стане през пътя на Джип сафарито и Емине (дам описания наскоро маршрут).

А в началото се ядосах доста и засегнах лично от поста на уважаемия TOYAGA. След краткото разяснение на bikerider, за разграничението на лагеруващи по отношение на културата на бивакуващите съм по-спокоен.
Ноооо не може да се казва че аджеба тези дето пушат наргиле и/или пушат марихуана и разни добре ухаещи тютюни са наркомани, безделници и да им се лепват някви етикети относно тяхната култура и тн и тн... но тук не искам да започвам отново спор. съжалявам ако не съм разбрал нещата правилно.

Факт е че застрояването на Иракли е за мене изключително тъжен и неприятен факт, и ако има начин по който мога да помогна да се спре само кажете...
mih: :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Мар 24, 2006 11:12 am

[quote="EmZo"]
Ноооо не може да се казва че аджеба тези дето пушат наргиле и/или пушат марихуана и разни добре ухаещи тютюни са наркомани, безделници и да им се лепват някви етикети относно тяхната култура и тн и тн...
[/quote]

Говорим за елементарно възпитание - проблем, който обхваща далеч не само субкултурата на наргилетата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пет Мар 24, 2006 11:22 am

Така нареченото явление "чалга", което се явява субсубкултура на всичките субкултури :(
Аватар
halcor

Мнениеот halcor » Пет Мар 24, 2006 11:47 am

Аватар
halcor

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 24, 2006 1:16 pm

Еееееех!
Включих се в темата, защото ме засяга емоционално... обичам това място, но и защото може да се каже, че имам доста близък поглед от 20 години насам и това може да предотврати някои недоразумения...
Репкликата ми в началото беше провокирана от призива на halcor не защото той не е прав в желанието си да защити природата, ами защото то е малко прибързано... неговата реакция не е без основание като се знае какво се прави по други девствени места край морето и планината... Но все пак разбирането на конкретния случай изисква и познаване на тамошната обстановка в детайли (не искам да правя обобщения, говоря само за Емона и околностите - Иракли в случая).
В последните 10 години посещаемостта на това място се увеличи доста. Преди си беше пущинак. Страхотен пущинак, с тръни от по два боя :D, август месец пезайжът придобиваше вид на савана...:cowboy: (това със сафаритата не е случайно, но за сметка на това е туристически кич и то доста вреден за тишината и природата). Страхотен проблем, вече доста видим, е, че инфраструктурно селото и района не може да поеме голям брой хора. Няма канализация, няма прясна вода, токът не стига, никой не се грижи за боклука, на Иракли е същото... и сега човек може да види в какво състояние са деретата... балансът между липсата на елементарни условия и съхраняването на мястото, който добросъвестността на хората и сега успява да поддържа, е вече заплашен, защото количеството от хора, колкото и да са доброжелателни, надвишава възможността по чисто естествен и природосъобразен начина да се пази чисто (като всеки си събира отпадъците, примерно). Т.е. трябва нещата да започнат да се решават по-организирано, а не единствено чрез съвестта на "прекрасните" индивиди там.
Това са пожеланията, които минават през главата не само на мен. В [u]идеалния вариант[/u] на Иракли идва един читав инвеститор (швейцарците поне звучат така ;)) и започва лека-полека да урежда нещата... евентуално ще построи някакви работи (път канализация, нови ел. постове, вода), ще вложи пари и ще поиска да си върне тези пари... т.е. всеки да си опъва палатка, където иска и без да плаща, няма да стане... Да, това противоречи на желанието ни да бъдем "свободни чеда на природата", но то и стадото бизони е свободно и не остава нищо след себе си, където мине... и това се случва не защото са недобросъвестни (бизоните), а просто защото са много и са били там...

И тъй, няма да можем да ходим ей така, пък и ще се навъдят някакви по-така избарани хора (нали швейцарците са вложили, сега трябва да си го върнат от по-състоятелните (не прошляци), най-вероятно също "швейцарци"), ще ходят по плажа, а някак си това не се връзва с "артистичната ни и свободолюбива" изява...

Ако ма раз'иратьи:D, ще ви стане ясно, защо не може да се каже еднозначно какво ще се случи... едната от посоките е: просто да се появят хора, чийто бизнес ще изисква по-голям контрол, ограничен достъп, а това ми се струва е най-добре за резервата... (ако въобще говорим за него :(, а просто не защитаваме някакъв своенравен "свободолюбив и природосъзобразен снобозъм" - just think about it)... Лошият вариант е оново, което вече се случва в Сл. бряг и околността - нагъчкани бетонни палатки и сране навсякъде... тогава halcor ще е бил прав, но не заради природосъобразните си доводи, а заради непоносимостта си към ширещата се и арогантна мутризация, чийто симптоми има може би около Иракли...
Ууф!

TOYAGA изрази всички тия излияния доста картинно и доста правдоподобно...
Аре :beer:, че ми пресъхна устата ;)
[size=67]Edit: правопис... бах тоз правопис[/size]
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот bikerider » Пет Мар 24, 2006 1:43 pm

:beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 24, 2006 1:58 pm

Колко заявки за интерес трябва да се изпратят за да има ефект?Какво значи да ни уведомяват за всички инвестиции,които ще правят?Все едно да ни кажат,че инвестират в строежа на 3 хотела,паркинги,гробище за автомобили или нещо от сорта.Еми ето,примерно-казват ни!Е,и?Плюс това какво се оплакваме след като ще строят в район който не е към резервата?Какво като имал такъв статут съобразно проекта Натура?Бла,бла,бла!Последно забранено ли е да се строи там или не?!Къде е точния закон?Или за пореден път нещо не е докрай ясно и изяснено?Как да ги спрем?С писма и заявки до тия корумпирани мафиоти ли?ДО МИНИСТЪР ДЖЕВДЕТ ЧАКЪРОВ???!!!Чии министър е той?Моля ви се,освестете се!Не искам да се примиря,но като гледам от какви хора зависи опазването на България ме обзема отчаяние.300,500 или 1000 подписа едва ли ще помогнат.
Гост

Мнениеот bikerider » Пет Мар 24, 2006 2:00 pm

Че е така така е. Ма това си го знаем...

Чакай да се напъна да позная - предлагаш да гласуваме за Атака, нали? :nuts:
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пет Мар 24, 2006 2:24 pm

@4getcredo: Не е като да не си прав :beer:
Аватар
halcor

Мнениеот Гост » Пет Мар 24, 2006 3:12 pm

[quote="bikerider"]

Че е така така е. Ма това си го знаем...

Чакай да се напъна да позная - предлагаш да гласуваме за Атака, нали? :nuts:
[/quote]

Не,предлагам да гласуваме за ДПС!Естествено,че не прелагам това,какво общо има в случая?Предлагам да се опитаме да помислим трезво дали можем да спрем това бъдещо застрояване със заявки и подписки,което не пречи да опитаме.Айде да видим колко от нас знаят освен да говорят и да действат.Колко от присъстващите будни хора ще си разпечатат бланка,ще я попълнят и ще я изпратят в офиса на "За Земята".Не е много трудно.Става въпрос за елементарно възпитание,нали bikerider?Но няма много време,както пише има по-малко от седмица и след това се прекратява събирането на заявки.Според мен всеки софиянец,който е поне малко патриот може да отдели от безценното си време и да се разходи до "За Земята".
Гост

Мнениеот bikerider » Пет Мар 24, 2006 3:17 pm

Ами какво да ти кажа.
Преди известно време депутатите отказаха да прекратят практикуването на принципа "мълчалив отказ" от страна на администрацията.

Мисля, че това е предостатъчно като коментар.
Ти си схватлив, мисля че ще разбереш за какво намеквам.
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 24, 2006 3:30 pm

Разбрах,е и?Сетне-задънена улица!Докога?!Докато оградят планините и ги обявят за продадени?!КАКВО ДА ПРАВИМ?!
Гост

Мнениеот bikerider » Пет Мар 24, 2006 5:10 pm

Единственото нещо, което може да пребори големите пари са още по-големи пари. Природен закон. Другото е плюене срещу вятъра.

Аз ти предлагам да се освободиш от илюзиите, че "това" или "онова" е "наше" и "трябва" да го защитаваме. Това са комунистическите басни - с тях се легитимираха пред хората. Нищо никога не е било частна собственост на "народа" просто щото народ е колективно понятие.

Не съм чул досега мравки (колкото и да са организирани) да са спряли някой слон да им мине през мравуняка. Надявам се отново ще ме разбереш.

Но нещо пак го избихме на политика, затова мисля да спра да цапам темата.
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 24, 2006 5:58 pm

Абе ей сега докато носех дръвца за огрев за сетен път стигнах до извода,че до безкрай ще е така,тази задънена улица.Престъпната шайка начело на България заедно с цялата й подчинена администрация ще ни продават,ще ни съсипват докато не заличат изцяло страната.Ще ни изкупуват чужденци,ще си правят каквото искат и така...Нищо добро не ни чака...освен ако сами не си потърсим правата!И то във всяко едно отношение без умора и примирение.Естествено,няма да е лесно,но няма ли да се почувстваме чудесно ако спечелим поне една битка за начало?Става дума за нашите планини и гори,за нашите реки и поля,за нашето Черноморие.Става дума за България!Трябва,нужно е спешно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО,което да защитава своите собствени интереси!Къде го?!Ние ли сме толкова изпаднали или по някакъв начин изкуствено са ни приспали?Как може стотици хиляди,да не кажа милиони българи да не им пука какво става в собствената им родина?!Да нямаме капка солидарност!Не е зле да почнем да правим нещо или България няма шанс.От нас зависи,не от духа от лампата.
ЕТО!!Да започнем с отделните неща!Едно по едно.Нека защитим Иракли-колкото може повече хора да изпратим писма със заявленията на "За Земята",в следващите няколко дни.Пък да видим какво ще стане!Нека следим случая.Ама трябва наистина да го направят много хора,а не да бездействат и после само да си констатираме фактите.Трябва да се започне от някъде,няма да е лесно,но това е начина.Стига сън!С всичко това имам предвид едно-ОБЕДИНЕНИЕ.Точно от тази дума се страхуват много някои!
Виждам,че тук има будни хора,затова имам и конкретно предложение за в бъдеще,как да си отстояваме правата,да защитаваме интереса на България и заедно да променим нещата към по-добро.Именно чрез обединение.Става дума за сдружение точно с такава цел,който намери сходство в идеите е добре дошъл.Но затова ще има отделна тема,скоро.:beer:
Гост

Мнениеот bikerider » Пет Мар 24, 2006 6:11 pm

Няма да се уморя да ти повтарям, че храниш илюзии.

[quote]
Нищо никога не е било частна собственост на "народа" просто щото народ е колективно понятие.
[/quote]
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 24, 2006 9:56 pm

Естествено,че може нещо да е на народа.Когато е държавно,а държавата е народа.До преди няколко години Витоша беше "Национален парк Витоша",а сега е само "Природен парк Витоша".Това го направи ванчо,ванката бе,костов.Защо?И ти си достатъчно схватлив,ще си отговориш.Просто закона са си го направили така-да могат да прод??iȀ???ϝ ??g?7??,??8HQ?;Ԁ=?R?K???4??и по този начин си връзват гащите.Всичко е законно,земята е продадена,Иракли може да се застрои.Това харесва ли ти?Това,че е така НЕ значи,че трябва да е така!Във Франция например телекома им е държавен,железниците им са държавни,какво страшно има?Не е вярно,че само при комунизма вирее държавната собственост.Не може всичко да се купи,разбери.Особено пък природните ни забележителности.Аз не искам някой си,още повече чужденец да извади милионите си и да си "купи" 1/3 от Родопите примерно,да си загради територията и да не мога да минавам оттам,а той да си вършее,да си строи и да си прави каквото поиска.Не може така.И ако това е възможно в момента,ти трябва да си против това,а не да се примиряваш и да казваш,че с пари всичко може да се купи,включително и природните ни национални богатства.
Гост

Мнениеот velco » Пет Мар 24, 2006 10:15 pm

Трябва ... да ... съм ... твърд ... да не се ... поддавам ... аааарррргхргхргхррх ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Пет Мар 24, 2006 10:25 pm

[quote="velco"]

Трябва ... да ... съм ... твърд ... да не се ... поддавам ... аааарррргхргхргхррх ...
[/quote]
:bigeyes::banghead:
Гост

Мнениеот Admin » Съб Мар 25, 2006 12:44 pm

Nightwolf, един човек, за да подкрепи някаква кауза, трябва да е убеден в полезността й, нали? Ето го конкретния пример за Иракли - приеми, че на някои хора изобщо не им пука, защото дори не знаят къде се намира. Други пък не са убедени кое би било по-добре - дали новите инвеститори или сегашнто положение или пък нещо друго. И т.н., и т.н. Не може да очакваш, че защото на теб нещо ти се струва, че трябва да се брани, всички останали да се вдигнат на бунт и защита. Че у нас търсенето и защитата на всякакви видове права е под всякаква критика е ясно на всеки, но съвсем не е толкова прост проблема. Абе изобщо...наистина голям ентусиазъм те тресе, дано да е за добро! :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот EmZo » Съб Мар 25, 2006 9:15 pm

Viva la revolution!!! ;)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот TOYAGA » Съб Мар 25, 2006 11:23 pm

[quote="Nightwolf"]

Естествено,че може нещо да е на народа.Когато е държавно,а държавата е народа.
[/quote]

Малиии... Ти си за Комсопола отсекъде!

[quote]Във Франция например телекома им е държавен,железниците им са държавни,какво страшно има? [/quote]

А, нема нищо страшно! Иди у Франция - половин Северна Африка лъска резани цеви за почетен салют! :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Гост » Съб Мар 25, 2006 11:33 pm

Нема комсопол нема монопол-като посегнат на природата лошо става!Утре като купат и застроят Витоша ще баеш друга песен.Еййй маааму българин ли си къф си?!:eek:
Гост

Мнениеот bikerider » Нед Мар 26, 2006 12:30 am

Абе я стига си мрънкал. Лалето сега да не би някой да го е оградил и да не можеш да минеш.
Айде стига с тия комунистически плашила. Щял някой си да купи земята. Еми има пари, купува я.
Какво друго - да пустее ли? Витоша да остане без кьорав лифт ли?
Аз предпочитам да отида на благоустроена Витоша и да си платя. Ако нямам пари, няма да ходя или ще бачкам повече за да имам пари.
Ти ако искаш всичко безплатно, щото някой си някога ти е казал, че това е твое, на народа... вярвай си... :crazy:
няма да ти казвам как ще свършиш за да видиш сам.

Баси нямам нерви повече, ти си нечувано бездънен бетонен мозък. Троши си главата, аз повече с тъпите ти мрънкалски сополи няма да се занимавам.

Edit: ако под българин рабираш човек, който смята, че България му е бащиния, щото е роден в нея... заеби. Ей затова някой хора вече се срамуват да се наричат българи - заради лумпени като тебе. Съжалявам ако това е обидна дума, но е най-точната, която ми идва на езика в момента.
Аватар
bikerider

Мнениеот klmn » Нед Мар 26, 2006 6:41 am

Nightwolf,Бачкаш хард>спестяваш парички>купуваш си остров>правиш на него квото щеш.:D:D
А Витоша е застроена,за ся само до Бялата вода..
Всичко може да се купи(най-лесно дипутатски гъз)с подходящата цифра.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Гост » Нед Мар 26, 2006 11:59 am

[quote="bikerider"]

Абе я стига си мрънкал. Лалето сега да не би някой да го е оградил и да не можеш да минеш.
Айде стига с тия комунистически плашила. Щял някой си да купи земята. Еми има пари, купува я.
Какво друго - да пустее ли? Витоша да остане без кьорав лифт ли?
Аз предпочитам да отида на благоустроена Витоша и да си платя. Ако нямам пари, няма да ходя или ще бачкам повече за да имам пари.
Ти ако искаш всичко безплатно, щото някой си някога ти е казал, че това е твое, на народа... вярвай си... :crazy:
няма да ти казвам как ще свършиш за да видиш сам.

Баси нямам нерви повече, ти си нечувано бездънен бетонен мозък. Троши си главата, аз повече с тъпите ти мрънкалски сополи няма да се занимавам.

Edit: ако под българин рабираш човек, който смята, че България му е бащиния, щото е роден в нея... заеби. Ей затова някой хора вече се срамуват да се наричат българи - заради лумпени като тебе. Съжалявам ако това е обидна дума, но е най-точната, която ми идва на езика в момента.
[/quote]

Браво,браво!Значи трезво мислещия,който е против разпродаванаето на България на сульо и пульо е лумпен?Чуден си!Е****х та в логиката!Като цялата страна стане "частна" собственост в какво се превръща?Ти въобще даваш ли си сметка какви безумия говориш?Не си ли разбрал,че в България няма никакъв контрол-ще си купи някой си австриец Витоша,ще я застрои половината и после ще цивриш,че нямало къде да караш и ще чакаш "лумпените" да дойдат и да се разправят вместо тебе.Освен това Витоша вече доста скоростно се застроява откъм Княжево и Бояна именно защото е "Природен парк Витоша",а не "Национален парк Витоша",както е било навремето,умнико.Предпочитам безлюдна и дива планина пред индустриализацията на "предприемчивия" частник.Ти значи си "за" застрояването на Иракли,какво правиш тука тогава?Момко първо разбери сам за себе си срещу какво си и за какво си и тогава ще си говориме.Всички виждаме,че разбираш от велосипеди,но показваш пълна некомпетентност по въпроси по които претендираш,че си.
Гост

Мнениеот did » Нед Мар 26, 2006 12:10 pm

Nightwolf, ти верно не си наред.

Ходи ги раздувай тия простотии на някой митинг на Атака, където се събирате сродни души, или н някой политически форум, но остави на мира форума за ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ, че наистина ни лазиш по нервите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Burn0u7 » Нед Мар 26, 2006 2:17 pm

:bawling: ... Жалко. Иракли наистина е едно чудно местенце, главно затова, че е забутано :) Просто да идеш там на палатка, да се изкъпиш в ужасно чистата за нашето черноморие вода е нещо... Изключително. А за тея снимки дето ги дадохте не съм съгласен - бил съм на техно парти в Иракли в гората, и мога да заявя, че няма само дрогита, а хората просто могат да са забавляват. Както и да е, земята (особенно около морето) = пари, а застроената земя (хотели) = 5 Х пари , така, че няма какво да се направи :( Може да се надяваме само строителството да не е толкова калпаво и да има някоя нова атракция :P
PEOPLE=SHITS!
Аватар
Burn0u7

Рейтинг: 1200

Мнениеот Harka » Нед Мар 26, 2006 6:45 pm

Хм, в момента съм в дълбок мисловен процес... Не мога да определя от кое лъха повече интелигентност - дали от погледа на Вълчо, или от постовете на човека, избрал го за аватар...
Аватар
Harka

Мнениеот did » Нед Мар 26, 2006 7:11 pm

[quote="Harka"]

... интелигентност - ... от погледа на Вълчо....
[/quote]

тва е фотошопска интелигентност. нормалните кучета гледат много по-умно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други