Напълно съм съгласен с TOYAGA този път. За мен оръжието не е средство за решаване на проблеми. По-добре да дадеш 10, 20, 30, 100лв или каквото имаш по-ценно, отколкото да свършиш 2 метра под земята, заради единия пистолет...
Ще ви споделя един случай, макар, че не е пряко свързан с темата за огнестрелните оръжия.
Няколко пъти ми се е случвало да ме ограбвят. За първи път беше, когато бях в 8 клас. Бях си бях харесал един МП3 плейър, струваше към 170лв, от техномаркет Европа, който тогава се намираше зад централните гробища в Пловдив, към циганската махала. И така един следобед се понесох с един приятел към "Европа" със 170лв. в джоба. И естествено изскочиха двама цигани и ми поискаха стотинки някакви, но това което дрънкаше в джоба ми бяха ключовете. Не можах да се изнижа, а те ме заплашиха, че ще изкарат нож, ако не им дам пари. За щастие успях така да извъртя нещата, че извадих само 5 лв. След това, между 8 и 10 клас тръгнах на карате, издържах няколко изпита и взех зелен колан с черна лента. Започнах да се бия много добре, учеха ни на кати с оръжие, на техники за самоотбрана при нападение с хладно оръжие. В този период ми се случи на няколко пъти да ме нападнат, един от които отново с нож. Всичките избегнах благополучно за мен и злощастно за другите (разбити носове, усукани раменни връзки и т.н.). В края на 10 клас обаче ме издебнаха отново с нож. Тогава продължавах да ходя на карате, но този път нещата не се оказаха толкова розови. Бяха двама души (уж не съм имал проблем до сега с толкова...), но едно грешно движение ми костваше рана отдясно на корема, близо до сгъвката на бедрото. За щастие раната не беше прободна и не много дълбока, а по скоро като разрез и се е разминала на 2.5см от бедрената артерия. Сега за спомен имам 12 шева и белег дебел колкото две кевларени брони Jagwire.
Извода е, че дори да имаш достатъчно умения, никога не можеш да бъдеш сигурен, тъй като тук нещата зависият не само от теб. Решението беше просто да съм по-внимателен, да не се разправям и да не минавам през по-опасни места.